PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Çalışan programlar listesindeki çalışan programı gizlemek.

forumgil
17/08/2007, 13:48
Merhaba,

Ben windows xp işletim sisteminde, çalışan programlar listesindeki çalışan bir programı nasıl gizlerim ?

Önemli olan Görev Yöneticisi penceresini açtığım zaman Uygulamalar kısmında programın ismi görünmemeli.

Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

Askenaz
17/08/2007, 14:43
Eğer kullandığınız program bunu yapmıyorsa elle böyle birşeyi yapmak mümkün ama Kernel32 ile biraz haşır neşir olmak gerekiyor gibi, Windows toolarını incelemenizi öneririm..

forumgil
17/08/2007, 15:03
Nereden başlamalıyım?
Bu konu hakkında biraz detay verirmisiniz lütfen...

Askenaz
17/08/2007, 23:11
www.download.com'u inceleyin derim, 3. Parti Windows yazılımlarıyla bu işi yapabilirsiniz..

Predator
18/08/2007, 00:05
Task Manager'dan işlemlerin kolay bir şekilde gizleneceğini sanmıyorum, bahsettiğiniz 3. parti yazılımlar task manager yerine task bardan gizliyor olmasın?

Eğer bu iş kolay yapılabilseydi çeşitli zararlılar bunu yaygın şekilde kullanırdı,

Genelde işlemlerin gözükmesinin istenmediği durumda yöntem olarak task managera erişimin kısıtlanmasıdır.

Eğer kendi sisteminde böyle birşeye ihtiyacın varsa registeryde

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Policies\System altında "DisableTaskMgr" REG_DWORD değerini "1" yap.

Tabiki bu değişiklik mevcut kullanıcı için geçerli olacaktır, değişik hesaplarda da yapmak istersen, global policy editorde (gpedit.msc) bununla ilgili bir kayıt var.

Askenaz
18/08/2007, 00:31
Task Manager'dan işlemlerin kolay bir şekilde gizleneceğini sanmıyorum, bahsettiğiniz 3. parti yazılımlar task manager yerine task bardan gizliyor olmasın?

Hayır, bahsettiğim ortam Görev Yöneticisi, yani Task Manager, böyle birşey yapılabildiğini daha evvelki tecrübelerime dayanarak biliyorum..

Eğer bu iş kolay yapılabilseydi çeşitli zararlılar bunu yaygın şekilde kullanırdı,

Bir takım zararlı spylar (exe şeklinde olup sistemde program olarak çalışanlar) kendilerini Görev Yöneticisinden gizleyebiliyorlar ancak yine bunları ortaya çıkarmak gizlemek kadar kolay..

muharrem_tac
18/08/2007, 00:35
Ferruh Mavituna'nın Hocus Pocus isimli yazılımı işinizi görebilir:

http://ferruh.mavituna.com/makale/hocus-pocus-hide-your-applications-anti-boss-style/

forumgil
06/11/2007, 08:49
Hepinize teşekkürler arkadaşlar.

Ferruh Mavituna'nın Hocus Pocus isimli yazılımı işinizi görebilir:

http://ferruh.mavituna.com/makale/hocus-pocus-hide-your-applications-anti-boss-style/

Allah senden ve Ferruh Mavituna dan razı olsun.:)