Tam Sürümünü Görmek İçin : Signals
Euclides
20/06/2007, 21:16
Bir konuda kararsız kaldım ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Sizce linux ve türevi sistemlerdeki signal'ler her sistemde mutlaka olması gereken, programcının hayatını kolaylaştıran elemanlarmıdır ? Yoksa windows'daki gibi SEH ve named event'ler yeterlimidir ?
İlginize Teşekkürederim
Linux konusunda tecrübeli olmasam da tam soru ile alakalı bir link vermek isterim eğer daha önce okumadıysan.., Euclides.
Intel'in software blog'undan harika bir tartışma : (http://softwareblogs.intel.com/2006/10/19/why-windows-threads-are-better-than-posix-threads/)
Why Windows Threads Are Better Than POSIX Threads (http://softwareblogs.intel.com/2006/10/19/why-windows-threads-are-better-than-posix-threads/)
Selamlar...
Euclides
21/06/2007, 20:24
Teşekkürler sysdev
bence .net kutuphanesinin siniflari yazida bahsedilen avantajlarin bir kismini degistirecek yonde.
Bunu euclides in sorusuyla birlestirirsek; belkide microsoft kendi sistemini begenmiyor.
Euclides
22/06/2007, 19:42
PhiOS'da ms'in tarzı(FS üzerinden kernel-user shared bir bölüm yaratarak) seh yapmayı denedim ancak çok problemli oldu. O yüzden dönüp signal kullanmayı düşünüyorum, signaller sadece popup-thread ile yapılabiliyor.
Fakat beni teredüte düşüren acaba signal yaparsam programlamak zormu olur ? Mesela vc++'ın "__try, __finally" extralarını kullanmak mümkün olmayacak yada programcının birkaç numara ile kendi desteklemesi gerekcek...
C++ in standart exception handling mekanizmasi daha esnek diye biliyorum. C++ programcilari standardi tercih ederler diye dusunuyorum ki msdn de C++ in standart exception handling mekanizmasi kullanilmasi tavsiye ediliyor.
C ile programlama yapmak acisindan pek bisey diyemiyorum, bence seh olmamasi cok zorlastirici bir etken olmaz gibi.
named event olacak mi? multiprocess senkronizasyon icin cok kullanisli olacaktir.
Euclides
23/06/2007, 17:53
evet hakılısın ceeyt. named event ekleyeceğim.
teşekkürler
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.