Tam Sürümünü Görmek İçin : Şifreleme
bir şirketin bazı verileri telefon aracılığlıyla başka bir yere iletmek istenmektedir ama telefonlarının dinlendiğinden kuskulanmaktadırlar.bBtun veriler dört basamaklı tam sayılar şeklinde iletilecektir.ve verileri daha guvenli bir şekilde iletebilmek için şifreleme yapılması gerekiyor.şifreleme;Her basamağı,7 ile toplamının 10 luk sistemdeki eşitiyle değiştirmeli ve birinci basamağı üçüncü basamak,ikinci basamağı da dördüncü basamak ile değiştirmeliyiz.Şifrelenmiş sayıları alan ve eskı halıne cevıren bir program yazmam gerekiyor. :garip:
Bana yardımcı olacak arkadasları bekliyorum..
acehreli
18/06/2007, 22:06
Nerede soruldugunu veya ne is icin kullanilacagini bilmiyorum ama bu soru forumumuzda hos karsilanmayan (hatta galiba artik yasak) "odev metnini veren ve cozum arayan" soru sinifinda gorunuyor.
Bence burada yapmaniz gereken, bahsedilen programi yazmaya calismak ve takildiginiz yerleri burada sormak olmali.
Ali
Ödev sorusu algoritmasını tam olarak kuramadıgım için sorunun tamamını yazdım.nasıl bir yol izlemeliyim diye sormak ıstedım ama hata yaptım sanırım
AslInda cok güzel bir proje cIkar bundan ;) Projeni (ç)alabilirmiyim? Ama ben muhtemelen Delphi ile yapmayI deniyecegim.. Cokda kolay birsey olmayacagI kesin.. Cunku sesi parcalayip sifrelemek kolay olmasa gerek..
Flagrant
19/06/2007, 08:55
sadece algoritmayı soruyorsan sifrelenmis sayılardan 7 cikarirsin ve mod 10 u alirsin eger sonuc negatifse bir de 10 eklersin. Ama bu sifreleme algoritmasi cozmesi en kolay algoritmadir, daha iyileri vardir. Konuyu arastirmak istiyorsan Number Theory kitaplarina bakabilirsin. Modlarla ilgili islemleri ogrenmek istiyorsan da ayni kitapta Congruences kismina bakabilirsin. Kolay gelsin.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.