Tam Sürümünü Görmek İçin : Cola Kültürü
ewet arkadaşlar nihayet artık sağlam bir kolamız var artık.
"ColaTurka". Bazı arkadaşlarım bu cola turka olayını çok sevdi. Çünkü artık amerikayı protesto etmek için coca cola içmek zorunda değilmişiz.
Peh!! arkadaşlar böylü düşünenler varsa bence çok yanlış Amacınız ne ?
Amaç coca cola(yada pepsi) firmasını protesto etmekse şişene kadar colaturka içmeye devam edin.
yok eger amacınız amerikayı protesto etmekse "Kola kültürü"ne hayır demeliyiz.
yani kolaturka içmekle kola kültürünü devam ettirmişolursunuz.
Not: sevgili waldo'nun (ki benim arkadaşım aynı zamanda forumda sessiz bir kullanıcı oluyor kendisi) senşin pisboğaz americancı(!) tavrın yüzünden yazıyorum(!)
cappytoi
28/07/2003, 14:08
Yaşasın AYRAN!!!
Valla o zaman patateste yemeyelim. Fransa'yı protesto etmemiz gerekirse Kuru Fasülye yemeyelim. İtalyanları etmek istersek Sardunya yemeyelim. Rusları etmek istersek Vodka içmeyiz ki zaten içmeyiz.
Hatta toz meşrubat, şişede süt.
Aslında ABD'yi protesto en iyi şekli ile Röntgen, Ultrason cihazı falan almamak, tank, tüfeng, Apaçi, Kobra falan almamakla olabilir.
En ıyısı bız bu foruma da yazmayalım hıc.. Nede olsa arpa netın yanı amerıkan ordusunun ıletısım agı mırası uzerıne kurulu bı sıstemde calısmakta..
Dahası kullandıgımız forumu yazmakta kullanılan dılde (yanı PHP) yanlıs hatırlamıyorsam yeteneklı bı kac ısraıllı tarafından gelıstırılmıs..
Kaldıkı bızım kulturumuzde forumlarda bılgı paylasmak gıbı bıseyde yok.. Buda sanırım ılkez amerıkada ortaya cıkan BBS lerden gunumuze aktarılan bı mıras..
Yanı bu ısın sonu yok.. Boykota bı yere kadar evet ama sonuna kadar boykot (yanı hıc cola ıcmemek gıbı..) bence yersız ve mantıksız bı dusunce..
Gercı buda ısıne gelenı boykot etmek anlamına gelırkı, bundan da gocunmam.. Sonucta amerıkayı boykot ederken kendı ıhtıyaclarımı da (cola ıcmek yada ınternet gıbı) goz ardı edemem..
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
yani?
Yâni, kültür statik birşey değildir. Gelişir, değişir. Kısa zamanda olan büyük değişiklikler kültür yozlaşmasına sebep olur. Uzun vâdede gerçekleşen değişiklikler ise kültürün gelişimine katkıda bulunur. İş uzun vâdede olduğu zaman kültür, istediklerini alıp istemediklerini alma konusunda rahatça hareket eder. Böylece kendi bünyesine beğenmediği şeyleri almak zorunda kalmaz.
Türkiye kültürüde birden büyük değişiklikler geçirdi. Kültür bayağ yozlaştı. Ama bu yozluğun bir içecek ile alâkası yok. Sonuçta yediğimiz yemeğin, içtiğimiz içeceklerin bir kısmı kültüre has olsa da, çoğu evrensel oluyor. Mesela Peynir gibi, Yogurt gibi, Süt gibi...
KokaKola, Pepsi gibi içecekler evrensel olmuş durumda. Böyle şeyler büyük pazar demek. Burada bence önemli olan büyük balığın pazarından kendi memleket evlâdının pay kapabilmesi. Bu büyük başarıdır benim için. Örneğin Levis tüm dünya'da bir marka olmuşsa, bir Türkiye firması da bu marka ile aşık atabilirse bu sevindirici birşeydir. Kot, Amerikan kovboylarının ürünüdür diye giymeyecek değiliz, netice de esnek bir mal. O sebeple önemsiz şeyleri protesto etmek yerine, o işin pazarından birşeyler kapabilme çabasına girmek daha güzel olur.
Az önceki mesajda demek istediğim ise şu : ABD sadece kola fabrikasından ibaret değil. Adamlar bizim için bilim yapıyor, icatlar yapıyor. Topyekün protesto etmek demek, herbirşeyine yüz çevirmek demektir ki bu dehşet birşey olur.
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Yâni, kültür statik birşey değildir....
of arkadaşlar. yani kültür dedik içerisine bilim evtıp gibi diğer alanları da karıştırıyorsunuz.
Yani amreikan kültürü diyince de bazılarınızın aklına nedense kurufasulye falan geliyor.
ben cola içmeyelim yada kurufasulye yemiyelim demiyorum.
sizde biliyorsunuzki üniversitelerde ve nette karşılaştığımız gibi bir çok insan hamburger yemeyerek, coca cola içmeyerek yada amerikan sigaraları içmeyerek amerikaya karşı küçükte olsa protesto ettiği için. Hatta belki bu tür mailleri sizde alıyorsunuz. Hatta bazıları bu amerikan ürünlerine verdiğiniz paraların bir kısmı filistinde bomba olarak düştüğünü yazanlar bile var(ki protestolar belki de bunun için)
İşte bu mantık içerisinde olan bazı arkadaşlar colaturkanın çıkmasına seviniyor. Çünkü artık cocacola içmek zorunda olmadığını söylüyor.
Bende diyorim ki cola bir amerikan kültürüdür.
eğer adam gibi protesto edecekseniz, bu tür bir protesto doğru olmaz.
@Ansugo
Adamlar bizim için bilim ve icat yapmıyor.Kendileri için yapıp bize çoğunlukla demode olmuş şeyleri satıyorlar.Bizi düşünmüyorlar.
Ve şu konuda da haklarını yememek lazım; bizi düşündükleri zamanlar da olmuyor değil :)
Yani, laf aramızda bizi sömürmek istedikleri zaman fazlasıyla düşünüyorlar.
Şunu da eklemek isterim, daha önce de söylediğim gibi, isteyen yabancı memleketlerin kollarında köle olarak yaşar, isteyen onuru uğruna ölür...
...Az önceki mesajda demek istediğim ise şu : ABD sadece kola fabrikasından ibaret değil. Adamlar bizim için bilim yapıyor, icatlar yapıyor. Topyekün protesto etmek demek, herbirşeyine yüz çevirmek demektir ki bu dehşet birşey olur.
adamların bilim yaptığı veya tıptaki gelişmeleri ,
yada teknolojiyi sağlaması doğru, ama bunun doğrudan bizim için değil de kendi çıkarı için yapıyor. ayrıca ırak için de son derece kaliteli silahlarda yaptığını unutmayalım.
...Aslında ABD'yi protesto en iyi şekli ile Röntgen, Ultrason cihazı falan almamak, tank, tüfeng, Apaçi, Kobra falan almamakla olabilir.
ya sanki silahı veya bilimi sadece amerika yapıyor gibi yazıyorsunuz. Unutmayalım ki en iyi silah üreten ülke İsrail.
http://www.ozgur-radyo.de/arsiv/2003/mart03/28.03.2003.html
...
Liste başındaki tekeller
Boykot edilmesi istenen başlıca tekeller şunlar: Coca-Cola, Microsoft, General-Electrics, Intel, Disney, Mc Donald's, Phillip Morris, General Motors, Ford, Citibank, Hewlett-Packard, American Express, Gilett, Budwieser (Bira), Pfizer (ilaç), Kodak, Dell (Bilgisayar), Nike, Heinz (Temel gıda, ketçap), Pepsi, Amazon (internet sitesi), Esso, Texaco, Procter-Gamble(Temizlik ve bakım malzemeleri) ve Apple (Bilgisayar).
İsviçre'de de boykot çağrısı
İsviçre'de faaliyet sürdüren Martin Luther King Merkezi (CMLK) de, ülkede bulunan ABD ve İngiliz petrol tekellerini "Petrol için kan yok, Esso, Shell ve BP'den benzin yok!" sloganıyla protesto etmeye çağırdı. Irak'a karşı başlatılan işgal hareketini protesto eden CMLK, savaşın uzaması durumunda boykotun çerçevesinin genişletileceğini dile getirdi.
...
bu boykot yada protesto sadece biz türkler yapmıyoruz.
bütün dünyada böyle bir tepki var..
Orjinal mesajı gönderen cappytoi
Yaşasın AYRAN!!!
+1
of arkadaşlar. yani kültür dedik içerisine bilim evtıp gibi diğer alanları da karıştırıyorsunuz.
Yani amreikan kültürü diyince de bazılarınızın aklına nedense kurufasulye falan geliyor.
İşte onlarda kültürün içinde. Tıp, bilim de... Kültür sadece anane olabilir mi hiç ?
ben cola içmeyelim yada kurufasulye yemiyelim demiyorum.
Öyle diyorsun yahu :) İşte burada :
Çünkü artık cocacola içmek zorunda olmadığını söylüyor. Bende diyorim ki cola bir amerikan kültürüdür.
eğer adam gibi protesto edecekseniz, bu tür bir protesto doğru olmaz.
Yani içmeyiniz...
Orjinal mesajı gönderen MUBNET
@Ansugo
Adamlar bizim için bilim ve icat yapmıyor.Kendileri için yapıp bize çoğunlukla demode olmuş şeyleri satıyorlar.Bizi düşünmüyorlar.
Ne farkeder ki ?
70 yıl sonra sağlam bir devlet olduğumuzda adamların bizim için ya da kendileri için 70 yıl boyunca geliştirdiği teknolojinin üzerine yatıp, yeni şeyler üretmeyecek miyiz? :)
adamların bilim yaptığı veya tıptaki gelişmeleri ,
yada teknolojiyi sağlaması doğru, ama bunun doğrudan bizim için değil de kendi çıkarı için yapıyor. ayrıca ırak için de son derece kaliteli silahlarda yaptığını unutmayalım.
Kolayı da kendi çıkarı için üretiyor. Kola burada bir kültür ürünü olmaktan çıkıp, bir sermayeye dönüşüyor değil mi?
ya sanki silahı veya bilimi sadece amerika yapıyor gibi yazıyorsunuz. Unutmayalım ki en iyi silah üreten ülke İsrail.
Amerika demeyelim. İsrail'in Amerika vilâyeti diyelim :)
bu boykot yada protesto sadece biz türkler yapmıyoruz.
bütün dünyada böyle bir tepki var..
Vallahi dünya fazla şımarmasın. ABD'lilerden önce boykot edecek İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar, Ermeniler, Suriyeliler var... Dünya hâlen İngiliz ve Fransızların zamanında kurmaya çalıştığı bir dünya düzeninin saçmalıklarından doğan bozuklukları yaşıyor. ABD bir İngiliz kadar tesir edemedi daha. Adamlar en azından sömürgeci değil. Yap işlet devret diyorlar. Yani adamların sömürgeciliği bile şirketvâri.
Pax Amerikana olmasa idi, Pax Britania olacaktı ki Allah İngiliz'in gazâbından korusun diyorum.
Hadin arkadaslar emperyalist INTEL in tüm islemcilerini sokelim kartlarımızdan.:D
Cola Turka ictim, tadini begendim, yine icerim.
Vodka icerim.
Patates te yerim.
Apache helikopterleriyle ulkemin korunmasina da raziyim.
Protesto edelim derken, ambargo yemeye de hic niyetim yok, siz boyle devam edin.
:cool:
@Ansugo
Valla bütün ateşimi söndürdün.Daha önce sendika meselesinde de ben ateşi söndürmüştüm, helâl olsun sana :)
(Sanki 40 yıllık dostmuşuz gibi hep işi birimiz dengeliyoruz)
Orjinal mesajı gönderen ASA
Cola Turka ictim, tadini begendim, yine icerim.
Vodka icerim.
Patates te yerim.
Apache helikopterleriyle ulkemin korunmasina da raziyim.
Protesto edelim derken, ambargo yemeye de hic niyetim yok, siz boyle devam edin.
afiyet olsun abicim..
Arkadaşlar teknoloji ve bilimi ile kültürü birbirini karıştırmıyalım. Hem bu protesto olayını niye üzerine alınıyorsunuz ki.
kültür yöreseldir. bilim ve teknoloji evrenseldir.
Hard`n`Dark
29/07/2003, 09:54
bilim ve teknoloji ulusaldır.
bilim ve teknoloji evrenseldir, yani insan eksenlidir...
Orjinal mesajı gönderen Hard`n`Dark
bilim ve teknoloji evrenseldir, yani insan eksenlidir...
kesinlikle evrenseldir.
sabaha sabah ne yazdığımı daha yeni görüyorum
düzelttiğin için saol
Cola yerine maden suyu tercih ediyorum. (özel bir needni yok, sadece coladan daha sağlıklıdır diye.)Cola ne kadar "amerikan kültürü" ise jean de o kadar amerikan kültürüdür. Bence, madem cola içmiyorsun kot da giyme.
Belki yüz yıl önce yöresel kültürlerden bahsedilebilirdi ama şu zamanda bu biraz zor gibi bence. Elbetteki toplumları birbirinden ayıran kültürel farklardır. Ancak bu kültürel farklar da azalmaya başladı.
Mesela yüz yıl önce kaç tane millet çay içiyordu? Şimdi amerika başta olmak üzere dünyanın her yerinde içiliyordur. Kısacası demek istediğim, hani hep diyorlar ya dünya küçüldü diye. Sanırım bu yüzden biraz "dünya kültürü" oluştu. İçinde çayda var colada.
Colanın protesto edilmesinin sebebi temel olarak amrekianın üretmesinden değil, Coca-Cola Yıllık karının çok büyük bir kısmını israilin filistin üzerindeki sanatını(!) icra etmesi için karşılıksız destek olarak vermesi(ki ben öyle biliyorum).
Kimsenin burada amerkan içeceklerine karıştığı yok. önemli olan bizden kazanılan paranın nerelerde kullenıldığı..
Bu cola tartışması artık meleklerin cinsiyeti tartışmasına döndü.
Hey uyanın artık boykotcular tren bastı gidiyorrrr bırakın boykotdu ayrandı vs. negatif tepkileri yapacak çok şey var
BUNLARLA ZAMAN HARCAYIN (http://www.tegv.org/)
Bence zaman harcayacak başka şeyler daha var mesela apache salağına cgi-perl'i kurabilmek gibi.. Delirecem ya halakuramadım gitti.
Yaw bu kadar zormu bu ya?
ewet arkadaşlar nihayet artık sağlam bir kolamız var artık.
"ColaTurka". Bazı arkadaşlarım bu cola turka olayını çok sevdi. Çünkü artık amerikayı protesto etmek için coca cola içmek zorunda değilmişiz.
Peh!! arkadaşlar böylü düşünenler varsa bence çok yanlış Amacınız ne ?
Amaç coca cola(yada pepsi) firmasını protesto etmekse şişene kadar colaturka içmeye devam edin.
yok eger amacınız amerikayı protesto etmekse "Kola kültürü"ne hayır demeliyiz.
yani kolaturka içmekle kola kültürünü devam ettirmişolursunuz.
Not: sevgili waldo'nun (ki benim kankam aynı zamanda forumda sessiz bir kullanıcı oluyor kendisi) senşin pisboğaz americancı tavrın yüzünden yazıyorum..
Yaw arkadaşlar ben yazdıklarımı tekrar okuyunca anladım ki yazdıklarımla sanki anti-amerika(N)cı olarak gözüktüğümün farkına vardım.
Hemen kısaca özetlemek istiyorum:Coca cola da içiyorum pizzamıda yiyorum.
Ama amerikayı protestoedenleri ANLIYORUM.
Valla o zaman patateste yemeyelim. Fransa'yı protesto etmemiz gerekirse Kuru Fasülye yemeyelim. İtalyanları etmek istersek Sardunya yemeyelim. Rusları etmek istersek Vodka içmeyiz ki zaten içmeyiz.
Hatta toz meşrubat, şişede süt.
Aslında ABD'yi protesto en iyi şekli ile Röntgen, Ultrason cihazı falan almamak, tank, tüfeng, Apaçi, Kobra falan almamakla olabilir.
Ve ayrıca i herşeyi birkez daha okuyuınca bazı şeyleri yani farkında oldum.
Sevgili @Ansugo neden bir anda böyle bir tepki verme gereği duydun? Bu ani tepkini çokmerak ettim. En azından yazdıklarınla biraz yumuşak olup tepkini gösterebilrdin?
Mingitau
30/07/2003, 20:00
Son yıllarda yani bir kaç yüzyıl ABD de her tür fikir para etti diye her bişiyi Amerikan Kültürü yaptınız, gelinizbir de tepemize ediniz(Bu son söylediğimin olayla bir ilgisi yok.Sadece 5 tane 1 aldığım Matematikçim aklıma geldi...)
İlle de Patates suyu ....
Sevgili @Ansugo neden bir anda böyle bir tepki verme gereği duydun? Bu ani tepkini çokmerak ettim. En azından yazdıklarınla biraz yumuşak olup tepkini gösterebilrdin?
Sert diyorsun öyle olsun :)
Belki Amerikancı olduğumdan birden sertleşmiş olabilirim.
aslında türkler çalmak yerine üretmeyi denese çok daha ilerilerdeydik bence . bir haber de izledim adam kablotv+cine5+digiturk+XXkanalları kırmış !!! ve kendi evinde yaptığı santralle millete üyelik dağıtıyomuş . ve bu bir vasıfsız eleman ?? ve türkiyede bunun gibi olduğunu düşündüğüm binnerce vasıfsız war. aslında colaturka da iyi çünkü bazı şeylerin önünü açmak gerekiyor. bugün avrupada bir başarı elde ederse yarın öbürgün sütaş bişeyler çıkarcak (cacık :) )o mesirmacunu çıkarcak ondan sonra işler büyüyecek ...
Biri bana neden .ru sitelerinde crackingle ilgili bilgilerin yayinlanmasinin yasal olmadigini aciklasin. O zaman anlayacaksiniz neden Turkiye'de Junkie'nin anlattigi gibi insanlarin desteklenmesi gerektigini.
Sen getir bilgileri biz yayınlarız ulus bağımsız yerlerde :)
...Belki Amerikancı olduğumdan birden sertleşmiş olabilirim.
Baştan söylesene amerikancı olduğunu...
Neyse sert tepkini şimdi daha iyi anlıyorum.
Ben bu kola pepsi muhabbetinbi bitiriyorum(kendim için,çünkü dağılıyor.)
Sonuç olarak ben kola içiyorum ve içmeyenleri anlıyorum. ve coca-cola ve pepsiyi protesto edenleri sebebinde doğruluk payı görüyorum.
Saygılar ve sevgilerimle..
Vallahi bence sert saydığın ve tepki sandığın şeyi halen iyi veya daha iyi anlayabilmiş değilsin. Çünkü "Belki Amerikancı olduğumdan..." cümlesinin sonuna ağzını sonuna kadar geren bir sımayley koymayı unutmuşuz! :)
ne demek istediğini daha açık yazarsan sevinirim..
sevgili @ansugo, coca-cola ve pepsiyi protesto edenler hakkında ne düşünüyorsun?
Şöyle düşünüyorum :
Protesto eden etmek için kendine mantıklı bir sebep bulsun. Aynen etmeyen gibi... Ya da tam tersi.
Protesto etmenin adamlara bir zararı olmuyor. Ben o açıdan protestolara pek sıcak bakmıyorum.
Kendi söylediğin ile kalıyorsun.
Yani yaptıkları protestonun mantıklı bir açıklaması yok mu?
Bundan önceki yazılanları okumanız gerekecek galiba.
Yok eger okumaya üşeniyorsan onu bilemem.
Çok üşenirim birşeyler okumak için.
Tahmin edebiliyorum. Zaten okuduğunuzdan da birşey çıkartmayada üşenirsiniz...
ya arkadaşlar boşverin herkes alsın eline mesir macunu bak ne kolaya gerek kalıyo ne suya ehehehe :hmmm:
:D :aglama: :rolleyes: :cool: :hmmm: :confused: :sus: :super: :D
Tahmin edebiliyorum. Zaten okuduğunuzdan da birşey çıkartmayada üşenirsiniz...
Kesinlikle üşeniriz :)
Dur biraz daha devam edelim :
Protesto olayı sence kitleleri kışkırtma ( Amerika böyle yaptı hadi protesto edelim, Amerika böyle yapıyor "sadece şu ürünlerini almayalım", Amerika kötü hep böyle yapıyor) şeklinde mi olmalı, yoksa Amerika'nın yaptıklarını söyleyip protesto işi halka mı bırakılmalı?
Ya da protesto kitlesel bir eylem mi? Ya da kişilerin "Neyin ne olduğunu bildikten" sonra "kendileri araştırarak" yapacakları, yani "birilerinin kışkırtması ile yapmayacakları" bir eylem mi?
Hava çok sıcak:kihkih:
Yolda yürüyorum
Kızlar ne de güzeller:)
Hımm kesişiyormuyuzz:1:
Ama güneş hala tepemde
Dur gözlüğümü takayım:cool:
Çok güzel bir kızz bu:melek:
Acaba sevgilisi varmı:garip:
Ya varsa:aglama:
Yok yok, hımm yokturr:yaaa:
Amanın geliyor işteee :iih:
Sakin ol oğlumm:eek:
Bak o da terlemiş
Hımm çabukk düşünn..
Büfe ye uzaklığım 2,5mt kıza uzaklığın da 2,5mt yetişebilirmisin?
x2(4-2)+((d/za)*4,536))/w2+2vs..
Ya Allah kısmett uzann dolabaaa hooopp
İşte olduu kaptım kolayııı ama kız geçmek üzereeee...
Hemen dön kıza doğru çabukkkkk
-Pardon terlemişsiniz bir kola içermisinizz
Kalbim duracakk
cevap ( gum gum )cevap ( gum gum )
EVET!EVET!EVET!EVET!
CoCa cOla İŞTE BUUUUuuuUUUuu...
Mingitau
02/08/2003, 16:27
he he he:p
@xXx
hocam aman alt katta çalişan kız görmesin bu yaziyi :D
:) Yok görmez muhtemelen cevizden de haberi yok. Zaten yüzünü görmek için aşağıdan boş cd almaktan evde kutularca boş cd im oldu.;) Ayrıca aramızda kalsın, bu gelgitler sonucu diplomatik ilişkilerimiz de son derece iyi ye gitmekte:rolleyes:
Heh. xXx'in bugün favori konusu bu konu oldu gâliba. Önce smiley buketi ile gelen mesajın sinyalini vermiş, sonra da Cola'ya olan tutkusunu betimlemiş.
Bu konunun bu kadar dallanıp budaklanıp hatta hafif çapta gerginlik yaratmasını istemiyorum. Konuya girmeyeyim dedim ama duramadım:) sonuçta ticari bir maldır colasıda çamlıcasıda ayranıda bunu bu kadar çetrefellendirmeyi yanlış buluyorum. 3 tane beş tane kola içmemişsin ne olacak. Belki ütopik boyutlarda zihinsel ya da duygusal tatminlerin zirvelerine çıkarsın ama gerçekte "fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış" pozisyonuna düşersin. Daha önceki otdü boykodundada defalarca tartıştık bunu uzatmanın ne alemi var. Bu boykotcu arkadaşlar dananın başından değil kuyruğundan tutuyorlar hal böyle olunca da dana üzerinde bir kontrol sağlayamıyorlar. Konunun başlarında boş işlerler değil bunlarla meşgul olun diye, bir link vermiştim acaba oraya baktılarmı? Ya da bakmanın ötesinde bir telefon edip yada gidip konuştularmı ne yapabiliriz diye? Madem bu kadar idealistler bu kadar vatanseverler böyle damlacık ve pasifize faaliyetleri bırakıp içinde yaşadıkları toplumun geleceği adına birşeyler yapsınlar, yoksa sen kola içmemişsin kime ne! 1-2 milyona kıyıp kola içmeyeceksin eee sonra? Sonra protesto için intel mib i kullanan Personal Computerden merkezi abd olan internet ağı üzerinden taiwan sws japan vs. teknolojili saatine bakıp china yapımı klavyeden message yazacaksın. Bir de bana no-cola diyeceksin. Kusura bakmayın ama :D ler adama. Kuru kuru milliyetcilik denemeleri bunlar. Unutmadan birde sırf anti emperyalist anti kapitalist lik adına her bir halta karşı muhalefet olanlar var nerede bir icraat yapılmaya kalksa nerede bir şeyler inşa edilmeye kalksa hooopp slogan-boykot-grev-devrim vs. ortaya atlarlar adama sorarsın çözüm ne? Sana anlatmaya başlar nelerin sorun olduğunu. diyalog denemesi Barışmançonun şarkısına döner "Hemşerim memleket nire? Bu dünya benim memleket. Onu anladık da hemşerim memleket niree? Dedimya yahu bu dünya benim memleket" gibi bir çıkmaza girer iş. Ondan sonra zaten çıkacak konu vs. kalmaz ortada. Olay sırf muhalefete ve karşı çıkmanın dayanılmaz adrenaline kapılan beyinlerin çatışmasına döner. Ama fiiliyatda bir adım önüne geçilmek istenen toplum ülke seviye tabaka herneyse gene bizim 2-3-4-5-... katı önümüzden bize gülerler. Bunlar ise slogan ve boykotları ile kalırlar.
Kardeşim açın gözünüzü siz küseceğiniz dağı iğneyle kazmaya çalışıyorsunuz biraz açın ufkunuzu başınızı şöyyle kaldırında o dağın tepesine sancak dikecek yolları düşünün.
>Sancağın Bir Ucu Burada< (http://www.tegv.org)
Odtü'nün meşhur MekDanılds eylemleri anti-kapitalist ya da anti-emperyalist bir eylem değil. O eylemler Odtülü olmanın bir gereği. Şöyle ki, adamlar öğrenci sayısı kadar sosyal aktivite yapmıyor. Sosyal aktivitesiz kalan arkadaşlarda "Bugün en iyisi Odtüyü taşlayıp, içerde yemek yiyenlere ters ters bakmak" gibi bir sosyal eylem yapalım diyorlar :)
Ali Sarı
02/08/2003, 22:06
"Cola turka" içmek ya da "ala turka" olmanın pozitif milliyetçiliğe katkısı (http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2003/temmuz/11/fbarbarosoglu.html)
Fatma Karabıyık Barbarosoğlu / Yeni Şafak - 11 Temmuz 2003
Mingitau
02/08/2003, 22:20
:p
Cuma gununden pazartesi sabahına bayağı açıklamalar yapılmış. Pazartesi sendromunun üzerine iyi geliyor..
Neyse ya arkadaşlar yani kısaca coca-cola yada pepsiyi protesto edenler yanlış mı yapıyor yada boşuna mı yapıyor?
Unutmayalım bu protesto olayını bayağı yapan var ki mesela bir üniversitede bazı doclar ve proflar
Anadolu Ajans
Avrupa’da ABD mallarına boykot büyüyor
Avrupa’daki bazı restoranlar, ABD’nin Irak Savaşı’nı protesto etmek amacıyla gündeme gelen Amerikan mallarına boykot kararına katılarak, Coca Cola ve Marlboro gibi ürünlerin satışlarını askıya alıyor.
Almanya’nın sahil kenti Hamburg’da 10 kadar Fransız lokantasının sahipleri, yemek listelerinden Amerikan ürünlerini çıkarma kararı aldı. Bu protesto hareketi yalnızca Almanya’da görülmüyor. İnternetteki birçok web sitesi Avrupalı tüketiciye, Amerikan mallarının tüketiminin durdurulması ve diğer ülkelere de Amerikan mallarını reddetmeleri çağrısı yapıyor. Yunanistan’da aralarında ödüllü yönetmen Theo Angelopoulos’un da bulunduğu film yapımcıları ise Irak Savaşı’nı protesto için Amerikan filmlerinin boykot edilmesi çağrısı yaptı. Frankurt, aa
02.04.2003
23 Haziran 2002 Pazar - Dr. Hakkı Öcal ile Mirc Sohbetinden bir alıntı..
<Metafizik> 5 dakika mola verelim..
<Hakkı ÖCAL> Acele etmeyin.. Buradayım..
<Metafizik> Hocam Ne içersiniz?
<Hakkı ÖCAL> İşte ve okulda düz kahve.. yani filtre kahve.. Evde çay.. koka kola veya pepsi içmem...
Yoksa Hakkı hocamda mı protesto ediyor?
ha bu alıntıyı verirken Hakkı Öcal'da protesto ediyor anlamayın.. benim sadece gözüme ilişti. bunun pepsi (yada kolayı) içmemesinin enaz 2 sebebi var ya gazlı içecekler içmiyor yada protesto amaçlıdır.
Eğer (ki benim zannımdır) gazlı içecekler olsaydı "koka kola veya pepsi içmem" yerine "koka kola veya pepsi gibi içecekleri içmem " gibi bir cümle kullanırdı.
Avrupa sanki iyi bir haltmış gibi bu örneği veriyorsun. O karşı çıktığın kapitalizmin sömürünün yağmanın kaynağı menşei zaten orası.
Orjinal mesajı gönderen xXx
Avrupa sanki iyi bir haltmış gibi bu örneği veriyorsun. O karşı çıktığın kapitalizmin sömürünün yağmanın kaynağı menşei zaten orası.
bir halt mı değilmi bilmiyorum ama AB için yırtındığımız gerçek..
Bu başlı başına ayrı bir konu cola ile şu anda bir ilgisini göremiyorum
haklısın bu ayrı birk konu.
zaten bir konu belli bir noktada düğümlendimi daldan dala kayıyor. Buda tabi elmizde olmaya bir şey..
En azından bu konuda hemfikiriz. Bu da bence güzel bir şey:)
Ali Sarı
04/08/2003, 13:39
Protesto edilmeli mi edilmemeli mi bu kişinin kendi vereceği bir karar ama şunu söyleyebilirim: Ülker'in çıkardığı KolaTurkayı yeşil sermayenin bir ürünü olarak görüp, kolaturka ve diğer ülker ürünü almayan derin düşüncelere sahip çok insan olduğunu biliyorum.
Üstelik Ülker ürünü almamayı, demokratik, laik, vs. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin bir vazifesi olduğunu söyleyenler bile var.
Karar sizin.
Hay ben o vazifeyi üstlenen kafanın.... (içine turrrp sıkıyımm):rolleyes:
bunun pepsi (yada kolayı) içmemesinin enaz 2 sebebi var ya gazlı içecekler içmiyor yada protesto amaçlıdır.
Eğer (ki benim zannımdır) gazlı içecekler olsaydı "koka kola veya pepsi içmem" yerine "koka kola veya pepsi içmem gibi" bir cümle kullanırdı.
En az iki...
Midesine dokunuyor olabilir. Şeker'e alerjisi olabilir. Kilo aldırıyor olabilir. En basitinden tadını sevmiyor bile olabilir.
Coca cola ve pepsiyi özellikle demesinin sebebi belki BTcilerin çok içmesinden de olabilir.
Eğer ki... ile başlayan yerde ne anlatmak istediğini de anlamadım. İki cümle de aynı gibi geliyor bana, birçok kez okudum ama?
tabi herşey olabilir. bunu tam olarak kimse şuan bilemez.
Eğer ki... ile başlayan yerde ne anlatmak istediğini de anlamadım. İki cümle de aynı gibi geliyor bana, birçok kez okudum ama?
eğerki cümlesi şuan düzelti galiba.
Bu arada AB ekonomısı zor durumda, yanı AB ulkelerınde kı boykotun bı nedenıde Amerıkalıların kendı pazarları uzerındekı ustunlugunu kırıp ekonomık olarak bı parca rahatlamak olamazmı?
Yanı benım bıldıgım kadarıyla doların euro karsısında sureklı dusus egılımı dogal olarak amerıkan mallarının avrupada uretılen rakıplerıne karsın cok daha ucuz kılıyor.. Bunun anlamı avrupa ulkelerınde yasayan ınsanlar ucuz olanı yanı amerıkan maılını tercıh edıyor..
Bu durumda avrupanın akıllı yonetıcılerı bır araya gelıp amerıkan mallarına karsın varolan bu talebı kırmak ıcın ortaya butıp bısey atıyor olamazlarmı?
Bu arada haberde sadece Almanya ve Fransanın adı gecıyor. Kı zaten harekatın karsısında da bu ıkı ulke vardı.. Yanı yasananlar her sagduyulu ınsanın aynı tepkıyı vermesını gerektırken sadece muhalefet eden ulkelerın vatandaslarının bu tepkıyı vermesı ılgınc..
olabilir,bu açıdan da bakma lazım tabi..
AB ile ABD'nın arasındaki tüm gerginlikler tamamen sunidir, en son geçenlerde okuduğum bir gazetede AB+ABD ve dünyanın geri kalanı diye iki gurup kaldı deniliyordu ki son zamanlarda hızlanan savaş rüzgarları sanırım gittikçe artacak gibi AB ve ABD dışındaki ülkelerde kendilerine bir zarar gelmemesi amacı ile Amerikan yanlısı tavırlar sergiliyorlarki örnek olarak Avusturalya ve Japonya verilebilir.
Ama sonuçta İslam ve hrıstiyanlık kutuplaşmasına dönecek gibi görünüyor durum. Aşağıda iki ilginç resim var;
http://www.ceviz.net/images/cola.jpg
http://www.ceviz.net/images/derf.gif
Beyler mesele u-ret-mek...
boykot,protesto su bu eylenceli gorunebilir, insanin kanini da kaynatabilir.
Ama bunlar bir yere goturmez konuyu...
Hadi amarigan mallarini boykot edelim...
kullanmayalim...
Buyrun formatlayin makinalarinizi turkOS slx kurun...
Sokun intel islemcileri yerine Dantel 4000 takin...
Elinizde bunlar yoksa gidin alin, ama bir zahmet bulana kadar yuruyun...
Susadiginizda su icin, ama pvc siselerde olmamasina dikkat edin,
Eger aradiginizi bulamazsaniz bana ulasin (ama cepten aramayacaksiniz haliyle)
Ezbere konusmak, sadece elestirmek kolaydir.
Soz gelimi apache ye salak demek kolaydir, ama insan bazen unutur apacheye salak yazdigi forumu apachenin calistirdigini.
Haaa, buyrun yazalim yeni bir web server, ama bastan anlasalim, ihtiyacimiz olan her turlu bilgiye ya gevur icadi matbaa makinalarinda basilmis kitaplardan, ya da yine gavur icadi interinetten ulasabiliriz. Bunlar olmadan varsaniz buyrun...
Sonuc olarak, ben (ve sizde) insansiniz, ve herseyin en iyisine layiksiniz...
Eger en iyi kolayi coca-cola company yapiyorsa ona layiksiniz,
en guzel patates kizartmasini burger-king yapiyorsa ona
En guzel araba subaru ise ona...
Buradaki ince cizgi, gercekten yapmayi kafaya koyarsak, en guzel kolayi, en guzel kizartmayi en guzel arabayi yapmamizin onunde cok ciddi engeller olmadigi...
Hatta benim gordugum tek engel var, sadece konusuyoruz..
U-ret-mek ...
Sutekin Kürşat
05/08/2003, 11:48
Resimler hojmuş. Niye İslam Cemiyeti içinde işleyen birlik halinde bir dini merkez yok ki diye düşünüyorum ara sıra...
Halifelik Cumhuriyet için kaldırılmıştı. Yoksa bir hata mı idi?
Bu kadar atıp tutarak bişiler hazırlanabiliyor...
Orjinal mesajı gönderen redial
Beyler mesele u-ret-mek...
Üretsek bile muhtacız. Dünya'da ham madde ile kendine yeten kaç ülke var? Ya da ileride kaç ülke olacak?
Yani ithalat ihracat olmadan hiçbirşey yürümez. Çarklar döndüğü sürece illâki adamdan mal alacağız.
Yani ithalat ihracat olmadan hiçbirşey yürümez. Çarklar döndüğü sürece illâki adamdan mal alacağız.
Çarklar da devamla döneceğine göre bizim tartışmamız her asırda olacak herhalde..
http://www.ceviz.net/images/md.jpg
thelastsamurai
07/08/2003, 03:14
ever wonder why?
şahin hocam çok güzel bi çalışma, bunu nerden buldun. :super: :super:
aslında bu konu çok derin bi mevzu. ama heralde söyleyeceklerimim şöyle özetleyebilirim. çiftestandarlar dünyasından yaşıyoruz ve bu dünyada parası olan güçlüdür ve güçlü olanda her zaman haklıdır. be biz Müslümanlar da ne yazıkkı paraya-güce sahip olmadığımız için hep haksız-ezilen-mazlum konumundayız.
Dikkat ederseniz Üniversite'de okuyamama kısmındaki resimler tamamen bize ait. Diğer resimlerden hiçbiri bizden değil muhtemelen.
Why??
Why diye sormakla olsa keşke.
peki bu ne zamana kadar böyle gidecek?
samurai yabancı birçok blog sitesinde bu ve benzeri yüzlerce resmi bulmak mümkün.
tetik bu hep böyle gidecek, muhtemelen daha kötüleşerek, maalesef. nerde incelir nerde kopar allah bilir.
peki bu tür olayların yaşanmadığı bir ülke var mı?
Ben yukardakı resımden hıc bısey cıkaramadım.. Sunu ıngılızce bılmeyenler ıcın bıraz daha acabılırmısınız?
Filiz burada iken başkasının çevirmesi olmaz :)
Mingitau
07/08/2003, 15:17
hımm... Anlamlı ve derin yazılar siz hiç neden olduğunu düşündünüz mü? En azından bunlar okuduktan sonra? Bizde de aynı en ufak bi konuda birde bu yönden bakın diyenler her ne varsa onun düşmanı, kafatasçı ve diktatör zihniyetli olarak ifade ediliyor ?
Mingitau
07/08/2003, 15:18
@sessiztetikYok gibi..
ya üstadım artık ben dünyayı anlamıyorum..
benim moralim zaten bozuk.
şuan bu tür yazıları anlmayacak kadar da dalgınım.
Aşkı unutturacak bir formül lütfen
Mingitau
07/08/2003, 16:20
$sessiztetik= new Ask($newpartner);
kolay mı abi bulmak.
kadınlardan nefret ediyorum. işin ilginç yanı acıtanda onlar acıma merhem olacaklarda..
Gerçekten kolanın israille tam bağlantısını merak ediorum..Hani hep anlatılır ya aynaya tutup bilmemneresine bakınca "No Muhammed No Mekke" yazıyo fln gibi...Bu konulardaki yazılar genelde belli gruplara ait olduğundan ne kadarının kanıtlanmış ne kadarının söylenti olduğu belli olmuyo?(ör:her yerde sayfalarca yazılan zararları.hani içine atılan dişin erimesi gibi..)
peki elbette ceviririm canlar - ama, cok bozuk Ingilizcede yazilmis - olsun, anlamini aldim zaten - cumle dusuklugu var - cok etkilenen biri yazmis bunu - size birazdan cevirisini verecegim - 10 mins lutfen :)
aynaya tutup bilmemneresine bakınca "No Muhammed No Mekke" yazıyo
Bu daha oncede gectı forumda.. Ve ınankı o kadar ıslemın ardından ben bıle ters cevrıldıkten sonra "La Muhammed, La Mekke" yazarım sana..
Yanı tamam muhalıfsınız ama (sozum meclısten dısarı) bu kadarınada pes dogrusu..
Dıgerı ıcın ıse cevabı bulmak cok kolay.. Carsıdan bır lıtrelık bı coca cola alır ıcıne dıscıden temın ettıgınız bır dısı bırakıp kapagını kapatırsınız.. Bı kac hafta sonra dıs yerınde duruyorsa buda bı safsatadır..
Daha hassas bı olcum ıstıyorsanız dısı atmadan once kumpasla olcum yapar, cıkardıktan sonrakı olcumlerle karsılastırırsınız..
Kı bu bıle neyı ıspatlar anlamıs degılım? Icımızde yutmadan colayı agzında haftalarca bekletecek bı delı varmı?
Ever Wonder why? = Hic nedenini dusundunuz mu?
Bir Jahudi inanci dolayisiyla sakalini uzatabilmekte serbestliginin.....Fakat bir Musluman uzatirsa, onu bir ısrarcı ve terorist olarak gorduklerinin nedenini......
Bir rahibenin Allahina adayarak bastan ayaga kadar kapanmasina saygi gosterilir de, bir Musluman kadinin kapanmasinin baski ve gerici olarak gorundugunun nedenini.............
Bir Bati kadini evde olmasi, evine ve cocuklarina bakmasinin onun fedakarlik yaptigina saygi gosterilmesinin, bir Musluman kadinin kendisinin sectigi icin evi ve cocuklariyla evde olmasini 'Islam'in kadinlara calismasini onlemedigini dusunup "onlarin ozgurlugune kavusturulmasi" isteklerinin nedenini...........
Herhangi bir kiz/bayanin kendi hak ve serbestligi ile Uni'ye istedigi kiyafet ile girmesinin, fakat bir esarpli (kapali) Musluman kiz/bayanin yasaklanmasinin nedenini......
Bir cocugun bir konuya bagli olup tahsis etmesi onun potansiyelli oldugunu gorup, fakat Islam'a hayatini verse onu umutsuz gorundugunun nedenini.......
Bir Hiristiyan veya Jahudi birini oldurdugunde dinlerinin ortaya koyulmadiginin, fakat bir Musluman cezalandirildiginda Islami mahkemeye verilip yargilandiginin nedenini....
Biri baskasina can vermek icin fedakarligi sayilir da, bir Filistinli oglunu olumden kurtarmasini, kardesinin kolunun kirilmasini ve annesinin tecavuz olmamasi, ve evinin yikilmamasini engellemek icin cabaladiginda onu bir terorist olarak gormelerin nedenini.....
...neden, cunku o Muslumandir
Bir problem oldugunda tum cozumlerini kabulleniyoruz, fakat cozum islam ile ilgili ise, bu cozumu incelemedn onu reddetmemizin nedenini......
Biri mukemmel arabayi cok kotu sekilde kullanildigini gordugumuzde, hic kimse arabayi suclamaz, fakat bir Musluman hata yaptiginda veya insanlari kotul sekilde davrandiklarini Islam'in kokune bakmadan, islam'in sebep oldugunu soylemelerinin nedenini......
Insanlar gazetelerin yazdiklarina inanip, fakat Ku'ran'in acikladiklarini sorguladiklarinin nedenini......
NEDENNNNNNN?
Yani, ....hic dusundunuz mu demek istedi...
umarim, anlasilmistir -biliyorsunuz, Turkcem iyi degildir....artik benim cumle dusukluklerime de simdiden ozur diliyorum :(
Ben yınede buna neden olan bızmısız gıbı dusunuyorum.. Yanı bız muslumanlar kendımızı ne kadar ıyı anlatabılıyoruzkı? Kı anlamakla mukellef olan onlarmı, yoksa anlatmakla mukellef olan bızlermıyız?
Sanırım ıkıncısı..
Not: Bıkac saat once bı seyyar satıcıdan pılav aldım.. Pılavcı sakallı feslı hanı redıkal denen turden bı muslumandı.. Ondan pılavları paket yapmasını ıstemıstım.. Bunun ıcın en az bes dakıka ugrastı.. Ben ne kadar "tamam abı ugrasma okadar ıkı adımlık yol goturum" dedımsede bana "ınsanları yormamalı, ıkı adım bıle olsa paketı tasırken zahmet cekebılırsın" cevabını verdı.. O an sadece guldum ama sımdı dusunuyorumda muslumanlık boyle bısıy olmalı..
Insanca davranan dine inananlara cok saygim vardir - ozellikle o pilav satici adamlar gibi insan sevenlere cok deger verip, keske tum din'in yazildigi gibi guzelligi insanlarin kendilerine gore cevirmeden ve dinlerin yargilanmadan yasansa ne guzel olur.
Insan, insanligi unutmamali.
Mingitau
07/08/2003, 19:09
Bence tanımak zorunda olan onlar :)
Axion'a katılıyorum.
Adamlar mâdem o kadar kültür ve medeniyet sahibiyiz diye övünüyor, o zaman sürekli duyduğu birşeyi de merak edip öğrensin. Eğer bunu yapmıyorlarsa diyebiliriz ki adamlar kültürsüz, öğrenmeyi bilmiyor, Google denen şeyden habersiz. Hatta her ülkenin en fazla turistik yerlerini bilecek kadar da cahil.
İşin ilginç tarafı, adamların (Avrupa ve ABD gibi ülkerin) çoğunun müthiş kitaplara sahip kütüphaneleri var. Yüzbinlerce kitaplık kütüphanelere sahipler. Bize çok az kitap kalmış, diğerlerine de. Gittikleri her yeri talan ettikleri için birçok imkana sahip olmuşlar.
E o zaman açıp okusunlar kardeşim değil mi? 1450'lerden itibaren kendilerinden olan seyyahların islam alemi hakkındaki düşüncelerini, kitaplarını falan...
Ben bile şu an gidip orta halli bir kitapevini sallasam Hristiyanlık ile ilgili birçok kitap bulabilirim. Hatta Eski ahitle, Yahudilikle ilgili...
Adamların cehâletini de biz engellemek yükümlülüğünde değiliz. Kültür beşiği, medeniyet beşiği olduğunu iddia edenler, buyursunlar, medeniyetin ve kültürün gereklerini yerine getirsinler.
Öyle Bush'un söylediği ile, Amerikan televizyon ve gazetelerinin yazdığı ile müslümanları tanıyamazlar, ancak kin alabilirler.
Mingitau
08/08/2003, 01:12
Ansugo vakti zamanında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı' mızda ne de güzel söylemiş
"Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar"
Bu da ilginç bir yazıdan kesit:
Fener Rum Patrikhanesi’nin açtığı okullardan birisi olan İkonomos akademisinin Ada belediye başkanı tarafından ele geçirilen 1884 yılı ders müfredatında şunlar yer alıyordu :
1) Türkler ezeli bir düşman olarak Rumlara tanıtılacak.
2) Türklerin en küçük hataları büyütülerek Avrupa’ya duyurulacak ve uygar dünya Türklere düşman edilecek.
3) Türkler ekonomik bakımdan çökertilecek. Bu amaçla zengin Türkler sakat ticaret yollarına götürülecek, bol fazili krediler açılacak, ağır şartlarla rehin kabul edilecek.
4) Türklerin ahlak, milliyet, din ve gelenekleri dejenere edilecek. Bu amaçla küfürler öğretilecek ve bu küfürlerin Türkler arasında yayılmasına çalışılacak. Türkler ziyana ve diğer ahlaksızlıklara teşvik edilecek. Türk gençleri arasında kabadayılık ruhu aşılanarak sevgi ve saygı bağlılıkları kırılacak. Aralarına ikilik sokulacak. Argoya benzer bir küfür dili Türkler arasında yayılarak milli dil ve duyguları bozulacak. Zengin Rum tüccar ve esnafı Türk hocalara bol hediye ve veresiye vererek onları elde edecek. Hocalar içkiye alıştırılacak. Her türlü uydurma inanışlarla dini inançları saptırılacak. Onlara yalan yanlış olaylar anlatılıp , Türk halkı ile hocaların arası açılacak.
5) Türk hükümranlığı baltalanacak. Bu iş yavaş yavaş geliştirilip, Bizans yeniden kurulacak.
6) Türk halkı arasında sürekli olarak anlaşmazlık tohumları ekilecek. Ayaklanmalar düzenlenip zamanında aradan çekilerek Türkler arasında kardeş kanı akıtılacak. Komiteler kurulup Türk köyleri basılacak.
7) Bir savaş sırasında Türk halkını sefalete götürecek her yola başvurulacak. Türk topraklarındaki en önemli gıda maddeleri , halkın elinden hızla ve gizlice toplanıp adalara gönderilecek.Buradan komşu ülkelere satılacak.Rum tüccarların uğradığı zarar milli bankalar tarafından para olarak ödenecek.
8) Doktor ve eczacı Rumlar, hastaları özellikle kimsesiz hastaları gizlice zehirleyip öldürecek. Kör , sağır, sakat edecek. Saf dışı bırakmaya çalışacak.
9) Tarım politikasında Türk çiftçisi ağır faizlerle toprağından mahrum edilecek . Borçların kolayca çoğalması sağlanacak. Böylece Türkler ellerindeki toprakları Rum tüccarlara satmak zorunda kalacaklar.
10) Yüksek rütbeli devlet memurları rüşvet, ziyafet ve hatta kadın ikramları ile Etniki Eterya’nın emrine alınacak. Ancak bu işler tamamen okuldan yetişmiş papazların talimatına ve okulun tayin edeceği kişilerle bunların vereceği direktiflere göre uygulanacak.
11) Fırsat çıktıkça özellikle resmi binalarda yangın çıkarılacak., ölümlü kazalar yaratılacak, savaş gemilerine yangın ve yaralar açılacak.
12) Bir ileri karakol ve gözetleme yeri olan manastırlardaki istekleri hemen yapılacak., verecekleri mektuplar kendi işlerinden önce yerine götürülüp teslim edilecek.
13) Bütün Rum ustaları kesinlikle Türk çırakları kullanmayacaktır. Politik düşüncelerle bir Türk çırak almak gerekirse Rum usta, Türk çırağı bir hizmetçi gibi kullanacaktır.
14) Bütün bu kurallar gizli olarak yapılacak, kurallara uymayanlar hemen aforoz edilecek , kredileri kesilecek ve Rum toplumu arasından kovulacaktır.
Mingitau
08/08/2003, 01:44
Şimdi bu yazıdan bir kaç özel durumu çıkarın, tanıdık geliyor mu?
Evet Axion, çok, hem de çok.Sankim, bunu birileri bizim üzerimizde uyguluyor ve çoğunda başarılı olmuşlar, gibi...
Ve hâla bizim ulusumuz, kısayoldan köşeyi dönmenin, yurtdışına kaçmanın, özenti davranışları taklit etmenin, memleketi SATMANIN PEŞİNDE!!!!!
En basitinden bir avanağın biri Ceviz.net gibi azımsanmayacak bir bilgi ve hatta kültür kaynağına zarar vermek peşinde...
Yemin ederim artık böylelerine takacak bir sıfat bulamıyorum; çünkü Türkçede böyle bir kelimenin var olduğundan bile emin değilim...,
Benim hoşuma gitmese de, bir söz vardır, çoğunuz bilirsiniz:
TİTRE VE KENDİNE GEL diye.Bizim ki biraz titremenin de ötesinde, sankim yüksek gerilim hattında çarpılıyormuşçasına.......
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.