Tam Sürümünü Görmek İçin : kirli beyaz zeminle karışmış nesneyi zeminden ayırma
Daha önce basılmış bir katalogdan alınacak resimlerle hazırlamak zorunda olduğum bir katalogla başbaşayım. Parlak selefonlu 170 gr kalınlığında kağıda basılmış işi tarayarak kullanmak resimlere belirgin zarar verir mi acaba? (baskıdan sonra resimler çok bozuk çıkar mı?)
Ayrıca beyaz zemin üzerinde çiçek resimleri var genelde. Kullanacağım öğeleri kirli beyaz zeminden dekupe yapmadan ayıracağım bir yol var mıdır? bir örnek resimle sorunumu daha açık şekilde ortaya koyarım umarım.
Panteray
13/06/2007, 04:43
Daha önce basılmış bir katalogdan alınacak resimlerle hazırlamak zorunda olduğum bir katalogla başbaşayım. Parlak selefonlu 170 gr kalınlığında kağıda basılmış işi tarayarak kullanmak resimlere belirgin zarar verir mi acaba? (baskıdan sonra resimler çok bozuk çıkar mı?)
Ayrıca beyaz zemin üzerinde çiçek resimleri var genelde. Kullanacağım öğeleri kirli beyaz zeminden dekupe yapmadan ayıracağım bir yol var mıdır? bir örnek resimle sorunumu daha açık şekilde ortaya koyarım umarım.
magnestic tool ile bir derece üstesinden gelirsin ama kaliteli bir sonuç vermez...
Magic Wand ıle resmın uzerınde sag tıklayıp Color Range penceresını ac.. Pencere acıkken Shift'e basılı tutarak arkaplandakı grının tum tonlarına tıkla.. Bu sayade yalnızca cıcegın dısındakı alanı secmıs olursun.. Sonra secımı tersıne cevır (Select Inverse) ve bı parca feather uygula..
Cok saglıklı olmaz belkı ama dekupe ıle ugrasmak ıstemıyorsan ısını gorur..
Virtuozzo
13/06/2007, 08:48
Parlak selefonlu 170 gr kalınlığında kağıda basılmış işi tarayarak kullanmak resimlere belirgin zarar verir mi acaba? (baskıdan sonra resimler çok bozuk çıkar mı?)
İyi bir tarayıcı kullanırsan baskıda çok fazla kalite düşüşü yaşayacağını sanmıyorum.
Benim başıma gelmişti ve berbat bir tarayıcı ile taradığım resimlerin üzerinde bir miktar düzenleme yaparak katalog hazırlamıştım. Aslından çok da kötü olmamıştı.
aslında ben adjustment - levels ayarlarından beyaz zemin üzerindeki lekeleri temizlerim diye düşünüp o yolu denemiştim. Fakat sonuç tatmin edici olmadı açıkçası. Cevaplar için teşekkürler eminim bir çözüm yolu bulup en az kayıpla kurtulucam bu işten
Meteryus
13/06/2007, 11:16
en zor ama bakı için en iyi sonuç verecek sistem pen tool ile kesmektir.
bu resim tek olsa belki öyle ama bundan daha 50 tane var desem sende dekupe yapmazdın değil mi meteryus kardeş
@ironi
sen zaten doğru yöntemle yapıyorsun. Zemin beyaz kalacaksa en mantıklısı levels'dan set white point ile ayarlamaktır.
Meteryus
13/06/2007, 15:18
bu resim tek olsa belki öyle ama bundan daha 50 tane var desem sende dekupe yapmazdın değil mi meteryus kardeş
aslında ben yinede böyle yapardım.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.