Tam Sürümünü Görmek İçin : Host Firmaları
Antisepthic
20/08/2007, 19:00
Arkadaşlar bir host firmasının yetkilisyle konuştum.. Kendisini yakındanda tanıyorum.. Dedimki bir domain alıcam .com uzantılı yıllık ücret ne kadar olur. 8.99$ dedi.. Peki mail otomatil veriliyormu dedim aslında hayır ama sana 5-6mb alan veririz dedi.. iyi günler deyip gittim..
Aklıma takıldı.. Bir kaç firmaya baktım ama bu tarz birşey bulamadım.. Acaba firmalar herkese bu şekilde ufak bir alan veriyormu mailler için yoksa sadece domain alıp kalıyormu. Mail için ayrı bir alanmı alınıyor.. Sadece domain alıcaklar için.. Domain+Mail değil..
Alan adı kendi başına bir üründür, posta hizmeti ayrı bir üründür, ikisi farklı şeylerdir yani, alan adı hizmetinin yanında ayrıca bir de barındırma yani hosting hizmeti almalısınız..
Bu mail olayını bende merak ediyordum. Mesela hem domain satan bir yerde görüyorum domain + bilmem kaç mail şu kadar. Hemde hosting satan yerde hosting + mail şu kadar vs. Bu mail domain'e mi bağlı hosting'e mi? Misal benim xxx.com diye bir adresim var ben buna 5 tane mail almak istiyorum hosting şirketinden mi alınıyor? :garip:
Antisepthic
20/08/2007, 20:03
Alan adı kendi başına bir üründür, posta hizmeti ayrı bir üründür, ikisi farklı şeylerdir yani, alan adı hizmetinin yanında ayrıca bir de barındırma yani hosting hizmeti almalısınız..
Bilgilendirme için teşekkür ederim..
Sanırım bu bahsettiğim firma gerçek birkıyak yapıyo ( ufak ama :p )
Hosting geniş bir kapsam, File Hosting, Web Hosting, Mail Hosting şeklinde türleri var, Alan Adı'na Web Hosting tanımlamak için yapılan işlemlerle Mail Hosting için yapılan işlemler hemen hemen aynı, pek fark olduğu söylenemez..
inanç baykal
20/08/2007, 22:28
Sponsor host imkanları deniyor. Bunu ben herkese sağlıyorum.
Antisepthic
20/08/2007, 22:54
Evet şuan 100mb lan veren bir sponsorum oldu :ginginn:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.