PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : renk kodlarının ASCII karşılığı

malp
21/06/2007, 12:08
Merhaba arkadaşlar;
Ben bir resmi piksel piksel okutuyorum.

Color renk;
Bitmap resim = new Bitmap(pictureBox1.Image);
.
.
renk = resim.GetPixel(i, j);

Burada okunan pikselin renginin istediğim renk aralığında olup olmadığını kontrol etmek istiyorum. Bunun için bir if bloku ile kontrol ettirebilirim. Ama bu karşılaştırmayı yapabilmem için bu renk kodunu ASCII koduna çevirmem gerektiğini düşünüyorum. Bunu nasıl yapabilirim.. Herşey için şimdiden teşekküğrler...

quasimodo
21/06/2007, 18:23
Eger imgen 8 bit ise(siyah-beyaz) 0 ile 255 arasinda bir sayi elde edersin. Ama
eger imgen 24 bit ise (renkli) Herbiri 8 bit olmak uzere RGB den 3 tane sayi elde edersin. Renklerin ASCII karsiligi nedemek anlayamadim acikcasi.

acehreli
21/06/2007, 18:51
Color sinifinin belgesi surada:

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/system.drawing.color_members(VS.71).aspx

Oradan anladigima gore Name metodunu cagirarak ya rengin adini, ya da RGB (kirmizi, yesil, mavi) degerlerini alabiliyorsun.

Ali

malp
22/06/2007, 14:11
sayın quasimodo ve sayın acehreli her ikinize de teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgilerden faydalanacağım. Olayı aslında yavaş yavaş çözüyorum. Benim demek istediğim şuydu : #3366CC bu bir renk kodu, #330033 bu da aynı rengin daha koysu. Ben bunları bilgisayara okuttum. diyelimki bu iki renk arasındaki renklerin piksel sayısı lazım bana. işte bu aralığı verebilmem için bana bu değerlerin ASCII karşiliklarını bulursam dedim.
Düşündüm ki aradaki değerler de bu renklarin tonları olarak geçer.
Ama bunun yerine şimdi RGB değerleri üzerinden işlem yapmaya çalışıyorum. Umarım doğru yoldayımdır. Bütün arkadaşlara sonsuz saygı ve selamlarımla..