PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows xp kur başa dönüyor.

umkarum
02/06/2007, 09:45
Merhaba arkadaşlar

Benim sorunum kurulumun ortalarına doğru başlıyor. Windows'u defalarca kurmuş birisiyim ama bu sefer sorun çıktı. Sıfır bir harddisk aldık. Harddiski değiştirdikten sonra kurulumla ilgili sorun çıktı. Sorunum şu;
Xp cd sini takıyorum. Bios ayarlarını yapıyorum, sonra sadece "boot froom cd:" yazısı çıkıyor ve 15-20sn bekliyor. ondan sonra cd rom okumaya başlıyor ve windowsu kur, lisans sözleşmesini kabul et, bölümleme yap... gibi adımları geçtikten sonra dosyalar cd romdan diske kopyalanıyor diyor. Sistem tekrar 15sn içinde yeniden başlatılacak dedikten sonra açılıyor ve tekrar "boot from cd:" yazısı çıkıyor 15-20sn bekliyor.. Kur tekrar başa dönüyor. Tekrar kura dönüyor. Yukarıdaki adımları tekrar baştan yapıyor. Yani sorunum kapanıp açıldıktan sonra Windows XP ilk defa Graphical User Interface(GUI) - Grafik kullanıcı arabirimi ile açılıyor ekranının gelmemesi ve bir nevi kura devam edememek. Bu durum çok başımı ağrıttı. Bir hata mesajı verse anlıyacağız ama hiçbirşey yok gibi sil baştan. Her yolu denedim, kabloları değiştirdim, jamper larla oynadım kurum cd lerini değiştirdim ama bir türlü sonuca ulaşamadım uzman arkadaşların yardımını bekliyorum.:garip:

SİSTEM BİLGİLERİM
CELERON 2100
GİGABYTE GA-8ST800
SEAGETE 160GB HARDDİSK (YENİ)
LG 52x24x52 CD RW

Predator
02/06/2007, 09:58
İlk kopyalama işleminde sonra 15 saniye içinde yeniden açılacak dediğinde cdyi kendi isteyene kadar çıkarmayı denediniz mi? Belki bir şekilde siz boot etmeseniz bile tekrar cdden boot edip kuruluma yeniden başlıyor olması muhtemel

umkarum
02/06/2007, 11:58
İlk kopyalama işleminde sonra 15 saniye içinde yeniden açılacak dediğinde cdyi kendi isteyene kadar çıkarmayı denediniz mi? Belki bir şekilde siz boot etmeseniz bile tekrar cdden boot edip kuruluma yeniden başlıyor olması muhtemel

denedim cd yi çıkardım bekledim daha sonra cd yi takın enter a basın yazısı çıktı. sonra hobba sil baştan yüklemeye başladı bide ilginç yanı 15sn beklemeden önceki yüklemeleri yaptığını görüyoruz. anlayamadım gitti bu işi sağ ol.:(

Predator
02/06/2007, 12:16
Harddisk üzerinde yazmaya karşı koruma olmadığına eminmisiniz? Bazı diskler üzerinde kapasitenin belli bir kısmının kullandırılması yada reboottan sonra eski haline getir gibi seçenekler bulunuyor.

Yerinizde olsam kuruluma geçmeden önce disk üzerinde bölme işlemi yapmadan ve fast değil normal şekilde tek parça formatlayıpta denerdim. Yine olmazsa anakart üzerindeki ayarları kontrol edip sonuç alamazsam ilk önce disk kablosunu daha sonra yerini değiştirip denerdim. Ama ilk başta düzgün tek parça bir format en mantıklısı sanırım

Fobus
02/06/2007, 12:29
Bu tip hatalarla eski anakartlar ve Windows Xp sp2 ikilemesinden dolayı çok karşılaştım. Eğer düşündüğüm durum ise Bios Update yapın sorununuz çözülecektir.

umkarum
02/06/2007, 13:29
Bu tip hatalarla eski anakartlar ve Windows Xp sp2 ikilemesinden dolayı çok karşılaştım. Eğer düşündüğüm durum ise Bios Update yapın sorununuz çözülecektir.

şu bios updateyi ayrıntılı bir biçimde yazarmısın nasıl yapılır.

orange
02/06/2007, 16:25
denedim cd yi çıkardım bekledim daha sonra cd yi takın enter a basın yazısı çıktı. sonra hobba sil baştan yüklemeye başladı bide ilginç yanı 15sn beklemeden önceki yüklemeleri yaptığını görüyoruz. anlayamadım gitti bu işi sağ ol.:(

Bence burada biraz daha ugraş.Birinci işlemleri yaptıktan sonra kurulum başlaması icin pc kendini yeniden başlattığında bios a gir ve boot seceneklerinden ilk açılışı hdd olarak göster.İleride windows cd sini istiyecektir o zaman takarsın.