Tam Sürümünü Görmek İçin : Utf-8
BetulSahin
17/08/2007, 15:07
Kayıtlı bir .text dosyasını Notpad de açıp farklı kaydet dediğimiz zaman kodlama seçeneklerinde default olarak "ANSI" geliyor.Bu default u "UTF-8" olarak değiştirmemiz mümkün mü?
forumgil
17/08/2007, 15:53
Bir defa UTF-8 i seçip kaydettiğiniz zaman birdahaki sefere o şekilde olacaktır hep.
BetulSahin
17/08/2007, 16:00
Hayır olmuyor.Tekrar ANSI geliyor.
Meteryus
17/08/2007, 16:49
ilginç , şimdi denedim bende utf-8 kaydedildiği zaman utf-8 olarak kalıyor.
Siz Windows Not Defteri'nin varsayılan olarak UTF-8 kullanmasını istiyorsunuz anladığım kadarıyla, çünkü eğer bir dosya kayıtlı değilse ve onu normal olarak kaydetmek isterseniz bu yine farklı kaydet seçeneğiyle aynı işlevi görür ama dosya zaten kayıtlıysa ve Farklı Kaydet derseniz dosyayı Farklı Kaydetmek istediğiniz anlaşılır ve Not Defteri'nde varsayılan olarak ayarlı olan ANSI seçeneği karşımıza çıkar, Not Defteri'yle ilgili registry'de herhangi bir ayar kayıtı tutulmuyor diye biliyorum, Not Defteri kendi başına bir program, yani bir exe, bir ayarı olduğunu sanmıyorum, bunun yerine başka bir Metin Düzenleyici program kullanabilirseniz o bu problemi çözer sanırım, örneği Editplus, daha gelişmişi Zend, bu gibi programlarda varsayılan karakter seti ayarı tanımlanabiliyor..
BetulSahin
22/08/2007, 09:45
teşekkürler.
Bayadır Notepad++ kullanıyorum, bir çok dili renklendrimesi, hızlı açılır kapanması, kullanıcı dostu olması, karakter seti ayarlaması :) gibi her türlü özellikler mevcut öneririm
muharrem_tac
22/08/2007, 16:19
Wordpad unicode text document olarak kaydedebiliyor.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.