Tam Sürümünü Görmek İçin : meb okul veritabanı/webservisi
CyberBOY
17/08/2007, 12:28
merhaba,
eskidostuz.biz gibi sitelerin kullandığı okul veritabanını veya web servisini arıyorum. ne yazık ki pek bir şey bulamadım bu konuda.
elinde olan varsa, yardım ederse cok sevinirim.
Forumda böyle bir konu mevcut, ben arama yaptım ve birkaç sonuca ulaştım, sizde Forum'un arama özelliğini kullanırsanız işe yarar sonuçlar elde edebilirsiniz..
CyberBOY
17/08/2007, 14:29
Forumda böyle bir konu mevcut, ben arama yaptım ve birkaç sonuca ulaştım, sizde Forum'un arama özelliğini kullanırsanız işe yarar sonuçlar elde edebilirsiniz..
uzun süre aramama rağmen istediğim şeyleri bulamadım ne yazık ki. ilginiz için teşekkürler yine de.
hala ihtiyacım var.
Ben mesajınızdan Türkiye'deki okulların listesi gibi birşeyi istediğinizi anlamıştım ancak Web Servisi falan diye bahsedince anlaşılan interaktif birşey arıyorsunuz ya da ne istediğinizi açıkça ifade edememişsiniz, adresini yazdığınız siteyi incelemek doğrusu işime gelmez, siz ne istediğinizi tam olarak yazarsanız yardım almanız kolaylaşacaktır..
CyberBOY
17/08/2007, 14:52
meb'in kendi sitesinde türkiyedeki okulların listesi var, ancak bunu parse edip veritabanına atmak gerekiyor, bu zahmetli bir iş.
eskidostuz.biz gibi siteler de mutlaka bunu yapmış veya hazır olarak bulmuşlardır. okulları içeren bir veritabanı veya web servisi (web service yani xml ile ilgili olan ve parametreler gönderilerek elde edilen bilgiler) varsa işimi kolaylaştıracaktır bu yüzden.
Evet bu bilgiyi sunan bir Web Servisi (XML şeklinde çalışan) var ancak bu halka açık bir sistemden öte sadece eğitim kurumlarının M.E.B.'ndan izin alarak eriştikleri bir veri deposu, bunun dışında halka açık bir sistem yok, eğer M.E.B.'nın halka açık böyle bir bilgi sunan sistemi var ise bunu parse ettikten sonra veritabanına atmaya gerek yok, direkt olarak oradan okumak veya bunu yine parse ettikten sonra veritabanına belli aralıklarla kopyalamak daha mantıklı gibi..
CyberBOY
17/08/2007, 14:59
Evet bu bilgiyi sunan bir Web Servisi (XML şeklinde çalışan) var ancak bu halka açık bir sistemden öte sadece eğitim kurumlarının M.E.B.'ndan izin alarak eriştikleri bir veri deposu, bunun dışında halka açık bir sistem yok, eğer M.E.B.'nın halka açık böyle bir bilgi sunan sistemi var ise bunu parse ettikten sonra veritabanına atmaya gerek yok, direkt olarak oradan okumak veya bunu yine parse ettikten sonra veritabanına belli aralıklarla kopyalamak daha mantıklı gibi..
hepsini birden parse etmek durumundayım demek ki, şehre göre arama yapılması gerekiyor zira.
çok teşekkürler.
musalpay
02/09/2007, 01:04
eskidostuz.biz sitesi sahiplerinden istediniz mi belki verirler.
CyberBOY
06/09/2007, 22:20
eskidostuz.biz sitesi sahiplerinden istediniz mi belki verirler.
meb sitesindeki butun okullari parse ettim kendim. isteyene verebilirim paketleyebildikten sonra.
merhaba,
okullarin listesini enimlede paylasirmisiniz?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.