Tam Sürümünü Görmek İçin : googleda üst sıralara çıkma??
kormanlo
22/06/2007, 12:26
merhaba arkadaşlar bi şey danışacam. şimdi daha önce de html ile ilgili bi iki şey sorduydum. htmlyi öğrendim diyebilirim. google htmldeki metalarada olan kelimelere bakarak siteleri sıralıyor ya işte üst sıralara çıkabilmek için ne yapmak gerekiyor. google adwords var onu biliyorum ama site sahibi adwordsu almaz onu da biliyorum. başka nasıl üst sıralara çıkartabilirim siteyi?? bi de bi soru daha ben metaya yeni bi kelime ekledim onunla arattım googleda bi de eski ama üst sıralara çıkartan bi kelime de ekledim google da aratırken ama yine çıkmadı. örneğin oto kiralama derken ilk sayfada çıkarken ben chat eklemiştim metaya chat ve chat oto kiralama dedim mesela ama çıkmadı google da bunun sebebi nedir?? yani 40 sayfa ilerledim sabırla ama çıkmadı??
yardım arkadaşlar :)
Virtuozzo
22/06/2007, 12:36
Birincisi AdWords ile üst sıralara çıkamazsın, sadece Google sonuç sayfasının sol bloğunda sponsorlar arasında yer alırsın.
Bir diğer mevzu da artık Google ve diğer arama motorları meta taglara verilen parametreleri o kadar da önemsemiyorlar.
Bunlardan ziyade sitenin içeriği ile ilgileniyorlar.
Üst sıralara da 2-3 günde çıkamazsın.
Önce sitenin Google tarafından incelenip hafızasına alınması gerekir ki bunun da süresi değişkendir.
kormanlo
22/06/2007, 12:49
peki incelerken nelere dikkat ediyor?? benim devraldığım site oto kiralama üzerine zaten bugünden itibaren site tasarımına da başlayacam. tam vaktinde açmışım o zaman konuyu :) yeniden siteyi tasarlarken siteyi nasıl bir elden geçirmem lazım ki üst sıralara çıkmaya başlasın
Virtuozzo
22/06/2007, 13:01
http://forum.ceviz.net/google-gibi-arama-motorlarinda-ilk-siralarda-yer-almak-icin-ipuclari-t38223.html
GOOGLE ÜST SIRALARA ÇIKMAK İÇİN SİTENİZİN SÜREKLİ GÜNCEL OLMASI LAZIM
www.muabba.com (http://www.muabba.com)
GOOGLE ÜST SIRALARA ÇIKMAK İÇİN SİTENİZİN SÜREKLİ GÜNCEL OLMASI LAZIM
www.000000.com
Alt sıralara inmek için ne yapmak lâzım ?
ibrahimsar
15/08/2007, 14:28
Tümdengelim mantığıyla sanırım içeriği güncellememek lazım :)
Google'da gerilerde sıralanmak isteyenler için tavsiyelerim:
1- Sakın ola ki başka sitelerden sayfalarınıza bağlantı verilmesine izin vermeyin.
2- Bir sayfa hiyerarşisi izlemeyin. Sayfalarınız birbiriyle bağlantılı olmasın.
3- Sitenizi bir süre kapalı tutun (Etkili bir yöntemdir kendisi)
Bunlar yetmezse Google'ın Webmaster Tools aracını kullanarak sitelerinizi Google sayfalarından uçurabilirsiniz.
Bu arada tamamen büyük harflerle yazılmış yorumlar hiç güzel görünmüyor.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.