PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : america asker istiyomuş başbakan olsaydın ne yapardın

kerem
29/07/2003, 16:31
Bana göre hükümetin izleyeceği politika bana göre bu görünüyo 1-)americaya borç gırtlağa kadar 2-)ambargo tehlikesi 3-)ekonominin geriliminin artmasıyla yaşanacak kriz 4-)Irak'ın yapılandırılmasında görev alamama endişesi 5)AB YE Girememe tehlikesi

baya bi karamsar bi durum zo bi karar.Eğer ben başbakan olsaydım galiba elde olmayan sebeplerden dolayı bir başka deyişle gebe olduğumuzdan gönderirdim

HunTER
29/07/2003, 16:51
Sanırım bende gonderırdım.. Ama barıs gucu olarak.. Ve kendı cıkarlarmızı korumak adına.. Kı herkes boyle dusunmuyor olmalıkı medyada yıne kurt gruplarının kuzey ıraktakı "kustahlıkları" gundemın ılk sıralarında yer almaya basladı.. Sanırım konuyla ılgılı kamuoyu yaratılmak ıstenıyor..

kerem
29/07/2003, 16:56
yani hükümetin izlediği politika doğru.

MUBNET
29/07/2003, 18:21
Ben onlara bişey gönderidim ama...

Ömer
29/07/2003, 19:46
arkadaşlar ne olursa olsun Türk askeri oradaki halk tarafından isteniyor ve görevi sadece o abd lilkerden masum halkı koruması lazım

gardiyan
29/07/2003, 22:36
abd türkiye'yi kullanıyor bu ne yaa
abd türkiye ile birlikte ırak ta görev almak istiyor diyorlar ki teröristleri etkisiz hale getirip size verecegiz bir yandanda
teröristeri serbest bırakmamız için yasa çıkarın diyorlar yan bizim askerlerimizi direk olarak kullanmaya çalışıyorlar ben ırak asker gönderilmesine karşıyım .
savaş açarken iyi oturduğun yerden tuşa bas füzeler gitsin sonra ülkeye gir ülkedeki peşmergelerle baş edemeyince Türklerden yardım iste ohh ne alla memleket!

Ansugo
30/07/2003, 11:47
Orjinal mesajı gönderen gardiyan
abd türkiye'yi kullanıyor bu ne yaa
abd türkiye ile birlikte ırak ta görev almak istiyor diyorlar ki teröristleri etkisiz hale getirip size verecegiz bir yandanda teröristeri serbest bırakmamız için yasa çıkarın diyorlar

Türkiye'yi bu kadar küçültmeyin yahu. Onlar istedi biz yaptık, ısmarlama yasa gibi şeyler biraz hikâye...

xXx
30/07/2003, 11:53
Ne tugayı Tümen sokardım Tümen

Mingitau
30/07/2003, 12:07
xXx i bu fikirlerinden dolayı tebrik ederim, bence Mezapotampya ordusu kuralım.

Ancak şu şart, bu şart derlerseler, özenle hazırlanmış bir teneke bağlardım :P

hgumus
30/07/2003, 12:21
bence hükümet gerekeni en güzel biçimde uygulamaya çalışıyor ve acele etmemesi amerikanın bize daha çok muhtaç olmasını beraberinde getiriyor. hani derler yaa kaçan kovalanır diye işte bu hesap

xXx
30/07/2003, 13:27
Şurası kesindir ki psikolojik olarak etki altında kalmış düşman(potansiyel) karşısında bir piyade ile bile tek kurşun atmadan zafer kazanılabilir.

ironic
30/07/2003, 16:04
Amerikam benim, senin için canım feda..Irakta hergün Amerikan askerinin ölmesine dayanamıyorum, sen git ülkende rahat rahat otur, viskini yudumla, ölen her Amerikan askeri için 1 milyon $ da tazminat ödüyorsun. Ekonomine zarar. Bizim askerimiz bedava hem sana külfet de olmaz..

gardiyan
30/07/2003, 16:10
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Türkiye'yi bu kadar küçültmeyin yahu. Onlar istedi biz yaptık, ısmarlama yasa gibi şeyler biraz hikâye...
ısmarlama yasa var ve bu dün meclis gündemindeydi!

xXx
30/07/2003, 18:35
zamanında girmedik ne oldu? hataydan şırnağa cizreye kadar yolgeçen hanı gibiydi. ne zamanki k.ırak operasyonları başladı iflahları kesildi. (p)_hust (k)_@hpe (k)_0pek lerin:mad:

Junkie
01/08/2003, 12:39
Asker yollardım ama belli çerçeveler içinde (onuda başkası düşünsün ) ama bir sorun çıkması halinde hemen ırakı yerle bir ettirirdim walla yollardım satları sasları ne ıraklı bırakırdım ne pkk ne dhkpc nede barzani dallamabani bırakırdım walla ırakı havaya uçururdum arada 1-2 amariganda temizlerdim ırkta temiz toplum yaratırdım

Junkie
01/08/2003, 12:41
sonra petrol kaçırırdım başkasına satardım eehhehe ujnutmuşum

fgenc
02/08/2003, 02:51
olur neden yollamiyalimki

ama bir sartla USA askerleri ciksin biz girelim

thelastsamurai
02/08/2003, 03:09
'olur neden yollamiyalimki

ama bir sartla USA askerleri ciksin biz girelim'

:) :)

++1
1++

Ansugo
02/08/2003, 13:53
Kimse girmesin. Irak babamızın malı mı? ( Gerçi bizim malımız sayılır)

Orjinal mesajı gönderen gardiyan
ısmarlama yasa var ve bu dün meclis gündemindeydi!

Meclisin ve doğal olarak tüm halkın irâdesini tek kalemde bu kadar rahat silmeye yeltenmemek gerekir. Ismarlama iş olmaz, bir yerde irâdenin zırhına çarpar.

Mingitau
02/08/2003, 14:10
Niye bizim malımız sayılsın yaw?

Ansugo
02/08/2003, 14:52
Malımız sayılır demeyelim de, bir hak iddiası olan varsa, en sağlam temelli iddiayı biz atabiliriz diyelim. İsterlerse tapu gösterelim :p

HunTER
02/08/2003, 15:02
Dogrusu aslında babamızın malıydı.. Benım babamın olmasa bıle babamın babasının babasının...

fgenc
02/08/2003, 18:39
is baba ogulmali deyi arkadaslar
komsunda cikan yangini göz ardi edemezsin saddam benim gözümde delidir ve yeterli gücü olsaydi asrimizin hidlasi olmaya 1. dereceden aday adayiyidi (hani hakkini yemiyelim aday adayi)

he USA asil amaci petroldu yok saddamdi o ayri konu ama
biz i$e irak bizim kom$unuz diye bakmaliyiz

dedi acizane kara lahana

hgumus
06/08/2003, 13:20
Junkie biraz destekli atsan hani diodum :D

Sutekin Kürşat
06/08/2003, 22:21
Junkie bu... :p

eğer ki karadenizde BP nin ilgisini çekebilen yataklar varsa ve BP uluslararası politikaya rağmen Türkiye de Petrol çıkaracaksa, hiç merak etmeyin yakında petrol çöp değerinde olacaktır... ;)

Sahin
07/08/2003, 00:52
Bütün amaç bunun için değil miydi?

http://www.ceviz.net/images/mus.jpg

Babamızın malı elden gitmiştir!

kerem
07/08/2003, 17:20
şahin kardeş çok güzel alkışlar senin için

sheltox
07/08/2003, 22:04
Beyler bu ambargo olayi çok saçma bu çagda demokratik bir ülkeye amborgo UY-GU-LA-NA-MAZ ! Ben ambargo dan ziyade kredi eksiltmesi olacagina inaniyorum

kerem
08/08/2003, 08:40
bu kredi eksilmesi de zaten bir nevi ambargo bizim için.

Mingitau
08/08/2003, 12:44
ne kredi eksiltmesi? ekslien bişi mi varmış?

kerem
08/08/2003, 13:16
yaa hani amerikanın bize sağlamış olduğu kredi varya ondan bahsediyoruz. tabiki bi dünya da borcumuz var.Ak parti hükümetinden önceki hükümet sürekli borçlanma ve ülkeyi soyma politikasına girdiği için cenemeyi yeni hükümet çekiyor.Onun içindir ki ırak'a asker göndermeliyiz.Hemde oranın düzenlemesinde baş rolü alıp ekonik yönden piyasaların açılmasına da etken oluşturabiliriz.Başka alternatif yok.

Mingitau
08/08/2003, 13:28
peh Türkiye son 50 yıldır soymayan kaç hükümet var ki...
herneyse ırak a asker gönderme ayrı bir konu, gelmeyecek olan para ise ayrı bir konu hatırladığım kadarıyla 1990 savaşında da bişiler vereceklerdi.
yani boşuna üzülmeyin göndersenizde gelmeyecek göndermesenizde...
zaten bush un az zamanı kaldı, zor biraz o kadar tr yi kötüle sonra de bide para ver. abd aklına fikrine bu yatmaz. bushda hem seçim var deyip vermez, seçimden sonra zaten eskiden olduğu gibi democratlar iktidara gelir sizde para verecekler diye beklersiniz...
bide para isteme aptallığına niye düşer bizimkiler bi türlü anlamam, adamlar senin devletini tanımıyorlar, bir iki danışman bağlayıp iş yapmaya kalkıyorlar. sanki devletin politikasını bilmiyorlar gibi...

kerem
08/08/2003, 13:33
Para isteme mevzusu değil olay.olay sadece milli manfaatlerimin doğrultusunda gelişmesidir.Kim ister ki savaşa girmemizi hangi türk evladı.tabiki istemez ama bulunduğumuz şartlara bakınca mecburi bir durum ortaya çıkıyor.axion bi dünya borcumuz adamlara nasıl girmicez bi cözüm sölede girmeyelim.adamlar paralarını isteseler ne yapacaksın? paran var mı yok ne var peki toprak.tamam o zaman toprak verelim olurmu hiç böle.bu mantık hiç bir yerde olamaz.

Mingitau
08/08/2003, 13:48
birincisi toprak vereceğiz diye bişi demedim,
ikincisi bu ülke ne borçlar altından kalktı, tabii haberi olan kmse yok.

Oturup borçlarını (dikkat buyrun) peşin olarak ödeyebilir şu an ama şuydu buydu eklenir bizim ekonomi hep açık verir. bence dikkat etmek lazım. şu an karadenizde petrol bulunuyor, ama bakın ki aynı yerlere 20-30 yıl önce araştırma yapılmış, bi halt yok denmiş, adana da yerden fışkırmış, o petrol değil denmiş. gelde etme böyle işin içine. sorun kendimize güvende.
mesela hala devletin bir çok biriminde aydın doğan mantığıyla düşünen adam var. şu bankadan kredi bu bankadan kredi , sonra yavaş yavaş öder işletme kendisini.
böyle dandik bir mantıkla iş yapılmaz, yapılamaz. öz sermaye işin iki katı olmadığı müddetçe girilmez bir işe...
zaten o borçların çoğunu niye aldığımız bile belli değil....

Junkie
08/08/2003, 14:03
Sana Shubuo taklidi yapim mi ?

Mingitau
08/08/2003, 14:49
:cool:

fgenc
10/08/2003, 00:48
arkadaslar bir türk dünyaya bedel deyilmi

yani bu kadarda cimri olmayalim
:dahi: :dahi: :dahi: :dahi: :dahi:

Mingitau
10/08/2003, 02:32
Gereksiz bir laf olarak buluyorum bu söylediğini...

Zerzevat Adam
10/08/2003, 02:57
@Axion
+1

@kara_lahana
Lütfen forumdaki mesajları, reelde söylenenleri, atasözlerini, deyimleri vs.leri yüzeysel algılama...

Mecaz diye birşey var acaba biliyor musun?

------------------------------------

Ayrıca ne yapalım dünya'yı mı ele geçireceğiz?
O sözde bir anlam saklı ki 2.sınıf çocukları onu çıkarbiliyor....

:hmmm:

Zerzevat Adam
10/08/2003, 03:04
Bugün bursada patates&soğan halinde yangın çıktı....

17 Ağustos depremi oldu...

Depremde gördük kızılayın halini ama şu da var oraya yinede yardımlar vs. yapıldı

Devletin o tip harcamalarıda az değil bir kazaa oluyor devletten çıkıyor temizlik bedeli bile devlete...

Yani her zaman DEVLET YİYOR biz YİYEMİYORUZ demeyelim...

Bu gün orada kaç ton su harcandı yangın için...

TV'de gördüm tamam belki suyu barajdan gölden diyelim ama onu getirmesi sıkması etmesi bir sürü şey orada yanan mallar, binalar, patlayan tankerleri(1-2 tane gaz şeysi varmış)

Ansugo
10/08/2003, 03:28
Orjinal mesajı gönderen Junkie
Sana Shubuo taklidi yapim mi ?

Bana yapar mısın? Çok merak ediyorum. Sürekli olarak bunu söylüyorsun :)

Zerzevat Adam
10/08/2003, 05:05
Evet bende merak ediyorum bana da yapıver...

Güzel dudaklarını şubuuoo şubuuo şubuuoo ha evet bu melodiyide mırıldanırsan hoş bir hava olur :cool: