PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ormanların İnşaaya Açılması

Mingitau
22/07/2003, 18:06
Atlas Dergisinin daoğal ve tarihsel sit alanlarının inşaaya açılması ile ilgili yasanın bazı yönleri ile ilgi olarak başlatmış olduğu kampanya katılmak için:
http://new.atlasturkey.com.tr/apps/proposal.app/view.php

Bu konu ve benzeri konular için www.atlasturkey.com.tr

MUBNET
23/07/2003, 14:59
Bence bu malum durumda, ormanların inşaaya açılması değil de, inşaat alanlarının dikim alanları için açılması gerekiyor.
Eğer böyle yapmıyorlarsa.....

Zerzevat Adam
23/07/2003, 15:30
En kötüsü şu:

Bunu fırsat bilen uyanıklar daha çok saldırıya, kundağa başvurup sonrada:

"AHA BEN YAKTIM BU PARASI BUYRUN BEN BURAYI ALIYORUM"

var mı öyle?

Volkan Uzun
24/07/2003, 09:37
aslinda olan şu, teklifte orman alanları değil orman alanı olma vasfını kaybetmiş alanlar inşaaya aciliyor. ama geçmişe bakarak devlete güvenmeyenler olarak tabii birçok kimse ( bn dahil tırsıyor buda yanlış kullanılacak die )
tabiide bunu birçok kişide önyargılı yaklaştığı ( gene ben dahil ) akp gündeme getirdiği için daha bir titiz oluyoruyz.
ama akp böyle işler yaparkenni önyargı nedense bedelliyi gündeme getirdiklerinde kalkıyor :)
kimse ( ben dahil ) akp orduyu zayıflatmak istiyor demiyor
ah ah.

redial
24/07/2003, 10:02
aslinda konu onyargi konusu degil,
bugune kadar benzer yasalarda hep, yasayi suistimal edebilecek aciklar oldu, ve bu aciklar, yasanin kendisinden daha cok kullanildi.

Olay yine altyapiya gelip tikaniyor, hukukcu degilim ama, daha simdiden einimki, bu yasaninda, aciklari var, ve bu aciklar bu iktidar doneminde olmazsa sonraki doneminde kullanilacak, ki genel uygulama, once boyle yasalar yapip, sonra secim doneminde bunlari kullanmaktir...

Hzir aklima gelmisken, hukukcu bir arkadasimiz varsa, yasalarin, onaylanmadan once neden incelenmedigini anlatablir mi?

Ornegin, ek motorlu tasitlar vergisi diye bisiy cikti, kendimden beklemeyecegim bir saflikla gittim yatirdim, dun ogrendikki yasa iptal, bizim paralar mefta olmus... Bu yasa, bu ek verginin son odeme tarihinden sonra iptal edilse idi, cok ciddi bir rakam bizlerden cikmis olacakti.

Bu yasalar, onaylandiktan sonra, yururluge konulmadan bu incelemeden gecemez mi?
Su anda ben ve benim gibi, gidip vergisini odeyenlerin, odemeyenler karsisindaki esitsiz durumu da hukukun kapsaminda degil mi?

Bu tip carpikliklar sadece bizdemi var, yoksa bu dunya mi boyle,

Sahin
24/07/2003, 10:25
Orman ne güzel, ne güzelll...

redial
24/07/2003, 11:15
kazmalar elimizde cukur acalim
kurekler elimizde toprak atalim
yaz demeden kis demeden agac dikelim
hey
yaz demeden kis demeden agac dikelim

(koro)

HunTER
24/07/2003, 11:33
Benım anlamadıgım bı baska konu ıse bu yasaların neden sureklı dırekten dondugu? Yanı adamlar nerdeyse bır senedır ıktıdardalar ama daha yasa namına bı tek uyum paketı cıktı meclısten.. Iyıde neden? Bu adamlar meclıste cogunluga sahıp degılmı? Yada oraya yasa yapmları ıcın gonderılmedımı? Oyleyse ne bu vurdumduymazlık.. Kaybedılen zamanın hesabını kım verıcek?

Isın bıde muhalefet boyutu var.. Haberde ızledıgım kadarıyla CHP, bahsı gecen yasa tasarısında duzenleme yapılsa dahı destek vermıyecekmıs.. Aferım.. Iyı pekı devlet nasıl kaynak yaratıcak? Bu konuda soylıyeceklerı bısıy varmı? Yoksa bunların tek gorevı ıktıdara celme takmakmı? Uc gun sonra memleket tepetaklak oldugunda ne dıyecekler? Bız ıkdırda degıldık canım sadece muhalefet yaptık mı?

Ya bu memlekette ısler neden boyle yuruyor anlamıyorum.. Hıc mı aklı basında bı sıyasımız olmıycak bızım.. (Gercı olsa nolur, aklı basında adamı bız ıktıdar yaparmıyız..)

Mingitau
24/07/2003, 19:21
Hunter olay kaynak yaratma olarak görülmemeli, sıvama işlemini yapmasınlar sorun kalmaz eşşek yüküyle de kaynak olur.
Ormanların inşaaya açılmasında nedense örnek Sultanbeyli ve civarı var bir tek sadece oraya özgü yasa çıkarırsın olur biter. Ancak şu varki, orman tarifi yapılan yerler Karadeniz Ormanlarına göre hazırlanmış. Yani Sen biyerlerini yırtsan yine de Akdeniz' de ya da Ege' de o ormanı göremezsin. Fundalıklar Ormandır Akdeniz ve Ege için Tabii bu fundalıklar şöyle deniz manzaralıysa içindekiş sadece bölgeye özgü kuş, ot börtü böcek, sürengen vs türlerini kimse düşünmüyor. Bir güzel villa kondurabilseydi oraya, şöyle her yaz denize karşı ne kadar güzel mantığıyla yaklaşıyor. Zaten hepi topu 1-2 aylık kullanacağın yer orda sana oranın tarihinden kalan miras var. Hemde miras yedi olamayacağınbir miras. Bu miras doğanın kendisi. Dikkat edelim İstanbul un 1930 lardan kalan fotoları ile şimdilerde olan durum arasında yeşilden siyaha geçiş var. Çok yazık olur çok....
Bir örnek Mesela Kaz Dağının şimdilik sahil belediyelerinde dönen oyunlarca eteklerindeler, bu yasa ile olacak olantepesine kadar çıkmaları olur. Çıkan yangın çokluğundan belli olmaya başladı neler olabileceği...

Mingitau
24/07/2003, 19:30
@redial
Dünya Böyle :D
Tüm ftura cart curtta son günü bekleyen insan olarak tavsiye ediyorum bu arada elinizdeki parayı yatırım fonu vs ile değerlendirebilirsiniz :D

HunTER
25/07/2003, 10:19
Pekı one surulen teklıf kabul edılmedı.. Yada gıdırılmesı gereken bazı endıseler var.. Ama memlekette zor durumda.. Oyleyse onumuze konan herseyı reddetmenın yanında bı de alternatıf cozum yolları uretılmelı oyle degılmı?

Benım takıldıgım noktada bu zaten.. IMF ın bılmem kacıncı donem borc odemesının gunu geldıgınde eger elımızde kaynak yoksa bu borc bızden alınan ek vergılerle odenecek.. Bu durumda kımse bundan sıkayet etmesın..