PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Google SEO yardımı

chaylock
16/08/2007, 15:29
merhabalar..

Google' da ford diye aratınca alt kategorilerinin de linki çıkıyor.. Bunun nasıl yapıldığına dair fikri olan varsa sevinirim.. Bildiğim kadarı ile Google Sitemaps ile olmuyor bu.. neye göre olduğunu da bilemedim..

http://www.google.com/search?hl=en&rls=com.microsoft%3A*%3AIE-SearchBox&rlz=1I7GFRD&q=ford&lr=lang_tr%7Clang_en

teşekkürler şimdiden..

mTuran
16/08/2007, 15:48
kaliteli sitelere kıyak geçiyor. pr'ın yüksekse, ziyaretçin bolsa, içeriğin özgünse zamanla senide o şekilde gösterir.

chaylock
16/08/2007, 15:56
hmm.. sanki belli bi sistematiği var gibime gelior ama dediğinde olabilir.. sadece çok popüler sitelerde gördüm alt kategori meselesini..

Askenaz
17/08/2007, 00:09
Evet sistematik bir uygulama var..

Bazı önemli sitelerin sık ziyaret edilen veya önemli olduğuna inanılan sayfaları harita şeklinde Google'da sunuluyor, bunun sistematik uygulamasıda sitenizin önemli bir site olmasından geçiyor, onun dışında eskiden bunun yapılabileceği bir sayfa Google'da mevcuttu ancak şu anda böyle bir seçenek yok bildiğim kadarıyla..

chaylock
17/08/2007, 12:11
Evet sistematik bir uygulama var..

Bazı önemli sitelerin sık ziyaret edilen veya önemli olduğuna inanılan sayfaları harita şeklinde Google'da sunuluyor, bunun sistematik uygulamasıda sitenizin önemli bir site olmasından geçiyor, onun dışında eskiden bunun yapılabileceği bir sayfa Google'da mevcuttu ancak şu anda böyle bir seçenek yok bildiğim kadarıyla..
sistematik derken belli step.lerden geçip bunu kesin yapılabilmesini kastetmiştim, sanırım biraz Google insiyatifine ve pagerank olayına bakıyor.. çünkü robots.txt , sitemap.xml gibi google seo.larında bu tarz bir ayarlama yok.. google webmaster tools da da aynı şekilde bu tarz bir ayar olmadığından site yöneticilerine bağımlı birşey olmuyor..

Askenaz
17/08/2007, 13:24
Bazı adımlar var, o adımları yukarıda yazmıştım zaten, o adımları gerçekleştirdikten sonra Google otomatik olarak bir site haritası oluşturuyor, onun dışında Google yetkilileri dışında buna dışarıdan müdahale edilemiyorum, yani site haritanızın Google'a tanıtılacağı halka açık bir sistem mevcut değil..