Tam Sürümünü Görmek İçin : Hosting Olabilirmiyim ??
Mustapha
11/06/2007, 17:59
Merhaba arkadaşlar
Şu an bende 10 Mbit metro ethernet bağlantı var. (16 tane internet IP var)
Server Özellikleri (Bu özelliklerde 5 adet serverim var)
Xeon 3.0 Dual Core * 2 işlemci (64 Bit)
4*2 Gb = 8 Gb RAM
5* 72.6 Gb HDD
Ben kendi şirketimizin ve bize bağlı şirketlerin sitelerini kendi kurduğumuz hosting ten yayınlamak istiyoruz yaklaşık 100 civarında internet sitesi olacak. Hosting olabilmek için ne yapmak gerekli bilen arkadaşlar varsa başlangıçtan sona kadar adım adım yazarlarsa çok sevinirim.
Ürünümüzün bir özelliğide aramasının olmasıdır, bunun dışında barındırmak istediğiniz sitelerin teknik özelliklerini söylerseniz ona uygun bir işletim sistemi önerisinde bulunabilir ve bu tespitten sonra kurulum aşamasında yardım alabilirsin, eğer kurulum konusunda bilgin yetersizse profesyonel bir yardım al derim. (:$$$)
Mustapha
11/06/2007, 18:29
sitelerimiz asp ve php ile yazılmış. bazılarının veri tabanlarını oracle de tutuyoruz bazılarını mysql de ama genele olarak çalışmalarımız oracle üzerine. şu an hiç biryerde oracle kurulu bir server bulamadık yurtdışında bir iki yerde var ama onlarda yıllık 3000$ istiyorlar. bizde şimdilik oracle ile ilgili olan kısımları burada kurduğumuz bir IIS den çalıştırıyoruz siteden de link veriyoruz.
İşin doğrusu hosting hakkında hiç bir şey bilmiyorum neler yapmam gerekiyor biraz anlatılırsa en azından fikir edinmiş olurum. Windows 2003 server e hakimim, DNS biliyorum ama hosting ile ilgili neler yapmak lazım bilmiyorum.
Eğer hem PHP hem ASP çalıştıracaksan Windows kullanman daha mantıklı, zira Linux ve Unix üzerinde ASP'den çok fazla performans alınamıyor ama Windows üzerinde ASP'den aldığın performanstan kat kat fazlasını alırsın ama tabi Linux ve Unix'te kullandığın kadar performanslı çalışmaz.
Hostingle ilgili yapmanız gereken farklı birşey yok, IIS ve FTP gibi bazı konularla ilgili bir durum hosting hizmeti vermek.
Eğer Oracle kuracaksanız web sunucusu olarak çalışacak olan makineden farklı bir makineye kurulum yapın, ayrıca biraz zor ama o firmanın verdiği fiyata Oracle'ın satın alma ücreti de dahil mi yoksa sadece kurulum mu ? , eğer sadece kurulumsa biraz fazla bir ücret ama tabi ne amaçla kullanacağınızı bilmediğim için yine net birşey söyleyemiyorum, eğer application server olarak kullanmayıp sadece veritabanı olarak kullanmayı düşünüyorsanız bu ücret Oracle'ın satın alma ücreti hariçse biraz fazla, anlaşılan bu arkadaşlar biraz :$
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.