Tam Sürümünü Görmek İçin : Linux'ta program yazmaya nerden başlayabiliriz?
Linux'ta program yazmak istiyorum elinde belge olan, güzel builder programları olan paylaşırsa sevinirim.
belgeler.org tan faydalanabilirsin. ide olarak ta gnome cu isen anjuta, kde ci isen kdevelop güzel bir tercih olabilir. mono öğrenmek istiyorsan da monodevelop ideal.
Mystical
19/06/2007, 21:58
mono nedir?
mono bildiğimiz microsoft .net teknolojisinin linux'a uyarlanmış hali böylece .net programlama dilleri ile linux üzerinde program yazılması hedefleniyor.
Hangi dile başlamak istediğine karar vermen lazım.
Ardından Linux altında tonlarca metin düzenleyici, kod yazm ortamları vardır.
Ben örneğin C'yi Vim ile yazıyorum, ayrıca doğrudan Vim içinden derliyorum. Bu yüzden Vim'i sana tavsiye edebilirim. Geçenlerde Python hakkında bir kitap aldım ve onun hakkında bir iki şey yazmıştım. Vim ile tabi.
İlk başta Kdevelop,Anjuta gibi programlardan uzak durmanı tavsiye ederim. kafanı karıştırır ve cidden işine yarayacağını sanmıyorum ilk başlarda. Onun yerine Vim öğrenirsen çok daha işine yaracaktır.
Kolay gelsin
kucukyilmaz
20/06/2007, 00:22
Bir tanıdığım bana python önermişti ama hiç linux da denemedim. :)
Akın Öcal
20/06/2007, 02:05
C ile POSIX den basla
korkmazo
20/06/2007, 12:08
C veya C++ dan basla. Yazmak icinde emacs'i kullan, superdir tavsiye ederim.
http://forum.ceviz.net/cross-platform-programlama-t43135.html?t=43135
İlk başta Kdevelop,Anjuta gibi programlardan uzak durmanı tavsiye ederim.
kime sorduysam kdevelop dedi. peki karışık olması daha kompleks şeyler yapmamızı kolaylaştırmaz mı?
zaten o mantıkla gidersek "visual basic zor" deyip, gw-basic le başlamak gerekirdi.
hazır visual basic demişken vb dili için gambas
object pascal(delphi) için de lazarus idelerini kullanabilirsin gnu/linuxlarda program yazarken.
zaten o mantıkla gidersek "visual basic zor" deyip, gw-basic le başlamak gerekirdi.
teşekkürler ama bir şey daha sorayım. bu çok bilindik gimptir, konquerordur hangi dille yazılmış? :s006:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.