Tam Sürümünü Görmek İçin : windows xp de kullanıcı şifresiz oturum açılırmı?
windows xp de kullanıcı şifresiz oturum açılırmı? şirkette ortak pc de internet var herkesin kullanıcı adı var benim yok kullanıcı oluşturmadan pc yi açabilirmiyim??
Virtuozzo
02/06/2007, 23:52
Eğer aktifse Guest hesabıyla oturum açabilirsin.
Guest hesabı aktif değilse mecburen varolan oturumlardan bir tanesini kullanarak oturum açmak zorundasın.
bi ihtimal adminstor hesabı şifrelenmemiştir. Güvenli kip de açmaya çalışırsanız listede gözükür. Şifresiz ise , girip kendinize hesap oluşturabilirsiniz.
ya da o herkes den kullanıcı oluşturma yetksine sahip birini bulun ve oluşturuverin..
WizardOfOz
06/06/2007, 19:03
Ben bunu şu an nerde olduğunu hatırlamadığım bi yerde okumuştum ve pc'yi güvenli modda başlatarak çok kolay şekilde admin hesabı oluşturmayı anlatıyordu.Bulursam linkini yada yazının kendisini atarım.
Sam Orpheus
06/06/2007, 20:49
Ben bunu şu an nerde olduğunu hatırlamadığım bi yerde okumuştum ve pc'yi güvenli modda başlatarak çok kolay şekilde admin hesabı oluşturmayı anlatıyordu.Bulursam linkini yada yazının kendisini atarım.
eğer böyle birşey varsa 3 ay önce ağlayarak format attığım bilgisayarıma yanarım..
hesap olmadan oturum açılmaz.
başkasının hesabından oturum açılacaksa şifreyi resetleyen ya da hashi alıp kırıp şifreyi görmenizi sağlayan olmadı yetki olmadan yeni bir admin vs. hesabı oluşturmanızı sağlayan uygulamalar var.
windows şifresi resetleyen uygulamaların birçoğu kullanıcı hesabı oluşturma işini de yapıyor.
WizardOfOz
07/06/2007, 17:57
Mevcut kullanıcıların şifrelerini değiştirebileceğin bi yöntem buldum gerçi denemedim ama işine yararsa pm at.Burda vermek uygun olmayabilir.
hirens boot cd de linux tabanlı bir yazılım var bu işi yapan. Bir kaç defa kullandim.
hocam bu yazdığınız olayı biraz daha açarmısınız ?
diyelimki bilgisayarda bir hesap var şifreli bşaka bir hesap yok demşisiniz
güvenli kipte açıp
ve admın ın sıfrelenmedıgınden emın oluyorsunuz
Şifre var diye giriş yapıyorsunuz sonrada şifrelenmediğinden emin olunuz diyorsunuz ?
nne yazıkkı forum bu konudakı yaızımı kaldırmıs ve sıze ıyılık yapcam dıye 3 puanımı yemıs
yanı anlıycagınız bu konuda gercekten ıse yarar bır sey yazdıgınız zaman sılınecektır
cunku bazılarının dusuncelerıne gore bu hack
halbukı bu wındows un bıle kabul ettıgı bır acık
ve hıc bır program fılan calıstırmadan
Predator
22/06/2007, 10:05
nne yazıkkı forum bu konudakı yaızımı kaldırmıs ve sıze ıyılık yapcam dıye 3 puanımı yemıs
yanı anlıycagınız bu konuda gercekten ıse yarar bır sey yazdıgınız zaman sılınecektır
cunku bazılarının dusuncelerıne gore bu hack
halbukı bu wındows un bıle kabul ettıgı bır acık
ve hıc bır program fılan calıstırmadan
Yazınızın silinme sebebini dikkatli okusaydınız, "Anlamsız, Alakasız ileti göndermek" olduğunu anlayabilirdiniz.
Bahsettiğiniz yöntem, anlamsız, alakasız bir yöntemdir. Denemek bile gereksizdir. Mesajın içeriğini boşverin anlatımda kullandığınız dil için bile silinmesi uygundur.
Site muhteviyatını birazcık inceleyin, başka yerlerle karıştırmayın.
Windows Xp Cd si takın. Pisiyi yeniden başlatın.
Kurulum devam ederken bir yerde 'R' tuşu seçeneği gelir. R tuşuna basın
Kurtarma konsolu gelir. Admin şifresini isterse girdikten sonra DOS benzeri bir ekranla karşılaşırsınız.
Sırasıyla bu komutları yazın:
CD\
cd system32
cd config
ren software software.bak
ren system system.bak
cd c:\windows\repair
copy software c:\windows\system32\config
copy system c:\windows\system32\config
exit
Xp yeni kurulmuş gibi olur. Bazı programlarınız çalışmaz. Ayrıca admin şifresi isteyip istemediğinden emin değilim onun için yazdım. İsterse bu bilgiyi başka yerde kullanırsınız.
Predator
22/06/2007, 19:00
Evet böylece daha önceki kullanıcıların hiçbiri sisteme giremez, kayıtlı önemli birçok veri kaybolur, efs ile güvenli hale getirilmiş dosyalara bir daha asla ulaşamazsınız :iih:
@Fobus +1
erd commander önerebilirim.
Evet böylece daha önceki kullanıcıların hiçbiri sisteme giremez, kayıtlı önemli birçok veri kaybolur, efs ile güvenli hale getirilmiş dosyalara bir daha asla ulaşamazsınız :iih:
@Fobus +1
erd commander önerebilirim.
Kullanıcılar siliniyor ama klasörleri duruyor. efs sini bilmiyordum.
Admin şifresini isterse girdikten sonra DOS benzeri bir ekranla karşılaşırsınız.
Admin şifresini bilse zaten admin şifresi ile girip kendine bir kullanıcı açar...
Herkes kullanıcı hesabı açtığı bir bilgisayarda admi oturumu olmaz. Kullanıcı seçme ekranı gelince 2 kez ctrl+ alt + del tuşlarına bas. admin yaz entere bas. Şifre ayarlanmamışsa admin olarak girersin. Ya denetim masasından kullanıcılardan yeni kullanıcı oluşturursun ya da administrator adlı kullanıcıya şifre atarsın. Admin sen olursun.
screamddtt
23/06/2007, 22:00
erd commander veya cia
http://www.password-changer.com
Lazım olur.
Bildiğim kadarıyla SP2'den önce güvenlik kipde administrator hesabı için herhangi bir sorgulama yapılmıyor.Yani eğer sp2 yüklü olmayan bir pc ile uğraşıyorsanız ve şifreliyse güvenlik kipte giriş yaparak yeni bir admin hesabı oluşturabilirsiniz.
Bunun dışında sp2 yüklü makinalar için özellikle windows xp şifre değiştirmeye göre hazırlanmış ufak linux sürümleri bulmanız mümkün ki bunlarda cd den boot olmakta sonrasında basit birkaç adımda şifreyi değiştirmekte.
selami_32
26/08/2007, 09:26
http://home.eunet.no/pnordahl/ntpasswd/
benim windows xp coklu acilis cdsine bunu entegre ettim kirmadigi xp admin sifresi yok linux tabanli
saygilar
ApexLoader
27/08/2007, 00:05
eğer böyle birşey varsa 3 ay önce ağlayarak format attığım bilgisayarıma yanarım..
XP şifresini kırmanın yuzlerce yolu var. neden ağladın ki?
Sam Orpheus
30/08/2007, 19:56
ağlamak sanırım biraz abartı olmuş :utangac:
ama çok üzülmüştüm gün içinde bulamayınca format atmam gerekti,
meraktan sakin kafayla araştırdığımda google da erd commander , linux iso lar buldum test ettim güzelde çalıştı.
copy software c:\windows\system32\config
copy system c:\windows\system32\config
exit
şu işlemler sırasında sanırım user-hesapları değişiyor
local kullanıcı adları ve şifreleri config de sam db sinde tutuluyor.
ama adamın istediği eski hesapların silinmesi değil kendine yeni hesap oluşturması,bu sebeple Helunun yapacağı işlemle diğer hesapları kaybetme riskin vardır.
Erd commander i bi araştır işini görecektir bir çok yerdede nasıl kullanılacağı hakkında bilgiside var bilgiye gerek yok start menüsüne gir orda recovery yada unlock gibi birşey vardı oradan resetleyebilirsin.
Revlisin söylediği gibi açılırken F8 e girerek güvenli modda açtıktan sonra mevcut hesaplar birde + adminstrator hesabı geliyor ve genelde bu hesaba şifre koymak unutulduğundan buradan bilgisayarı açıp denetim masasından yeni bir hesap oluşturmak mümkün olabiliyor..
Bunun xp nin bir açığı olduğu kesin gib çünkü vistada oluyormu diye denedim ama olmadı
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.