PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C++ ile yazılan program, program derleyebilir mi ?

sekizbit
10/06/2007, 19:01
Merhaba, merak ettiğim bir konu var, bir keresinde c++ ile basit uygulamalar yazan bir programcık yazmıştım, içinde c++ kodu barındırıyordu ve kullanicinin istekleri doğrultusunda bu kodun üzerinde değişiklikler yapıyordu. daha sonrada cpp uzantisi ile bunu bi dosyaya yaziyordu.

burda yazilan kodun hatasiz olduğunu varsayarsak benim programim bu cikti dosyasini ayni zamanda derleyebilir mi ?

gerçi konsoldan bilgisayardaki derleyiciyi uygun parametrelerle çağırarak yapılabilir ama artık her işimi konsoldan yaptırmaktan bıktım :)

puskin
10/06/2007, 19:13
Eğer C++.net'ten bahsediyorsan .Nette çalışma anında kod çalıştırmak ile ilgili sınıflar var(c++ kodu için geçerli olup olmadıgından emin değilim ama C# ve vb kodunu çalıştıran proğramlar gördüm) .Yok değilse o zaman ya C++ derleyicisinin yaptığı işi kendin yapacan (her ne kadar münkün olsa da çok büyük bir emek gerektirir) ya da değini yapacaksın.Başka bir yolu yok herhalde mantıken..
Yani sorunun cevabı evet C++ ile yazaılan proğram,proğram derleyebilir.

acehreli
10/06/2007, 19:53
sekizbit, umarim benim sorumu yanlis anlamazsin: neden olamasin? Bunun neden olanaksiz olabileceginin dusunuldugunu merak ediyorum. (?) Yani soruyu sorarken asilmasinin zor olacagi bir sey mi dusunuyorsunuz?

Gercekten merak... :)

Ali

sekizbit
10/06/2007, 20:26
.NET ' den bahsetmiyorum, ve ömrümün sonuna kadar da bahsetmemeyi düşünüyorum :)

Olanaksız olduğunu düşünmüyorum kesinlikle, hatta kendi bildiğim bir yöntem bile varken neden olanaksız olduğunu düşüneyim ki :) ?

Ama haklısınız esas soruyu sormayı unutmuşum.

Benim söylediğim şekilde yaptiğimizda yani konsoldan, programı çalıştırdığımız bilgisayarda bir derleyici yüklü olması ve bunun yerini bilmemiz gerekiyor. Ama derleyici olmayan bilgisayarlar için düşünürsek, derleyiciyi yazdığımız progrmaın içine dahil etmemiz gerekir. bunuda açık kaynak kodlu bir derleyiciyi programa ekleyerek yapabiliriz sanırım (tabi okadar kütüphaneyi falan nerde tutucaz oda ayrı mesele)

son olarak en kolayına kaçıyor ve gerçek sorumu soruyorum. programa derleyici include eden bir kütüphane falan varmı :) ?

MOnurCe
10/06/2007, 20:42
C++ ile yazılan derleyici ile yazılan derleyici bile, program yazabilir ;)

ama performansı pek yüksek olmaz ;)

İş iyice, "tavuk mu yumurtadan,yumurta mı tavuktan çıkar" hesabına döndü :)

Euclides
10/06/2007, 20:55
son olarak en kolayına kaçıyor ve gerçek sorumu soruyorum. programa derleyici include eden bir kütüphane falan varmı :) ?

Google->Static linking

mr_c
10/06/2007, 23:01
c ve c++ la derleyici yazmanın neresi anormal C o kadar sade bir dildirki en kolay derleyici c için yazılabilir diyebilirim. Neden acaba?