Tam Sürümünü Görmek İçin : Bilişim Yaz Kampı 18-31 Ağustos 2003
Predator
22/07/2003, 19:40
http://kamp.ieee.metu.edu.tr/
Kiskanmaya ba$liyorum TIP okumayan insanlari... :(
:cool:
Mingitau
22/07/2003, 20:24
Şunu genelleştirmesek.... Bilgisayar ve elktronik okuyanları desek... :p
Hayir.
Bir tekstil muhendisi, ziraat muhendisi ya da ba$ka biri 1-2 sene sonra benim ayirabilecegimden cok daha fazla zaman ayirabilecektir BT olaylarina.
I$in gercegi $u ki, ben ne kadar $ey bilsem de, ne kadarini payla$sam da 1-2 sene sonra artik buralarda olamayacagim. Cunku ogrendiklerimin de, payla$tiklarimin da benim akademik kariyerimde bana bir faydasi olmayacak, hatta buraya ayirdigim zaman bana zarar olarak donecek, donuyor.
Predator
23/07/2003, 11:09
@ASA,
Eğitimlerini başka branşta tamamlamış, BT dünyasında kendini çok ilerletmiş insanlar var.
Zaten internet,programlama,oyun,irc bence sigara kadar bağımlılık yapan şeyler.Bunlardan kopmak güç,
Bence TIP seçmek cesaret isteyen birşey,Hayatının sonuna kadar çalışş çalışşş...Diğer mesleklerdede çalışmak zorundasın ama tıp farkı bildigim kadari ile.Okulunu bitirde TUS sınavı için ankaraya geldiğin zaman misafir edelim seni.
Kampa katılma imkanı olanlar kaçırmasınlar
Artılarını eskilerini yazayım.
(-) Ankarada oturanlar için fiyatta konaklamasız diye birşey yok illa konaklamak zorundasın.
(-) Normalde odtunun her faliyetinde öğrencilere sağlam indirimler yaparlardı.Şimdi sadece odtu öğrencisine indirim yapmışlar.Oda sadece %10. Biraz para yeşil kokusu var...(dışarıdan gelen bir bir kişiye indirim uygulatma şansım var)
(-) Okul gibi derslere girmek zorundasınız.
(+) EBI Misafiranesinde kalınacakmış, Burasının otel odasından bir farkı yoktur.Ayrıca odalarda direk internet bağlantısı mevcuttur.(pc yok)
(+) Diğer herşey standart kalitede...
Of... Bıde unıversıtede okumayanların halını dusunelım..
Bu yaz kampları oldukça pahalı.
Para tuzağı..
Biz çayırın birinde toplanıp birbirimizle bu konuları gayet tabii konuşabiliriz. Eksiklerimizi tamamlayabiliriz.
@Predator;
Haklisin da karde$, ama dedigimiz gibi TIP ile ugra$an biri diger konulara, ozellikle BT gibi surekli geli$en bir konuya yeteri kadar yogunla$amaz.
Bu iki koca karpuzu ayni koltukta ta$iyabilmenin 2 yolu var benim icin, ikisinin pe$inden de ko$uyorum $imdi, ama o iki yol birden tikanirsa, sadece ortada kalirim.
@EAN;
Ben bu tip yaz kamplarinin desteklenmesinden yanayim. Onlarinki pahali geliyorsa, ba$ka alternatifler bulunmali, yapilmali. Elin gavuru Las Vegas'larda defcon yapiyor gunumuzde, ama bunlarin hepsine once yerel toplantilarla ba$lami$lardi.
@ASA;
tip ile bilgisayarlarin, ne kadar ici ice oldugunu gormek icin en yakinindaki ornegin enfeksiyon labaratuarina git, soyle bir bak, sonra genetik tibbi dusun, (ki sen baska bir brans secersen gozumdeki karizmani elime bicak alip ben cizecem) ve en nihayetinde henuz yapilmamislari dusun...
Sozgelimi dna haritasi ortaya cikarken, tip adamlari kadar makinelerde calisti, ne algoritmalar isledi, ne sorgular dallandi...
Haa, sen hala diyosanki, bu ulkenin gercekleri var, ben kadim dogum uzmani olacam, goz doktoru olacam, gidecem bir tasraya muayenehane acacam, para kazanacam, yat ve katlarin uzerine ASA yazacam, ozaman diycek bisiyim yok, ASAserv'i arar, patronunuza bir gelinlik dikin, benden olsun derim...
Bu yaz yapılan kampta üç ayrı kurs açıyoruz. Birincisi 18-22 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 45 saatlik Linux Kullanıcı Kursu. İkincisi 25-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Linux Ağ Yöneticisi Kursu. Üçüncüsü ilse 22-31 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan Java ile Uygulama Geliştirme Kursu.
@EAN herseye ragmen orda olmak ısterdım..
@redial;
Pe$inden ko$tugum yollardan biri de senin dedigine benzer. Ama genetik degil, medical computing.
Ama o da olursa Turkiye'de olamayacak maalesef... Atina'dan , Amerika'dan bildiririm belki ben de ileride :)
Su durumda, bir gun Memlekete geri donup haber spikeri olmayacagina soz vermeden birakmayiz bi yere ;)
redial'a katılmakla birlikte;
Bu memleketin sadece konusunda uzman olan kişilere değil, aynı zamanda konusu ile diğer bir konuyu, genellikle bilgisayar ve bağlı teknolojileri birleştirebilen adamlara ihtiyacı var.
Uluslarası bilgi veren bir dersin hocasının dökümanlarını bilgisayarda yazması, birkaç internet sitesini teleport etmesi, bunları CD'ye basıp bu kaynaklara bakın demesi, sonra derste öğrencilere kaynaklara bakma işinin nasıl olacağını neler gerektiğini falan anlatması içimde büyük bir "Helal olsun sana. Bunca yıldır senin gibi hoca görmedim" haykırışlarının yankılanmasına sebep olmuştu.
Çünkü adamın bölümündeki hocaların %99.99999'u halen bilgisayarı odalarına süs olsun diye koyup, eski tip kütük arşivleme sistemi ile dökümanlarını arşivleyip, kağıda basılmamış olana değer vermezken, bu adam internetin, bilgisayarın farkına varmış ve şu an için az ölçekte de olsa işi ile bilgisayarı birleştirmiş.
Memleketin sadece tarihçiye, coğrafyacıya, fizikçiye, tıpçıya değil, BT'ci tarihçiye, BT'ci coğrafcayıca da ihtiyacı var; hem de çok büyük ihtiyaç...
Ama kader utansın ki bunları birleştirenlerde ya mecburen ya bir heves ile yurtdışına gidiyor.
Kötü 18.08 Staj başlar, 29.09 Staj Biter; Okul başlar :yaaa:
Fiyatları yeni gördüm.
:uoooo:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.