PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bu mudur?

Zerzevat Adam
28/07/2003, 21:35
Yorumu size bırakıyorum
http://www.stargazete.com/index.asp?haberid=29025
http://www.evrensel.net/03/07/14/medya.html
http://www.nethaber.com.tr/haber/haberler/0,1082,91194_2,00.html

http://image.superonline.com/haber/image/20030710/stariniddiasi.jpg

Ne sağ ne sol ne başka birşey

Bu ülkeye gereken şey: ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE

bu ülkeye tekrar Atatürk beklenmez Yaradan'a çok şükür bize bir tane hikmet göndermiş biz kıymetini bilip onun değerlerini fikirlerini anlamaz yorumlayıp yüceltmezsek daha çok AH ATATÜRK OLSA

Nerde bu devlet nerde bu millet
Acı varmı acı
Ekonomik Kriz...
Bu millet bir gün patlar gümlerr zart zurt...

İt dalaşı gibi o ona laf atıyor bu buna sövüyor...

Atatürk'ün fikirlerinden başka yol YOK!!!

Ansugo
29/07/2003, 12:12
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
Bu ülkeye gereken şey: ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE

Nedir Atatürkçü Düşünce ?

İt dalaşı gibi o ona laf atıyor bu buna sövüyor...

Eskiden de söverlerdi. Ondan değil midir ki bir hukuk devletinin kamburu olarak kişiye özel yasa çıkardık ?

Atatürk'ün fikirlerinden başka yol YOK!!!

Neden olmasın ?

Zamanında Osmanlı padişahlarının yanına gelen, padişahların yanlarına katarak seferlerine götürdüğü, İstanbul'da kalmalarına müsade ettiği Avrupalı gezgin/bilginler, "Bu devletin sistemi dünyadaki en güzel sistemdir. Bu devletin yıkılması için herhangibir sebep yoktur" deyip, Osmanlı'nın sonsuza kadar süper devlet olarak kalacağını söylüyorlardı.

Ama sistem değişti. O zaman bu devletin yıkılmayacağını düşünenler devletin yıkıldığını gördüler.

Fikirler değişir, kişiler değişir. O devir için gerekli olan düşünceler değişir.

Vakti zamanında Osmanlı kırpıldı bize de bir Ulus devlet kaldı. Bu Ulus devleti sağlam bırakmak için aşırı milliyetçi ve daha doğru ifâdesi ile Türkçü bir politika izlendi. Asimilasyon merkezleri kuruldu falan filan... Bugün bu böyle olduğu sürece devlette bazıları ayrılıkçı olacak mesela...

O zaman her fikir kendi çağı içerinde değerlendirilir, eski fikirler ya revize edilir ya da atılıp yenisi ile değiştirilir.

Nedir yani Atatürk'ün fikrileri? Şöyle genel hatları ile bir çiz istersen...

Shift
29/07/2003, 13:57
[]Avrupa sevdasindan ne ahlak nede seref kaldi. Ataturkun yolu olmaz sadec allahin yolunda olur.

Bir insani 20 sene once yaptigi sey icin damgalamak cok yanlis, bunu ataturku mu diyor yoksa ? Medyadaki yahuldilerin tek amaci gercekleri saptirmak.

kerem
29/07/2003, 15:51
helal sana SHift çok doğru söylüyosun.ama şu da bilinmelidirki hakikat birdir ve ne yaparlarsa yapsınlar hakikati saptırmaya gücleri yetmez ve yetmeyecektir

HunTER
29/07/2003, 16:28
Bana pek oyle gelmıyor acıkcası.. Etrafta dogruluguna ınandıgım okadar az sey varkı..

turker
30/07/2003, 02:30
Atatürköü Düşünce... Birileri böyle söyleyince refleks olarak sanki birşeyler gizlenmeye, örtbas edilmeye, üste çıkılmaya çalışılıyormuş gibi geliyor. Yozlaştırılan bir fikir oluyor yavaş yavaş. Ayrıca Atatürk yıllar evvel vefat etti. Ah O olsa .... gibi cümlelerin sonu gelmez çünkü hiç kimse ne yapacağını bilemez. TVlerde hep söylerle ya kesin şöyle yapardı falan diye. Hep içimden demişimdir "babnın oğlu sanki. nerden biliyorsan."

Ayrıca bu kadar adam bir doğru yol bulamıyorsak ne olsa layıktır bize diye düşünüyorum. Kendi eden kendi bulur sözüne hep inanmışımdır.

Zerzevat Adam
30/07/2003, 03:25
Ben akp'ye karşı değilim ama bunları görünce sizede soruyorum...

Acaba neden birbirimize düşüyoruz hep bize dış fiziksel boyutta yargılama oluyor...

Mesela bir arkadaşım vardı sol'cuydu çok can arkadaşımdır diyordu ki hiphop serseri müziği hiphopçılar komünist olamaz..

Benim öyle bir amacım yoktu sevmezdimde sağ sol işlerini türkçe rap dinlerim ama diyelimki sol görüşü beğendim araştırdım rap dinlediğim için fark eden ne olacak..

Aaa ama orda bir noktayı unuttuk onlar orak çekiç kızıl yıldız türkü davul zurna diyerek belli bir kesimi çekmeye çalışmıyorlar mı?

Sağ'cıların ki Sol'cuların ki öyle ayrıca akp veya saadet partisi ne yapıyor Besmele ile bir kısmı çekmeye çalışıyor...

Ayrıca eğer burada derseniz ki devlette din'de olacak devlette din olacak din'e karşı gelinemez kimse gelemez Elhamdülillah müslümanım görevlerimi yerine getirmeye çok fazla olmasada çabalıyorum....

Peki birşey soracağım bunlar yanyana gezerken can ciğerde neden farklı partilere ayrılınca dalaşıyorlar..

Yoksa sırf politika için 2 günde din'i düşüncelerimi değişti?

Ne alakası var demeyin; savunma olarak onlar orada din'i korumaya ülkede varlığını sürdürmeye çalışıyor diyorsunuz ama şu var Atatürk'ün bu ülkeye yaptıklarını görüpte onu bilmiyoruz demek biraz yanlış peki akp'de ki diğer milletvekilleri bundan önce diğer partilerde neden konuşmuyorlardı neden konuşmalarında din demiyorlardı acaba silahlamı zorluyor akp üst düzeyi yada bir anda huyu suyu mu değişiyor bu amcaların..

2 gün önce diğer partide hiç birşey yapmayan kişi 2 gün sonra lider partide dağları yıkacak..

Bu neye benziyor okulda hiçbir verim alınmayan öğretmen dershaneye gidince el üsttünde duran kişi oluyor bizlere ilmi fen'i son safhasında gösterecek....

Neden önceden yapmadınız...

Pekii mesela burada Tayyip Erdoğan'ın bir resmini gösterdim bir haberi acaba burda savunma içerikli mesajı yollayanlar SİZ TANIYORMUSUNUZ?

Bende tanımıyorum ama şu da var 20 yıl önce çekindiği bir fotoğraftan ne olacak adamı mı suçluyorsunuz 2 yıl önce okuduğu şiirden dolayı ne fark ederki diyorsunuz:

Burası devlet'in en üstü buradan yönetiliyor devlet, en küçük bir işte bile bir sabıkasız temiz kişi gerekirken 3 ay önce hapise girmiş öncelerden teröristlerle fotoğraf çekinmeği bana AH AMCASI BÜYÜDÜ ÖĞRENDİ ŞEYTANA UYDU ..... mı denilecek?

...

Orası bir firmanın üst düzey yeri değil yada bir dükkan, mağaza değil orası DEVLET....

Madem ki devlet'i temizleyecekler acaba kendileri temiz mi?

Kemal Unakıtan'ın İstanbul belediyesinde tam olarak bilemiyeceğim ama görevde bulunduğu zamandan kalma tapusuz arazisi hala varken şuan acaba ülkenin unlarını temizmi akıtıyor?

Yani şimdi Abdullah Öcalan ben pişmanım dese Başbakan olabilecek mi?

Cuma'ya gitse, namaz kılsa, Besmele çekse, Başbakan olabilecek mi?

Atatürkçü düşünce diyorum demek istediğim Atatürk'le kalanları biz devam ettirmek zorundayız ama asıl zorunluluğumuz bir savaştan çıkarıp o ülkeyi bize emanet ettiyse biz torunlarımızdan ödünç aldıysak "DOĞURDUĞUNA İNANIYORSUN AL SENDEN ÖDÜNÇ ALDIĞIM ÜLKE YANDI BİTTİ KÜL OLDU" diyemeyeceğiz o kadar senede ve takibindeki senelerde yapılan bu işleri bu Türk milletinin anası babası dedesi yaptı...

Ve biz japonlar gibi çoğunluğu yaşlılardanda oluşmuyoruz o ülkenin demir ağlarla örüldüğü zamanlardaki genç nesilin daha fazlası katsayısı fazla genç nesil teknolojiyle elimizde...

Neden biz yapamıyoruz?
Bu arada amerika öyle amerika şöyle diyoruz amerikanın yaptıkların İÇİMİZE soktukları sadece görünenler mi?
Acaba sadece gayriresmi olarak söylenenler mi?

Bir teyze vardı zamanında parti başkanı o'nun ne olduğu belli değil miydi?
----

Demek istediklerimi yobaz kafayla sadece "BENİM BİLDİKLERİM DOĞRUDUR BEN BİLİYORUM SEN UFACIK BOYUNLA NE BİLİYORSUN Kİ" diyerek düşünürseniz bu bilgi döngüsü olan BT'cilerden böyle düşünen çıkarsa ki varsa da bence bu ülkede gerçekten birşeyleri iyice ele almışlar...

Yobazlık nedir bir fikri bilip yada tam bilmedende karşı yada o fikri destekleyici başka fikirleri hiç alıp sormadan düşündüğü fikrin birde karşı tarafından bakıp düşünmeden sadece bildiğimle kara kapılarda kalmaktır...

Bu konu da kapanabilir bu ülkeyi ne ben ne sen kurtaracağız ama ille kurtarmaya hevesli kişiler varsa şuan başbakansa yada ileride başbakan, milletvekili olacaksa onlar kurtarsın

BEN BU ÜLKENİN ÇOCUĞUYUM ANADOLUNUN KÖYLERİNİ GEZMİŞ BALIKESİR BÜROKRATİK OLARAK 2 BÖLGE İKEN 2. BÖLGESİ YANİ BANDIRMA, GÖNEN, SUSURLUK VS. ÇEVRESİNDEKİ KÖY KASABA İLÇELERİN HEPSİNİ GEZİP HALKIDA GÖRDÜYSEM BU ÜLKEYE OYNANANLARI, ÜLKEDE OYNANANLARI DA ÇOK AZ BİR KISIM DA OLSA GÖRDÜYSEM, AİLEMİN DÜRÜSTLÜĞÜNE SON SAFHASINA KADAR İNANIP AMA YİNEDE TÜM FİKİRLERİ ELE ALIP BİRDE KARŞI TARAFTA BİRİ VARMIŞ GİBİ ONUN GÖZÜNDEN BAKTIYSAM

BU ÜLKEDE BAZI ŞEYLERİN BEN GÖREMESEMDE İLERİDE DÜZELECEĞİNE İNANIYORSAM

BEN BU ÜLKENİN ÇOCUĞUYUM VE BU ÜLKEYE İYİLİKTEN BAŞKA BİRŞEY İSTEMEM

DÜŞÜNCELERİM TARTIŞILABİLİR AMA İSTEDİĞİM ASLA!

İstediğim şey: Türk dedin mi gavur politik, askeri bir düşman olarak karşılayacak bizi...

Türk dedin mi içine 2 tane adam koyarız 2 günde ekonomi darmadağın vs. gibi düşünmeyecek...

Türk oğlunu kapısında gördümü, viyanaları hatırlayacak yeni kuşatmalar görecekler ama içten bilgiyle saldırmamız gerekiyor...

Saldırganlık değil istediğim saldırıyı önlemek...

İnşallah dediklerim anlaşılmıştır; ben aşırı ırkçı/milliyetçi, solcu/sağcı, partici, hazır yiyici değilim...

Ben dedelerimin zamanında yaptığını bildiğim gibi Harezmi'leri bildiğim gibi ileride bu işlerin yenilerini yapılacağından emin olmakta isterim..

Geçmişle övünmekten bıktım ben, gelecekte ne yapacağımızdan şüpheliyim, tüm korkularım o'na ben Türk evladıyım herkesten şüphe duymalıyım bugün uyumayıp bunları düşünürsem yarın torunlarımız uyuyacak ülkeyi bulamayabilir..

murats
30/07/2003, 09:31
sayın omerbalyalı
Dıyorsunuz ki;
Ben sadece turk evlatlarının ıyılıgını ıstıyorum ama ben aslında ataturkcu dusunceyı ıstıyorum dıyorsun.ondan baska dusunce yokta ne demek.
neden yok tek dusunurumuz ataturk muydu?
Aslında onun geldıgı donemde Dusunurlerımız bır gecede cahıl oldular harf ınkılabı ıle.
Amaçlar çok farklı idi ataturk için.

murats
30/07/2003, 09:34
ayrıca o fotorafta kı zat o donemde turkıye ıcın cok onemlı konumda olan bır ınsandı. Su ankı konumu ıcın basbakanı yargılamak karalamaktan baska bır sey degıldır.

xXx
30/07/2003, 10:31
Atatürk'çü düşünce demek...

Ben size birşey söyliyeyim eğer bugün yaşasa idi ilk iş istiklal mahkemelerini yeniden kurar ve bu nüfusun %20 sini ya idam eder yada sürgün ederdi.

HunTER
30/07/2003, 10:39
O fotografın cekıldıgı tarıhlerde CIA talıban ve dolayısıyla Usame Bin Laden'e egıtım verıyordu.. Cunku rusyayı devırmek ısteyen Amerıka onları maşa olarak kullanıyordu.. Yıne o tarıhlerde Afgan askerlerı ıcın gazeteler "terorıst" degıl "mucahıt" yazıyordu.. Yanı ozaman onlar onurlu kısılerdı "kahraman" dı.. Sımdı ıse dunya ıcın bırer tehdıt.. Oysa bı zamanlar hollywood bıle onlardan ovguyle bahsedıyordu (bakınız rambo 3 yada 4)

Yanı ısler pek ole dısardan gorundugu gıbı degıl omer.. Dunya degısıyor.. Sartlar ıttıfaklar.. Bunun en acık ornegı talıban ve afgan mucahıtlerı.. Amerıka sımdılerde kendı yarattıgı canavarlarla savasıyor.. Ve tum dunya gecmıste olanları goz ardı ederek Amerıkanın arkasından "evet onlar bırer terorıst" dıye bagırıyor..

Amacım kımseyı savunmak degıl elbette ama senın amacın memleket adına ıyı bıseyler yapmaksa omer, meselelere bu denlı "sıg" bakma.. Ve hıc bıseyden bu kadar emın olma.. Kı bı tavsıyede bulunmam gerekırse memleketten once kendını dusun kendın ıcın bıseyler yap..

EAN
30/07/2003, 10:58
Olay saptırılıyor.

Herkes kendi düşüncesini Atatürkçü düşünce kisvesi altında insanların beynine yamamaya çalışıyor. Biri milliyetçiliği, biri devletçiliği biri şunu biri bunu biri de altısını birden tutmuş bırakmıyor.

Olması gereken onun yaptıklarını iyi değerlendirip; yapmak istediklerimizi yapmak. Türkiye'yi ileri taşımak. Bu kısır çekişmeler hiçbirimizi bir adım ileri götürmediği gibi diğer medeniyetlerin altına itmektedir.

Bırakın arkadaşlar Allah aşkına. Bırakın insanların düşüncelerini kendinize kılıf seçmeyi. Her insan farklıdır.

Ben siyasi partilerin hepsine karşıyım. Çünkü bu sistem insanları kalıba sokuyor. Asker gibi. Her ne kadar şu koşullarda içinde bulunmak için çaba göstermiş olsam da Askerlik kurumuna da tümden karşıyım. Ama sadece Türkiye de değil. Tüm dünyada...

Bu arada din işleri ile devlet işlerinin ayrılması gerekliliği bir müslüman olarak inandığım bir kurumdur. Fakat dini insanlara iyi öğretmediğiniz zaman devlet içinde yer alan bu insanlar diğer insanların haklarını çiğneme gafletine düşebiliyorlar.

Bu noktada yine iş devlete düşüyor. Türkiye Cumhuriyeti uygulamalarıyla bu kompoziti en iyi şekilde oluşturmuş ve başarıyla uygulamaktadır. Kısacası şu an bizim devletimiz bu konuda dünyada örnek bir devlettir. (Dikkat edin hükümetimiz demedim. Çünkü hükümetler geçicidir.) Tek eksik din ve AHLAK eğitiminin insanlara yetersiz gelmesidir. Hortumlar, gasplar, dolandırıcılıklar hep bu sebeptendir, dediğim gibi..

Cem Uzan'a yapılanlara gelince. Olay, düşenin dostu olmaz kıvamına gelmiştir. Cem Uzan'ın da Türkiye için iyi şeyler düşündüğüne inandığımı ne yazık ki söyleyemeyeceğim. Bu benim düşüncem. İnsanlar istedikleri insanı sevmeye ve seçmeye özgürdürler. Ama amaç kişiler ve kurumlar değil sadece ülkeyi ileri medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak olmalıdır...

Gelecek seçimlerde (yaş yasası çıkarsa) milletvekili adayı olmayı düşünüyorum :) (Desteğinizle)

Zerzevat Adam
30/07/2003, 15:42
Bu düşüncülerine %80 katılıyorum %80'ine değil çünkü bir okumayla tamamı demek körlük olur ;)

Ama ean demek istediklerimi sende söylemişsin ben pek anlatamıyorumda...

Ayrıcaa taliban'ın, bin laden'in amerikanın çocuğu olduğunu biliyorum ki öyle bir sürü terörist grubun ki pkk'da içlerinde onların başından...

Ayrıca hizbullah'ında zamanında pkk'ya saldırılarından dolayı türkiyenin destekleyip sonra hizbullaha saldırmasını hepsini biliyorum bu yaşımda yeterince derindeyim ama inşallah sizin yaşınıza gelince batan gemileri bulmaya kadar dalacağım...

;)

Mingitau
30/07/2003, 21:04
Cem Uzan olayında ne yazık ki devlet gaflet ve dalalete hatta hıyanete yol almıştır. Ama bu Müslüman ümmeti kurma sevdasındakilere danışmanlık yapan tüccarlar yedikleri yetim hakkı ve devlete ve millete karşı nasıl hesap vereceklerdir merak ediyorum. Amma velakin o yüce divanda her hak sahib hakkını alacaktır. Benim yanışım Ahir zamanda korumamıza bırakılmış, bırakıldığı Mirac' da belirtilmiş olan insanların haklarını nasıl vereceğiz e.
Neyse geçelim eğer ki Atatürk ün uyguladığı yöntemer uygulansa herhalde bu gün birileri çuval harekatı düşüncesi rüyalarına girdiğinde günah çıkartma ihtiyacı duyarlardı.
Atatürkçülüğü bir kısım dinazor pazarlıyorsa Milliyetçiliği bir kısım haydut pazarlıyorsa, globalizmi bir kısım eski tüfek AGOP devamlısı sosyalist pazarlayıp tüketimini sağlıyorsa bunda suç sadece bizimdir. Çünkü oturup otun bokun olmadığı noktada o benim gibi bilmem nerde düşünmüyor diye yerin dibine batırma sadece bize mahsus bir durum. Tabii oturupta kendi haline bakmakta önemli ...
Her neyse bir gün böyle Konuşurken Uncle Sam in gazabına uğrayacağız, ne de olsa NATO gücü diye bir sürü trojanları güvenlik birimlerimizde dolaşıyor...

Allah bizi korusun ve bilinçlendirsin, ki bizde korumamıza bırakılanları koruyabilelim.

Mingitau
30/07/2003, 21:13
@ Hunter özür dilerim o canavarlar ile savaşmıyor. Canavarları uslandırıyor, zira yapılan AB üzerine olan uyuşturucu ticareti karşılığı Taliban ve El Kaide yeteri kadar bu Şahinler İttifakının iştiraki olduğu firmalardan silah almadı. Sorun burda. Gerisi laf gerisi Hikaye.
Yaradan bu açgözlü beyinsizlerden dünyayı korusun, zira bağlı bulundukları devlete vergilerini verdikleri, karıya kıza sarkmadıkları sürece ne yaptıkları önemli değil hedef gökyüzü...
Püriten Etiğin bir redesign e ihtiyacı var. Zaten bunlar da şu an Püriten Etiğin ğikinci aşamasının zorluklarını çekiyorlar. yakında dünya da işgal edilecek yer kalmayacak, efendim ABD hükümetinin terörizme verdiği destek yüzünden ABD yi işgal etmemiz gerektiğine karar verdik, Umarım ABD halkı gereken duyarlılığı ilkinde olduğu gibi gösterirde Demokrasiyi benimsemiş insanları seçerek, kendini Rabbin Kılıcı gören bu öküzlerden başta ABD olmak üzere tüm dünyayı kurtarır.

Mingitau
30/07/2003, 22:04
murats yeni okudum mesajlarını biraz tıklayıp okuma zor oluyorda, kim ona Türkiye için önemli olma statüsünü vermiş merak ettim....zira kendini Güney Türkistana adamış vatan evlatları dururken, dikkat buyurun vatan evledı Güney Türkistan' ın evladı,bizim işgal sömürü niyetimiz yok.
Orda bir köy var uzakta demeye başlamadan önce zatı sakallı muhteremin Uyuşturucu trafiğindeki ve üretimindeki önemine dikkat çekmek isterim.
Ordaki Türk Kolejine girdiklerinde Türkiye' den giden öğretmenlerimize karılarınız nerede ganimetlerimizi getirin diyenlere emirleri kimlerin verdiğine dikkat çekmek isterim.Adamların(Taliban) utanıp sıkılması yokki...
Her gördüğün Hacı Hoca gerçekten Hacı Hoca değildir. Şekilleri çoktur memleketimde... Zaten gerçek gönül dostlarıda Hacı Hocayız demedikleri gibi ne bir kişiye el açarlar ne el açtırırlar vs vs vs....

Zerzevat Adam
30/07/2003, 22:33
Başbakanımız 2. günde ülkeyi düzelttik diyor o zaman okutsun çocuklarını burada

Nasıl olsa şuan hükümette onlar şuanda da bozuk diyorlarsa başka birşeydede düzelttik demesinler...

Zerzevat Adam
30/07/2003, 22:59
Bu arada sol denilen taraftan bir arkadaşım vardı onunla çok tartışmıştık size de söyliyeyim:

Zamanında ruslar 30000+ türk'ümüzü kardeşimizi öldürdü...
Neden?
Özgürlüklerini istiyorlardı ki arada binlerce masum türk bebesi, anası vardır..
Solcu arkadaş bana "ONLAR DÜZENE KARŞI GELENLERDİ ÖLMELERİ FARZDI" dedi

ee peki solcular ne yapıyor şuan ülkemde düzeni yıkmaya çalışmıyorlar mı?

hikayelerini bilmiyorum ama arkadaşım anlatıyordu işte bazı solcuları polisler linç etti katletti vs. gibi ben dedim neden öyle yaptılar ÜLKENİN BU DURUMUNA KARŞI ÇIKANLAR dedi..

Eee rusyanın yaptığı normal oluyor ki bunlar kardeşimiz bu ülkede solcular bağımsızlık adı altında yaptıkları şeylerde normal oluyor....

AYRICA

Ülkede hortum vs. lere solcular baş kaldırıp eylemler yapıyorlar...

Pekii bu kırdıkları dükkanlar, yaktıkları arabalar, vurdukları yerler benim yerim değilmi? Vergisi senden benden çıkmıyor mu?

Demek ki hortumcunun cebe indirdiğini bunlarda aynı şekilde yere indiriyorlar belki zarar görüntüde 5 milyon ama bir bakın o eylemlere

harcanan polisin oraya gelirken aldığı ekipman vs.
panzerlerin arabaların benzinleri
panzerlerdeki su'lar
yolların vs. nin sonradan temizlenmesi için gelen kişilere ödenen para
oraya gelen temizlik arabalarının benzini vs.si

ayrıca eylemlerde

kırılan esnafın dükkanı
yanan ters çevrilen arabalar otobüsler..
içinde türk İŞÇİ lerin çalıştığı mcdonalds'lar cocacolalar burger kingler..

Acaba yıllardır bu mitinglerde eylemlerden çıkan sonuç ne=

MADDİ FATURA + KAÇAN HUZUR + BORÇ BATAK ALDIĞI DÜKKANININ KIRILMASI , EKMEK TEKNESİ OLAN TAKSİNİN YANMASI

bu ülkede hangi yöne gitmeli?

turker
30/07/2003, 23:55
herkes şimdikinden birazçık daha dürüst davransa zaten ülke gideceği yolu kendi bulur ama ......

Zerzevat Adam
31/07/2003, 00:12
HER ZAMAN SÖYLERİM TEK ÇÖZÜM=

"BEYİNLER ÇÖPE, YENİLERİ NERE"

gerçekten doğru birşey bu biz bu kafayla birşey olamayız önce sil baştan olacak..

Ansugo
31/07/2003, 00:44
Mesela bir arkadaşım vardı sol'cuydu çok can arkadaşımdır diyordu ki hiphop serseri müziği hiphopçılar komünist olamaz..

Benim öyle bir amacım yoktu sevmezdimde sağ sol işlerini türkçe rap dinlerim ama diyelimki sol görüşü beğendim araştırdım rap dinlediğim için fark eden ne olacak..

Memleket evlâdı ne erken sağcı-solcu oluyor yahu. Sol ne desen "Kızılırmak!", "Güzel Kızlar!", "Hava böyle bir sürü", "Entel-Dantel" falan der galiba.

Pekii mesela burada Tayyip Erdoğan'ın bir resmini gösterdim bir haberi acaba burda savunma içerikli mesajı yollayanlar SİZ TANIYORMUSUNUZ?

NEYİ TANIMIYORLAR?

Burası devlet'in en üstü buradan yönetiliyor devlet, en küçük bir işte bile bir sabıkasız temiz kişi gerekirken 3 ay önce hapise girmiş öncelerden teröristlerle fotoğraf çekinmeği bana AH AMCASI BÜYÜDÜ ÖĞRENDİ ŞEYTANA UYDU ..... mı denilecek?

Peki resmin mahiyetini, o zamanın şartlarını bilmeden, adamı yargılarsak bize HUKUK DEVLETİ mi denecek? Bir hukusuzluk varsa NEDEN O ZAMAN YARGIYA İNTİKAL ETMİYOR ?

Sicil kağıdında sizin hangi tarihte kimlerle görüştüğünüz yazıyor mu? Görüşmek diye bir suç var mı?

Demek istediklerimi yobaz kafayla sadece "BENİM BİLDİKLERİM DOĞRUDUR BEN BİLİYORUM SEN UFACIK BOYUNLA NE BİLİYORSUN Kİ" diyerek düşünürseniz bu bilgi döngüsü olan BT'cilerden böyle düşünen çıkarsa ki varsa da bence bu ülkede gerçekten birşeyleri iyice ele almışlar...

Bak canım... Senin yaşın daha reşit bile değil. Senin şu an söylediklerin muhtemelen sana babanın, ananın, çevrenin söyledikleri. Onların televizyon izlerken falan söyledikleri.

Yani daha kendi görüşlerini objektif olarak oluşturabilme gibi bir şansın yok.

Bunu sana söylemenin yobazlık ile alakası yok. Çoğu insan belli bir yaş olduğunluğuna ve doğal olarak kafa olgunluğuna ulaştıktan sonra bile Anne ve babasının ve çevresinin dediklerini bir tabu gibi kabul edebiliyor ki küçük yaşta bu zinciri kırabilecek bir kimse bulmak denizde en iri kum tanesini aramaya benzer.

Bazı şeyleri eleştirmek için çok acele etmemen gerekir. Ya da babanın annenin ve çevrenin sözlerini bizlere tekrar etmenin bize bir faydası olmaz.

Çünkü o yaşlarda bir gence "Senin şu düşüncen şu açıdan yanlış" desek bile, ve yanlışlığını kendisi görse bile :

a ) Babasına, anasına ve çevresindekilere olan saygıdan
b ) Onlara duyduğu bu saygıdan dolayı, onların yanlış olmasına katlanamayacağından

kabul etmek istemez, kabul etmez...

Sen hiç Nutuk okudun mu?

Rapsodi
31/07/2003, 09:10
omer haddim olmayarak sana birkac sey soylemek istiyorum;
haberi tek bir kaynaktan alma,kafan karisir fikirlerin bulanir,
,insanlari gecmislerine gore degerlendirirken , kendi bulundugun caga gore degil onlarin bulundugu caga gore degerlendir.
okuyabilirsen haber degil kose yazisi oku.

Mingitau
31/07/2003, 10:42
Başladık gene... :p

Bi çeyreklik attık ortaya bakalım gene... :p

Rapsodi
31/07/2003, 11:12
:p