Tam Sürümünü Görmek İçin : Active Directory.. sorunum
christian
13/08/2007, 12:04
arkadaşlar merhabalar.
win 2003 sp2 1 adet serverımız var ve 5 adet te xp sp2 li makınamız var.
win2003 te active directory kurduk problemsiz ve 1 adet xpsp2 li makınamızı etki alanına soktuk.. active directory de kullanıcılar diye yapısal birim oluşturduk. oluşturdugum kullanıcıları oraya taşıdım kullanıcılara özellikler deyip grup ilkesine yenı bi kaç duvarkağıdı değiştirmeme gibi değişiklikler ekledım.. bunları uyguladım fakat terminal makınada aktif olmuyor etki alanına nasıl soktuysam öyle duruyor.. arkaplan değiştirmeme özelliğini ekledım ama aktif olmuyor ne yapmalıyım teşekkürler.
Predator
13/08/2007, 12:15
ilk olarak sunucunuz üzerinde paylaşımda olan ve clientların policyleri aldıkları sysvol klasörüne clientların düzgün erişip erişemediğini kontrol edin. Erişilemiyorsa ya kullanıcılarınız yetkilerini klasöre yada klasörün yetkilerini kullanılara göre düzenleyin. Genelde en basit karşılaşılan hata budur.
Bağlatıdaki yazıları okuyunuz.
http://technet2.microsoft.com/WindowsServer/tr/Library/83b93d7e-3088-44be-b270-8ee463b349861055.mspx?mfr=true
christian
13/08/2007, 12:27
terminaller sysvola erişebiliyorlar.. birde terminal kullanıcılar oturum açarken çok yavaş acılıor 3 4 dkka beklemek gerekiyor.. bu nedendir acaba teşekkürler.
Predator
13/08/2007, 12:54
Zaman hacayıp yapınızdan, sunucunuzdan, üzerinden çalışan servislerden, uygulanan gpolardan, scriptlerden vs. bahsetmezseniz açılış sürenizle ilgili yorumların çoğu yanlış olacaktır.
Eğer yukarıdaki etkenlerden hiçbiri yoksa, roaming profile falanda kullanmıyorsanız sorun muhtemelen dns sunucu tanımlamalarınızdan kaynaklanıyordur.
Dns servisinin düzgün çalıştığından, zone kayıtlarının ad domaininle aynı olduğundan, bu bilgileride istemcinin düzgün aldığından emin ol.
Group policy sorunun içinse yukarıda verdiğim bağlantıyı düzgün okuduğun taktirde sorununu çözebileceğine eminim, adım adım anlatıyor çünkü.
Her iki sorunun içinde client ve serverda eventviewera bir sorun varsa bununla ilgili olay raporları düşüyordur bunları kesinlikle kontrol et.
christian
13/08/2007, 15:47
snrm sorunşu
Güvenlik ilkeleri yayılamıyor. Şablona erişilemiyor. Hata kodu = -536870911.
\\erdentelekom.com\sysvol\erdentelekom.com\Policie s\{31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984F9}\Machine\Microsoft\Windows NT\SecEdit\GptTmpl.inf.
Ek bilgi için http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp adresindeki Yardım ve Destek Merkezi'ne bakın.
tüm policeleri düzenledikten sonra Gpupdate yapıyorum.. daha sonra loglardan baktıgımda yukarıdaki hatayı alıyorum.. şimdi ne yapmam gerekiyor. ana makınanın ismini mi değiştireceğim.
Professional
16/08/2007, 21:01
Burada almış olduğun benzeri hatalar ve çözümleri ile ilgili makaleler bulunuyor. (http://search.technet.microsoft.com/search/Default.aspx?query=Machine\Microsoft\Windows%20NT\ SecEdit\GptTmpl.inf&brand=technet&locale=tr-tr&refinement=00&lang=en-us)
Göz atmakda fayda var.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.