PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Satılık bir domaini alamadım...

kbaturfb
17/06/2007, 01:13
Arkadaşlar ben bir firmanın ısrarla istediği atabey.com sitesini bir türlü alamadım. Bu siteye girdiğimde "THIS DOMAIN IS FOR SALE" yazıyor. Yani bu domain satılık diyor. Fakat çok araştırdım en sonunda www.godaddy.com (http://www.godaddy.com) sitesine ulaştım ve 59$ ra bana anlaşma sundu. Bende aldım (kendi kredi kartımla :( ) Ama hesaplara girip baktığımda "Herhangi bir alan adınız yok" diyor. Ama bana gelen bir mailde

QTYITEMPRICE1Domain Buy Service$59.99atabey.com 1Certified Domain Name
Appraisal - Free with
BuyDomain$0.00atabey.com Subtotal: $59.99Shipping & Handling: $0.00Tax: $0.00Total: $59.99

yazıyor.

Daha sonra rodosweb.com dan hosting aldım domaini bu hostinge yönlendirdim (rodosweb yöneticileri yönlendiriyor) ama yine eski sayfa açılıyor. Ben acaba nerede yanlış yaptım lütfen yardım edin yoksa kredi kartımdan çekilen para neyin nesiydi. Morelim çok bozuldu arkadaşlar bana yardımcı olun param boşuna mı gitti.

vol
17/06/2007, 01:23
domaini bu hostinge yönlendirdim (rodosweb yöneticileri yönlendiriyor)

Nameserver'ları yönlendirenlerin hosting'i aldığınız yer olduğunu mu söylediniz yoksa ben mi yanlış anladım, eğer söylediğiniz buysa, bu durumu gerçekleştirebilmek için alan adının yönetiminin bahsettiğiniz hosting firmasında olması gerekir, diğer türlü bu pek mümkün değil..

QTYITEMPRICE1Domain Buy Service$59.99atabey.com 1Certified Domain Name
Appraisal - Free with
BuyDomain$0.00atabey.com Subtotal: $59.99Shipping & Handling: $0.00Tax: $0.00Total: $59.99

Çeviri:

1 adet atabey.com için alan adı satışının tasdik edilmiş hizmeti bedeli: 59.99$

Alan adının serbest kalması için Tutar: 59.99 $, İşlem ücreti: 0.00 $, Vergi: 0.00 $

Buradan benim anladığım alan adı sizin olmuş ancak Godaddy'de My Domain Names bölümüne baktığınızda alan adınızı görmediğinizi yazmışsınız, peki bu gelen mailde başka bir adres, bildiri v.b. birşey yok mu ?

Ve bu sayfada (http://www.atabey.com/) yazdığına göre araştırma için dotnames@gmail.com mail adresiyle irtibata geçmeniz gerektiğini ve tüm işlemlerin güvenlik içinde www.escrow.com adresinden yapılacağını söylüyor.

HaokaH
17/06/2007, 13:09
E madem domain yok peki o zaman nasil yönlendirme yapabiliyorsun?

kbaturfb
17/06/2007, 14:13
Cevabın için tşkler vol. Ben hostingi alırken başvuru formunda domain ile ilgili kısımda yer alan domain adına www.atabey.com , kullanıcı adı ve şifre alanınada domainin kullanıcı adı ve şifresini yazmadım başka bir kullanıcı adı ve şifre yazdım. Sonra bana RODOSWEB hosting sağlıyıcısından bana mail geldi ve

"DNS Bilgileri
Domain adınızı Rodos Web'e yönlendirmek için gereken Name Server adresleri.
(Domain kayıt işleminiz Rodos Web tarafından yapıldı ise, bu ayarlar tarafımızdan yapılır.)"

diyordu. Peki bu durumda domainin kullanıcı adını ve şifresini mi yazmam gerekiyordu çünkü ben başka bir kullanıcı adı ve şifre yazdım? Üstelik sitenin kontrol paneline ulaşamıyorum.

Çeviri yaptığınıza sevindim tşk ederim. Alan adım benim olmuşsa madem www.godaddy.com (http://www.godaddy.com) sitesinden domainimin kontrol panelinden baktığımda Domain Manage kısmında ingilizce olarak şu an herhangi bir alana sahip değilsiniz diyor işte bu benim morelimi bozdu.

Sonra bugün bana godaddy den 2 tane mail gelmiş. 1. sinde

Dear ATA BEY,

We are in the process of making initial contact with the current
domain owner. We are using our best effort to contact the current
domain registrant and will continue to do so over the 30 day term of
the contract. Once we can establish their interest in selling the
domain name, we will then begin negotiations for the lowest possible
price. We will be able to provide you additional updates once we
have received a response from the owner.

Regards,

GoDaddy.com
Domain Buy Service

[IncidentID:141690]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Copyright 2007 GoDaddy.com. All rights reserved.

2. sinde ise

Dear ATA BEY, Thank you for entering the minimum and maximum amounts for this domain name. In my previous experience, the amounts entered may not be substantial enough to have "negotiating room" with the seller. You may wish to review the Certified Domain Appraisal that was completed for this domain. You can use this as a general guideline to determine your minimum and maximum amounts to begin negotiations. Although the maximum amount is determined by you, in order for us to proceed with the Domain Buy Service, please respond to this email to confirm your review of the current minimum and maximum entries. Please feel free to contact us with any questions. Regards,GoDaddy.comDomain Buy Service [IncidentID:141690]- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Copyright 2007 GoDaddy.com. All rights reserved.Yazıyor ne demek istediğini anlamadım. Yazılanları özetliyebilr misiniz ne yapmak gerekiyor.Ayrıca www.escrow.com (http://www.escrow.com) sitesinde ne yapmam gerektiğini bulamadım. Bende domaini sorguladığımda bana bir bilgi dönüldü vedomainin reserve edildiği yazıyordu. Registered kısmında http://godaddy.com yazıyordu. Bende domaini buradan alacağımı düşündümo yüzden işlemleri bu siteden yaptım.Bu konuda lütfen yardım edin ne yapmam gerekiyor.

vol
17/06/2007, 15:06
"DNS Bilgileri
Domain adınızı Rodos Web'e yönlendirmek için gereken Name Server adresleri.
(Domain kayıt işleminiz Rodos Web tarafından yapıldı ise, bu ayarlar tarafımızdan yapılır.)"

Hosting hizmetini satın aldığınız yer eğer alan adınıda bizden satın aldıysanız gerekli alan adı ayarları tarafımızdan yapılır demiş.

Diğer yazılanlardan anladığım siz sadece teklif yapmışsınız, yani alan adını satın almamışsınız..

kbaturfb
17/06/2007, 15:42
Anladım vol tşk ederim. Peki ben bu 59$ ı bu siteden kurtarabilirmiyim. Çünkü bu bir servis ücreti olduğunu anladım artı olarak daha site ücreti ödemem gerekiyor bunu için sitenin süresi bitmesi gerekiyor.

www.godaddy.com (http://www.godaddy.com) sitesine yapmış olduğum işlemleri iptal edip parayı kurtarma şansım varmı lütfen bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Zaten para sıkıntıntım vardı müşterim bu hatanın ücretini ödemez. Bu durumda ne yapmam gerekiyor şu an tek derdim parayı kurtarmak.

vol
17/06/2007, 15:51
Parayı nasıl kurtarabileceğiniz hakkında bir fikrim yok ama eğer kartınızdan para tahsil edildiyse elektronik postayla godaddy'e konuyla ilgili bir elektronik posta gönderebilirsiniz..

Benim anlamadığım siz sadece teklif yapmışsınız, benim size gönderilen elektronik postalardan anladığım bu, eğer teklif yaptıysanız kredi kartınızdan para tahsil edilmemiş olması gerekiyor, kartınızdan para tahsil edilmiş mi kontrol ettiniz mi ?

kbaturfb
17/06/2007, 17:12
İngilizce bilgim yetersiz olduğu için godaddye nasıl bir e-posta gönderebilirim bilmiyorum. Ayrıca ingilizce bilgim yetersiz olduğu için ben stieyi satın alıyorum zannettim meğersem servis ücretiymiş. Kayıt olurken gerekli bilgileri doldurduktan sonra benden ödeme yapmam istendi onaylanması için bende soğuk kanlı davranarak yaptım. Daha sonra bankamın internet üzerinden interaktif işlemlerinde dönem içi harcamalarıma baktığımda birşey göremedim ama bu işlem hafta sonu yani dün gerçekleştiği için daha sisteme geçmemiş olabilir diye düşündüm. Çünkü dün aynı kredi kartıyla hosting de satın aldım ve o da gözükmüyordu yarın gözükür heralde.

Eğer dediğiniz gibi para tahsil edilmemiş ise çok sevinicem aksi durumda godadye fazla gecikmeden mail atmam gerekiyor bu durumda iptal için bana yardımcı olabilir misiniz. İngilizcem olmadığı için.

vol
17/06/2007, 20:25
Yarın erkenden bankaya gidip hesabınızdan Godaddy tarafından tahsilat yapılamaması için talimat vermeyi deneyebilirsiniz, bu durumda Godaddy sizden ücreti tahsil edemeyince otomatikman servisinizi sonlandıracaktır, sizde paranızı kurtarmış olacaksınız ama yine sorun çıkarsa o zaman Godaddy'e bir elektronik posta gönderebiliriz..

kbaturfb
17/06/2007, 22:12
Evet sorun çıktı yarını hiç beklemedim şimdi telefonla aradım bankayı bana bu durumda yapabilecekleri birşey olmadığını söylediler bu durum için firmayla konuşmamı istediler. Artık tek çözüm firma ile iletişime geçmek oldu. Bu durumda bana yardımcı olur musunuz. İngilizce olarak nasıl bir mail atmam gerekiyor. Yardımınız için gerçekten çok tşk ederim.

vol
17/06/2007, 23:07
Hi,

I did pay to your system (totaly 59.99$) 2 day ago but this only service money but i'm esteem for domain register..

I want cancel this process, can you back pay my money to me ?

Thanks for helps already.

Regards.

Good working..

Biraz basit, hattâ bozuk bir ingilizce ama iş görür :)

Birtek yapman gereken mesajın sonuna kendinle ve yaptığın ödemeyle ilgili açıklayıcı bilgiler eklemen gerekiyor..

kbaturfb
20/06/2007, 14:36
Çok tşk ederim vol. Kusura bakma en son msj attığım günden beri bilgisayarım arızalı şu an arkadaşımda mesaj atıyorum msjınızı yeni okudum ve hemen mail attım inşallah paramı kurtarabilirim. Bir gelişme olduğunda msj yazarım tekrar çok tşkler iyi günler.

kbaturfb
20/06/2007, 17:04
Cvp geldi

Dear Sir/Madam,

Thank you for contacting Online Support.

Unfortunately, the Domain Buy Service is non-refundable. I apologize for any inconvenience this may cause you.

Please let us know if we can help any other way.

Regards,
Dennis V.
Online Support Technician

Sanırım olumsuz. Çünkü üzgünüz felan diyor.