Tam Sürümünü Görmek İçin : Mekatronik nedir ?
Volkan Uzun
12/06/2007, 23:44
bu arada robot nedir biliyoruz da mekatronik nedir acaba diyorsaniz :
Mekatronik, teknolojik ürün ve tasarımda makine, elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliklerinin kaynaşmasını ifade eden disiplinlerarası bir mühendislik felsefesidir.
http://www.mekatronikkulubu.org/mekatronik_nedir
kontecau
08/09/2007, 00:56
Teşekkürler Dostum..
KaravanaBatu
08/09/2007, 19:40
Mekatronik mühendisliğinin ülkemizde hangi üniversitelerde olduğunu ve kaç puan olduğunu bilen var mı? Geçen senenin ( 2006 ) puan tablolarına bakıyorum. Marmara Üniversitesi'de mekatronik öğretmenliği var ama mühendisliği yok. Kocaeli ve Erciyes Üniversitelerinde de var ama sitelerinde "Mekatronik nedir?" sorusundan daha ileriye gitmemişler.
selcuk950
09/09/2007, 03:16
Bildiğim kadarıyla otomosyonlar bu alana giriyo...Üniversitede ders olarak görmüştüm
Plc,yapay zeka,pic...Pic dışındakile zordu zar zor geçmiştim.;)
Bunun ayrı bir öğretmenliği olduğunu bilmiydum.teknik liselerde dersi olabilir(o da varsa tabi).Genelde elektronik müh. alanına da giriyor diye biliyorum.Yazılım+elektronik+teknik(hepsini iyi bilmesi gerekiyor) bilgi ile yapılabilir zannımca.
Mekatronik mühendisliğinin ülkemizde hangi üniversitelerde olduğunu ve kaç puan olduğunu bilen var mı? Geçen senenin ( 2006 ) puan tablolarına bakıyorum. Marmara Üniversitesi'de mekatronik öğretmenliği var ama mühendisliği yok. Kocaeli ve Erciyes Üniversitelerinde de var ama sitelerinde "Mekatronik nedir?" sorusundan daha ileriye gitmemişler.
karavanabatu bu sene sınavlara mı gireceksin.? öyleyse umarım seneye koü mekatronik mühendisliğinde görüşrüz :D ben şuanda iki yıllık mekatronik okuyorum ve dgs ile geçiş yapmayı düşünüyorum. Bu sene kocaeli üniversitesi, mekatronik mühendisliğine dgs ile en son 287 puandan ve öss ile de 326 puandan öğrenci almış. Marmara da öss ile mekatronik öğretmenliğine en son 339 puan ile almış.
KaravanaBatu
09/09/2007, 18:19
Evet sinoo bu sene sınava ikinci girişim olacak. Aslında iyi bir puan geldiği takdirde tercihlerimin tümünü bilgisayar mühendisliği yapacaktım ama mekatroniğin de bilgisayarla ilgili olduğunu görünce onu da listeme eklemeyi düşünüyorum. Tabi önce iyi bir puan yapmak lâzım. Mekatroniğin puanı hemen hemen bilgisayar mühendisliği gibiymiş. Bilgi için sağol...
Zaman ne çabuk geçiyor, demek sınav he, önceki sınavı kazanamamış olduğunuza üzüldüm, İnşAllah bu sınavda başarılı olursunuz..
Beatbox'a devam mı ;)
KaravanaBatu
09/09/2007, 21:37
Beatbox'a devam mı ;)
Zaman zaman "Beatboxçı", zaman zamansa "pıtıpıtıcı" sıfatıyla kışın bi kaç yerde konsere falan çıktık ayıptır söylemesi, o zamanlar bayaa iyi ilerliyordu ama bu aralar nerdeyse hiç yapmıyorum. Arkadaş ortamında daha zevkli oluyor ama yazın insan evde yalnız başına yapmıyor açıkçası. Zaten artık kendi kültürümüze ait sazlardan çalmak istiyorum. Allah izin verirse yakında bir ney edinip üflemek istiyorum. Ama beatbox'ı da tam bırakacağımı sanmıyorum :)
Zaman ne çabuk geçiyor, demek sınav he, önceki sınavı kazanamamış olduğunuza üzüldüm, İnşAllah bu sınavda başarılı olursunuz..
Çok teşekkürler...
Evet sinoo bu sene sınava ikinci girişim olacak. Aslında iyi bir puan geldiği takdirde tercihlerimin tümünü bilgisayar mühendisliği yapacaktım ama mekatroniğin de bilgisayarla ilgili olduğunu görünce onu da listeme eklemeyi düşünüyorum. Tabi önce iyi bir puan yapmak lâzım. Mekatroniğin puanı hemen hemen bilgisayar mühendisliği gibiymiş. Bilgi için sağol...
şöyle bir şey düşündüm; şuana kadar bilgisayar dışında elektrik,elektronik,mekanik gibi teknik konularla hiç ilgilenmediysen biraz zorlanabileceğini düşündüm.Yani sadece bilgisayar ile kalmıyor mekatronik. İyi düşün, iyi araştır, başarılar dilerim, umarım umduğunu bulursun :) Aynı zamanda diğer sınava girecek arkadaşlara da şimdiden başarılar dilerim:)
KaravanaBatu
10/09/2007, 09:11
Evet sinoo dediklerini uzun süredir düşünüyorum. Çünkü ben açıkçası donanımla, elektronikle pek ilgili biri değilim. Yani bozuk bir elektronik parçasını alıp kurcalamayı sevsem de yazılıma, bilgisayara olan ilgim yok. Bi ara robotik konusuyla ilgilensem de (hatta bi kez eski bir mousedan robot yapma girişimim olmuştu :) ) etkisiz oldu. Ama yazılıma, bilgisayar konularına küçüklüğümden beri oldukça yoğun bir ilgim var. Mesela 5 6 yaşlarındayken atarideki oyunları görüp ilerde onlardan yapmak ve insanların benim oyunlarımdan zevk almasını isterdim. Hala da insanların ürettiğim bir üründen faydalanmasını istiyorum ama tabi bu yazılım konusu olacaktır muhtemelen. Ama eğer bilgisayar mühendisliği bölümü dışında bir bölüm düşünürsem ilk tercihim mekatronik olur herhalde.
Matematik Mühendisligini de düsün derim karavanbatu..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.