Tam Sürümünü Görmek İçin : En sonunda CPP :) ama bir soru:...?
Barcoder
14/06/2007, 22:44
robert lafore nin nesne yönelimli c++ kitabını alarak c++ a girişimi yaptım :)
yalnız visual c++ da buradaki kodları derliyince konsol ekranda göremeyeceğim kadar (o kadar değil de) kısa bir süre kalıyo.. belirip kayboluyo :D
neden acep?
iostream (bazen windows.h'ta da olabiliyor) eklediysen, system("pause"); ile "Devam etmek için bir tuşa basınız. . ." yazısını görüntületebilirsin.
acehreli
15/06/2007, 08:32
system aslinda <stdlib.h> basliginda tanimlanmistir. (C++'ta ek olarak <cstdlib> icinde de tanimlidir ama orada std isim alani icindedir...)
Barcoder, baska bir cozum olarak programini Visual C++ icinden degil, komut satirindan (siyah ekran, DOS penceresi, vs.) baslatabilirsin.
Ali
Herhangi tanımladığın bi değişkene değer aticakmışsın gibi; cin >> a; satırı yazarsanda bekletebilirsin.bnm aklımada bu geldi :D
Barcoder
15/06/2007, 23:17
Woow.. ilk kodumu yazdım :D (ilk ikisinden sonraki ilk tabii :cool: )
#include<iostream>
usingnamespace std;
int main()
{
double hacim,mol,msicaklik;
cout<<"Hacim (V) Girin : ";
cin>>hacim;
cout<<"Mol Sayisi (n) Girin : ";
cin>>mol;
cout<<"Mutlak Sicakligi (T) Girin : ";
cin>>msicaklik;
double msicaklik1 = msicaklik + 273;
double rsabit = 0.082051;
double basinc = (mol*rsabit*msicaklik1)/hacim;
cout<< '\n';
cout<<"Girdiginiz Degerlere Gore , Basinc (P) : " << basinc << '\n';
system("pause");
}
ii gidiom değil mi????
.
.
#include<conio.h>
int main(){
.
.
.
std::cout<<"devam etmek için bir tuşa basın";
getch();
return 0;
}
bu şekilde de yapabilirsin.
ayrıca kitap süper
Barcoder
16/06/2007, 10:04
evet anlaşılır, açıklayıcı ve sade anlatımı var
cin.get(); yazarsanda ekran beklemede kalır... bir giris alana kadar bekler!
Barcoder
16/06/2007, 11:08
kitaplarda hiç form üzerinde çalışma gösterilmiyor tamamı konsol uygulamaları. form uygulamalarına nasıl geçiş yapıcaz(ileriki bir zamanda)???
kitap C++ ı temelden çok iyi öğretiyo. özellikle bölüm sonundaki soruları çözersen çok ii olur. STL ye pek yer ayırmamış ama temel STL bilgileri verilmiş. ben o kitaptan sonra Python a yöneldim programların grafik kısmında Python arkadaki kodlarda ise C++ kullanmayı düşünüyorum.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.