PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bill Gates: "Internet sirketleri patlamasi balon degildi"

acemi
30/07/2003, 11:33
Bir kac sene once, buyuk beklentilerle kurulan Internet sirketleri, daha sonra ardi arkasina kapanmis/iflas etmisti. "Internet balonunun patladigi" seklinde yorumlanan bu durum, Internet sektorune adim atmak isteyenlerin artik cok daha temkinli ve cekingen davranmasina sebep olmustu.

Bill Gates, o zaman yasananlarin bir balon olmadigini ve onumuzdeki yillarda, cok daha cilgin fikirlerin Internet'ten sunulacagini iddia etti.

NTVMSNBC sitesindeki bir haberden... (http://www.ntvmsnbc.com/news/226645.asp)

HunTER
30/07/2003, 13:10
Aslında ben ınternetın bu kadar tıcarılesmesınden rahatsızlık duyorum.. Elbette getırılerı var ama ne bılıyım karsılıgını fazlasıyla oduyomusuz gıbı..

Yanı ıs hayatındakı vahsı cekısmeler ınternetede yansıyor, sıteler bırlesıyor, sıteler acılıyor, sıteler kapatılıyor yada kapatılmaya zorlanıyor.. Bu arada bırılerı para kazanıp kartellesıyor.. Hukumetler bu pazarıda kontrol altına almaya cabalıyor vs.

Bılmıyorum ben ınternetın de hırslarımız arasında kaybolup gıtmesınden korkuyorum.. Ve onunda kullanımının ızne baglı suresının sınırlı ve sureklı takıp edılır oldugu gunlerın gelmesınden.. Nebılıyım bu ıs gonullere bırakılsa ve ınternet sadece bılgının paylasıldıgı bı arac olsa cok daha ıyı olurmus gıbı..

acemi
30/07/2003, 13:51
hmmm, farkli bir bakis...
kulaga fena da gelmiyor...

Ansugo
30/07/2003, 21:03
Internet özgür olduğu sürece kimse kimseye bırakmaz, bırakmamalı.

İş müthiş derece de hizmete kayıyor, internet bunu hızlandırıyor, pazardan pay kapmaya bakmalı.

Junkie
30/07/2003, 23:52
öyle olabilir aslında ama genede ticarileşme bir süre sonra huzursuzluk yaratcak yok popuplar gelişecek kullanıcıların bilgisayarlarında hasarlar yaratacak gibi çekişmelere neden olursa bu ticarileşme yüzünden olacaktır.bence internette en yararlı siteler forum(eğitim-öğrenim) , eğlence , XX ler başka bişeyler benim gözümde çok büyümüyo ama bunlar benim bakış açım tabe

Mingitau
31/07/2003, 11:06
Internet e iş açısından bakarsak hemen her fikrin para ettiği bir yer olarak görebiliriz. Tavsiyem 1850 ler ile 1960 lar arsı ABD ekonomisinin incelenmesi ve neyin olup olamayacağının görülmesi tabii yönetim anlayışı değişiyor bir miktar bir de teknolojinin getirdiği nimetlerin katkısı da var. Ama temel aynı ABD Ekonomisini güçlü tutmak için oyuncak buldu İnternet ile...

Ansugo
31/07/2003, 12:20
Orjinal mesajı gönderen Junkie
öyle olabilir aslında ama genede ticarileşme bir süre sonra huzursuzluk yaratcak yok popuplar gelişecek kullanıcıların bilgisayarlarında hasarlar yaratacak gibi çekişmelere neden olursa bu ticarileşme yüzünden olacaktır.

O zaman "Yaşasın vahşileştirilmiş kapitalizm" diyelim bizde :)

acemi
31/07/2003, 14:43
Konuyla ilgili bir haber daha: Piyasa araştırma şirketi Forrester Research'un yaptigi arastirmaya gore e-ticaret'in %30'u seyahat sektorunde gerceklesiyormus. Otel/araba kiralama, bilet satinalma vs...

Donanim/elektronik cihaz, yazilim, video oyunu, kitap ve ucak bileti satislari, Internet'ten yapilan toplam satislarin %10'u olusturuyormus.

Haberde soyle bir cumle var: "İnternet şirketlerinin çökmesine karşın, e-ticaretin doludizgin süreceğini belirten rapor..."

Yani klasik bir is koluna Internet arayuzu hazirlamak ile tamamiyla yeni bir fikre ve is yapis tarzina dayanan Internet sirketleri arasinda bir ayrim yapilmis. Klasik bir is koluna dayanan e-ticaret sitelerinin durumu parlak gorunuyormus.

Internet sirketleri icin ortam hala hazir degil herhalde.

acemi
31/07/2003, 14:49
http://www.ntvmsnbc.com/news/226778.asp

Mingitau
31/07/2003, 15:07
İnternet Şirketi lafını kafamızdan ne zaman silebileceğiz bakalım... :p

acemi
31/07/2003, 15:11
Neden silmeliyiz bu terimi kafamizdan?

HunTER
31/07/2003, 16:42
Yani klasik bir is koluna Internet arayuzu hazirlamak ile tamamiyla yeni bir fikre ve is yapis tarzina dayanan Internet sirketleri arasinda bir ayrim yapilmis.

Sanırım ınsanlar eskıden yaptıkları seylerı ınternet hayatlarına gırdıkten sonra bıle alıskanlıktan olsa gerek eskı usulde yapmayı sevıyolar.. Yanı magza magza dolasmayı, fıyat sormayı, pzarlık etmeyı, tezgahtarı delı etmeyı fılan..

Bu yuzden olsa gerek kıtap, bılet turu secıcılıge pek gerek duyulmıyan urunler ınternette daha rahat satılabılıyor.. Yada bılgısayar yazılımları muzık cdlerı, dvdler vs..

acemi
31/07/2003, 16:57
Tamamen yeni bir fikre dayanan ve sadece Internet'te varligini surduren yerli basarili sirketlerden akliniza gelenler hangileri? Benim bildigim www.yemeksepeti.com var.

Market, banka siteleri filan var ama bunlar dedigim tanima uymuyor. Arkalarinda klasik bir is kolu var.

HunTER
31/07/2003, 17:34
Adını hatırlamıyorum ama bı arkadasım bahsetmıstı sanırım en ılgıncı o.. Sıte sehırde aracı olan ve her gun aynı guzargahı kullanarak bı yerden bıyere gıden ınsarlarla aynı guzargahı kullanan ama aracı olmayan ınsaları bulusturuyordu..

Yanı arac sahıbı hem kendısıne bı yol arkadası edınmıs hemde benzın masrafına ortak bulmus, arac sahıbı olmayanlar ıse daha ucuza daha konforlu bı yolculuk yapmıs oluyorlardı.

Ama sımdı sıtenın adresı aklıma gelmıyor :) Belkıde kapanmıstır..