Tam Sürümünü Görmek İçin : c++ resim dosyasinin boyutlari
bildiginiz bir metod var midir bir resim dosyasinin boyutlarini verecek? yazdigim uygulamada resimleri stretch ediyorum ama bi panel'in icine koyup stretch etmeden scrollbar ile yonlendirmeyi dusundum. cok ugrastirmayacak birseyse bunu ekleyip birde resime drag eklemeyi planliyorum ama bakalim...
bildiginiz bir yontem varsa paylasirsaniz sevinirim...
BITMAPINFOHEADER (http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms532290.aspx)seklinde bir yapı olacaktı... işini görecektir..
Kolay Gelsin...
neredeyse tüm resim formatları header larında resimin çözünürlüğüne yer verirler. Resmin formatı da header da yazar zaten. Daha sonra bmp ise bilmem kaçıncı byte ile bilmem kaçıncı byte çözünürlük. Jpg ise başka bytelar... Jet hızıyla çözünürlüğüne bakarsınız resimlerin.
quasimodo
17/06/2007, 21:02
Burada bu konuyla ilgili bilgiler var biraz incelersen faydali olabilir.
quasimodo
17/06/2007, 21:07
Buradaki kutuphaneyi incelersen faydali olabilir. Imge isleme adina bir cok hazir fonksiyon var.
http://cimg.sourceforge.net/reference/CImg_8h.html
cevap yazan herkese tesekkurler,
bir inceliyim metod'lari sizinle paylasirim.. kolay gelsin..
evet, duzgun uyumadan program yapinca insanin basina elbet boyle seyler gelebilir... resmi picturebox'a yukledikten sonra picturebox->Width ve picturebox->Height ile alabiliyoruz tabiiki.. neden resmi yuklemeden ayarlatmaya calistiysam picturebox'in boyutunu bende bilmiyorum.. neyse.. bu arada karsilastigim bir sorunu daha sizinle paylasiyim.
yukledigim resmin uzerine birseyler ciziyordum Drawing::Pen kullanarak, yalniz resim scroll edildiginde ya da invalidate cagirildiginda benim cizdiklerimde kayiplar yasaniyordu..
biraz arastirmanin sonunda soyle bir sonuc buldum:
bir butonun onclick'inde Picturebox->Invalidate() cagirip PictureBox'in Paint event'inede e.Graphics ile cizimlerimizi yaptiriyoruz. boylece cizdiklerimiz hep orda kaliyor... resime kaydetmiyor tabiiki...
belki cok bilindik bir yontemdir ama ben ilk defa karsilastigim bir problem oldugundan paylasiyim dedim...
kolay gelsin, bu ana kadar cevap yazanlarada tesekkurler...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.