PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Türkiye Dışından Ürün Alımı?

Anadolu27
15/06/2007, 23:58
Merhaba,

Microsoft Visual Studio 2005 Standard Edition almaya çalışıyoruz.

Şimdi bu ürün Türkiyede bulunmuyor. 3-4 haftadan aşağı gelmez deniyor.

Bu ürünü dışardan nasıl temin edebiliriz. Fiziki alım yapıldığında gümrük olayına takılıyormu? Veya bunun gibi bazı ürünleri Dijital alım denilen yöntemle alabiliyormuyuz? yani sadece bana internetten key verilmesi şeklinde bir alım olabiliyormu?

yoksa Türkiyedeki ana dağıtıcılarına mahkummuyuz?

İyi çalışmalar.

vol
16/06/2007, 00:04
Şimdi bu ürün Türkiyede bulunmuyor. 3-4 haftadan aşağı gelmez deniyor.

Her ikiside külliyen yalan..

Microsoft amcayla irtibata geçerseniz sizden mail adresinizi ve kredi kartı bilgilerinizi istiyorlar, bu bilgileri sağladıktan sonra satın alma işleminiz gerçekleşiyor ve size elektronik posta yoluyla bir url gönderiliyor, bu urlyi ve yine size elektronik posta yoluyla bildirilen hesap bilgilerinizle login olarak VS2005'i indirebiliyorsunuz..

Anadolu27
16/06/2007, 00:18
tekrar merhaba,

ana dağıtıcı ve 4-5 bayi olmak üzer bir çok firmayla görüştük. en son ana dağıtıcı 3-4 haftadan getirtebiliriz dedi. pek külliyen yalan sayılmaz. varsa bildiğin bir yer belirtirsen sevinirim.

microsoft amcanın ben direk satış yaptığını görmedim hiç. yalan olmayan bir link isteyelim senden. :)

bu amcamız alımlar için windowsmarketplace.com gibi bizdeki karşılığı akkace.com veya nekadar.com a denk gelen bir siteye yönlendiriyor

adana0112
17/06/2007, 00:38
madem parayı verip alacaksın
bayilerle görüş
ne kadar sürerse bekle getirsinler
kutulu cdli elinde olur
formatlarda vb sorunlardan etkilenmezsin
en iyisi elinde kutulu olması

alışveriş siteleri yurt dışından temin edebiliyor. bildigin bir site var mı dersen bilmiyorum. yanlış bilmiyorsam belirli bir limitin altında kalmak kaydıyla gümrüğe takılma diye bir şey olmaz sanırım. ama ingilizcen iyise gir microsoftun yönlendirdiği sitelere bir oku ne yazıyor. zaten satın almak istersen ulaştırması istenen yer seçilince bir uyarı verirler herhalde. ek bir vergi söz konusu ise ya da ne kadar sürdüğünü bildirirler sanırım. ingilizcen iyise gir seteye müşteri temsilcisine mail at.anlat derdini
sor ne kara sürede gelir, gümrük vergisi var mı vb sorularını sor

vol
17/06/2007, 01:59
pek külliyen yalan sayılmaz.

...

yalan olmayan bir link isteyelim senden.

Benim yukarıda yazdığım yazıdaki uygulanan prosedürle şu anda uygulanan prosedür arasında tek bir fark oluşmuş, o da artık kredi kartı bilgilerinizin telefon yoluyla operatöre bildirmek değil telefon yoluyla robota kredi kartı bilgilerinizi tuşlamak..

Başka bir Microsoft ürünü için bu hafta içerisinde bir arkadaşım için bir görüşme yaptım ve ürünü bahsettiğim yöntemle ücreti havale yoluyla transfer ederek satın aldım, bana özel bir anahtar numara olan download adresi mail yoluyla tarafıma gönderildi, ben de siteye bağlanıp ürünü internetten indirdim..

MS : 0312 444 67 87

Ayrıca MS'un Yazılım Geliştirme Ortamlarıyla ilgili programlarının bayi usulü satışını yapan şirketler var, onlarla irtibata geçebilirsiniz..

Anadolu27
18/06/2007, 18:40
Merhaba,

adana0112
dışardan bir kaç siteden sipariş vermeyi denedim. Adam ürünü satmaya hazır ama ürün eline geçermi yani gümrüğe takılırmı belirsiz. memur amcamlar kesin bişey demiyorlar. Kafamızı ağrıtmayalım diye Türkiyeden ana dağıtıcılardan birine sipariş veriyoruz.

vol
Kesinlikle microsoft ürün satışı yapmadığını belirtti. sen dedikten sonra ben iki farklı microsoft yetkilisiyle görüştüm. belirttiğin numaradan aradım. Bayiler aracılığıyla satış yapıldığını teyit ettiler.

Sen nasıl ürün aldın bilmiyorum. izah edersen sevinirim.