PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : google de sayfa indexleme

uyumlu1
18/08/2007, 13:46
arkadaşlar yeni yaptığım sitemi dün google indexledi ama sadece index sayfasında olan içeriği ve ana saydadaki bağlantı linkerimi görmüş ama iç sayfaları indexlememiş .

iç sayfaların indexlenmesi için ne yapalıyım tüm sayfaların linklerini index sayfasındanmı göstermeliyim.meta taglara şunları eklemiştim.

<meta name="robots" content="index , follow">
<meta name="rewisit-after" content="7 days">

Virtuozzo
18/08/2007, 14:02
Bütün siteyi tek kalemde indekslemesini beklemeniz yanlış.
Indeks yani giriş sayfasından alt sayfalara köprüler var ise zamanla onları da indeksleyecektir.
Yazdığınız meta kodlarının ikincisine gerek yok.
Hatta bana sorarsanız birincisine de gerek yok. :)
Indeksleme süreceini hızlandırmanız için yapmanız gereken birkaç siteden sitenize ve/veya alt sayfalarınıza bağlantılar almanız.

uyumlu1
18/08/2007, 14:14
bir kaç siteden link aldım ama ana sayfaya için.

iç sayfalarıma bağlantı linklerimide ana sayfaya koymak faydalı olurmu .

bu meta taglar bir işe yaramıyormu yani goglebot kafasına göremi takılıyor :)

bazı sitelerde meta tagı şöyle yapıyorlar budamı faydasız.

<meta name="robots" content="all">

ibrahimsar
18/08/2007, 16:39
Meta tagler çok da işe yaramıyorlar diye biliyorum. Ana sayfanda menün varsa, bu menüden diğer sayfalara gidilebiliyorsa, Google bunları kısa sürede indeksleyecektir. 1 ay kadar beklemeni tavsiye ederim.

uyumlu1
18/08/2007, 23:45
bu google siteme bağlı foruma gelmiş forumun index sayfasını görmüş gitmiş kategorileri forumları topicleri görmemiş valla başıma dert oldu :(

Googleyi anladık bu yahoo dahada gıcık bişey üç gündür boğuşuyoruz verdiği dosyayı servere üç kez attım olmadı herseferinde yahoo için sitemap yaptım en son iki kezde meta tagla denedim yine indexlemedi sizce sorun ne olabilir yahoo niye beni sevmedi:)

inanç baykal
19/08/2007, 00:41
google.com için sizlere bir önerim var. Eğer sitenizin içeriği oyun ise ve oyun yazınca siteniz 6. sırada geliyorsa siz hergün oyun yazıp 6.sıradaki sitenizin linkine tıklarsanız google bunu otomatik olarak ön sıralara alacaktır. Tıklama sayısını arttırdığınız zaman 1. sayfaya ulaşabilirsiniz.Bunu bir CMS'de denemiştik.

uyumlu1
19/08/2007, 01:04
Peki google bunu anlamazmı hep aynı Ip den tıklanınca google amca çok akıllandı siz bununla ilgili sorun yaşadınızmı

ibrahimsar
19/08/2007, 01:07
Ne kadar yüklenirseniz yüklenin, belli sir süre geçmesi gerekiyor. Zaten Google belirli aralıklarla interneti tarıyor. Sitenizin SEO uyumu muhteşem bile olsa bir anda istediğiniz seviyeye gelmeniz mümkün değil. Sadece süreci hızlandırabilirsiniz.

inanç baykal
19/08/2007, 01:09
Hayır yaşamadım. Eğer böyle birşey olsaydı küçük çocuklar yüzünde oyun siteleri ilk sıralarda olmazdı.Çocuklar oyun aramak için hep google'a tercih ederler ve bu yüzden oyun yazıp entera basarlar.Günde aynı ip'den istediğin kadar tıklayabilirsin.Toplist gibi değildir yani çünkü kısıtlama olursa tutulmazdı.

uyumlu1
19/08/2007, 01:10
Anladım tavsiyenizi dinleyip söylediğiniz yolu deneyeceği yahoo olayı hakkında ne düşünüyorsunuz yahoo neden index lemiyor olsbilir sitemi şe an denedim hala bekliyorum istediği herşeyi yapmama rağmen gelip bir bakmdı:)

inanç baykal
19/08/2007, 01:17
Yahoo'yu sadece bir arama motoru olarak görmeyin.Benim gözümde yahoo google'dan daha iyi nedeni ise her bulduğu siteyi indexlememesidir bu da gerçekten yahoo'nun + bir yönüdür anlamıda hep kaliteli siteleri indexlemesidir.Bir ara haberini de görmüştüm alexa'dan bilgi alıp domain kaydı 1 ayı geçmeden site indexlemiyordu.sanırım bu 1 sene önceydi.Yahoo bilindiği gibi mynet.com tarzı bir sitedir mynet'te önüne gelen her siteyi indexlemez ama yahoo'da ben şöyle bir özellik biliyorum, eğer senin siten www.uyumlu1.com ise ve sen bu sitede ki değişik linklerden ve isimlerden yahoo'ya bağlantı sağladıysan siteni indexlemesi uzun sürmez.