Tam Sürümünü Görmek İçin : başbakan attan düşmüş
ahahah izlerken yerlere yattım ... yahu ne işin var senin atta eşşekte. git işine bak mubarek... :)
Mingitau
30/07/2003, 20:06
Demek ki, düşme olayı G.W. Bush a mahsus bir özellik değilmiş.
Zira oda ŞEY den düşmeyi becermişti.
Ben izlemedim. İçeride televizyon açıktı ve sürekli "Başbakan" deyip duruyordu. Bir terslik olduğunu anladım ama kalkıp bakmaya üşendim.
Velhasili gene en azından ata binebilen ve hatta düşebilen bir başbakana sahibiz. Ya eskisi gibi yürüyemeyen bir başbakana sahip olsa idik ?
Ama komik olduğuna eminim. :) Gece yarısı haberlerinde bir izleyeyim.
Zerzevat Adam
30/07/2003, 22:29
Başbakanımız attan düşmüş, ülke elden gitmiş gülsekmi ağlasak mı?
Korkma, sen başbakan oluncaya kadar bir yere gitmez.
Sedat Atif
30/07/2003, 22:57
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Velhasili gene en azından ata binebilen ve hatta düşebilen bir başbakana sahibiz. Ya eskisi gibi yürüyemeyen bir başbakana sahip olsa idik ?
+1
:)
Zerzevat Adam
30/07/2003, 23:02
TÜM CEVİZ'e
ACABA O YÜRÜYEMEYEN BAŞBAKANIN SAĞLIK DURUMU ŞİMDİ NASIL OLUYORDA İYİ OLUYOR...
Yoksa vakti zamanında bir oyun mu yapıldı yada adam artık yaşlandım bari biraz hasta numarası yapayımmı dedi?
"Haha adam ne güzelde dalga geçti ülkeyle taklit yaptı..."
Acaba böyle mi? yoksa öööyle mi?
TV'ye bakıp yaşlandı diyoruz gün geçtikçe adam eski formuna dönüyor bülent bey
düşünsene birde onun düştüğünü :hmmm:
çoook güldüm allah iyiliğini versin. hehehee :D :bravo: :kihkih:
Orjinal mesajı gönderen Sedat Atif
+1
:)
Ha? :P:P:P
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
TÜM CEVİZ'e
TÜM ÖMER'e
ACABA O YÜRÜYEMEYEN BAŞBAKANIN SAĞLIK DURUMU ŞİMDİ NASIL OLUYORDA İYİ OLUYOR...
SEN HALEN KONUŞURKEN ELMA'DAN ARMUT'TAN BAHSETMESİNİ NASIL OLUYORDA İYİ OLARAK GÖRÜYORSUN?
TV'ye bakıp yaşlandı diyoruz gün geçtikçe adam eski formuna dönüyor bülent bey
80+ bir efendi nasıl oluyorda eski formuna dönüyor? Eski formu derken emeklerken ki zamanlarından mı yoksa kekelerken ki zamanlarından mı bahsediyoruz?
----
KENDİME;
İmaj önemsiz diyen halt etmiş. Böyle elin alemin başbakanı yanında (ya da BM aile resimlerinde) yaşı dolayısı ile minnacık olmuş, kamburlaşmış, yaşamaya ta'akati kalmamış bir kişi görmektense; böyle pehlivan, orta halli bir yarmanın dimdik durmasını birkaç yüz kere tercih ederim. Ansugo Yuri Bosch.
con_simit
31/07/2003, 01:18
@Ansugo:
Ata binmeye çalışmasını görseydin, sanırım "binebilen" oemezdin :)
Düzelterek söylersek:
Ata binemeyen, binemediği halde bir "halkla ilişkiler" gösterisi niyetiyle binmeye çalışan ama mukadder sonuçla hüsrana uğrayıp düşen bir başvekilimizi var, şükürler olsun.
Zerzevat Adam
31/07/2003, 01:42
Ben binmesinden çok inmesini sevdim :D
Demin seyrettim de kafa göz kum içinde...
Halka filminde nasıl lanetli kız ata yaklaşıyor at huysuzlaşıp kaçarken ölüyor...
Bundada aynen öyle huysuzlaştı ama Allaha şükürler olsun at sağlam (idi) sucuk yapmadılarsa :D
Ben de bu sabah Canberra haberlerinde ise hazirlanirken kiz arkadasim salondan "Filiz, kos TR haberleri var, gel de Basbakani gor" diye cagirinca, kosarak gelip olayi gordum. Adamcagizin siyasi dusuncelerine katilmazsam bile, acidim resmen. Arkadasima da donup, "Bak, simdi tum TR'de BASBAKAN AT'TAN DUSTU yayinlayip aley ederler diye" ofis'e geldim ve Ceviz'e girdigimde, hakliymissim - herkes konusuyor :)
Dusunuyorum da...haikaktten ne olmus yani? O da bir insan, bizim gibi at'tan dusemez mi? Cesaretli olmasaydi, biner miydi sizce?
Demek onun Basbakan danismanlarinda is yokmus ;)
Iyi gunler
Orjinal mesajı gönderen con_simit
@Ansugo:
Ata binmeye çalışmasını görseydin, sanırım "binebilen" oemezdin :)
Düzelterek söylersek:
Ata binemeyen, binemediği halde bir "halkla ilişkiler" gösterisi niyetiyle binmeye çalışan ama mukadder sonuçla hüsrana uğrayıp düşen bir başvekilimizi var, şükürler olsun.
Esmesen de gürleyeceksin. Ama en azından gürleyeceksin :)
Ehehehe, forum ahalisinin benden gormeye ali$ik olmadiklari bir$ey diyecegim $imdi :)
Helal olsun Filiz +1 :)
:cool:
bende tayip erdogan trnin basina gelmis son 3 yöneticiden birdir
atatürk
turgut özal
tayip erdogan
ona atda yakisiyor atdan düsmekde ;) :bravo:
dedi kara lahana
Olumlu bakmaliyiz, boyle olayin da belki TR'de positif faydasi olabilir, kim bilir? ;)
Ayrica, ASA, bildiginiz gibi, Forum'a yeni uye oalrak ve Turkce'de zorluk cektigim icin, espirinizi anliyamadim :p Lutfen aciklar misiniz? :D
televizyon izle(ye)medigimden dogal olarak hicbir seyden haberdar olamiyorum,sabah otobuste gelirken adamin biri kufurleri pesi pesine siraliyordu,...ne isin var senin atta isine ,ohh iyi olmus gibisinden:)herhalde dedim Cem Uzan'a sayiyor,aklima gelmemisti hic basbakanimizin attan dusecegi.
at ufak bir uyari vermek istemis bence:p
Predator
31/07/2003, 09:28
- Zaten haywan delirmiş bindirmek için 20 dakka falan uğraşmışlar biriside çıkıp bu at sıyırmış bindirmeyelim falan dememiş.
- Ayrıca adam kendini atmış atın üstünden.Baya komik, At Erdoğanın başına bassaydi ne olurdu acaba :)
Eheh esmesede gurledı.. Bu guzel :) Ama atın sag ayagı olay esnasında sanırım tehlıkelı bıyere yonlendı.. Umarım sonradan bı sorun cıkmaz :)
Mingitau
31/07/2003, 11:14
HunTER yine işi kavradın :p
@ Filiz ASA nın +1 dediği görülmüş duyulmuş olay değildir :p
Akşam Habertürk'te neredeyse tam 4 saat olayın kritiği yapıldı. Görüntüleri saniye saniye ilerletip yorum falan yaptılar. At sağ ayağıyla hafiften dokundurmuş, bir bassaydı Allah muhafaza tam 400 kg lık bir basınç uygulayacaktı. Yoksa iktidarın iktidarından şüphe duyacaktık..:)
attan düştükten sonraki yorumlarıda çok komik;
önce damdan düştük hayatı tanıdık şimdide attan düştük hayatı birbaşka tanıdık diye birşeyler söyledi ben ikinci kez yerlerde...
realmusti
31/07/2003, 13:07
Sn.Tayyip bey beygirden düşmedi beygir onu sırtına kabul etmedi.:D Rezilde oldu.
E milyarlık arabalara binmek gibi olmuyor bu işler.O milyarlık araba ile kaçtane gariban aç doyar.
Valla banada ilahi bir uyarı gibi geldi, "iktidar yağız bir attır oğul binmesini becremezsen kafa üstü düşersin" gibi mi desem bilmiyorum :p
Birde mizah dergilerini çok merak ediyorum bu hafta. :D
Ve kimbilir medya ne yapacak şimdi o atın sülalesi ile röportaj yaparlar sanırım, işte su içtiği yalak, işte koştuğu çayır, küçükkende böyle huysuzmuydu efendim vs... :p
Mingitau
31/07/2003, 13:21
Bayılıyorum şu HaberTurk un tartışma ve haber yaratma potansiyeline...
Ak sakallı Dedem Şahin geldi boy boyladı soy soyladı, Yüce Tanrıya yakararak adın ATDüşen olsun dedi nasihatta bulundu :
:p
Abi bu ne anlatış tarzı:D
Ha birde ben ata binebiliyorum :kuuul:
Atta basbakana bınıyo nolmus yanı :D
ya biz ne kadar kücük olaylari dev edip onlarla eylenmesini becere bilen bir medeniyetiz
Mingitau
31/07/2003, 14:19
kara_lahana konu o kadar küçük bir olay değil.
Türkler' de(Türkmen Kırgız Kazak Çarkez Çeçen Azeri Gagauz Uz Peçenek Macar FinOgur Yakut Çuvaş Abakan Sayan KaraÇay Özbek ve sayamadığım diğerlerinde) ata binme bir şeref ve haysiyet konusudur. Bir liderin özellikle Kazaklarda Attan düşmesi bir Japon un harakiri yapmasına sebebiyet verecek bir utanç gibi birşeydir.
Lider bilmesse ata binmeyi reddeder. ama şekil 1 deki gibi huysuz olan ata binip hava basmak amacıyla binip bir de düşünce herkes bilinç altından gelen bir istekle gülümser ve güleceği şeyleri ortaya koyar. Ayrıca bu sevimli görünmek adına zürriyet ve yaşam tehlikesi almak bende bu kişinin bilinçsizce davranabileceği imajını bıraktı(bu ilk değil yalnız :)).
Her neyse....
// bir kaç cümlenin kayasn şasftları düzeltildi :p
Orjinal mesajı gönderen realmusti
Sn.Tayyip bey beygirden düşmedi beygir onu sırtına kabul etmedi.:D Rezilde oldu.
E milyarlık arabalara binmek gibi olmuyor bu işler.O milyarlık araba ile kaçtane gariban aç doyar.
Elin başbakanı, devlet başkanı buraya gelince kağnı ile aldıralım o zaman. Ya da adam otobüse binip işlerini halletsin. Çok istiyorsa kendi arabasını uçağın bagajına atsın...
Amma yapıyorsunuz yahu. Adam başbakan. O binmeyecekte kim binecek lüks arabaya? Koca Türkiye devletini temsil ediyor.
Hem ona bakarsak Atatürk'ün zamanında doğru düzgün araba yoktu, ama Atatürk'ün birkaç tane arabası vardı. Ülke daha açtı. Şimdi biz ona da "O arabalarla kaç aç doyar mı" diyeceğiz? Demeyeceğiz. Koca devletin başının hakkıdır o araba(lar)...
Haa, devir eski devir olsa verirdik altına bir kır kabartey fişeği en önde sürsün istediği yere. Ama devir değişti, e tabi bineklerde değişti.
@Axion : Haydi dağları eritelim bari. Eritelim çelikten dağları. Alalım atımızı, koyalım kınımıza kılıcımızı, koyalım tulumlara kımızımızı, vuralım bel üstü yaylalara...
Mingitau
31/07/2003, 16:53
Kim tutar seni Ansugo, Zaten Ankara Ovası sana dar gelmeye başladı :p
Shockhaber'den güzel bir yorum:
Tayyip Bey'in son günlerde söylediklerine dikkat ettiniz mi? "Kuduruyorlar... Türkiye'de doktorlar iğne yapmaktan aciz. delik deşik eder, damarı bulamazlar... Siz de her şeyi bedava istiyorsunuz... Sizin yastık altında (Paranız) mutlaka vardır..."
O ne be? Utanmasa basacak tokadı. Ne oldu o her fırsatta şiir okuyan, romantik filmlerin vazgeçilmez aktörü? Tezkere tokarı, kafaya çuvaldı derken adam süpermen oldu çıktı. Hele geçen gün "Eskiden gazeteciler, bakanlar kurulu toplantısı hangi hastanede yapılacak diye merak ederdi..." şeklindeki açıklamasını duyunca dedik ki, yakında buna bi şey olacak. Bu kadar havalanmak dünyanın hiçbir yerinde iyi bir şey değildir. Hele burada hiç değil. Bak ne oldu? Red Kit'liğe kalkıştı ancak at Düldül çıkmadı...Tam havasını basacaktı ki "Küüüüüt!" Az daha geçen gün dalga geçtiği şey başına gelecek, bakanlar kurulu toplantısı için gazeteciler yine merakla bekleyecekti. Valla ne diyelim, anlayana işaret çok bu dünyada. Küçük bir operasyonla diline ufacık bir kemik koydurmasını şiddetle tavsiye ediyoruz...
Hanci kImIz getir, ata da arpa ver tez! :hmmm:
:cool:
Zerzevat Adam
31/07/2003, 18:11
#Şahin +1
Vallahi fazla söze ne hacet...
Lütfen o zat'lar çuvaldızdan önceyi iğneyi düşünsünler...
Mutlak iğneninde gerektiği biryer vardır belki iğne'de az gelir kim bilir...
At Erdoğan'ı sevmemiş.
Atların 6. hisleri çok kuvvetlidir. Özellikle üzerine binen kişilerle ilgili.
Oy verirken bu konuyu da göz önünde bulundurmak lazım.
Orjinal mesajı gönderen Axion
Kim tutar seni Ansugo, Zaten Ankara Ovası sana dar gelmeye başladı :p
Ankara ovası çok değişmiş mîrim. Bizim filleri gene saklarız belki dedük, fekat orman kalmamış. Biz de mecburen Kızılcahamam'a kadar gidip oraya sakladık. Yezid'in oğlu gözükmüyor, hava sıcak, filler harap.
Elbetteki başbakan düşemez diye bir şey yok ama huysuzlanmış at işte belli niye ısrar ediyorsun ki. Hadi onuda geçtim bir cesaret gösterdin ben bu ata binerim dedin. Eee o ata binip düşersende başkan diye gülmemezlik etmem. Hatta daha çok gülerim. :hiohahoha
Not: Bu aralar çok güldüm. Hayırlısı bakalım.
Zerzevat Adam
01/08/2003, 03:10
Varya bekliyorum ama dayanamayacağım birisi şuraya
Son güler iyi güler
desin diye ben demiyeceğimde diyecek kişiler varda demediler hayret
aa pardon saat 1:30'da yaazınca ;)
Valla bende geçen seçimlerde güldüm en son bakalım bir dahakine kime güleceğim.
Zerzevat Adam
02/08/2003, 00:24
turker sakın yanlış anlama demek istediğim
aramızdan birileri öyle diyecekti belki demeseydim ama ben şakasına diyorum yoksa demeyeceğim ;)
bilmem anladınmı :kihkih:
:D :p
Not: Bana biri okuyup üflesin insallah bişiyler olmaz.
Mingitau
02/08/2003, 16:44
Sahibinin morali bozuk
Sevimli atın bahibi ve bakıcısı Mahir Başdoğan ise kaza sonrasında Parkada'ya hiç uğramadı. Bayrampaşa Merkez Karakolu'nda sorgulaması yapıldıktan sonra serbest bırakılan Başdoğan, 'adeta' kayıplara karıştı. Parkada yetkilileri, Başdoğan'ın kazadan sonra moralinin çok bozulduğunu ifade ederken, 'Birkaç gün içinde Cihan'la birlikte Mahir Hoca da pistte birlikte olacaklar. Çocuklar, yine Cihan'a binerek tur atacaklar' diyor.
Hadi burdan buyurun, bu atın sahibinin ne suçu var şimdi de atın sahibini sorguluyosunuz?
Olurmu ya kasten atı huysuzlastırdıysa, hem oylede olmalı yoksa koskoca basbakanın attan dusmesının nedenı hıc kendı becerıksızlıgı olabılırmı...
Adrenalin
02/08/2003, 19:15
Bayrampaşa'da Civan adlı ata binen Tayyip Erdoğan, atın huysuzlanması sonucu yere düşmüş.
Helal olsun Civan'a; muhalefet nasıl yapılırmış cümle âleme gösterdi...
Haldun Ertem
Başbakanı sırtından atan atı ben tanıdım.
Siyaha boyanmış İmar Bankası atı!.
Can Akkaya
:super:
Adam kendi beceriksizliği, atın huysuzluğu yüzünden düşecek sonrada bakıcısını, sahibini sorgulatacak, yazıklar olsun. Atıda sucuk yaptırmasa bari.
Bu arada olayın görüntülerini bulabileceğim bir yer var mı arkadaşlar?
Zerzevat Adam
04/08/2003, 13:59
Acaba erdoğan vidyoyu izledi diye telefon çaldımı :P
acaba erdoğan hangi halkada
birşey derdimde sonra american samoa olurum diye boşu boşuna tartışma açmayayım
:p halk ve şekerle ilgili bir kelime bütünlüğü :rolleyes:
Orjinal mesajı gönderen Adrenalin
Başbakanı sırtından atan atı ben tanıdım.
Siyaha boyanmış İmar Bankası atı!.
Can Akkaya
:super: [/B]
Her olayden kendime bir ders cikarmayi severim...
Demek baskan binek hayvanlariyla gecinemiyor
Sutekin Kürşat
04/08/2003, 14:30
reuters ve Yahoo Photo dan oldukça kaliteli grafikler edinebilirsin bir de wired news te vardı sanırım ;)
Hemde ne photolar sn sn düşüş... :D
Demek dunya medyasıda bu olayı malzeme yapıp ustu kapalı memleketle dalga gecıyor.. Kotu aslında.. Bı basbakanın daha dıkkatlı olması lazım.. Cızdıgı sadece kendı karızması degıl..
Zerzevat Adam
04/08/2003, 14:48
Burdaki asıl gerçek şu:
ya başbakanın göğüsüne kafasına o at bassaydı ve rahmetli olsaydı kim olursa olsun hiç hoş değil...
Ayrıca asıl sorun sırf bir gösteriş için bir ülkenin başbakansız kalması ve yeni bir
KRİZ
birde sonradan kalkıp KALKABİLDİKYA ÖNEMLİ OLAN demez mi ya cenazen kalksa ordan öyle gülebilirmiyiz biz yine olan memura esnafa olacak
çok komik bende gülüceğim
Hahahaha düşmüş kalkmış puhauaha
:o :mad:
Yüzyıllar öncede Nasreddin Hoca bir eşşekten düşmüş, durumu kurtarmak içinde "düşmesemde inacektim" demiş ama hala anlatıp anlatıp gülerler adamcağıza :)
Zerzevat Adam
04/08/2003, 14:50
Adım atsalar dolar oynuyor zaten...
Yoksa cep harclıgın dovızemı endekslı omer :)
Zerzevat Adam
04/08/2003, 15:19
Ülen herkeste böyle soruyor okulda hazırlık sınıflarında tv var gidip arada bir cnbc-e ye bakıp doları piyasayı haberleri takip ederdik özellikle ben herkes soruyor:
KAÇ DOLARIN VAR ABİ
ülen gelde sinir olma:
CEVAP: ÜLKEMİN BORÇLARI DOLARLA vs.
Pekı :)
Not: Bu arada ansugoya katılıyorum sanırım omerı gelecekte cok ıyı yerlerde gorucez hep bırlıkte :)
Birde konuşmayı öğrenirse daha başarılı olacak eminim.
Zerzevat Adam
04/08/2003, 15:34
İnşallah :rolleyes:
Orjinal mesajı gönderen kara_lahana
ya biz ne kadar kücük olaylari dev edip onlarla eylenmesini becere bilen bir medeniyetiz
COK haklisiniz kara_lahana :D Iste TR'miz bu DÜŞÜNCE TARZI sanki bu kadarmis gibi geliyor bana, ne yazik ki :garip:
Yav omeri ignore ettik ama siz boyle soyleyince merak etmiyo degilim ne soyledi diye...
Ah omer, ne vardi ignore ettirmeseydin kendini?
Zerzevat Adam
04/08/2003, 16:04
Hayrola ne yaptımda ignore ettin ki :(
Sakın ignore'unu açma :p
Ömer diyor ki;
Ülen herkeste böyle soruyor
ülen gelde sinir olma:
Vs...
Yakında bende ignore edicem...
arkadaslar konu dagiliyo ayip yani size yakistiramadim
bak 5 sayfa yazdiniz size simdi bir gaz veriyim bir 5 daha yazin
"BASBAKAN ATAN DÜSMÜS"
adamin yaralari ilesti ama ne önemi var elemanin ne icrear yaptigi önemli deyil adam düsmüs
yaaa, bana bikkinlik geldi - basbakaniniz attan dusmus ve olay olmus tum TR'de (ki, diger ulkelerde sizin kadar incelenmedigini goruyoruz). Amma da uzatildi!! Birakalim bu thread'i, ne dersiniz? Tabi ki, bu konuyu baslatan arkadasimizin iziniyle :D
Zerzevat Adam
05/08/2003, 11:32
Bence konu son safhalarına yaklaşıyor...
Ama buradan çıkardığım sonuç şu:
-Kim olursa olsun düşmesi kötü birşey,
-İyi ki kötü birşey olmamış
-Bir insanın bir suçu varsa onu Allah bilir birşey diyebiliriz ama bu konumda tam bilemeden bizde birşey söylemeyiz hele birşey asla yapamayız..
-O Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı ise biraz medyatik tavırlardan uzak kalmalı çünkü medyatik olmak ülkeye bir yarar sağlamaz işte ancak bu kadar ağzımıza ATTAN DÜŞTÜ vs. gibi malzeme olur
-Zamanında ecevit amcayada bazı yasal olmayan türde şeyler yapıp hasta ettilerse fakat sonra başbakanlık sona erince adam eski yaşlılığına ama başbakanlıktaki ölü zamanında kurtulup düzelmiştir, şuan düzgündür
o zaman erdoğanında at'tan dolayı yardımcılarına at'a değil o'na suçlamamız lazım diğerinde adama o kadar bağırdıysak..
Sonuç şu: bir kaza oldu, hiçbirşeyi yok adamın ama bu halde bile bu kadar konuşulan birşeyde acaba başına birşey gelseydi....
Dipnot:İstediği gibi tv'lere çıktı ama BAŞBAKAN ATA BİNDİ değil BAŞBAKAN ATA BİNDİ ANINDA DA İNDİ
diye ;)
Estafurullah, kafanıza göre takılın, zaten bukadar geyik bi konu olacagini ve uzayacagini bilseydim hic acmazdim... Rahatsizlik verdiysek affola..
Zerzevat Adam
05/08/2003, 12:15
Yok yok yanlış anlaşılmayayım ;)
Ben sadece anladığımı söyledim sen konuyu açtın o kadar onunda bir zararı olamaz ve ben karışamam :cool:
Ehum, bende bir üstteki mesaj için söylemiştim onu zaten de neyse..
sagoalsiniz omerbalyali, ne guzel de ozetlemissiniz - ne guzel de yorumlamissiniz - tesekkur ediyorum :super: :super: :super:
Ayrica, Jargon rahatsizlik vermedi de, ancak cok uzattigimiz dusundum, o kadar. Tabi ki devam etmeyi isteyen varsa, konuyu devam edebilir :)
Adrenalin
05/08/2003, 18:53
Burda konu öyle bir dağılırki aklın almaz :)
Bir selamdan neler çıkar neler... Matematik'e bile gidir bir selamdan...
Yaşadıkca öğreniyosun :p
Evet, Adrenalin....ne guzel degil mi? :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.