Tam Sürümünü Görmek İçin : laptopla ilgili..
babyyyyygirl
11/06/2007, 23:02
arkadaşlar iyi akşamlar..burda mutlaka bilgisi olanlar vardır diye bir soru sormak istedim..ama umarım doğru yere konu açmışımdır..benim sorum şu..laptopla nasıl adsl kullanabiliriz EĞER EVDE BAŞKA PC YOKSA?isterseniz daha çok açabilirim soruyu..
Virtuozzo
11/06/2007, 23:07
Masaüstü bilgisayarla nasıl kullanıyorsan laptopla da aynen öyle kullanabilirsiniz ADSL'i.
babyyyyygirl
11/06/2007, 23:12
Masaüstü bilgisayarla nasıl kullanıyorsan laptopla da aynen öyle kullanabilirsiniz ADSL'i.
teşekkürler ama ben kablosuz olarak bağanmayı kastettim :) belirtmeyi unuttum..
Nasıl kurulur? Tam olarak onu mu istiyorsunuz? Biraz ayrıntı verirseniz, yardımcı olabilirim.
babyyyyygirl
11/06/2007, 23:21
ilgilendiğin için çok saol..
gerekli olan şeyleri istiyorum..benim alıcağım laptopun wireless'i var..biz yazlığa gidicez..orda evimin etrafında girmek istiyorum?ne yapmam gerekiyo?adsl olarak normal mi bağlatıcam?sonra başka hangi aygıta ihtiyaç var?telefondan nası gelicek kablosuz olarak?bunları öğrenmek istiyorum.."router","fi-wi" gibi şeyler ne işe yarıyor?bi de bunları öğrenebilsem.. :)
Şimdi öncelikle kablosuz bir modem alacaksınız.Kablosuz modemlerde bir ethernet çıkışı oluyor.(hem 4 portlu, hemde access point olan modemlerde yok değil.)Siz ethernet kablosunu laptopunuza takıp, kurulumu yapacaksınız.(modemle birlikte gelen kitapçıkta anlatılır)Kurulum tamamlandıktan sonra windows xp kullandığınızı varsayarsak kablosuz ağ algılandı iletisi gelir, ordan tıklayıp bağlanabilirsiniz.
Router: http://tr.wikipedia.org/wiki/Router
babyyyyygirl
11/06/2007, 23:33
Şimdi öncelikle kablosuz bir modem alacaksınız.Kablosuz modemlerde bir ethernet çıkışı oluyor.(hem 4 portlu, hemde access point olan modemlerde yok değil.)Siz ethernet kablosunu laptopunuza takıp, kurulumu yapacaksınız.(modemle birlikte gelen kitapçıkta anlatılır)Kurulum tamamlandıktan sonra windows xp kullandığınızı varsayarsak kablosuz ağ algılandı iletisi gelir, ordan tıklayıp bağlanabilirsiniz.
Router: http://tr.wikipedia.org/wiki/Router
anladım teşekkür ederim ama o modemi hep yanımda mı taşıycam yani internete girerken?arkadaşların elinde hiç öle birşey görmüyodum da..ben mi yanlış anladım?
:) Hayır modemi yanınızda taşımayacaksınız.Sadece elektriğe ve telefon hattına bağlı şekilde evin bir köşesinde duracak.Benzer şekilde benzin istasyonlarında, cafelerde vs. yerlerde belki rastlamışsınızdır.
babyyyyygirl
11/06/2007, 23:47
:) Hayır modemi yanınızda taşımayacaksınız.Sadece elektriğe ve telefon hattına bağlı şekilde evin bir köşesinde duracak.Benzer şekilde benzin istasyonlarında, cafelerde vs. yerlerde belki rastlamışsınızdır.
tamam yardımlarınız için çoook tşk ederim :)
Bende bir şey eklemek istiyorum eğer kablosuz kullanacaksanız mutlaka şifreleme yapın komşularınıza bedava internet keyfi sunmayın tabi paylaşmayı seviyorsanız bilmem.:D
benim de bir sorunum var.
laptopla şifreli/şifresiz herhangi bir ağa bağlanıyorum.
geçenlerde bilgisayarın C ve D sürücülerinin paylaşıma açılmış olduğunu farkettim.
acaba bu olay wireless üzerinden internete bağlandığım süreçte mi gerçekleşti? bilgisayarımdan herhangi bir dosya aşırılmış olabilir mi? bunu engellemek için ne yapabilirim? güvenlik duvarı ayarlarıyla biraz oynadım ama bilgisayarı tekrar başlattığımda sürücüler tekrar paylaşıma açık görünüyor. kesin çözüm önerilerinizi bekliyorum
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
yazlığınıza adsl hattı gelsinde gerisi kolay,1 wireless modem işi bitiriyor ve kolaylıkla halledebilirsin ötesini,iyi eğlenceler
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.