Tam Sürümünü Görmek İçin : kim susturacak star'ı
kehkesan
21/07/2003, 15:45
Bir ülkenin basbakanına(bu insanı sevmiyor olsalarda)kimsenin sacma sapan ve kanıtsız seylerle saldırmaya hakkı yok.Medyayı silah olarak kullanıyor bu herif.Gecenlerde gazetde okudum cem karacayı bile dolandırmis seytan herif.Yaptıklarının yanına kar kalacagini zannetti herhalde
omerosmanoglu
21/07/2003, 18:02
Burası demokratik bir ülke hakarete varmadığı sürece kimsenin kimseyi susturmaya hakkı yok ama yapılan ucuz propaganda 'ya da halkımız kanmayacak kadar akıllı teleşlanacak bir hal yok.
Ben pek emın degılım bundan ama yınede elden gelen bısey yok.. Zaten uzun suredır ızlemıyorum o kanalı..
allahtan demoktratik bir ülkeyiz!
Önce IMF'cimisiniz değilmisiniz nesiniz onu bir anlayalım.
Mingitau
21/07/2003, 20:39
He he Ansugo :p
Hatırlarsanız Ocal.Net te bir vural Savaş ımız vardı, gelip arasıra bişiler karalar giderdi, benzer vak' a diyorum:)
Adrenalin
21/07/2003, 21:37
6 DAVAsı var Uzan beyin. Heralde susmak zorunda kalıcak. Gerçi artık adam Konuşmalarına gazetecileri bile almıyor :) Eee dili yeterince yandı.
Ama şunu diyeyim bizim milletimiz bunu meclise çıkartır birsonraki seçimlerde.
Kendini şuan acınan insan gibi gösteriyor.
omerosmanoglu
21/07/2003, 21:57
Orjinal mesajı gönderen RaiST
allahtan demoktratik bir ülkeyiz!
Az çok öyleyiz zamanla oturacak taşlar yerine daha 80 sene olmuş
Eskiden adetti bir ortama girince önce selam verilirdi. 1. Mesajda yaradana sığınıp yağdırma yeni moda herhalde:confused:
Orjinal mesajı gönderen omerosmanoglu
....yapılan ucuz propaganda 'ya da halkımız kanmayacak kadar akıllı teleşlanacak bir hal yok.
Bence yanılıyorsun. Uzan değilmiydi 3 Kasım seçimlerinde %7 lik oyu alan. bu da yaklaşık 2.500.000 kişiye tekabul ediyor.
Dun offshore magdurlarına paralarını dagıtıyodu uzan gurubu.. Gece haberlerınde.. Dogrusu ben bu denlı ıkıyuzlu mıllet gormedım.. Yolsuzluk yapanları lafa gelınce yerden yere vururlar ama basa geldıgınde "ya canım tıkır tıkır calısıyodu bu banka".. Allah sabır versın hepımıze..
Ve hatta neye layıksak o olsun.. Uzan basa gelsın ınım ınım ınletsın hepımızı o gun aklımız basımıza gelır belkı..
Konuyu ortaya atan arkadaş kaybolmuş arkadaşlar, boşverin.
Starı ben sustururum ama bir kanalım bile yok o yüzden susuyorum :)
omerosmanoglu
22/07/2003, 11:14
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
Bence yanılıyorsun. Uzan değilmiydi 3 Kasım seçimlerinde %7 lik oyu alan. bu da yaklaşık 2.500.000 kişiye tekabul ediyor.
Tepki oylarıdır onların çoğu. Akparti vs.. partilere oy vermeyenler tepki oylarını uzan'a vermiştir bence.
Bana çok komik gelen bir şey daha var Cem Uzan parti logosunun altına cem uzan diye imza atıyor, Parti logosu değilde yağlı boya tablo sanki.
Orjinal mesajı gönderen Sahin
Starı ben sustururum ama bir kanalım bile yok o yüzden susuyorum :)
fenerbahçeliysen bir kanalınız var artık.çünkü fenerbahce bir tv kanalı açıyormuş. Ancak cem uzana tepki verirmi bilmiyorum. ama şuan kesin fenerbahcenin tv kanalı fenerbahçe maçlarını veremez olması
bence starı bi süre daha kimse susturamaz bu bir...
ikincisi bu adam bi daha seçimlere girerse millet vekili olur...
sonuncusu kehkesan kimsin sen ilk mesajında insan bu konuylamı başlar aklıma ankaralı başka bi arkadaşım geldi... birden
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
fenerbahçeliysen bir kanalınız var artık.çünkü fenerbahce bir tv kanalı açıyormuş. Ancak cem uzana tepki verirmi bilmiyorum. ama şuan kesin fenerbahcenin tv kanalı fenerbahçe maçlarını veremez olması
Elhamdulillah :s006:
Cem Uzan Bu aralar çok sıkıştı. Mahkemeler ardıardına açılmaya devam ediyor. umarım bunlar sonuç verir..
Mingitau
23/07/2003, 14:32
Orjinal mesajı gönderen omerosmanoglu
....................
Bana çok komik gelen bir şey daha var Cem Uzan parti logosunun altına cem uzan diye imza atıyor, Parti logosu değilde yağlı boya tablo sanki.
Yaw o onların ailede var...
K.Uzan imzasını da uzun süre görmüştük tvlerde...
Eskiden hükümdarlara davul, gürz, sancak filan hediye edilirmiş buda onlarda yeni yönetici anlamına geliyo galiba...
arkdaşlar şöyle diyeyim,
bizim milletimiz kendisine yapılan hiç bir kötülüğü bireysel olarak unutmaz, fakat toplumsal olarak hiç hatırlamaz.
bundan önce millete yapılan binlerce kötülük var ve hiçibirini cezanladırıramamış. ceza olarak sadece mahkemede yargılamaktan bahsemediğimi biliyorsunuz..
o nedenle bu vatandaş bi dahaki seçime %99 meclise girer. hele de bu iktidar başarız olursa kesin. tabii ki o zamana kadar hala ortada dolaşabilirse... seçimlerden önce bi laf duydum bayaa hoşuma gitti ve doğru olduğuna inanmaya başladım.
bizim milletimiz eğer birine ceza verecekse onu iktidara getirerek yapar başka hiçbir şey yapmaz...
Orjinal mesajı gönderen fursun
bizim milletimiz eğer birine ceza verecekse onu iktidara getirerek yapar başka hiçbir şey yapmaz...
Keşke beni iktadara getirsede cezalandırsa(!).
Öyle cezaya can kurban.
Söz hortum falan yapmam ha
Tepki oylarıdır onların çoğu. Akparti vs.. partilere oy vermeyenler tepki oylarını uzan'a vermiştir bence.
[/QUOTE]
abi tepki oy verin onda birini secmemekde tepkidir ama tepki oyu benim bildigim bo$ atilir
aslinda türk secmeni secimde ona sunulan seceneklerin dönemine göre en dogru olanin secmistir (bu konu su götürür konuyu dagitmayalim) ancak cem ozun %10 oynuyor yani %7 saf buldu bir %3 üde bol reklam yaparak tencere pazarlama sirketi gibi partisini pazarlayarak bir kaparsa (para önemli deyil nasil olsa o onu bir yerden finanse eder)
sorun cözülmüs olcak asil ömenli olan %90 yeniden ikna etmek deyil gecen secimdeki %7 ye cem ozonun bir alternatif olmadigini ispatlamak dedi acizane kara lahana
ya millet ceviz.net bir parti kursakmi hani
baska olarak ASA mizda var imaj herif nede olsa ;)
Orjinal mesajı gönderen kara_lahana
abi tepki oy verin
ama tepki oyu benim bildigim bo$ atilir
aslinda türk secmeni secimde ona sunulan seceneklerin dönemine göre en dogru olanin secmistir (bu konu su götürür konuyu dagitmayalim) ancak cem ozun %10 oynuyor yani %7 saf buldu bir %3 üde bol reklam yaparak tencere pazarlama sirketi gibi partisini pazarlayarak bir kaparsa (para önemli deyil nasil olsa o onu bir yerden finanse eder)
sorun cözülmüs olcak asil ömenli olan %90 yeniden ikna etmek deyil gecen secimdeki %7 ye cem ozonun bir alternatif olmadigini ispatlamak dedi acizane kara lahana
baska olarak ASA mizda var imaj herif nede olsa ;) [/QUOTE]
abi tepki oy verin
baska olarak ASA mizda var imaj herif nede olsa ]:kuuul: :kuuul:
Ali Sarı
03/08/2003, 16:58
Orjinal mesajı gönderen Axion
He he Ansugo :p
Hatırlarsanız Ocal.Net te bir vural Savaş ımız vardı, gelip arasıra bişiler karalar giderdi, benzer vak' a diyorum:)
Bir de Alavim vardı. Ben özledim kendilerini. :P
abi tepki oy verin
Boş oy atmak ya da hiç oy atmamak Türkiye'ye ve halkına hakaretten başka birşey değildir.
Oy kullanmamanın kimseye faydası yoktur. Herkes kötü diyorsak bile, kötünün içinden en iyisini özgür irâde ile seçip oy kullanmak bir vatandaşlık borcudur.
Volkan Uzun
03/08/2003, 22:20
kötününü iyisi ??
himm buna katilamicam ansugo.
kötünün iyisini seçtiğinde, o seçtiğin kendisini deskteklediğin için seçtiğini düşünecektir ve kendisinden memnun olduğunu düşünecektir bence.
boş oy atmak, hiçbiriniz benim oyuma layık değilsiniz demektir, değişin biraz demektir benim için.
boş oy != oy kullanmamak
Onlarda hemen değişecektir, akıllanacaktır.
Boş oy çok olursa o boş oyların en çok oy alan partilere gittiği, eğer yeterli katılım olmazsa hükümetin meşruiyetinin azalacağı, icabında yeniden seçim yapılacağı, yeniden seçim yapılana kadar hükümetin idaretin yapılacağı, bu zaman zarfında idareten yönetenlerin memleketin içine edeceği, bir seçimin yüz milyarlara mal olduğu, oy vermenin demokrasinin temeli olduğu, oy olmadığı zaman demokrasi olmayacağı, Demokrasi olmazsa eski tek partinin ya da askeri otoritenin olacağı, toplumun kaderini ya sağır sultanın ya da siyasetten anlamayan askerin yapacağı, toplumlarda değişimin yavaş olduğu, siyasette de yavaş olacağı, oy vererek yönetimden kaçmanın yerine hem oy verip hem hesap sorulması gerektiği, demokrasinin sadece oy vermekle değil aynı zamanda bireysel olarak idareyi denetlemekle olabileceği, bunun ne zaman anlanacağı...
Bu cümle bozuk oldu. Herbirini açıp tek tek tartışalım...
Orjinal mesajı gönderen kehkesan
Bir ülkenin basbakanına(bu insanı sevmiyor olsalarda)kimsenin sacma sapan ve kanıtsız seylerle saldırmaya hakkı yok.Medyayı silah olarak kullanıyor bu herif.Gecenlerde gazetde okudum cem karacayı bile dolandırmis seytan herif.Yaptıklarının yanına kar kalacagini zannetti herhalde
herhalde susturdular. bu kadar da çabuk susacağını zannetmiyordum..
Mingitau
13/08/2003, 10:53
Başbakan kendi susturdu. Böylecenede bu konunun cevabı gelmiş oldu :p
kehkesan isimli üye mantıklı ve kanıtı olan şeylerden bahsettiler!Mesala Erdoğanın Talibanla olan fotoğrafı,Erdoğanın Wolfowitz'e gönderdiği mektup ortaya çıkmıştır!İddialarınız asılsızdır!Yargısız infaz yapmayınız!Cem Uzan iktidara geldiğinde herşey daha iyi olacak!
seçimlerden önce bi laf duydum bayaa hoşuma gitti ve doğru olduğuna inanmaya başladım.
Yanılıyorsun!Yanlış bir tesbit!DSP hükümeti iktidardan düştü!
Başbakan kendi susturdu. Böylecenede bu konunun cevabı gelmiş oldu
Yapılan büyük bir yanlıştır!Uzanlara yapılan siyasi linci kınıyorum!
Yapılan büyük ir yanlıştır!Uzanlara yapılan siyasi linci kınıyorum!
bende sizi kınıyorum. Anlaşılan kaptıracak paranız hala var
Mingitau
27/04/2005, 19:45
Yahu niye kınıyorsun ki? Uzan ailesiyle alacak verecek ilişkin mi vardı, yazılı olmayan sende...
Ben siyasi linçin tarihte görülmemiş bir banka boşaltma olayından sonra gerçekleşenini severim.
Yargısız infaz yapma Mehmet!
Ansugo, Uzanlarla ilgili iddialar ispatlanamamıştır!Bu yüzden yargısız infaz yapma!
Ansugo, Uzanlarla ilgili iddialar ispatlanamamıştır!Bu yüzden yargısız infaz yapma!
Özür dilerim. TMSF ve BDDK gibi kurumların canları sıkıldı mı içi tıka basa dolu olan bankalara falan çöktüğünü; sonra gazı bir alıp devam ederek bankanın içini tıka basa dolduran kişilerin villalarını, köşklerini,televizyonlarını,gazetelerini falan tamamen hukuka aykırı olarak açık artırma ile sattığını unutmuşum. Zaten bu kurumları devlet kurmadığından bunlar o kadar kötü yargısız infaz yaparlar ki o zaman binlerce kişinin imarzede olması hep bu adaletsizlik yüzündendir.
Uzan yesin sizi. Hala nasıl savunuluyor anlamak mümkün değil.
Siyasi lince kurban gitmemek için ülkeyi terkettiler!
Uzanların mallarına mahkeme kararı olmadan el konuldu!Bu yanlış!Sırf bu yanlış yüzünden Türk devleti ve Türk Halkı büyük tazminatlar ödemek zorunda kalabilir!Uzanların malları çok ucuza ve yabancılara satılmakta!Bu nasıl iş!
Bir yerde okumuştum galiba!BDDK demişki;Uzanların malları Uzanların izni olmadan satılamaz!
Uzan yesin sizi. Hala nasıl savunuluyor anlamak mümkün değil.
Arkadasin gercek kimligini bilmedigin icin belki anlamak zor geliyordur.
Siyasi lince kurban gitmemek için ülkeyi terkettiler!
Uzanların mallarına mahkeme kararı olmadan el konuldu!Bu yanlış!Sırf bu yanlış yüzünden Türk devleti ve Türk Halkı büyük tazminatlar ödemek zorunda kalabilir!Uzanların malları çok ucuza ve yabancılara satılmakta!Bu nasıl iş!
Bir yerde okumuştum galiba!BDDK demişki;Uzanların malları Uzanların izni olmadan satılamaz!
Bu bahsettiğiniz kitaplarda falan olur.
Uzanlar gibi multimilyarder olacaksınız ve sizi Türkiye'de savunacak konularında uzman 10 tane avukat tutamayacaksınız? Ve bu avukatlar mahkeme kararı olmadan el konulan mallar konusunda yürütmeyi durdurmadan başlayıp bir sürü kararı aldıramayacak?
Bugün Türkiye'de işe yeni başlamış hangi avukata birkaç yüzbin dolar teklif ederseniz ve burada bir hukuksuzluk var temizle derseniz o avukat gerekirse uyumaz ve kan kusturur o devlete de savcıya da mahkemeye de.
Hadi devlet hukuka aykırı olarak Uzanların mallarına el koydu. Peki bu devlet 100binden fazla baroya kayıtlı avukatın ceplerine ve akıllarına da ipotek mi koydu?
Bunu geçelim... Devlet böyle bir hukuksuzluğu göz göre göre yapacak ve hükümete muhalif onlarca gazeteci hükümeti tarumar edemeyecek?
Bana böyle mantıksız saçma sapan şeyler söylemeyin. "Okumuştum galiba"lar ile bir yere varamazsınız. Varsa dişe dokunur bir iddia buyrun. Bizi de aydınlatmış olursunuz.
@Elmas, sizin uzanlarla bir ilginiz var mı?
Avukatlar işlerini yapıyorlar ama hükümet engel oluyor!Sürekli Uzanlar için yasa çıkartmaya çalışıyorlar!Mahkeme de işlerini rahatlıkla yapamıyor bildiğim kadarıyla!Sürülen hakimler varmış bazı kaynaklardan öğrendiğime göre!
Ben okumuştum diyorum!Bunun nedeni tam olarak hangi kaynaktan olduğunu hatırlayamadığım için!Ben gerçeklerden bahsediyorum!
Hükümeti eleştiren gazetecilere tek tek dava açılıyor!Ayrıca bazı gazeteciler Uzanlara yapılan haksızlığı dile getiriyorlar!Yeni TCK'da basın için çok ağır maddeler yer alıyor!Bundan haberin varmı!
Uzanlarla bir ilgim yok Mehmet!
Biryerlerde okumuştum, "Türkler uzaydan gelmiştir" diyordu. Emin değilim ama bu bir gerçek!
erman_arık
10/05/2005, 15:52
Merhaba,
Arkadaşlar uzanlar her türlü sahtekarlığı yapmış olabilirler. Bunun karşılığınıda odemekle yükümlüler. Ancak asıl mesele bu işte kasıt olasıdır. Neden yanlızca uzanlara yapıldı Toprak holdinge, DOGAN HOLDİNG e, ( * pekiyi yi hak ediyor bence ) ÇUKUROVA HOLDİNG e ( ki çok uğraştılar ama bitiremediler. YANİ Mehmet Emin Karamehmet in Erdoğan'dan daha buyuk oldugunu gorduk ) neden yapılamadı. Arkadaşlar ben sisyasi bir kasıt ve menfaatten başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Sayın Başbakanımız değiller miydi "Anladık ki burda kimse kalıcı değil." deyip kalıcı olmak için ne gerekiyorsa her türlü yolu deneyen.
Kim sütten çıkma ak kaşık arkadaşlar bu memlekette. Yanlızca Uzanlar mı?. Hayır değil. Bizim Başbakınımızı bekleyen 50 nin üzerinde dava var mahkemede ( Çoğu yolsuzluk davası. ). Maliye Bakanımız değil mi oğlu için özel olarak ihale açan , sonra kendine özel yasa çıkaran. Daha bir sürü şey.
"VARSA KANIT GÖSTERİN" diyenler hiç mi haber izlemez hiç mi köşe yazısı okumaz. Asıl bunu söyleyenler kanıtlasınlar neye dayanarak dürüst olmayan insanları savunuyorlar.
ARKADAŞLAR : başa gelende, dışarda olup onları yönlendirenler de bir birinden bir kaşık aşağı değiller.
Son olarak; BU MİLLET, Başbakanın da ( görevde olsa bile (İngiltere gibi) ) , En Büyük Holding yöneticilerinin de yargılayabileceği bir hukuk sistemine kavuşur umarım. Bu yapılamazsa birileri bizleri dışardan kumanda etmeye devam edecekler. Kim neyi çalmış , kim neyi zimmetine geçirmiş diye konuşup duracağız.
Son söz : Bu ülkede deniz aşırı ülkenin desteği olmadan iktidar olunamaz. (Bir başbakan)
* googleda bi aratın bakalım kim söylemiş.
konu sapıyor.
ne alaka başbakan. kardeşim cem uzan çalmış mı çalmamış mı?
zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış
Avukatlar işlerini yapıyorlar ama hükümet engel oluyor!
Bir Allah'ın kulu -ki buna hükümettte dahil- bir avukatın iş yapmasını engelleyemez. Şöyle bir baro ayaklandı mı felekleri şaşıverir.
Sürekli Uzanlar için yasa çıkartmaya çalışıyorlar!
Türkiye Cumhuriyetinde kişiye özel olarak bilinen tek yasa Atatürk'ün kişiliğine karşı yapılan saldırıları korumak mahiyeti ile çıkarıldı. İkinci bir yasa da gündem değil. Bkz, TBMM
Mahkeme de işlerini rahatlıkla yapamıyor bildiğim kadarıyla!Sürülen hakimler varmış bazı kaynaklardan öğrendiğime göre!
Atıyorsun yahu. Hangi kaynaktan öğrendin? Kim bu bazı kaynaklar. Bunlar sallama laflar. Yok böyle birşey. Olsa ben bilirdim, sen dert etme.
Ben gerçeklerden bahsediyorum!
Ortaya sürdüğün fikirlerden gerçek olan bir tane yok. Zaten sende farkındasın ki gerçekliğe bir gıdım yakın olan bir delil de yok.
Siyasi lince takmışsın, oradan çıkmış hükümeti yıkmışsın; oradan kalkmış avukatlara hakaret etmişsin, sonra utanmadan hakimlere bel altı çalışmışsın.
Ayıp yahu. Şimdi mitingte Allah'sız diye hönküren adamdan ne farkın kaldı?
Yeni TCK'da basın için çok ağır maddeler yer alıyor!Bundan haberin varmı!
Uzanlarla bir ilgim yok Mehmet!
O maddelerin Uzanlarla alakası yok. Uzanlar için çıkarılmıyor o maddeler. Aksine tüm medya kuruluşlarında saçma sapan iddialar ile (bkz : senin yazdıkların) ortalığı bulandıran kişilerden kamuoyunu korumak için çıkarılıyor. ( Dozajı iyi mi kötü mü? Bu böyle çıksa ne olur çıkmasa ne olur? gibi konular var tabii ama senle tartışmam )
Neyse seni kaale almayalım en iyisi. Dozajı aşmamak lazım.
Türkiye’deki bütün hukukçular diyor ki ÇEAŞ ve KEPEZ’e el konması tamamen hukuk dışıdır, böyle bir uygulama yoktur.
Bana kaynak sormuşsun!Kaynak:Gönül Saray Alphan!Flash TV'de Kim Haklı programında bunu açıkladı!Çeaz Kepez lehine oy verenler için yapılıyormuş!
"Şu an için söylüyorum Uzan Grubu lehine karar veren her hakim sürülür". Bu lafı da Ufuk İlkiz demiş!Bu cümle aşağıdaki adreste mevcut!
http://www.yenibursa.com/index.php?mod=Soylesi&Soylesi=11
5020 sayılı kanun kan bağına bağlı olanlar hakkında tedbir talebinde bulunulabilir diyor. Mahkeme tedbir aldı. Bir sene içinde bu kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunulması gerekiyor. Neden tedbir kararı alındığıyla ilgili. Şişli Savcılığı 400 kişi hakkında tedbiri kaldırdı. Bundan sonrasında TMSF bir üst yargı merci olan 1. Ağır Ceza’ya başvurdu. 1. Ağır Ceza Mahkemesi de bu tedbirleri onayladı. Ancak bu insanların tedbirleri kaldırılmadı.
http://members.lycos.co.uk/kmilliye
Bugüne kadar kan bağından suçlama dünyada sadece Hitler Almanyası’nda vardır. Anayasa Mahkemesi’ne başvuran mahkeme heyeti Adalet Bakanlığı’nın baskısına uğradı.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de süreç intikal etti.
http://members.lycos.co.uk/kmilliye
Ben gerçeklerden bahsediyorum ama sen edemiyorsun!
Ben hangi avukata hakaret etmişim!Yalan söylemeyi bırak!Bunu ispatla!İspatlayamazsan özür dile Anguso!
Cem Uzan mitingde gerçeği söyledi!
Uzanlar, Lycos'ta actiklari beles sitelerden medet umduklarina gore oldukca zor durumdalar demek ki... Ya da garibanlari iyi kafalamislar.
Flash TV'de Kim Haklı programında bunu açıkladı! Çeaz Kepez lehine oy verenler için yapılıyormuş!
Eh ınsan o programı ızleyınce ruhsal sapmalar yasıyor halıyle..
@elmas tamam da neden kaçıyorlar o zaman?
erman_arık
11/05/2005, 15:21
Tekrar merhaba,
Arkadaşlar ben olaya birazda şöyle bakıyorum .
Dünyada artık söz sahibi olmanın bir yoluda uluslararası holdinglerden geçiyor. Yani dev şirketlerle dış siyasetide şekillendirebiliyoruz. Hal boyle iken ben Uzan'ların şirketlerine el konulması taraftarı değilim. Şöyle yapılabilirdi : Şirkete el konulmadan tüm borçları taksitlendirilebilirdi. Bu sayede Holding dağılmazdı ve ulusiçi ve uluslararası yatırımlarına devam edebilirdi ( Tabiki Devlet kontrolunde yeni bir yolsuzluğa mahal vermeden ).
Bu gün aynı şeyler KOÇ Holding'e de Sabancı'ya da yapılsa yine aynı şeyleri düşünürdüm. Bakınız ABD uluslararası çalışan şirketlerini nasıl destekliyor. Hoş adamlar yolsuzluğa karşı önlemlerini önceden almış olsalarda, böyle bir şey olduğunda o gücü korumaya çalışıyor. Bu büyük Şirketler, orta ölçekli ülkelerde büyük yatırımları olan şirketler. Bununda getirisi Büyük devletler için, bir nevi o ülkenin bazı siyasi ve ekonomik karalarında rol oynaması anlamına geliyor. Bu da o devletin çıkarları doğrultusunda olacak kararlardır. Uluslararası pazarda söz sahibi olmak istiyorsak bunu DEV holdinglerle daha kolay yaparız. Dünya Kapitalizmi yaşıyorsa bizde yaşamalıyız. Bizde böyle davranmalıyız.
Guzel.. Oyleyse ben devletı dolandırıyım, gırtlagıma kadar borca batıyım, sonra devlet basımı oksayıp "uzulme bak herseyın bı cozumu var, borclarını taksıtlendırdık" desın..
Ha bu arada bu ıslemlerden dogan zararlarıda vatandas olarak sız cebınızden odeyın.. Bense devletı yenıden nasıl dolandıracagımın hesaplarını yapıyım.. Pekı nerde kaldı adalet? Ben sucluyum benı cezalandırmıycakmısınız?
Isın aslı ben nasıl oluyoda hala daha uzunların dısarda gezebıldıklerıne hayret edıyorum.. Sense kalmıs nerdeyse adamları odullendırmeye calısıyosun..
Aferım.. Bugune kadar hep bunu yaptık zaten.. Zengın ısledıgı sucun cezasını hıc cekmedı.. Bu yuzden ucurumun kenarından donduk, az daha batıyoduk.. Ama goruyorumkı hala akıllanmamısız..
Ben de "olaylara biraz da soyle bakanlarin" politikalariyla (!) degil, meslegine/konusuna hakim uzmanlarin yonlendirmesiyle hareket eden kurumlarin, kuruluslarin, devletin guclenmesini ve capulcu mantigina, pragmatik kaygilarla, prim verilmemesini istiyorum.
Ben gerçeklerden bahsediyorum ama sen edemiyorsun!
Ben hangi avukata hakaret etmişim!Yalan söylemeyi bırak!Bunu ispatla!İspatlayamazsan özür dile Anguso!
Abuk sabuk sitelere, yerel gazetelere kaldıysak vah halimize. Eğer bu deliller beni haksız çıkarıyorsa yalancıyım anasını satayım. Ama peşinen söyleyeyim ki iddiasını ispatlamak size düşüyor. Benim ispatlayacak birşeyim yok.
yildizib
11/05/2005, 21:57
Geçende bana bununla ilgili bişey sorduydular.
Bende "Hayırlısı ne ise o olsun" diyerek (beni ilgilendirmez anlamında) cevap verdiydim.
"Çok duyarsız bir vatandaşmışsın" dediler.
Acemi isimli üye kmilliye sitesinde forumlar bölümünün siyaset bölümünde Cem Uzanın Flash TV'de yaptığı açıklamalara yer verilmiştir!O açıklamaları okuyabilmeniz için siteye üye olmanız gerekiyor!O site zaten yayınına artık www.kmilliye.com adresinden devam edecek!Önemli olan sitenin verdiği bilgilerdir!Ben gerçeklerden bahsederken siz gerçeklerden bahsedemiyorsunuz!Sadece siteye kulp takmaya çalışıyorsunuz!Bu çok ilginç!
Mehmet, onlar siyasi lince kurban gitmemek için gittiler!Zamanında onlar yetkili kişilere ifade vermek için başvurmuşlar fakat karşı taraf acelesi yok diyerek red etmiş!Bir gün ansızın haklarında gözaltı emri çıkartılmış!Onlarda siyasi lince kurban gitmemek için ülkeyi terketmişler!
Uzanlar hakındaki iddialar asılsızdır Hunter!
Bu hükümet gerçek borçlular için kolaylıklar gösteriyorlar,onlar için yasalar çıkartıyorlar!Ne kadar ilginç değilmi!
Anguso sen hangi delillerden bahsediyorsun!
Benim birine hakaret ettiğimi iddia etmişsin!Kime,nasıl hakaret etmişim!Niye açıklayamıyorsun!
Kaynağı sağlam olan bir internet adresi verdim!Yoksa rahatsızmı oldun!
Mehmet, onlar siyasi lince kurban gitmemek için gittiler!Zamanında onlar yetkili kişilere ifade vermek için başvurmuşlar fakat karşı taraf acelesi yok diyerek red etmiş!Bir gün ansızın haklarında gözaltı emri çıkartılmış!Onlarda siyasi lince kurban gitmemek için ülkeyi terketmişler!
:) Bırıncısı, madem gocunacak bıseylerı yok gelıp versınler ıfadelerını.. Kacmalarının bahanesı bu olamaz.. Ikıncısı, hukemetın lınc etmesıne gerek yok zıra son secımlerde GP'nın aldıgı oy oranınıda bılıyoruz.. Ucuncusu merak edıyorum uzanlarla bı akrabalıgınmı var yoksa ınanılmıycak olcude safmısın..
Bence kaynaklarını bı kez daha gozden gecır.. Acaba soyledıklerı dogrumu? Acaba bızı kandırıyolarmı? Acaba bunu neden yapıyolar? Acaba baskaları bu konuda ne dıyor?
Bence dogru cevapları bulacaksın...
Siyasi lince kurban gitmemek için gittiler!3 kasımda GP iyi bir başarı elde etmiştir!Erdoğan da Tek rakibim GP'dir demiştir!
Uzanlarla bir akrabalığım yok!Cem Uzanın söyledikleri doğrudur!O kanıta dayalı olarak konuşuyor!
Ben doğru cevapları çoktan buldum!
Maddi değeri çok yüksek olan VTR cihazlarının çok sıkı güvenlik önlemlerine rağmen ortada olmaması şaşkınlıkla karşılandı.VTR cihazlarının yanında Telsim’e ait depodan da çok sayıda kontör’ün eksik olduğu ifade ediliyor.
VTR cihazları ve kontörlerin buharlaşması mevcut yönetimden önceki yöneticiler döneminde yaşandı.Olayın sorumluları hakkında ise her hangi bir soruşturma henüz açılmadı.
www.turktime.com
Talat Atilla
Star Gurubunun tüm temizlik işlerini yürüten Aktif Temizlik A.Ş.’ye devlet kasasından 40 milyar fazla para ödendi.Hatasını fark eden Star yönetimi tüm çabasına rağmen fazladan ödenen 40 milyarı geriye tahsil edemedi.Star yönetimi kendi eliyle yaptığı hatayı başka bir faciayla kapatmayı denedi: Asgari ücretle çalışan 94 işçinin maaşını tam 2.5 aydır ödemedi.
AĞIR İHMALİN FATURASINI İŞÇİLERE ÇIKARDILAR
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve Star Gurubu Başkanı Cengiz Özdemir’in odaları dahil tüm binaların temizlik işlerini Aktif Temizlik A.Ş. isimli bir şirket yürütüyor.Aktif Temizlik A.Ş’ye bu ödemeleri Telsim’e bağlı Fırtına Loj A.Ş. isimli şirket yaptı.
8 ay boyunca her ay ortalama 4 milyar civarında para Aktif Temizlik A.Ş şirketine fazladan ödendi.Bir süre sonra yaptığı hatayı fark eden Star yönetimi fazladan ödediği 40 milyarı geri istedi.
Aktif Temizlik A.Ş. yetkilileri parayı geri ödemeyeceklerini ifade ettiler.Yaptığı yanlışlığı telafi edemeyeceğini anlayan Star yönetimi dahiyane (!?) bir plan yaptı: Asgari ücretle çalışan 94 işçinin maaşını tam 2.5 aydır yatırmadı.
“STAR BİNASININ ÖNÜNDE KENDİMİ YAKACAĞIM!..”
2.5 aydır maaş alamayan 94 işçinin büyük bir çoğunluğunun evlerinin elektirikleri, telefonları kesildi.Ev kiralarını ödeyemediler.Çaresiz kalan işçiler başta Cengiz Özdemir, Ferruh Tunç ve Fethi Çalık’a mail atarak yardım istediler ama cevap alamadılar.
İşçi temsilcilerinin üst düzey yöneticilerle görüşmesine ise birim amirleri izin vermedi.Bütün kapılar suratına kapanan 94 işçi ağır bunalıma girdi.Bazı çalışanların depresyon süreci yaşadığı ve “Star binasının önünde kendimi yakacağım!..” seklinde konuştuğu söyleniyor..
VE SORULAR..
1)Aktif Temizlik A.Ş.’ye neden 40 milyar fazla ücret ödendi?..
2)Aktif Temizlik A.Ş’ye her ay fazladan ödenen 4 milyar civarındaki para 8 ay boyunca nasıl fark edilmedi?..
3)Aktif Temizlik A.Ş.’yi Star Gurubu için hangi yetkililer önerdi?..
4)Star yetkilileri Aktif Temizlik A.Ş.’ye fazladan ödenen 40 milyar paranın sorumlularına soruşturma açtı mı?.Açtıysa sonucu ne oldu?.Açmadıysa neden?..
5)2.5 aydır 94 ailenin kimyasını bozan maaş alamama problemiyle neden hiçbir yetkili ilgilenmedi?..Bu skandalı yetkililer bilmiyormuydu?.Şayet bilmiyorlarsa, bir görev zafiyeti içinde değiller mi?..
6)Hiç bir siyasi denklemden haberi dahi olmadan asgari ücretle çalışan insanları madur edenlerin hangi mazeretleri bu görev zafiyetlerini örtebilir?..
7)1.5 milyar değerinde Bvlgari kol manşeti taşıyan Star yöneticilerinin asgari ücretle yaşayan insanların problemlerini anlaması mümkün olmayabilir.Ama, o küçümsenen para; 94 işçinin her şeyi...
VE SON SÖZ
Turktime, 94 işçinin hak gaspının sonuna kadar takipçisi olacak.Star gurubuyla ilgili yaptığımız belgeli haberlerin karşılığında "AZILI TEHDİTLER" aldık.Bunları önemsemediğimiz bilinsin!.Ancak, küfürleri iade ederiz..
www.turktime.com
Talat Atilla
Ben doğru cevapları çoktan buldum!
Oyle dıyosan oyledır.. Benım ıcın tartısma burda bıtıyor :)
erman_arık
12/05/2005, 16:22
Guzel.. Oyleyse ben devletı dolandırıyım, gırtlagıma kadar borca batıyım, sonra devlet basımı oksayıp "uzulme bak herseyın bı cozumu var, borclarını taksıtlendırdık" desın..
Ha bu arada bu ıslemlerden dogan zararlarıda vatandas olarak sız cebınızden odeyın.. Bense devletı yenıden nasıl dolandıracagımın hesaplarını yapıyım.. Pekı nerde kaldı adalet? Ben sucluyum benı cezalandırmıycakmısınız?
HunTER ben uzanlara devredilsin demedim. Şirket dağıtılmasın gücü korunsun. AŞ ler bildiginiz gibi "yonetim kurulu" ile yonetilir. Şirketin yönetim kurulu nu yargılarsın. Uzanlara bireysel cezalarını ver. Şirket mi dolandırdı devleti. Hayır Şirketi yonetenler. Değiştir Yönetim Kurulunu. Bakınız Renault a Devlet Şirketi. Dünyanın en büyük otomobil firmalarından biri. Sende Böyle çalış. Görüyoruzki devlet elindeki şirketlerde kar edebiliyorlar. Uzanlardan al Sen yonet. Ama yok Bu devlette Çıkarlar devletin çıkarlarından once geldiği için Biz Böyle büyük şirketleri yonetemeyiz. Başına kendi adamımızı getiririz.
Gene söylüyorum şirketleri dağıtmanın mantığı nerde. Toplamda 5 Milyar $ cirosu olan bi holdingi elliye yüze parçalayıp satmanın mantığı ne.
Gene söylüyorum şirketleri dağıtmanın mantığı nerde. Toplamda 5 Milyar $ cirosu olan bi holdingi elliye yüze parçalayıp satmanın mantığı ne.
Cunku devletın ısı bu degıl.. Devlet ıyı yonetılemeyıp batırılan holdınglerı uzerıne alıp "ıyı yonetmekle" mukellef degıl.. Kaldıkı devlet henuz kendını yonetmekten acızken bunu nasıl yapıcak soylermısın?
Pekı baskasına devretsın ozaman.. Pekı ama nasıl? Telsıme talıp olan avrupalı telekomınıkasyon fırması ornegın.. Bu fırma koskoca holdıngı neden satın alsın? Onun ıhtıyac duydugu sadece telsım..
Yanı, senın elınde bı cok alana yayılmıs dev bı holdıng var.. Bunu tumden satamazsın.. Kendınde yonetemezsın cunku bu kamulastırmak olur kı bu cok daha sakıncalı.. Kaldıkı tahsıl etmen gereken bı alacak var.. Ya kotu yonetıp bunuda batırırsan? Vatandas olarak bu rıskı goze almak ıstermısın?
Dıyecegım, devlet baska cıkar yol goremedıgı ıcın bunu yapıyor.. Yoksa uzanlara bı gıcıklıgı oldugu ıcın degıl..
Hunter komik olma!GP'yi saf dışı yapabilmek için Uzan operasyonu yapılmıştır!
Once senı cıddıye alıp bıseyler yazmayı dusundum ama.. Sonra anladımkı asıl komık olan bu : )
Neyse ne demıstım ben? Tartısma benım ıcın burda bıtıyor.. En azından senınle olan..
Benim için farketmez!
Sana hidayetli günler dilerim!
yildizib
13/05/2005, 11:07
Hunter komik olma!GP'yi saf dışı yapabilmek için Uzan operasyonu yapılmıştır!
Hoş değil tabi.Evet. :)
Cem Uzan senin neyin oluyor?Dayıoğlu mu amcaoğlu mu nedir?
Cem Uzan benim hiç bir şeyim olmuyor!
herhalde cem uzan bile senin kadar kendini savunamaz...
tebrikler...
damdaki kemancı
14/05/2005, 21:31
Ne kızıyonuz yaf, o kadar etli pilav dagıttı herif hiç mi minnet duyan cıkmasın
ahaha :super:
Sira bana geldiginde bitmisti, o nedenle sevmem kendilerini.
ertugrul999
15/05/2005, 15:43
Susturun Star'ı konuşturun, Fatih Altaylı'yı...:)
Etli pilav mı dağıtmış!Hay Allah!Cem Uzanın mitinglerinin hiçbirine gidemedim maalesef!
Döner ekmek yiyemedim maalesef!
Etli pilav yiyemedim maalesef!Damdaki Kemancı sen yedinmi?
Bn neler kaçırmışım böyle!Hay Allah!
Susturun Fatih Altaylıyı konuşturun Hayrullah Mahmudu!
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.