PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C++ ve database problemi

hank
23/06/2007, 17:13
Selamlar,

Daha oncede belirtmistim burada C++ ile stored procedure'lara ulasma konusunda problem yasiyordum. bir cevap bulamayinca uzerinde calistigim programin diger bolumlerini bitirdim ama hala DB arasi baglanti sorununu cozemedim. Ilginctirki dogru duzgun bir dokumanda bulamadim.

Simdi sorunum aslinda cok basit, kullanicilarin bilgilerini kaydedecek, programin diger bolumlerinde kullanilacak verileri kaydedip bunlarin uzerinde update-delete islerini halledecek bi admin kismi yapmak istiyorum. yani cok basit islemler var. ama bir turlu duzgun bir sekilde nasil database baglantisi yapilacagini bulamadim.

drag-drop ile dataset falan olusturdugumda arkada birsuru gereksiz kod oluyor. php'de falan yaptigimiz gibi bu isi 3-5 satirda halledemez miyim? bir connection acsam query'leri gondersem islemi yapsa ya da gelen sonuclari bi array'e atsam ordan islemleri yapsam?

duzgun kaynak bulabilseydim hic sormazdim ama bir turlu onuda bulamadim.. dedigim gibi datasource olusturup datasetler uzerinden kendi baglantilarini kullanmak istemiyorum, daha once hic kullanmadigimdan iyice karisiklik yasamak istemiyorum..

bir kaynak ya da bir yontem onerebilecek var midir? access'de dosya olsun sql/mysql ya da xml olsun farketmez, basit bir cozum ariyorum sadece..

tesekkurler, kolay gelsin...

acehreli
23/06/2007, 21:32
Bir SQLite'a bak istersen:

http://www.sqlite.org/

Hic sunucuya gerek olmadan programinin icinde gomulu database oluyor.

Ali