Tam Sürümünü Görmek İçin : ASP.NET e geçiş konusu (anket)
ASP.NET e geçiş konusunda ceviz.net kullanıcılarının profili ne düzeydedir?
Ve bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
Buradan elde edeceğim verilere göre cevizde çeşitli yapılanmalar sözkonusu olacaktır. Bu yüzden gerçekten içinde bulunduğunuz durumu yansıtınız.
Teşekkürler.
asp.neti şu an için zaten kullanıyorum ceviz netinde artık asp ve asp.neti birbirinden ayırması gerekiyor umarım bir daha böyle uzun aralar yaşanmaz saygılar.
kamehame
18/08/2007, 15:20
geçmeyi düşünüyorum ama henüz geçmedim.
mkarabulut
18/08/2007, 15:28
Geçmemeyi düşünüyordum ama geçmek zorunda kaldım.
Şu anda zaten asp.net kullanıyorum.
kategoriler ayrılsa daha iyi olur
Cobretti
20/08/2007, 19:10
Asp.Net teknolojisine geçmeyi düşünüyorum. zira hareket alanı daha geniş vede esnek bir dil. vede zevkli. local programcılık geçmişim olduğundan 1-2 göz attım ve hoşuma gitti. fakat bu konu hakkında bu forumda ayrıntılı anlatımlar olsa herkes için geçiş daha net vede kolay olabilir.
DotNetKid
21/08/2007, 14:29
Geçmemeyi düşünüyordum ama geçmek zorunda kaldım.
eğer özel olmazsa; neden geçmemeyi düşünüyordun ve neden geçmek zorunda kaldın?
muharrem_tac
21/08/2007, 22:24
Asp.Net kullanıcısıydım başka bir teknolojiye geçtim. Ama interopability ve SOA meseleleri yüzünden gene dönmem gerekiyor.
mkarabulut
22/08/2007, 09:31
eğer özel olmazsa; neden geçmemeyi düşünüyordun ve neden geçmek zorunda kaldın?
Malum insan bütün teknolojilere aynı anda hakim olamıyor, bir seçim yapması gerekiyor, ben de aslında java teknolojilerine geçmeyi ve web programclığını java teknolojileri ile yapmayı planlıyordum, hatta döküman, kitap okuyarak da başlamıştım.
Fakat ticari şartlar sebebiyle ASP.NET'e geçmek zorunda kaldım.
apranaxfort
29/08/2007, 11:10
Ben yeni üye oldum bişey sorcam ceviz'e bu asp kategorisiyle asp.net kategorisinin birada olması çok tuhafıma gitti birarada tutmanızın özel bir sebebi varmı
Ben asp.net bilmiyorum biraz uğraştım php bile aspye daha çok benziyormuş gibi geldi bana :D tabi bilenler daha iyi bilirbelkide birlikte olması doğrudur merak ettim sadece
Microsoft çatısından uzakşalıp açık kaynağa yönelmeye karar verdiğim için kendimi geleceğe dair PHP ile hazırlamayı düşünüyorum.
ASP'ten olan tecrübem ile yeterince Mic.'den sıkıldım ve artık açık kaynağa destek verme kararı aldım.
.NET tecrübem hiç olmadı, Mic çatısında olmayacakta sanırım.
VB ya da C# bilenler için ASP.NET öğrenmemek abes olur sanırım... Sonuçta ASP.NET in de ASP ile kıyaslanabilecek bir çok noktası var... PHP tabi her zaman onde...
kontecau
06/09/2007, 19:55
asp ve/veya asp.net kullanıcısı değilim. (Geçerken uğradım, oy kullanayım dedim)
Şu anda zaten asp.net kullanıyorum.
Asp ve Asp.Net kategorileri ayrılsın :D
Aslında Php ile uğraşmak istiyorum ama Asp.Net daha pratik ve kolay geliyor.
memphiswoo
23/09/2007, 17:02
Şu anda zaten asp.net kullanıyorum ve ceviz.net üzerinde asp ve asp.net kategorilerinin ayrılmasını ben de çok isterim. Bunun yanında asp.net'e geçmemin sebebi asp ye göre çok daha esnek ve yetenekli olması. Ayrıca asp'nin bir noktadan sonra tahtını asp.net'e bırakacağı da aşikar. Zaten geçeceksem, erken geçmenin daha faydalı olacağını düşünerek geçmiştim, mutluyum, tavsiye ederim.
asp.neti şu an için zaten kullanıyorum ceviz netinde artık asp ve asp.neti birbirinden ayırması gerekiyor umarım bir daha böyle uzun aralar yaşanmaz saygılar.
+1
aynen katılıyorum
sadroalin
26/09/2007, 12:47
asp.net kullanmadım MS dışında bir platformda çalışmayı düşünüyorum. MS de iş yapmak çok maliyetli ve çok risk arzediyor. linux ve beraberinde jsp daha cazip geliyor
Arkadaşlar 2008 in ortalarına doğru veya 2008 başında bölümlerin ayrılması gündeme gelebilir.
Çünkü silverlight ın çıkışıyla beraber, asp.net artık asp ile bağlarını tamamen koparacak ve usulen bu iki bölümün ayrı olması hatalı olmayacak diye düşünüyorum.
visual basic'in C# .Net veya Vb.Net ile aynı alanda anılmaması gerek C# ve VB.Net diye iki ayrı bölümün olması gerekli bence
php ile başladım onunla devam edeceğim mysql in çok hızlı olması ve php ile uyumu , dil olarak php nin daha zor olmasına rağmen bu platformda devam edeceğim. ama şunuda belirtmek gerekir ki önemli olan kullandığımız dil değil, bu dili ne kadar kullanabildiğimizdir.
Evet php çok hızlı ve apache web sunucusunun çok güzel özellikleri var. Ayrıca mysql de güzel. Apache ve mysql e pek lafım yok ama benim php de zevk alarak, benimseyerek kod yazabilmem için php nin kırk fırın ekmek yemesi gerekecek. Ama inanıyorum o günler gelecek. Şu anda .net framework için php yazan phpGroupware diye bir grup var bildiğim kadarıyla gerek kontroller bazında olsun gerek en mükemmel nesne yönelimi pratiğinde olsun gerek güçlü tipler olsun en azından onun türevlerinden birine eklendiğinde o türevi denemek için hazır olacağımı ümit ediyorum. Ama şimdi değil :)
php nin kırk fırın ekmek yemesi
necat hocam kızma ama php .Net platformunda kullanılmaya başlarsa ben bırakırım php yi :D
asp için yaklaşık 1.650.000.000 sonuçtan
php için yaklaşık 3.440.000.000 sonuçtan
kaynak
http://www.google.com.tr/intl/tr/logos/Logo_40wht.gif
vay be yarıdan fazla fark atmışız. :D
Elbette bir çok alternatif dil gibi, o da kullanılacak.
Adamlar daha taşınabilir bir framework için harıl harıl çalışıyorlar.
Ancak bu geçiş Delphi nin yaptığı geçiş gibi olmayacak, alternatif bir modül olur, mod_dotnet gibi bir mod_dotnetphp olabilir mesela.
orcunyucel
01/11/2007, 21:08
Geçişi düşünmüyorum. MS dışı bir platform ile(php, jsp) devam edeceğim.
Neden diye soracak olursanız. Koda hakimiyet daha iyi. Kodlarınızı sadece siz yazıyorsunuz ve istediğiniz gibi optimize ediyorsunuz. Bandwidth olaylarından dolayı web'de sürükle bırak yöntemini pek sevmiyorum. AJAX kodumu da kendim yazarım kütüphane filan kullanmam:)
Ferdikucuk
05/11/2007, 17:01
ASp.nete Gecmeyi Dusunuyorum ama Yeterince turkce kaynak yok sanirim
encryptum
20/11/2007, 12:54
Ben de hep en son teknolojileri kullanma merakı vardır. En kısa zamanda asp.net e geçmeyi düşünüyorum...
Kitapdan Birşeyler Yapmaya Çalışıyorum Daha Yeniyim Sizin Sayenizde Birşeyler Yapıcam Ama :ginginn:
Lise 4. sınıfta hocalarımız C++ yerine Asp.Net öğrenmemizin bizim için daha yararlı olacağını düşündüler bizde kabul ettik. Bir kitap aldık ama çoğu arkadaşım gibi kitaba bakmadım bile 2 sene boşa geçti. Keşke o zaman başlasaydım çalışmaya :aglama:
micromalik
09/04/2008, 18:26
Ayrılması gerekir ben dahil çoğu insanın Asp.Net ile başladığını düşünüyorum.
Geçişi düşünmüyorum. MS dışı bir platform ile(php, jsp) devam edeceğim.
Neden diye soracak olursanız. Koda hakimiyet daha iyi. Kodlarınızı sadece siz yazıyorsunuz ve istediğiniz gibi optimize ediyorsunuz. Bandwidth olaylarından dolayı web'de sürükle bırak yöntemini pek sevmiyorum. AJAX kodumu da kendim yazarım kütüphane filan kullanmam:)
asp.net i yeterince kullanmadığın çok açık, "sürükle bırak" kullanma sende, otur kod tarafında elle yaz ki ben hep ööle yaparım, ajax kodunu da elle yaz, kimse zorla library kullandırmıyor ki? asp.net kullanmamak için bu dediklerin gerekçe olamaz kesinlikle..
micromalik
10/04/2008, 00:34
Olsa bile bunun tek etkisi bandwith mi, bu bir dezavantaj olmuyor mu? İlk defa duyuyorum.
web.doktor
16/04/2008, 00:08
ASP .NET ile başladım web tasarımına daha önce php kullandım biraz.. fakat kaynak konusunda gerçekten çok büyük problemler var..
GOOGLE de türkçe sayfalarda arama yaptım.. sonuçlar şu şekilde.. asp net için 318.000 yaklaşık %70'i aynı dökümanlar iyice ingilizce bilgisi olmayan arkadaşlara ASP .NET şuan için tavsiyem değildir.. Taklalar atmak isterseniz buyrun gelin..
ASP .NET 318.000
PHP 8.720.000
ASP6.580.000
Aslında bence PHP çok gelişmiş bir dil olmasına rağmen ASP.NET ona çok büyük bir rakip ve bence ASP.NET PHP'den daha iyi.Yâni ne kadar MCrsft'a gıcık olanlar mesela bizim hocalar gibi :D PHP yi tavsiye etselerde (aslında onlarda haklılar ucuz ve kaynak çok) bence ASP.NET incelerken yâni artık olamaz diyecek şeyler çıkıyor.Video yu izliyorum ama ingilizce olduğundan tam yakalayamıyorum kelimeleri fakat .dll dosayları eklemekden tutunda yeni bir projeyi ASP.NET dosyasına dahil etmeye kadar bir çok yeniliği var.Özellikle şu AJAX ın ASP.NET ile kullanılmasıyla bence çok büyük bir tarih yazdılar :D Ama PHP de iyi onu da kötülemek istemem bende öğrenmeye çalışıyorum AMA bence ASP.NET :super:
RequestMe
31/07/2008, 12:53
Aslında bence PHP çok gelişmiş bir dil olmasına rağmen ASP.NET ona çok büyük bir rakip ve bence ASP.NET PHP'den daha iyi.Yâni ne kadar MCrsft'a gıcık olanlar mesela bizim hocalar gibi :D PHP yi tavsiye etselerde (aslında onlarda haklılar ucuz ve kaynak çok) bence ASP.NET incelerken yâni artık olamaz diyecek şeyler çıkıyor.Video yu izliyorum ama ingilizce olduğundan tam yakalayamıyorum kelimeleri fakat .dll dosayları eklemekden tutunda yeni bir projeyi ASP.NET dosyasına dahil etmeye kadar bir çok yeniliği var.Özellikle şu AJAX ın ASP.NET ile kullanılmasıyla bence çok büyük bir tarih yazdılar :D Ama PHP de iyi onu da kötülemek istemem bende öğrenmeye çalışıyorum AMA bence ASP.NET :super:
+1:bravo:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.