PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : farklı sitelere üyelik mail adreslerimizi sıkıntıya sokarmı?

fatbary
07/06/2007, 10:07
Merhaba ;

İnternet kullanıcısı olarak yeni biriyim.Bir çok siteyi geziyorum ve gerekli gördüklerime üye oluyorum.Ancak bunun mail adresini sıkıntıya soktuğu söyleniyor.Üye olduğum bazı siteleri aşağıda yazdım.Güvenli gördükleriniz ve güvenli olmadığını düşündüklerinizi yazarmısınız.

www.acilkanlazim.com : kan arama sitesi .Acil durumlarda kan arayanlara o kan grubundaki o bölgedeki insanları ulaştırıyorlarmış.

www.akut.org.tr : hepimizn tanıdığı yardım kuruluşu.

www.hurriyet.com.tr : gazetede yorum yazabilmek için üye olunması gerekiyor.

Aslında genel olarak sosyal içerikli sitelere üye olmaya çalışıyorum. Bir kaç ta arkadaşlık sitesine üye olucam.Üye olmam halinde mail adresim zarar görmez değil mi?Önerebileceğiniz arkadaşlık siteleri ve sosyal sitelerde varsa bekliyorum.

İyi günler.

WizardOfOz
07/06/2007, 10:48
Spam(reklam mailleri) dışında bi derdin olmaz merak etme.Ama sana tavsiyem normal mail adresin dışında sadece üyelik işlemleri için kullanacağın (onay kodunun gönderileceği vs) başka bir adres alman iyi olur.

UuuR
07/06/2007, 11:27
Bence de yeni bi mail hesabı açıp, o mail hesabını kullanarak sitelere üye olman lazım..
Ek olarak, mail şifren ile siteye üye olurken girdiğin şifren mümkünse farklı olmalı..

fatbary
07/06/2007, 11:41
Mesela www.acilkanlazim.com bir kan arama sitesi.Şu anda üye sayılarıda az.Bu sitenin yazıaln amaçlar dışında bilgilerimi kullanması söz konusu olur mu? Üyelik sözleşmesini okudum. Rahatsız edici bir durum olduğu zaman şikayet mekanizmasının olduğu bi sistem varmı Türkiye'de ?

Verdiğiniz cevaplar içinde ayrıca teşekkür ederim.

WizardOfOz
07/06/2007, 12:34
Genelde kimse sitelere üye olurken Üyelik sözleşmesini vs. okumuyor halbuki bazı sözleşmelerde bilgilerini(e-posta) firmalara verebilme hakkı saklıdır şeklinde ibare olabiliyor.
Şikayet mekanizması mevzusuna gelince o iş Türkiye'de pek de kolay değil mesela pek çok webmaster sitesi hacklense bile elinden bişey gelmiyor yada yasal prosedürler o kadar çok ve masraflı ki uğraşmıyor.Bu konuda da sana önerim kendi güvenliğin için kendince önlemler alman olabilir.Bu zaten deneyim kazandıkça kendiliğinden olacak bişey.

ZuZuux
10/06/2007, 11:11
bol bol reklam içerikli mail alırsın tek sorun bu

by_ram
15/06/2007, 00:57
Genelde büyük, güvenilir olduğunu düşündüğümüz siteler mailin sonunda "Bundan sonra bilgilendirme maili almak istemiyorum" şeklinde link koyuyor. Forum sitelerinde de üye olurken Administratorden mail almak istemiyorum seçilirse pek bir sorun olmuyor.
Gerekli gördüğüm her siteye üye oluyorum ve spam derdim yoktur. Yani şimdilik ;)

kucukyilmaz
20/06/2007, 00:50
Üyelik için başka kişisel kullanım için farklı mail kullanırsan başın ağrımaz. Mesela benim mynet teki hesabıma günlük 100 tane spam geliyor :) Fakat umursamıyorum. Diğer hesabıma gelse kafayı yerdim galiba.