PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : MFC projesini lisanslama

Flagrant
18/06/2007, 16:43
merhaba,
benim elimde bir mfc projesi var bunu bir sirkete satmam gerekiyor. Ama satarken projeyi bir sekilde lisanslamam gerekiyor. Yani baska bilgisayarlarda kullanilmasini istemiyorum programin. Bunu nasil yaparim?

Cozumler:
1) Programin icine belli bir sifre database i veya algoritmasi gomerim ve sifreleri sirket sahibine veririm ve bu sifreler olmadan program calismaz. Mesela 1000 tane sifrem olur karsi taraf benden 10 tane program ister ben 10 sifreyle beraber veririm bu programi. Geri kalan sifreleri de diger satislarda kullanirim.
--Ama bu cozumde sifreler paylasildigi zaman program da paylasilmis oluyor. (program kopyalanabiliyor)

baska onerileriniz???

ceeyt
18/06/2007, 16:49
Programin hard disk'e ait seri numarasini alip bir kod uretsin. Bunu telefonla veya baska bir sekilde sattigin firma sana soylediginde sende o uretilen koda karsilik gelen bir baska kodu soylersin.Programn sadece senin verdigin sifre programa girildiginde calisir.

Bilgisayardaki harddisk degistirlmedigi surece veya program baska bir bilgisayara kurulmadigi surece ilk verdigin sifre hep programi calisacaktir.

bluekid
19/06/2007, 10:23
http://derindelimavi.blogspot.com/2006/09/anti-crack-zerine.html
yazıyı oku sorun varsa yine sor

Flagrant
19/06/2007, 11:37
aslinda benim elimde proje var kodlarini cok degistirme sansim yok. Ben o projede bir lisanslama teknigi kullanacagim. Hangi teknik daha guvenli ona bakiyorum. Mesela projeye sadece bir menu item ekleyecegim oraya kullanici bir registration code girecek ve program acilacak ama bildiginiz uzere bu guvensiz bir yontem, kullanici arkadasina sifreyi verdigi zaman program korsan kullanilmis olacak. Ceyt in verdigi yontem aslinda buna bir cozum gelistiriyor ama baska yontemler de var midir? Internet uzerinden veya sattigim yere bir network kurma sansim da var.

Flagrant
19/06/2007, 14:48
Biraz daha arastirdim, sanirim ceeyt in dedigi yontem benzeri bir sey kullanacagim. Bir de FloatingLicense diye bir sey var onun hakkinda bilgisi olan var mi? Bir de bir sorum daha var bir bilgisayarin mac addressini nasil alabilirim c++ kullanarak? googledan pek bir sey cikmadi da!

acehreli
19/06/2007, 17:46
MAC adresi icin su yontemi kullanabilirsin:

http://support.microsoft.com/kb/118623

Floating license da sanirim belirli sayidaki lisansin herhangi kullanicilar tarafindan kullanilmasi anlamina geliyor. Ornegin bir firmaya 3 tane satiyorsun, hangi 3 kisi kullanirsa kullansin... Bunun icin bir lisans sunucusunun calismasi gerek.

Ali