Tam Sürümünü Görmek İçin : for döngüsü???
arkadaşlar nereye yazacağımı bilemedim.
bir for döngüsü assembly dilinde kaç instruction satırına denk gelir? sorma amacımı da bildireyim PICC'de for döngüsü ile delay yapmaya çalışıyorum. o yüzden bu bilgiye ihtiyacım var.
şimdiden teşekkürler
acehreli
02/06/2007, 01:11
Kullandigin derleyiciye, hedef islemciye, derleyici seceneklerine (ornegin "optimization options"), vs. gore degisir.
Ali
hangi for döngüsü;
"for" mu "for ( ; ; )" mu "for (başlangıç;koşul;işlem)" mi
C de keywords neredeyse tekbir assamby koduna denk gelir dek for u alırsan
assamblydeki jnz, jne ile bir label dan oluşan bloğa denk gelebilir;
for (başlangıç;koşul; işlem) de sorun biraz karmaşık başlangıç ataman, koşulun ve işlem kodun değişken ve bu loop un içinde. Hepsini toplarsın kaç çevrimde olduğunu bulmak için.
İkinci sorun işlemcin ne her işlemci aynı kodu aynı çevrimde çalıştırmaz data sheet yada manual ine bakman lazım.
Üçüncüsü Derleyicin ne ? bütün derleyiciler aynı şekilde derlemezler.
Bu bilgileri versen dahi çevrimi hesaplayacak boş birini tanıyormusun?
Ufak bir not delay komutu oluşturma için for kullanmak doğru yaklaşım olmayabilir bütün processor larda aynı süreyi sağlamaz, frekansa göre değişir. Sence işletim sistemleri farklı frekanslardaki işlemcilerde bu işi nasıl hallediyorlar?
saat frekansını orantı sabiti alarak deneyebilirsin. Buna benzer bir eski pascal kodu vardı bulabilirsem eklerim, bulamazsam nette biraz araştırırsan bulabilirsin sanırım.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.