Tam Sürümünü Görmek İçin : genc partimi yoksa ak partimi
Genc parti
Ak parti
bugün secim olsa yukardaki partilarden hangisine oy verirdiniz
biliyorum tr baska partilerde var?
Böyle sorular sormasak daha iyi olur.
ya aslinda soruyu sormamin sebebi
o tv de gördügüm genc partinin pesinden giden kitlenin amaci gercekten genc partiyi desteklemekmi yoksa döner yiyip sibel can dinlemekmi
tek bilmek istedigim bu
Walla:melek: :1: :melek:
Mingitau
31/07/2003, 15:20
Ordakilerin çoğu zaten oy veremiyor :p
Bir GP hikayesi:
Yeni kurulduğu sıralarda Makina Mühendisi bir arkadaştutup buna üye oldu, pardon bizim orda İl başkanı oldu. 2Milyar maaşı 7-8 adet il dışı işi ile neredeyse süper hayatgeçirmeye başladı. 6 ay sonra bu 7-8 işi bitirince istifasını verdi. Devlet ihalelerine girmeye başladı. Anlamışsınızdır hangi partiye geçtiğini :p
Orjinal mesajı gönderen kara_lahana
ya aslinda soruyu sormamin sebebi
o tv de gördügüm genc partinin pesinden giden kitlenin amaci gercekten genc partiyi desteklemekmi yoksa döner yiyip sibel can dinlemekmi
tek bilmek istedigim bu
Walla:melek: :1: :melek:
herhalde konser dinlemektir herhalde..
Ha hangi partiolayına gelince bence fazla elastik bir konu..yani uzadıkça uzar hatta idolojik bir hal (ki artık buda mide ağrıtır.)alır.
Kesinlikle HİÇBİRİNE vermem!
Hard`n`Dark
31/07/2003, 16:26
bu, sonu ve sonucu olmayan bir tartisma...
karalahana sorunun cevabı için oy oranlarına bak %7 az değil
Zerzevat Adam
31/07/2003, 18:06
Mesajları okumadım:
Adam gibi biri olmadıkça oy vermem bu zamanda seçim olmayacağı gerçek, benim bu yaşta oy kullanamayacağımda...
Ama eminim sen düşünmeden AKP derdin...
zaten çoğumuzda (düşünmeden...)
ak parti diye bir parti yok !
:)
AKP' yi kast ediyorsun heralde. Adamlar isimlerinde bile dürüst olmayıp göz boyama yolunu seçmişler bak. Hiç ona oy verilirmi artık?
Diğerinin de zaten tutacak bir dalı yok.
Zerzevat Adam
31/07/2003, 20:04
CEM OZON :D
Ya abi bir adam ticaretle uğraşırsa ticareti düşünür hep ticari kafayla yola çıkar
Kim gelmiş ki ülkesi için servetini ortaya koyuyor ben görmedim böyle birisini...
Yani bu kadarda olmaz önce halkın gözünü boyamak için sonu 5 yada 0la bitmeyen bir yıl dönümünde konserler verdi
Neydi halkı seviyorr aaaa 3 ay sonra seçim ;)
Volkan Uzun
31/07/2003, 20:32
genç parti
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
Ama eminim sen düşünmeden AKP derdin...
zaten çoğumuzda (düşünmeden...)
Sen çok düşünüyorsun gâliba ?
Düşündüklerin neler mesela? Ne gibi sonuçlar çıkardın?
Orjinal mesajı gönderen sanal_programci
genç parti
aha aha bekledigim kitlenin adam geldi selam sanal_programmci
döner +sibel candan dolayimi genc paritiyi destekliyorsun
yoksa kelimeler ifade edilemeyen ideolojisinemi kaptirdin kendini yoksa bizim bilmedigimiz biseymi var...:hmmm:
Zerzevat Adam
01/08/2003, 03:04
Ansugo ben oy'umu vereceğim kişiyi/partiyi düşünmüyorum nasıl olsa veremeyeceğim şey için boşuna kendimi kasmıyorum....
Ama bu topic'i görünce ve yazanın kara lahana olunca şu son mesajını yazması için beklediğine emindim...
Ayrıca kara lahana birşey soracağım tartışmak yada görüş almak için açılan bir başlıkta sanki belli bir tarafa ille oy vermek gerekliymiş gibi bahsediyorsun...
O zaman sana bende birşey soruyorum AKP size cennetten huriler mi vadeddi yoksa? Yada bilmediğimiz birşeymi var?
Bir anlıyalım....
:confused:
forumun konusu ilk basta ne kadar akp parti genc parti karsilastirmasi olsada. Enson akisi genc partinin kitlesinin ne amacli olarak genc partiyi destekledikleri olarak deyisti ve asil bilmek istedigimde bu..
allah askina cennedeki hurilerin konumuzla akpyle ne alakasi var
kesker alaka biz sabahdan beri Dönerden bahsediyoruz eleman
huri hic gecmedi
bek hala herkez istedigi partiyi secmede özgürdür
benim bilmek istedigim..
cem uzan gibi simdi bu forumda cem uzan hakkinda bisey yazmak istemiyorum cem uzan gibi birinin kurdugu partinin ardindan kim gider kim destek olur? GENC ?= SUBYANpartisi
cömezlerin oylariyla biseyler yapmaya calisan yoksa gercekden akli basinda insalarin oy verdigi bir partimi
:garip: :garip: :garip: :garip: :garip: :garip: :garip:
anliyamiyorum niye
Zerzevat Adam
01/08/2003, 04:10
Öncelikle bazı şeyleri bil ben ne akp ne genç parti taraftarı yada düşmanıyım...
Ama şu var eğer sen direk genç diye onları genç ve sübyan olarak diye düşünüyorsan doğru yol partisinden başka yere gidenler yanlış yoldadır, anavatandan başka yere oy veren vatanını sevmez, saadet partisine vermeyen huzursuzdur, demokratik sol partiye vermeyen sağcıdır ve demokratik değildir anlamı çıkar..
isim her zaman birşeyi bir kitleyi çekmeye yada temizliği, saflığı göstermeye çalışır partilerde...
AK partiye oy vermeyen kararıyormu?
Yada oraya oy vermeyen kalkınamıyormu adaletsiz mi?
Çok saçma söz'e değil iş'e bakacaksınız...
Ayrıca ben burda döner görmedim belkide pek dikkat etmedim....
Ama sanırım demek istediğin cem ozon'un seçimlerden önce döner pilav dağıtması sibel canı ipoyu diğer ahaliyi kapıp şarkı söylettirim millete şenlik vermisinden bahsediyorsun...
Sen burda milleti dönerle sibel canla kandırıyor diyorsun bende diyorum ki:
Ak partiye bir laf gelince BU ÜLKEDE DİN YOK MU OLACAK? BİR TEK DİN'İNE SAHİP ÇIKAN ONLAR deniliyor diyorlar eee demekki akp'de cennetten arsa yada huri mi verdi???
Zemzem suyumu getirecek?
Ayrıca saman altından su yürütmek diye birşeyde vardır bilmeyen varmı?
acep yolsuzlukları bulma cemiyeti ay pardon komitesi her neyse..... ...........
vs..
Diyeceğim o hadi cem ozon bey dönerle doyurdu mideyi müzik varsada ruhunu doyurdu diyelim....
Eee size ne verdiler akp?
Yeri gelince iktidar oldukları günden beri herşeyi yapıyorlar ama yeri gelincede daha herşeyin düzelmediği oluyor....
Dün yazmıştım başka yada bu topicte ama:
AKP iktidarda olduğundan beri birçok açılış vs. yaptı diyelimki %50'sini kendi yaptı bunlarda çok güzel gösterildi...
Peki neden böyle güzellikler olurken çocukları uncle sam'in oralarda?
Orda Atatürk'ü yada Vatanımımızı mı anlatıyorlar buradan daha iyi?
Yada burada eğitim alacak düzen yoksa diğerlerini düzelttikleri 8 ayda görüntüde barajlar bitiriliyorsa eğitimde düzelir....
Baraj mevzusunu bilemeyebilirsiniz ama sizinde çok iyi tanımadığınız benimde çok iyi tanımadığım biri- birileri akp ama çok iyi ve yakından gördüğüm birşey varsa o da yıllardır yapılan bir emeğe nasıl emek harcanmadan açılışını başkalarının vs.nin yaptığıdır....
Ben bunu çok yakından gördüm bu konuda benim canlı olarak gördüklerimden yakın bir kanıt sizde yoktur eminim...
Bana diyorsunuz ki: tv'den gazetelerden gördüklerinle biliyorsun...
YA SİZ?
YAŞADINIZ MI?
YANINDAMIYDINIZ?
YOKSA SİZ MİSİNİZ?
neyse konu fazla uzuyor burası bt forumu bende düşüncelerimi saklı tutamıyorum kusura bakmayın dil'im bazen yaşıma göre fazla uzasada kırk yıl yaşayıp 1000'lerce olay yaşayan bir insan vardır ama bu tip konular hakkında 10tane olay yaşamıştır ve çok yakından olmamakta
ben 15 yaşımda bilmiyorum sayısını ama 20'den az ve say desen en fazla aklımda 2-3 tanesi kalmış olan ama derinlerde biryerde durmaktadır hepsi o olayları yakından - az uzaklıktan gördüm yaşadım...
Ben meclise'de girdim, köyleride gezdim, yapılanları, yapılanlara takılan kazıklarıda gördüm...
bu anlattığım olaylarda akp ile ilgili bildiğim sadece 1 tane olay var ve inanmayacaksınız o yüzden size .. beyin başkanlıktaki bazı başarılarına ulaşmasında etkili olan 1 sayfayı açıklamayacağım...
Çünkü kiminiz gülersiniz kiminiz yoluna git çocuk dersiniz...
bu arada bu forumda bu ülkede halen bazı şeyleri yaş'la ölçmek tartmak bir eksiklik bir cahillik gibi geliyor...
Her zaman söylerim eğer bir kişi ileride yapacaklarını önceden konuşup yanlışta olsa konuşuyorsa ileride olacağına 1 adım önde gider...
Yani şu var evet 20 yaşıma gelince bu düşüncelerimde belki çok belki az farklar olacak, daha düzgün karar verebileceğim belki ama o zaman daha doğruya ulaşmak istiyorsam bugün yanlışıda olsa düşünmeliyim...
Ayrıca şunuda görüyorum buradada bir konuya karşı düşünce gelmesini doğru yada yanlış kabullenmek yerine direk karşı bir söz söylemek veya SEN NE ANLARSIN Kİ yada ÇOK TELEVİZYON SEYRETME gibi sözler sarf ederek bir adım öne geçiliyor, pardon geçtiklerinin sanıyorlar...
"Ben viyanaya kadar dayandım kızgın yağlarıda hesaba kattım"
Bunuda anlayan anlar.... yüzeysel görüneni düşünmez ise...
lütfen boşuna polemik yaratmayın eğer cennetten bir yer Allah'ın gözünde bir yer edinmek istiyorsak bunu kendimiz çabalayacağız başkası bizim yerimize değil....
Eğer geleceğimizi sağlam istiyorsak yine biz çalışacağız
Emeksiz yemek olmaz, doğru olan zordur, kolaylıklarda vardır ama asıl kolaylık zorluğun doğru olduğunu bir an önce kavrayıp o'na bir an önce ulaşmaktır...
Ak partiye bir laf gelince BU ÜLKEDE DİN YOK MU OLACAK? BİR TEK DİN'İNE SAHİP ÇIKAN ONLAR deniliyor diyorlar eee demekki akp'de cennetten arsa yada huri mi verdi???
Zemzem suyumu getirecek?
Keşke verse. Sınır yoksa ben birkaç tane isterim.
Zemzem de iyi olur hani. Yağlı gibi birşey. İnsan arasıra değişiklik arıyor hani.
Ben meclise'de girdim, köyleride gezdim, yapılanları, yapılanlara takılan kazıklarıda gördüm...
Yaşadığın hergün, bir önceki güne bakıp daha hiçbirşey görmediği falan düşündüğün oldu mu? Yoksa gördüklerin yeter mi? Yaşına göre çok mu gördün? Peki bu yaşına göre çok görmen, ileri yaşta göreceklerinle kıyaslanabilir mi?
Sâkin olun biraz. Kimse verdiği oyu söylemek zorunda olmadığı gibi, sebebini açıklamak zorunda da değil. Bu anayasal bir hak. Kimse de sen ona neden oy verdin diye diğer kişiyi aşağılayamaz, kıramaz, yargılayamaz, yadırgayamaz,...vs...
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Kimse de sen ona neden oy verdin diye diğer kişiyi aşağılayamaz, kıramaz, yargılayamaz, yadırgayamaz,...vs...
Sorry benimki sadece bir merakdi
Zerzevat Adam
01/08/2003, 04:39
Meraklanmak güzel şey bende meraklanırım ama eğer kötü eleştiri yada farklı bir boyuttan bakış, başka bir görüşü duyduktan sonra
Teşekkürler görüşlerinizi aldığım için vs. denilebilir
önemli olan kabarıp sanki başlıkta sorulandan tek bir şıkkı seçme hakkı varmış gibi olmamak...
Ömer soruda öyle birşey yok.
Soru diyor ki : "Biliyorum başka partilerde var, ama şu ikisinden biri seçmek zorunda olsanız hangisini seçersiniz?"
Yani gözünüzde ikisinden hangisi daha iyi yerde diye soruyor.
Zerzevat Adam
01/08/2003, 04:58
Ama arkadaşın önceki mesajlarından bağımsız görüşü belli oluyor ve soruda gayet demokratik ama:
Orjinal mesajı gönderen kara_lahana
aha aha bekledigim kitlenin adam geldi selam sanal_programmci
döner +sibel candan dolayimi genc paritiyi destekliyorsun
yoksa kelimeler ifade edilemeyen ideolojisinemi kaptirdin kendini yoksa bizim bilmedigimiz biseymi var...:hmmm:
burda gözüktüğü gibi amacını kendide söylüyor biri gelsede hadi genç parti desin bende lafımı söyliyeyim gibi bir his var gibi geldi bilmiyorum ne derece doğru...
tabiki akp ye verirdim.çünkü ülke batarken ülkeyi kurtardılar.borç batağında yüzen türkiyeyi avrupa da söz sahibi yaptılar.Irak savaşında bile kriz yaşanmadı bu akp hükümetinin izlemiş olduğu başarılı politikadandır.genç partiyiye gelince bugüne kadar cem uzanın ülkeyi dolandırdığı yetmiyomuş gibi bide başbakan olacakmış :) arkadaşlar gerçekleri görün artık hükümet iyi yolda iyi çalışmalar ve iyi yasalar çıkartıyolar.bize düşen de onlara destek olmak.hükemet her alan reform başlatan bi hükümet.bunu unutmayalım
Orjinal mesajı gönderen kerem
tabiki akp ye verirdim.çünkü ülke batarken ülkeyi kurtardılar.borç batağında yüzen türkiyeyi avrupa da söz sahibi yaptılar.Irak savaşında bile kriz yaşanmadı bu akp hükümetinin izlemiş olduğu başarılı politikadandır.genç partiyiye gelince bugüne kadar cem uzanın ülkeyi dolandırdığı yetmiyomuş gibi bide başbakan olacakmış :) arkadaşlar gerçekleri görün artık hükümet iyi yolda iyi çalışmalar ve iyi yasalar çıkartıyolar.bize düşen de onlara destek olmak.hükemet her alan reform başlatan bi hükümet.bunu unutmayalım
Bilmiyorum bunjları söylemek biraz erken gibi... Ama tekbaşına iktidar olan bu partiyi destekolmasak ta en azından köstek olmasına izin vermemek lazım.
Volkan Uzun
01/08/2003, 09:18
ben normalde seçim sandğığında ikisinide oy vermem.
karsilaştırma olarak birini secmem gerekirse genc parti dedim.
öncelikler ve anlaış farklılığı herkeste var.
benim için bülent arnıç ın bazı hareketleri ve tayyip erdoğanın geçmişte söylediği sözler yolsuzkluklardan daha çok korkutuyor.
ama ansugonun değindiği kimseyi bir partiye oy verdi diye suçlayacak değilim.
ayrıca sibel can vew ibrahim tatlısesin de %7 oy getirceğine falan inanmiyorum
ama iftira atmak istenirse herkes atar, mesela sahte oy kullanımı vs vs.
Mingitau
01/08/2003, 10:46
Ben bu konudaki görüşümü belirtmemişim, belirteyim:
Hangisinin Başkanı ben isem ona verirdim :p
Şimdiden bişi demek doğru olmaz zira, yaşam bu ne olur ne olmaz. Hangisinde başkan olursam ona veririm yoksa zaten gereksiz bişi bu oy verme filan falan...
ak parti hiç yuoktan yaptığı sahtekarlıkları gizli tutuyo
Zerzevat Adam
01/08/2003, 12:35
kerem tabiki avrupada söz sahibi oluruz tabi ki amerika ile aramızdaki şeyler güzel gözükür
diyelimki iki rakip site var diyelimki bursaıyla zartzurt.com ve beni oraya yolluyorsunuz orayı elegeçiyorum ama orası düzene giriyor ordakiler seviniyor
ya admin panelinden yaptıklarım?
önceden ceviz'de zartzurt'a söylediklerim?
inşallah anlamışsındır....
Saman altından su yürütenleri biliyor musun sen?
Ben bilmiyorum benim gördüklerimde saman altından değirmen döndürüyorlar
ama değirmen ülkeme değil abdye akıyor ve değirmeni halkım çeviriyor...
benim görüşüm bu
Sınır oluyorum popılıst soylemlerın etkısınde kalan butıp goruslere.. Nedemekkı saman altından degırmen dondurmek? Yada su ulkeme degıl amerıkaya akıyor? Allah askına bız o ulkenın mandasımıyızda emegımızı paramızı oraya akıtalım.. Yada ıktıdardakıler vatan haınımı de goz gore gore ulkeyı amerıkaya satsın? Kım bu kadar cıddıyetsız yada ehemmıyeysız olabılırkı? Soz konusu olan turkıye..
Lutfen cok kere soylendı bu ulkeyı bu ulkenın yonetıcılerını budenlı assagılamayın.. Bu kadar kucuk gormeyın.. Oyun dıyorsanız ıste alın sıze oyun.. Sız kendı gucunuzu bu kadar hafıfe alırsanız bı tehdıt olustugunda karsı cıkacak cesaretı nerden bulucaksınız? Yoksa bu soylemlerde turkıyenın dırencını kırmak ıcın dısardanmı ıthal edılıyor?
Yanı sozde ulkenın ıyılıgını dusundugunu soyleyen adamlar bızım cesaretımızı ve onurumuzu kırmakla nereye varacaklarını sanıyolarkı? Bugun bı CHP mılletvekılı kendısınınde ıcınde bulundugu parlementonun ısmarlama yasa cıkardıgını ıddea edebılıyosa soylenebılecekte cok bısey yok sanırım..
ömer kardeşim ben avrupada söz sahibi olmanın amerikaya uşaklık edip kazandığımızı sölemedim tamamen hükemetin işbirliği içerisinde çalışmasından ve azimli olmasından kaynaklandığını belirtmek istemiştim.bir sefer düşün ömer kardeşim sen inanıyomusun türkiye başbakanının yani recep tayyip erdoğanın ülkeyi satacağını bence bu doğru bir mantık olmaz.hem sayın başbakanın bundan önceki siyasi hayatında neler yaptığı belli.İstanbulu istanbul etti.görmüyomusun ömer kardeş adam kaç mahkemeden geçti ve hiçbir suçunu bulamadılar.sonuçta bu adam bizim başbakanımız biz destek olmazsak kim destek olacak?artık görelim gerçekleri kaç yıldan sonra türkiyeden pozitif gelişmeler oluyo ben şahsen çok mutlu oluyorum ve de çok umutluyum.bir şeyi kötü yapıyosa eleştirelim tabiki ama İYİ YAPIYOSADA ALKIŞLAMASINI VE DESTEKLEMESİNİ BİLELİM LÜTFEN
ben takim tutar gibi parti tutan biri deyilim
anatolu topraklari icin iyi biseyler yapmayi hedef edinmis sag sol orta duvar pasi plase her kez benim arkadasim yandasimdir
ama samimi olmak gerekirse ben genc parti ve cem uzanda kesinlikle böyle bir ruh göremiyorum
saman altindan su yürütmek konsuna gelince arkadaslar lütfen samimi olamim burasi bir forum kimsenin beynine silah dayamiyorlar saman altindan akiltilani sami bir sekilde yazin o zaman
Orjinal mesajı gönderen Junkie
Ben AKP ye pek güvenmiyorum ama şu ana kadar sahtekarlığını görmedim acaba yaptığı ve gizlediği bir sahtekarlığı yazarmısınız?
Mingitau
01/08/2003, 15:13
Misal : Vergi Barışı
Misal : Doğal ve Tarihi Sit alanları
Misal : SEKA
Misal : Tekel
Misal : Dokunulmazlık(Bu hemen hepsinin sahtekarlığı..)
bence bu ülkede öle işe yarar,bişeyler yapicak adamlari başbakanlık konumuna gelmeden indiriyorlar o yüzden ben kimseye oy vermezdim bende olsam bende yerim yemiyecek olsam başkan yapmazlar dimi
(biraz konu dışı oldu galiba)
Orjinal mesajı gönderen Axion
çok genel kavramlar yazdınız ama şunu unutmayalım ki denizde bir balığın ölü bulunması denize mal edilmemeli. TEKEL, SEKA, DOKUNULMAZLIK, SİT ALANLAR.. bunlar daha gündemde olup daha olmayan yolsuzluklar.
bunlar hakkında mahkeme bile yok herhalde(yanılıyordaolabilirim)
Mingitau
01/08/2003, 15:55
Bildiğim kadarıyla Mavi Akım onaylanırken vs vs yapılırken de yolsuzluk iddiası ya da mahkeme yoktu, ama oldu, merak etmeyin kokusu çıkar Vergi barışının not ile kanıtlanmış, hemde başka bir Akp milletvekili tarafından, bir durumu var.
Emin Bey gibi herkes için demokrasi herkes için olanak desinler gönlümüzde yerleri olur ;)
SEKA konusunda arazi o paradan çok ediyor hatta Tekel BLK içindeki ağaçlar 1 M $ eder diyorum...
//TEKEL BLK değil SEKA BLK olacak :D Yazma özürlüyüz
Zamanı bekleyecez yani..
neyse zaten haytımız beklemek geçiyor bekleriz..
Bu ülkede bu kadar çeşit insan varken Allah iş başına gelen her siyasi partiye ve bu iş ile uğraşan insanlara kolaylıklar versin.
Zerzevat Adam
01/08/2003, 20:52
kerem istanbulu istanbul etmesini bir kağıda borçlu o kağıtta yazanları burda dile getiririm ama söylediğim gibi kimse inanmaz çünkü ülkede birşeyler inandıracaksanız:
ya şarkıcı olacaksınızya türkücü
başka türlü inanmaz kimse hem derine inmeyede çook fazla niyetim yok ama kısaca şöyle söyliyeyim:
kenan evren cumhurbaşkanı iken ankara'da bir ilçenin belediye başkanı olan birinin maddi durumlardan yaşadığı sıkıntıdan dolayı maliye'ye gelen başkan'a bir kişinin verdiği küçük ama yararlı bir akıl dan dolayı
türkiyedeki özel idare-belediyeler-köy hizmetlerinin
ülke gelirinden aldığı pay %1'den %5'e ve 5-10 sene sonra başka bir karar ile büyükşehirlerinde %5'ten %7'e çıkarılmasıyla şehirler düzeldi, pislikten arındı...
Ve şu var daha bugün gelirken konuştuk eski bursa belediye başkanı erdem saker anavatanlıydı partisi hiiiç önemli değil gerçekten bursaya kalıcı ve adam akıllı işler yaptı ama şuan ki başkanımız erdoğan bilenser'in
gelir'i direk reklam ve tabelalara harcadığı görülüyor...
Yahu bütün boş alanlara kalın demirden tabela yaptırdı tabelalarda: Park alanı bilmem kaç m2, okul alanı, zırt alanı vs. yazıyor
Tamam güzel ama işin iç yüzünde yapılmış pek bir iş yok ve de O ŞAHISIN EŞİ "REKLAMCI"
sizce para nereye gidiyor?
Ayrıca bir yerde bir iş yapılabilir ama arkasından yapılan siyah işlerde maddi çıkara vuran işlerde yansımaz...
Ben tam anlamıyla şuan hükümette plastik hortum varmı ne kadar su çeker bilemiyorum ama zamanında yaptıkları ve yolsuzlukları araştırıp kamuoyu o'na bakarken kendileri temize çıkıyor gibi geliyor bana...
maliye bakanının istanbul belediyesindeyken bir yerlerden eline geçen 500(yada 500bin) dönüm tapusuz arazisi eeee demek ki belediye'de temiz değilmiş ve bu belediye aynı belediye parti aynı parti...
Ayrıca lütfen forumda bir mesaj yazıyorsam onu eleştirecek veya karşı bir cevap yazacaksanız bunu direk mesajın içeriğiyle yazın...
BENİM YAŞIMLA VS.MLE İLGİLİ DEĞİL
Ben burada ülkedeki bazı sorunlarda bildiklerimi ve gördüklerimi yazdım burdaki kişilere SİZ BÜYÜKSÜNÜZ AMA NE OLMUŞ YILLAR GEÇMİŞ TIK YOK gibi birşey söylesem hâşâ amaaa
nedendir ki cevap yazmıyor yada yazamayıp SENİN YAŞIN vs. TVDENMİ GÖRÜYORSUN .... diyorlar...
eğer birşey varsa sizde kabullenin tam olarak emin olmadığımı söyledim söylüyorumda fakat sizinkiler adeta savunma ve de sanki o kişiyi çok yakından tanıyor kardeşiymiş gibisiniz..
sözüm herkese değil....
omerosmanoglu
01/08/2003, 21:04
Zaten seçimlerde oyunu veren vermiş tekrar seçim olursa o zaman görürüz hangi partiye vereceğimizi ama bir dahaki seçimlerde Genç Parti'nin %7 bile alamayacağına dair bahse bile girerim.
Gerçi zaten yağlı tablosuna imza atan Cem Uzan'da büyük ihtimal ile hapiste olacak. (Amerikadaki mahkeme 4,6 milyar motorola'ya tazminat cezasına çarptırmış ve Manhattan 'da tutaklama emri gelmiş yakında Amerikan büyükelçiliğinden tutuklama talebi gelir herhalde.)
Mingitau
01/08/2003, 22:03
ABD deki mahkemenin hükmü olmadığını ABD deki mahkemelerin bu kpnu ile ilgili olarak bişi yapamayacağını Tahkim Mahkemesinin karar mercii olduğunu not edelim.
Bakalım olayın siyasi olup olmadığı bundan sonra belli olacak. Hükümet ABD den bir istek gelmesi halinde uygularsa, bir de HADEP in itirazı sonucu seçim olursa gider herhalde %15 civarı filan olur AKP.
Genç Parti haliyle iktidar olamaz o zaman. Geriye kaldı seçimin tekrarlanması zira kimsenin kimseye güvenecek durumu kalmadı.Belki Şu Vatandaşa Hücum politikaları olmasaydı AKP gene iktidar olurdu, hemde %60 aşarak....
acizane fikrimdirki
suan cem ozan gurubu ulan Ztar calisanlari kesin felik felik akp partinin falsolarini ariyorlardir asagisaki yazili olanlar benim anladigim kadariyla sadece camur at izi kalsin seyler
varmi hic ispatlanmis söyle ta$ gibi bir yolsuzluk olayi
yurt disinda yasadigim icin tr medyasini sadece interneden izliyebiliyorum sadece bilmek amacli sordum
bence olsaydi kendine akp partiyi didik didik inceleyip falsosunu bulmaya calisan cem ozan gurubu media biseyler bulurdu
Mingitau
02/08/2003, 00:50
Cem Uzan Medyası ne yazık ki tahmin ettiğin gibi işlemiyor, zira bu siyasi yıkıcılık olur. Yaptıkları şey Tayyip i kökünden kazıma harekatı. Belden aşağı vurma :p
Dediğim konularsa satılıp satılmaması yıllarca tartışılmış, bazı konularda uzlaşılmış ama şıppadanak diye çevrilmiş olan şeyler.
İstiyorsan Maliye Bakanının hangi borçlarını kapattığını git incele. Hatta hatırladığım kadarıyla bu bir AKP milletvekilinin bulduğu not ile ortaya çıkıyordu. Muhtemelen bu vekil Emin Şirin idi. Tam olarak olayı hatırlamıyorum.
TEKEL in satışı konusunda bir noktaya parmak basmak isterim. duyunu Umumiye İdaresi ilk önce Tekel sonra Madenlere el koymuştur. Satışı çok dikkat gerektiren bir kurumdur.
Doğal ve Tarihi Sit alanlarına bakışım bir kaç TV de çıkan ki gibi bir bakanın sahtekarlığa yönelmesinden öte bir şey Ormanları Yakanlar geçen yılkiler ile aynı kişiler değil. Bu nokta önemli. Bir de Türkiye orman sırf Sultanbeyli de yok. Karadeniz ormanları yanında Akdenizdekiler bozkır kalır. Otomatikman orman vasfını kaybeder. Sonuç ? bölgenin doğal örtüsü olan makiler ve buralarda yaşayan yöreye özgü tüm canlılar yok olur.
Artı bir yandan sağlam dev gökdelenler yaparak depremin sonuçlarının önlenmesini isteyeceksiniz, bir yandan da iki tahta bikaç mala harç bikaç tuğla ile yapılan gecekondulara tapu vereceksiniz. Neden boşu boşuna tekrar alacağınız yeri satıyorsunuz?
Zira bu boşalan yerlerde güvenlik açısından sedece inek otlatılır ya da orman yapılır, yani orman vasfı gene kazandırılır......
Bu sürüp gider. Bir yolsuzluk olduğu anda zaten dava açılmaz öncelikle o siyasi iktidarın taatten düşmesi beklenir, yoksa ne olur ne olmaz savcı hakim olsan bile kaşının altında gözün var diye çekmediğin kalmaz. Yani biraz Türkiye ye gelip görsen diyorum. Tatil filan mümkün mü yakınlarda ?
Zerzevat Adam
02/08/2003, 02:20
Sence uncle sam'in kuyruğuna basmak kolay mı?
Al işte bombaların olmadığıda biliniyor ama ne yazar?
Benim söylediğim şu milletimiz inanmıyacak ayrıca hala tam emin gibi bir tavır içindesiniz o kişiyi tanıma konusunda ki savunma konuşmanız devam ediyor
:D Evet sayın yargıç müvekkilim uncle sam pardon rejep....
Yine meydanı boş buldun uçuyon Ömer :iih:
thelastsamurai
02/08/2003, 02:51
Cem Uzan kendi kendine iç çekip düşünmektedir. " lan olum Cem az kalsın hayatının volesini vurup Türkiye yi özelleştirip götürcektin ha. nolur biraz daha sabırlı olsaydın, zamanında ufak ufak götürseydin, bak görmüyonmu olum Aydın Doğan ı adam ufak ufak! ama sağlam götürüyor. ah salak cem ahhhh......" :)
Zerzevat Adam
02/08/2003, 03:05
neyse Şahin abimde göz kırptı zaten konu kapansın kendiiliğimizden demiştim tekrar diyorum
bence konu kapansın en iyisi
aslida dislamamak lazim cem ozan abimizi
bence mureffeh ve cagdas tr icin herkezin yardimina ihtiyacimiz var
yani herkez en iyi yaptigi isi hizmete sunarak tr nin kalkinmasi icin bir adim ata bilir bak
cem simdi neyi iyi yapiyo adam USA en iyi haberlesme firmasi motoralayi ayakta titi
simdi cem in baskan olup IMF söyle bir güzel :sus: ....terbiyem el vermiyo diyemiyecem
ho$ olmazmiydi yani
:3: :hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha
Zerzevat Adam
02/08/2003, 03:23
Bayanlarda var lütfen biraz daha sakin ve konuyu kapasak mı?
Mingitau
02/08/2003, 11:00
Sen kapat konu senin için kapanır ;)
ve konuyu kapasak mı?
albir demokrasi örnegi
Mingitau
02/08/2003, 13:04
kara_lahana konunun tahrik ediciliğini ve gereksizliğini bir yana bırakırsak bile şu son yazdığının tahrik ediciliğini bırakamayız. :rolleyes:
Orjinal mesajı gönderen Junkie
Yahu gizli tutmazsan onun adı sahtekârlık değil salaklık olur zaten.
Saman altından su yürütenleri biliyor musun sen?
Ben bilmiyorum benim gördüklerimde saman altından değirmen döndürüyorlar
ama değirmen ülkeme değil abdye akıyor ve değirmeni halkım çeviriyor...
Sana "En popülist gazeteci adayı" ödülü veriyorum. Popülizm benim midemi bulandırıyor ama çoğu kişi bundan çok hoşlanıyor. İleride sağlam kitlesi olan bir gazeteye başyazar olabilirsin. Ya da adaletin kılıncı bir Emin Çölaşan olabilirsin.
Diğerlerine hiç girmeyeceğim. Özellikle Tekel, SEKA ve Dokunulmazlık kısımlarına.
Ama vergi barışı çok şahane birşeydi bence. Devlete çok iyi kaynak sağlandı. Hemde daha önce bir şekilde ağır vergilerden dolayı vergilerini ödeyemeyenlere "dürüst vatandaş" olma şansı sağlandı (ki adam zaten dürüst vatandaş. Fakat vergiler kazandığı ile orantılı değil(di) )
Örnek veremek gerekirse : Adam zamanında ufak bir dükkan açıyor. İki ay sonra yürütemeyeğini anlatıp kapatıyor. 7 sene de vergi borcu 7 milyara çıkıyor. Adam bir işçi şu an, çalışıyor. Vergisini taksitlendiriyor ve ödüyor.
Bu adam gibi yüzlerce ve hatta binlercesi var.
Sağlanan gelirde sağlam bir gelirdi. Faiz dışı fazla hedefi için, yani daha fazla dış borç ödemek için bu getirildi.
Ama adaletli miydi? Değildi. Çünkü bu barış ile vergisini her şarta rağmen ödeyen namuslu vatandaşlar "enayi" durumuna düşürüldü.
Ama bilinir ki kanunlar o devrin şartlarına göre çıkarsa daha mantıklıdır. O devirin şartlarına uymayan yasalar ancak zülum getiriyor. Bence bu yasa "adaletsiz" ama şartlar içinde çok geçerli bir yasa idi.
Orjinal mesajı gönderen omerosmanoglu
Gerçi zaten yağlı tablosuna imza atan Cem Uzan'da büyük ihtimal ile hapiste olacak. (Amerikadaki mahkeme 4,6 milyar motorola'ya tazminat cezasına çarptırmış ve Manhattan 'da tutaklama emri gelmiş yakında Amerikan büyükelçiliğinden tutuklama talebi gelir herhalde.)
Amerika'nın verdiği kararın Axion'un dediği gibi bir bağlayıcılığı yok.
Eğer Uzan'ın anlattığı doğru ise, bir anlaşmazlık hâlinde İsviçre'de ki bir mahkemenin sorunu çözeceği anlaşmaya düşülmüş. Motorola ise kendi mahkemesi ile olayı halletmeye çalışmış.
Normalde Uluslararası iki şirketin anlaşmasında mahkeme yapacak olan ülke farklı bir ülke olur. Yâni bence doğru söylemiştir.
Uzan'da bunun üzerine Türkiye mahkemelerinde dava açıyor ve yanlış bilmiyorsam bu mahkeme de Uzanları haklı buluyor.
Hatta Uzan "Ben neden Amerikan menfaatlerini savunmaya yemin etmiş bir hâkimin kararlarına tâbi olayım" diyerek bence doğru bir siyasi malzeme yapmıştı.
Belki Şu Vatandaşa Hücum politikaları olmasaydı AKP gene iktidar olurdu, hemde %60 aşarak....
Hangi vatandaşa hücum? Savaş mı çıktı yoksa :p
Mingitau
02/08/2003, 14:07
Baksana biri yellense yellenmenin toplumdan silinmesi için vergi koyacaklar yellenenlere değil diğerlerine :p
Zerzevat Adam
02/08/2003, 16:35
Konu benim için kapandı evet çünkü anlatabildiğim halde anlamamazlıktan gelenlerde olunca boşuna zaman kaybetmesem iyi olur yapacaklarım da var...
"Anlatabildiğim halde anlamamazlıktan gelme" deniyor. Yâni buradan şunlar çıkıyor :
a ) Ben anlatabiliyorum. Anlatımım çok güzeldir. Her cümlenin sonuna nokta koyarım(!). Hiçbir cümlem anlaşılamayacak derece de değildir(!). Hiçbir zaman hiçbir yazımda armuttan bahsederken aniden elmadan bahsetmeye başlayarak konuyu dağıtmam(!). Anlatmak istediklerimi öz(!) ve bildiğim şeylere göre anlatırım.
b ) Siz de benim dediklerimi çok güzel anladınız. Ama anlamamazlıktan geliyorsunuz. Çünkü
ba ) Bana gıcıksın yaff!
bb ) Benim söylediklerim doğru, ama işinize gelmiyor.
Sonra "boşuna zaman kaybetmesem iyi olur yapacaklarım da var..." deniyor. Buradan şunlar çıkıyor :
a ) Dediklerimi ben mükemmel anlattığım ve siz anlamamazlıktan geldiğiniz için size değer vermiyorum.
b ) Köşeye sıkıştım, bir laf sokmaya yeltenmem ve gururumu kurtarmam gerekiyor, o sebeple bu lafı söylemek zorundayım.
c ) Konuyu bırakacağım, dediklerimin "eksik" olduğu birşeye dayanmadan duyduklarımın tekrarı olduğu ortaya çıktı. Ama yiğitliğin şanındandır gider ayak bir laf dürteyim.
d ) Daha küçüğüm, büyüyüp gelecem. Ama ben büyüyene kadar siz şu dürttüğüm laf ile idâre edin.
Günün özü : Laflar ağızdan çıkar ama, laflamak bir güdü işi olmamalı.
Son zamanların yanlış genellemeleri :
- Akıl yaşta değil baştadır ( Akıl yaşta değil ama başta da değildir. Aynı zamanda akıl hem yaşta hem başta da olabilir. Yani böyle genellemeler yapmak yanlıştır )
Mingitau
02/08/2003, 20:42
@ Ansugo misal ki, listeteki maillere aklım gitti...
Biraz sussak. Nasıl olsa Ömer sustu.
Hangi liste ?
Ömer konuşsun. Ömer konuşsun diye uğraşıyorum.
eski bir adet vardir bir hacker biseyler hackleyip bu sucdan dolayi hapse girdimi. hapis cikisi muhtemelen bir firmanin server güvenligi icin teklif filan alir.
yani kurda kuzuyu emanet etmek gibi bisey..
cem ozani yolsuzluklari arastirma gelistirme konutesinin basina koydugunuzu düsünsenize :super:
hayal kurmak bilgiden önemlidir
imza
ceviz.net
Zerzevat Adam
03/08/2003, 18:05
kara lahana vallahi kusura bakma birşey yazacaktım ama yazmayacağım bu konuya nasıl olsa birileri dinlemiyor adım atsam izin aldınmı yerimde dursam ne duruyorsun diyip geçiyorlar
kusura bakma gerçekten birşeyler tartışılacaksa iki tarafta karşı tarafın görüşleri iyi dinleyip objektif bakmalı
bırakın objektifliği daha dinlemeden mesaj yazıyorlar ben cevap yazmayacağım buraya sırf bunu belirteyim...
Ha bu arada şimdi o şahıslar şeyde düşünebilirler "Bak birşey diyemyeceklerini anladılar çekildiler (biz yendik hahaha) "
neyse işte...
kara lahana vallahi kusura bakma birşey yazacaktım ama yazmayacağım bu konuya nasıl olsa birileri dinlemiyor adım atsam izin aldınmı yerimde dursam ne duruyorsun diyip geçiyorlar
İşte hoca, senin herşeyi yanlış anladığın belli.
Keşke bende 15-16 yaşda bu kadar çok şey düşünüp, bilgisayardan bu kadar anlasa idim. Bizim tek yaptığımız dağ başında pineklemek idi. (Paniklemek değil, bir tek kernel panikleyebilir)
O sebeple benim sürekli sana takılmam senin kötülüğün için, sana gıcık olduğum için ya da seni sinirlendirmek için değil. Bunu anlaman için zaman geçmesi gerekiyor.
Sen şu an hep kendini haklı görme ve uğraşmana rağmen kimsenin seni anlayamadığı bir dönemdesin. Bu hep böyle olur, merak etme geçecek...
Bu arada müthiş bir kitap önermeme izin ver. Senin adaşlarından birinin başkanlığında yazılmış. `Adam` yayınlarından Ömer Asım Aksoy'un `Ana Yazım Klavuzu` adlı kitabı. Bu kitabı al bence ve biraz incele. Sonra göreceksin ki kişiler seni daha fazla anlamaya, daha fazla objektif olmaya başlayacak.
ak parti su ana kadarturgut ozaldan sonra geen en ıyı sıyası erdogan adama bıraz sure verelım... gebç partiye gelınce mıtınglerde sarkıcıları getırıp mıtıng yerlerını oyle dolduruyor sarkıcı getırmeden hıç bır mıtıngını gordunuzmu hayır :) kendıde bılıyo ne olacağını neyse benden bu kadar
By kral sanirim seninle ayni düsünceleri paylasiyoruz ;)
ben anap dairesi aldinda emelelik yaptim mitinglerde direklere balon cakmak filan ;) 15 16 iken ama mesut yilmaz gicik oldugum kadar kimseye
ve simdide cem ozona gicik oldugum kadar kimseye gicik olmadim türk politikasinda asiri sempati duydugum kisiler hemen hemen hic olmadi ama gicik olduklarim ve tv gödükce uyuz olduklarim hadi hesabi yok..
genc partinin son mitinglerini dikkat etinizmi halkin tamanini hic cekmiyorlar sadece otobüsün önünü oda yandan
cem ozanin ozum ozum ozuldugu su günlerde.
böyle mubarek bir enteryi hatirlatmadan gecemeyecegim.
(not: bu topic ak parti genc parti karsilastirmasi olarak baslamis.en son cem yilmaza kin kusma icerikli olarak bitirilmistir.topic acildiginda cem ozan desekliyenlere bir hatirlatma olsun)
millet bir hareket getireyim dedim :P
Seçimlerden önce Genç Parti Kocaeli Teşkilatına katılmamız yönünde bir iki abimizin telkinleri olmuştu...
Şimdi merak ediyorum, bu abilerimiz hala daha görev aşkı ile GP'ye bağlılıklarını sürdürebilecekler mi?
Eğer gelecek seçimlerde oy verebilme durumum olursa, oyum Besim Tibuk'a (Liberal Parti) helal olsun... :)
Eğer gelecek seçimlerde oy verebilme durumum olursa, oyum Besim Tibuk'a (Liberal Parti) helal olsun... :)
bende Boran partisine oy vericem
aslinda boran diye bir futbol takimi olsa onuda tutardim
markasin usta nediyim :tamams:
besim tibuk kaldı mı ya.?? ben onun siyaseti bıraktığını biliyorum.
Hadi yaa, Besim Tibuk'un durumundan benim haberim yoktu gerçekten. Bundan sonra kararsız seçmenler arasına ben de katıldım demektir.
markasin usta nediyim
Estağfurullah, asıl sen bir markasın artık Alamanya'larda... :)
Aslında parti kurmayı da düşünmüyor değilim. "Açın Türkiye'nin önünü, durduramazsınız!" diye bağırabilmek isterdim meydanlarda... :)
Ben Cem Uzan Destekçisi degilim onu belirtiyim ve
karikatör çok güdümlü çizilmiş benim ekteki gibi
Bu karikatürüde hiç sevmiyorum
nameless
02/12/2004, 11:36
bencede
simdi bu alakasiz oldu ama
kara lahana namelessin acountu ile girip
biseyler yazinca
aksam oldu böyle oldu
Hadi yaa, Besim Tibuk'un durumundan benim haberim yoktu gerçekten. Bundan sonra kararsız seçmenler arasına ben de katıldım demektir.
Aslında parti kurmayı da düşünmüyor değilim. "Açın Türkiye'nin önünü, durduramazsınız!" diye bağırabilmek isterdim meydanlarda... :)
parti kuracam. hatta bir ad bile buldum partime
B.A.T.K.P
acilimi izah edeyim efendim.
bahama adalarindan türkiyeyi kurtarma partisi
Mingitau
02/12/2004, 14:14
Maydonoz olayım, soru hala sorulmuş olsa akp mi gp mi ben yine gp derim. :hey:
genç partimi kalmış :))))) böyle bi partinin varlığında bile haberdar değiliz artık!
selami_32
02/12/2004, 14:42
B.A.T.K.P ve BORAN partisi arasında seçim yapamıyorum. hangisi pilav-döner servisi yapıyor bunların abi?
saygılar.
B.A.T.K.P ve BORAN partisi arasında seçim yapamıyorum. hangisi pilav-döner servisi yapıyor bunların abi?
saygılar.
tabiyci vardur usagum
velacin iki recat bahama adalarina kadar te$rif edeceksun. kara_lahana'nun takasi dedunmi herkez pilir.
döner yanindaki halis mulis hindistan $irasida vardur.
höbir %9 kafaradinida yaninde ketur
birlukte afiyet osun
not alinmacak yok
it was a JOKE (aaa kafiyeli oldu) ;P :hiohahoha
saygılar.
Efendiler! Biz, bazı partiler (mesela B.A.T.K.P.) gibi insanlara bir öğünlük bedava yemek vaadetmeyiz.
Biz parti olarak, TAO'culuğun kurucusu olan Lao-Tse'nin söylemiş olduğu: "Bir insana pirinç verirsen o günlük karnını doyurur, ama bir insana pirinç ekmesini öğretirsen hergün karnını doyurur" sözünü benimsemişizdir.
Yine bazılarının (mesela B.A.T.K.P.) yaptığı gibi ucuz vaatlerle kamuoyunu kandırmaya teşebbüs etmeyiz. Zaten yakında bazı halk düşmanı partilerin (mesela B.A.T.K.P.) ipliğini pazara çıkartacak önemli belgeleri Ceviz Media aracılığı ile kamuoyuna duyuracağız.
Saygılarımızla...
BoraN Partisi adına
Basın ve Halkla ilişkiler Sorumlusu
Sadece BoraN
bizde AHP kurmuştuk arkadaşlarla..
Akla Hizmet Partisi...
Efendiler! Biz, bazı partiler (mesela B.A.T.K.P.) gibi insanlara bir öğünlük bedava yemek vaadetmeyiz.
Biz parti olarak, TAO'culuğun kurucusu olan Lao-Tse'nin söylemiş olduğu: "Bir insana pirinç verirsen o günlük karnını doyurur, ama bir insana pirinç ekmesini öğretirsen hergün karnını doyurur" sözünü benimsemişizdir.
Yine bazılarının (mesela B.A.T.K.P.) yaptığı gibi ucuz vaatlerle kamuoyunu kandırmaya teşebbüs etmeyiz. Zaten yakında bazı halk düşmanı partilerin (mesela B.A.T.K.P.) ipliğini pazara çıkartacak önemli belgeleri Ceviz Media aracılığı ile kamuoyuna duyuracağız.
Saygılarımızla...
BoraN Partisi adına
Basın ve Halkla ilişkiler Sorumlusu
Sadece BoraN
borancim sen türk politikasindan anlamiyorsun.
bak tr secmenlerinin %9 döner sever
yanina birda ayran koydunmu oda %1 ila %1,2 eder ki %10 ici yeterli
kafaya oynarsin. TAO maho anlamaz benim amcam kafa karistirma!:hiohahoha
usaklar ince bir konuya deyinmek isterim
genc parti turk secim tarihinin bir gercegidir
türk secmeni nazarimda her secmide önüne sunulan seceneklerden en dogrusunu secmeyi basarmistir (su götürür bir konu ehhehe ama genelde öyle)
genc parti döner, sucukla %9 götürdü bu büyük bir rakam degil
bush amerikada benzeri politikayla %54 vurdu
secilmemesi gerekeni en cok elestirilen ve lider vasiflari 0'in altinda olan kisiyi secti..
ideal idarenin kaynagi sag veya sol deyildir
ideal yönetim erdemli yöneticilerin isidir
erdemli yöneticileri erdemli secmen secer
(usaklar yine cok agir laflar eyledim. afedin penii selametle)
Yaa, Amerikan Halkının icraata oy vermekten çok, karizmaya oy verdiğini düşünüyorum. J.Kerry'nin o duruş ve bakışlarla seçim kazanabileceğini bir an dahi olsun düşünmedim. :)
Yaa, Amerikan Halkının icraata oy vermekten çok, karizmaya oy verdiğini düşünüyorum. J.Kerry'nin o duruş ve bakışlarla seçim kazanabileceğini bir an dahi olsun düşünmedim. :)
amerikada icratlik ne varki. yol mu yapacam diyecek secmenler hehe yol baraj vaad edermis! kerry niye düsünemediki :p (gerci ordada issizlik sorunu var.kerry buna yüklenmisti hatta)
karizma dadin iyide bush neresi karizma ya adam uyuz..
olayin icinde yasamiyoruz aslinda. burdan konuyu elestirmek mantiksiz.
secim tanitim reklamlarini izledinmi hic adamlar sanki bir ürünü tanitirmis gibi reklam yapmis. al bush yada kerry reklamin ortasindan koy bir ütüyü
satis rekorlari kirsin :)
ben sahsen secim reklamlarini gördügümda garipsedim
AKP'nin başarısı mıdır yoksa tek parti iktidarının sonucu mudur bilmem ama adamlar iktidara geldiklerinden beri Türkiye ekonomisi son 40 yılda hiç yakalayamadığı istikrar ve büyüme ortamını yakaladı..Yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim şimdi di mi ama
Bu şüphecilik bende olduğu sürece çok yiğidin hakkını yemeye devam ederim. :)
Şu anda göstergelerin iyiyi göstermesi, bizim gelecekte de iyiye gideceğimizin göstergesimidir? Yada şöyle söyleyeyim; şu anda yapılan işlerin, gelecekte bize zararı olacakmıdır?
Henüz işsizlik sorununda gözle görülür bir düzelme yok. Söylenenlere göre birkaç yıl daha bir düzelme beklenmiyor. Ya bu birkaç yılın sonrasında ne olacak? vs. vs.
Yine de umutluyuz tabiki! :)
Mingitau
05/12/2004, 17:22
iyiye giden ne var ki? Ya da iyiliğin %? ı akp nin programları sonucu?
iyiye giden ne var ki? Ya da iyiliğin %? ı akp nin programları sonucu?
onu bunu bilmem arkadaslar akpartinin bütün projeleri eski dönem partilere aitbile olsa.suan akparti o projeleri basarili bir seklide ilerletiyor
YTL tansu hanimin döneminin projesidir ama akp partiye gerceklestirmek nasip oldu. he ytl ne getirecek sorusu baska bir konu?
istikrarlilik %1 +%1 +%1 getirileri olan kücük projelerle saglanir
hele konu devletse.
bize düsen tr icin yapilan herseye destek olmak yada hic yoktan köstek olmamak
muhalefet cok haydali bir seydir bastakilerin motivasyonunu artirir.bilesim dünyasindan örnek vereyim. MS XP yazdiysa yada yazmak zorunda kaldiya bunu sebebi karsinda linux ve mac olmasidir.yoksa hic bir güc daha iyi biseyler cikarmasi icin MS motive edemezdi...
hulasil kelam trdeki muhalefetcilik asiri derecede dengesizce yapiliyor
x parti bir projemi sundu! sabah erken kalkan y partili hurarrr lan buna karsin nasil bir muhalefet olusturabiliriz.mantikli mantiksi önemli degil önemli olan karsi olmak ..
Bazı arkadaşların AK Parti hakkında olumsuz düşünceleri konusunda tutarsızlık görüyorum. Şuan iyi gidiş vardır. Olumlu atılımlar vardır. Bu iyi gidişe perde çekmek isteyenlerde vardır. Kısaca oluşan istikrarı görmek istemezseniz, zaten göremezsiniz... Bizde her defasında anlatmak zorunda değiliz.. Kendi bildiğinizi yapın. Yine de AKP sayesinde rahat yaşama kavuşacağınızı bile bile savurganlığa ve yersiz eleştiriye devam edersiniz. Bu bir ikiyüzlülüktür!!!.
Hocam bu iki yüzlülük değildir.
Buna atalarımızın sözüyle karşılık versem, daha anlaşılabilir bir hal alır sanırım. Atalarımız demiş ki; "Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer."
Önceki siyasilerden yediğimiz darbeler ortadadır. Anketler de gösteriyor ki Türk halkının siyasetçilere güveni kalmamıştır ve bunda haklıdır.
Değil AK Parti, ondan daha 'AK' bir parti bile gelse içimde herzaman bir şüphe olacaktır (siyasetin doğasından ötürü).
Henüz ekonomimiz toparlanmış değildir. Hala daha dış yardımlarla çeviriyoruz ekonomimizi. AKP, ekonomi havuzunun tabanındaki açık muslukları kapatmaya çalışmaktadır, bunu takdir ediyorum ancak sadece tabandaki muslukları kapatmakla havuzumuzu dolduramayız.
Bazı kaynaklar bulunmaya çalışılmış, yeni dış ticaret alanları aranmıştır. Kimilerinde belirli bir aşamaya gelinmiştir ancak hala daha yetersizdir.
Özellikle partizan olmayan arkadaşların konuya daha objektif bakabileceklerine inanıyorum...
Volkan Uzun
06/12/2004, 21:04
bu kadar super super seyler yaptiklari halde hala onyargilarimiz varsa ( bende dahilim ); biraz bize degilde su igneyi akpye batirsak ?
bir zamanlar bunlarin geldigi partide cxenneten parsel veriyordu oy karsiligi
cem uzaninkinin verdigi doner ayrani hic olmazsa hemen yiyor millet; cennet icin epey beklemek lazim.
ordada kacak insaat olmasinda ( basbakanin da kacak insaati vardi dimi ? )
bir zamanlar bunlarin geldigi partide cxenneten parsel veriyordu oy karsiligi
cem uzaninkinin verdigi doner ayrani hic olmazsa hemen yiyor millet; cennet icin
sanal programmci seni severim (bilirsin diye devam eder bu cümle ama biliyormusun bilmiyorum :))
su agizlara sakiz olmus olan cennetden parsel cümlesinin kökenini merak etmiyorum degil! Hulasil kelam eger AKP ayrildigi partiyle bagdasan yanlari olsaydi
ondan ayrilmazdi!
kara lahanaya sorarsaniz
ak parti 2. özel karaketidir.
ve yine bana sorarsaniz (ki bana sormayin Ne biliyim Karde$im) AKP'ye ata yakisiyor avratda!
allah hem akp partisini hem tr'yi nazardan saklasin (schok ihlasli bir entry oldu behh!! simdi bunun sonana söyle bir icon iyigider)
:s006: aal buda bonus :hey:
Volkan Uzun
07/12/2004, 03:15
ayrilmalairni sebebini tam hatirlayamadim parti icin kapatilma davasi acilmis ollmasimiydi ?
yaff bu kadar insanda onyargi varsa bu adamlar hicmi problem yok yani
ayrilmalairni sebebini tam hatirlayamadim parti icin kapatilma davasi acilmis ollmasimiydi ?
yaff bu kadar insanda onyargi varsa bu adamlar hicmi problem yok yani
simcik hic kimseden mutlak dogru mutlak hatasizlik beklemek dogru olmaz.
hele insan fatörünün oldugu bir yerde kesinlikle.hele bu tek bir insan degil birden hazla olan bir insan kümesiyle bu hic olmaz.
ön yargiya gelince. Bu türk politikasinnin temelinde var.
biz yillardir (halen kalintilari var bu durumun) takim tukar gibi
parti tutuk. karsi parti iyi bir proje sunup.basariyla sonladirsa kac delikalinli acik sözlü vatan evladi vaybe helal olsun yapti bitirdi ciktilar diyecek.
illa bir acik illa bir yanlis araniz.
Genel olarak türk milleti muhafazakar kesime karsi doldurusa getirilmis pozisyondalar. aslinda bu kelimeyi sevmiyorum nedemek (muhafazakar.
kelime anlami sey olsun.kültür degerleri ve dini inanclari kendi yasam felsefesine etkileyecek sekilde önemseyen. himm iyi ho$ oldu nebiliyim benim hosma gitti.)nasilki beni yogo yapip bedenini ruhunu dinlendirmeye calisan kisi rahatsiz etmiyorsa.ibadet etmeyi kendine hobby olarak secmi olan kiside beni o derece rahatsiz etmiyor.(belki cok bulutlatin üzerinde bir tasvir oldu )elbette leman dergilerine kapak kapak konu olan yobaz dediye adlandirabilecegimiz. fikir sahipleri olabilir.Ne olcak yakalimi onlari
bu bizim ve devletimizin vatandasina abi, baba olmayiyi becememeyisinin olamayisinin esedirir.
hosmu olur!!
He ne olmali herkez karsisindakinin inancina yasamak sekline saygi duyacak. bu vatan tas üsütüne bir tas koyan benim düsünce dasimdir.Akpartililerin allaha nasil ibadet etikleri beni hic ilgilendirmiyor.adamlar elinden geleni yapmacalisiyorlar.türkiyeden bir arkadasim buraya geldinde.tr nasil degigimizde iyiya is ariyana is var durumlar birazda olsun düzelmis demesi.beni sevindiriyor.
80 sene bas örtüsü konusuldu.hatta akp basa geldiginde sunu gündem olusturup.o konuyu yeniden gündeme getimek istediler olmadi.
bir aralar asparagaz haberci medya kurumlari ekranlarindan "
-muhafazakar kesim silahlandigi üzerine duyumlar aliyoruz.
hatta pompali tüfek satislari yasaklanacakmis sizin bu konudaki düsünceleriniz nedir
(karsidaki eleman)
- hee?? ehee aaa?? EFET bizde o duyumlardan aliyoruz "
gibi haberler yapiyordular.
bunu duyan halk kin duymaz ,korkmaz mi?
(örnekleri cogatmanin geregi yok burasi yorum )
kaynak veriyorum : :5: :hey:
espiriyi anlamayanlar icin duyrular iconlarin üzerine basmayin. link yok.
öyle bakin iste belki ilham gelir kendi kendinize idrak edersiniz...
düyem düsündümmm sankimsin yaniii...
.....adamlar elinden geleni yapma calisiyorlar...
sizce devlet için özveri ilemi ellerinden geleni yapıyolar,sizce tayyip bey gerçekten değişti mi,yaptıklarına objektif bakabildiniz mi?
bu insanların koltuk uğruna devleti sattıklarının farkında değilmisiniz?
koltuk için bırakın Türkiye Hükümeti olduklarını,belkide "kendi amaçlarını" bile unutmuşlardır.abiler ne derse o oluyor çünkü :)
ülke üzerinde bi sürü oyun oynanıyo,insanlara ekonominin iyi olduğu yutturulmaya çalışılıyo..basın bunun için araç.kaç kişi ekonomide iyileşme hissetti?olayları yorumlamak için biraz beklesek iyi olacak bence.
devlete ait herşey satılıyo (Atatürk'ün yatı Savarona, Çırağan Sarayı...)Atatürk düşmanı bi hükümet için bu önemli değildir sanırım ama Savarona'nın anlamı büyüktür..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.