PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Neler yediriyorlar?

Ansugo
21/07/2003, 13:48
Az önce 24 saattir aç olmanın etkisi bizim yakınlardaki benzinlikteki lokantadan bayağ bir yemek söyledim. İçinde aperatif olarak iki tane hamburger vardı.

Önce hamburger ile midemi biraz alıştırayım dedim. İlkini yedim. Sıra ikincisine geldi. Adetimdir, kapalı birşey ( mesela arası köfte kapalı kavramına giriyor) yemeden önce açar içinde ne var diye bir gözatarım.

Gene öyle yaptım. Yapmaz olaydım!

Baktım bizim elemanlar hamburger köftesi ile birlikte bir tane de sinek kızartıvermişler! Acaba katranlanmış yağ tabakası diye alıp inceledim, ama gerçekten sinekti!

Eskisi gibi sağlam bir midem olsa sineği kenara koyar yemeye devam ederdim. Örneğin meşhur Anber lokantasının son demlerine yetişmiş bir kişi olarak, oradan yemek aldığımda pideleri kestirmek için bizi aşağı buyur ederlerdi. Aşağısı kadar pis bir yer görmedim. Kavanozlarda üçerli beşerli hamam böcekleri olur, hamur kardıkları makinede hamurdan çok yağ olur. Sonra adam pide kesmek için yarım daire bıçağı sıkıştırdığı duvar köşesinden çeker ve çekmesi ile birlikte bir tane böcekte ürküp sağa sola zigzag çizerek kaçıverir.

Ama Anber lokantasının pidesi gene mükemmel idi. O rezaleti göre göre alır, ayıla bayıla yerdim. Asla iğrenmedim.

Ama şimdi bir sinek bile midemi bulandırabiliyor. Ya çok dantel olduk, ya iyi birşeyler görünce sinek zora gidiyor ya da bizim çeliği öğüten midede bazı aksaklıklar var.

Neyse... Bizim köpek o kadar yemeği görünce artık bir öpücük verir bize :p

Sizin de içinden börtü böcek çıkan yemekleriniz oldu mu?

HunTER
21/07/2003, 13:55
Benım olmadı ama bı tanıdıgımın gece los ısık altında kendıne kahve ıcın su ısıtırken, su ısıtıcısına gıren hamambocegını fark etmeyıp bı guzel hasladıgını daha sonra kahveyı yudumlarken agzına gelen hamam bocegı haslamasını erımıs sekerleme (sanırım ustune yapısan sekerlerden dolayı) zannederek kenara koydugunu duruma ıse sabah yataktan kalktıktan sonra uyandıgı bılıyorum : ) (Hayatımda yazdıgım en uzun cumlerlerden bırı : ))

acelya
21/07/2003, 14:11
Biz birkaç yıl yurt dışında kalmıştık. İlkokulun bir kısmını orada okudum. İşte o yıllarda gerçekleşmişti bu olay da...

Marketten Ruffles cips almıştık. Hem de aile boyu... Kocaman bir paket. Ben yerken içinden üzerinde sinek olan bir cips çıkmıştı. Hemen götürüp babama gösterdim. Bu olay üzerinden bayağı bir zaman geçtiği için tam hatırlamıyorum ama babam sanırım o zaman Ruffles şirketine bir mektup yazıp sinekli örneği de beraberinde göndermişti. Bir kaç güne kalmadan haber geldi postayla. İçinde bedava cips kuponlarının yer aldığı bir özür mektubu ( en azından 5-6 tane vardı hem de aile boyu olanlardan almak için :D ).

Bizim ülkemizde tüketici hakları hakkında doğru dürüst bir uygulama olmadığı için o sinekli cipsi kullanarak Ruffles`a tazminat davası açmak filan aklımıza gelmedi. Keşke gelseydi, şimdiye köşeyi dönerdik. :D

ee++
21/07/2003, 14:18
Kebap 49'da salatadan tırtıl çıkmıştı.. Bahar mevsiminde baş edemiyorlarmış..

omerosmanoglu
21/07/2003, 14:27
Bizde bir köftecide piyaz'ın içerisinden kurt çıkmıştı, ortamdaki milleti rahatsız etmeden şef garson'u çağırdım piyazın içerisindeki kurdu el işareti ile gösterdim,

- Allah ,allah yıkamamışlarmı bu marulları.? dedi.

Bende sorulması gereken ben değilim dedim.

Hesabı ödemeye kalktığımızda da piyaz'ın parasını almıyoruz efendim dedi.

Ben de zaten Kurtlu piyaz'ın ücreti menü'de yoktu menüde olmayan şeyin parasını alamazsınız dedim.

Adam pişkin pişkin sırıttı, Tabi ben bütün arkadaşlarıma olayı anlatıp bir daha oraya gitmemelerini tembih ettim.

Ne zamandır piyaz yemiyorum.

fatihhayri
21/07/2003, 15:31
Bu olay bana bi arkadaşımın askerlik anılarını hatırlattı.

arkadaşım izmir foçada sad komandosu olarak acemiliğini yapmıştı. Neyse olaya gelelim.

Bunlar belirli bir süre eğitim gördükten sonra eğitim için. helikopterlerle gruplar halinde bilmenne dağının zirvey yakın biryerine bunları bırakıyorlarmış. Daha sonra onlar 1 hafta 10 gün boyunca oradan kışlaya ulaşmak için doğa ile savaşıyormuş. Alayacağınız tatbikat yani.

Neyse tatbikat boyunca yemek yok ne yiyeceksiniz. Ne bulursanız. Bunlara nasıl yılan yakalanır ve yenir, şekil ve örneklerle gösteriyorlarmış tabi bunlarda bir kaç gün sonra açlıktan yılanı yiyorlarmış tabi daha neler yediklerni söylemeyim. Neyse olay bu bu olayı bize anlattığında bayağı ilginç geldi .

Ancak onlara "savaşta kimse size yemek vermez savaş şlartlarına alışmalısınız" demişler. Doğru.

Şimdi ben yukarıdaki olayları düşünerek şöyle bi şey desem olurmu?

Sizlerde bir gün inşallah olmaz ama olursa savaş hazırlanmış oluyorsunuz. Bu arada arkadaşım ilk yerken gözlerimiz kapatıp yiyorduk diyordu. Bu bizim içinde bir ipucu.

Evet böyle bir şeyle karşılaştığımızda gözlerinizi kapatın ve yemeğinize devam edin.

Evet savaş hazırlık için tabii.

Bende olaya farklı bir açıdan baktım. yorum sizin.

Ö. not: yukarıdaki bilgiler ışığında gerçekleştirilcek eylemler sonucu meydana gelecek arızalardan(mide bulantı, zehirlenme, kusma vs.) bu mesajı yazan şahıs sorumlu değildir. Bu sorumluluk tamamen o uygulayan şahsa aittir.:D

Mingitau
21/07/2003, 16:17
Balıkesir de bir gün arkadaşlarla Tavuk döner yiyoruz. Bir arkadaşın dönerinden 1 cm filan uzunluğunda Tavuk teleği çıktı. Arkadaş usulca onu tabağın kenarına koydu bu arda çaktırmamaya da dikkat ediyor, tabağı nerdeyse bitirdi. Derken aldı onu ustalıkla yerleştirdi. Garsonu çağırdı ve teleği gösterdi.Bu arkadaşım Ansugo nun eskiden sahip olduğu mideye sahip olduğu için yenilenen tavuk dönerini afiyetle mideye indirdi. cık cık ben o sırada yarım kalan ve yemeye devam edemediğim tavuk dönere hala acıyorum.... :(

LEthaL
21/07/2003, 16:31
Arkadaşlarla lahmacun yemeğe (mi yemeye mi? ->ğ galiba) gitmiştik. Lahmacunun içinden gemi halatı çıktı sandık. :D
Un çuvalının ipi...
Hem de 10-15 cm kadar var.
Çağırdık bu ne, nasıl olur; diye bizim sorumluluğumuzda değil dediler.
Az kalsın ortalık karışacaktı, değiştirelim demeyi akıl edip de değiştirdiler...

Ansugo
21/07/2003, 18:17
Bir keresinde ekmek yiyordum. Adet üzere ekmeği dilimlemeden kopararak içine birşeyler tıkıştırdım. Afiyetle yerken birden yutkunamadığını daha doğrusu boğazıma birşeyin takıldığını hissettim. Meğer çuval ipliğinin yarı içerde geri kalanıda dişlerimizin arasında imiş. Bir el çabukluğu ile çıkardım. Ondan sonra ekmekleri gene dilimlemeden ama küçük ıssırıklarla yemeyi öğrendim :)

Bunlar milletin hazırladığı şeyler (yemek, ekmek, döner) ile ilgili olmayacak ama...

Genelde meyve kurtlarından iğrenmiyorum. Hatta hareket etmeyenleri yiyebiliyorum. Örneğin 3 kirazdan birinde mutlaka kurt olan bir kiraz tabağını bile bile gayet güzel yiyordum. Buradaki sır fatihin dediği gibi asla yediğinin içine bakmamak ve ağzında iken asla tüküreyim falan dememek.

Ancak bir keresinde kurttan tiksinti duymuştum. O da küçükken evin merdivenlerine oturmuş aldığım bir şeftaliyi ıssırıyordum. Yarısına gelince ne hikmetse gözüm son ıssırdığım yere kaydı. Kurdun yarısı kopmuş yarısıda şeftalinin içinde sağa sola sallanıyordu. Bayağ okkalı bir kurttu. Tabi yarısı midemizde vitamin olmaya başlamıştı bile.

Velhasili... Midenin bu yiyecek türünden şeylerden bildiğim kadarı ile bir tek içinde abartı selüloz olanlar öğütelemiyor. Kereste falan gibi. Onun haricinde tiksinmeden yenen herşeyi öğütebiliyor.

// Dede efendi kirazın kurtlarını falan görerekte yiyebiliyor. Hatta "Bunun bütün vitamini burada" diyerek. Belki 76 yaşına kadar sağlıklı yaşamanın sebeplerinden biri tiksinmemek, bol bol hamurişi, tereyağ falan yemek olabilir diye düşünmüyor değilim :)

HunTER
21/07/2003, 18:25
Son bısey daha :) Hz. Muhameddın bı konuda soyle bır hadısı varmıs.. "Eger corbanızın ıcıne sınek duserse onu hemen fırlatıp atmayın, once sınegı corbanın ıcıne yavasca batırın ardından atıp yemeye devam edın.."

Uzun sure bu hadıste neden boyle soylendıgı anlasılamamıs.. Daha sonra bı bılım adamı olayın uzerıne gıtmıs ve soyle bı sonucla karsılasmıs..

Sınekler kanatların altında kendı pıslıklerını temızleyen cok guclu dezefektan kesecıkler tasır.. Eger sız dusen sınegı corbanıza bastırsanız bu kesecıkler basınc ıle batlar ve sınek kendı pıslıgını yıne kendısı temızlemıs olur.. Bu sayade gonul rahatlıgıyla yemege devam edebılırsınız : )

Dogrulugundan emın degılım ama sadece aklıma geldı, bana da bı baskası anlatmıstı : )

acelya
21/07/2003, 18:35
Benim bildiğime göre sineğin kanatlarından birinde zehir bulunuyor. Diğer kanatta da o zehirin panzehiri bulunuyor. Yemeğe sineğin zehirli mi yoksa zehirsiz olan kanadımı girdi, bilmediğimizden her iki kanadını da yemeğe değdirmek gerekiyor.

Zerzevat Adam
21/07/2003, 18:48
Bir kere benim okulda tavuk ve pateteslerde kuşbaşı tavukların üstüne bir tane böcek pişirilirken yağla yapışmış sonra gösterdim yetkiliye "sen koydun" bile dediler yahu tamam ben manyağımda sevdiğim bir yemeğe böceği yakalayıp mı yapıştıracağım :D

ayrıca açelya tam anlamadım yani şimdi diyorsun ki eğer sinek varsa her iki kanadıda sürtüştürün doğru mu?

Eğer doğruysa sorun şudur: zehirli olup olmaması değil mide bulandırması orda menü'den sinek kızartma yada ekmek arası sinek ısmarlatılmadığıdır....

Evet bu arada o zehir ve panzehir olayıda doğru..

"SİNEK KÜÇÜKTÜR, AMA MİDE BULANDIRIR"

acelya
21/07/2003, 18:55
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali

"SİNEK KÜÇÜKTÜR, AMA MİDE BULANDIRIR"

Bu konuda haklısın. Ama yukarıda fatihhayri`nin de dediği gibi her türlü koşula alışmak bakımından bazı durumları görmezden gelmemiz icap edebilir.

Benim söylemeye çalıştığım şey; sineğin her iki kanadının da yemeğe batmış olması gerektiği. ( Kanatlardan herhangi biri yemeğe batmadı ise onu batırmak bize düşüyor. )Böylece yemeği yiyenlere zehir tesir etmeyecek.

Algorismus
21/07/2003, 19:18
okulun yemekhanesinde yemek yiyordum. izmir köfte,patates. yemek biraz sulu. siyahimsi bisi vardi yemegin icinde.ilkönce yanmis patates sandim. sonra yakindan inceledigimde tabii ki antenleri olan bir böcek oldugunu anladım. böcegi alip yemekhanenin şefine gösterdim ilgileniriz dedi. eminim hala böcekli yemekler vardır. o zamandan beri yemekhanede yemek yemiyorum.

Zerzevat Adam
21/07/2003, 19:56
Ehueaha asıl dumur:

Bizim eski okulun hemşire kılıklı bir teyzesi vardı saçlar 1 metre vardır abartmıyorum kendi saçları açık ve salınmış orda kel heriflere başlık bone felan taktırıyordu...

Yemekten 50cm-1m fln saç çıksa adres belli :D

:cool:

omerosmanoglu
21/07/2003, 22:02
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Bir keresinde ekmek yiyordum. Adet üzere ekmeği dilimlemeden kopararak içine birşeyler tıkıştırdım. Afiyetle yerken birden yutkunamadığını daha doğrusu boğazıma birşeyin takıldığını hissettim. Meğer çuval ipliğinin yarı içerde geri kalanıda dişlerimizin arasında imiş. Bir el çabukluğu ile çıkardım. Ondan sonra ekmekleri gene dilimlemeden ama küçük ıssırıklarla yemeyi öğrendim :)

Bunlar milletin hazırladığı şeyler (yemek, ekmek, döner) ile ilgili olmayacak ama...

Genelde meyve kurtlarından iğrenmiyorum. Hatta hareket etmeyenleri yiyebiliyorum. Örneğin 3 kirazdan birinde mutlaka kurt olan bir kiraz tabağını bile bile gayet güzel yiyordum. Buradaki sır fatihin dediği gibi asla yediğinin içine bakmamak ve ağzında iken asla tüküreyim falan dememek.

Ancak bir keresinde kurttan tiksinti duymuştum. O da küçükken evin merdivenlerine oturmuş aldığım bir şeftaliyi ıssırıyordum. Yarısına gelince ne hikmetse gözüm son ıssırdığım yere kaydı. Kurdun yarısı kopmuş yarısıda şeftalinin içinde sağa sola sallanıyordu. Bayağ okkalı bir kurttu. Tabi yarısı midemizde vitamin olmaya başlamıştı bile.

Velhasili... Midenin bu yiyecek türünden şeylerden bildiğim kadarı ile bir tek içinde abartı selüloz olanlar öğütelemiyor. Kereste falan gibi. Onun haricinde tiksinmeden yenen herşeyi öğütebiliyor.

// Dede efendi kirazın kurtlarını falan görerekte yiyebiliyor. Hatta "Bunun bütün vitamini burada" diyerek. Belki 76 yaşına kadar sağlıklı yaşamanın sebeplerinden biri tiksinmemek, bol bol hamurişi, tereyağ falan yemek olabilir diye düşünmüyor değilim :)

Bundan sonra rejime başlamadan önce senin yazdıklarını okuyayım çünkü okuduktan sonra nedense canım hiç bir şey istemiyor.

Reti
21/07/2003, 22:07
Geç saatlerde işyerinden eve dönerken. Genellikle aynı işkembecide fırında kuzu kelle söğüş (temizlenmiş) yerdim. Bir arkadaşım bunun asıl lezzeti kelleyi bütün olarak söyleyip elle yiyeceksin dedi. Ben de bu kez siparişi bütün kelle olarak verdim. Kelle geldi. elimle parçalamaya başladım. Fakat tam içinde beyin bölgesine yakın. Kurşun kalem kalınlığında 3 er santim uzunluğunda 4-5 adet koyu kahveye çalan grimsi renkte kurtlar olduğunu gördüm. Çok sinirlenerek bunu yan masalarda oturanlarada gösterdim ve bağırarak iş yeri sahibini çağırıdım. Adam gayet normal bir şekilde eliyle kelelnin içinden kurtları topladı. Ve bana "abi bu normal her kellede olur bu. Aslında hayvanlar bunu otlarken aksırarak burnundan çıkarır atar. Hç görmedinmi abi " dedi.
Hesabı ödemeden işkembeciyi terk ettim ertesi sabah ilk işim belediyeye gidip şikayet etmek oldu. Oradaki zabıtalarda aynı şeyi söyledi. "Gidip bakarız ama kelleden kurt çıkması normaldir" dediler.
O son kelle yiyişim oldu artık adı duyulmamış işkembecilere falan kesinlikle gitmem. Demek söğüş kelle yerken çok kurt yemişim :)

Sahin
22/07/2003, 00:30
Çok kurtlu bir konu olmuş madem öyle biz ne kurtlar yedik onuda dökelim ortaya :p

Öncelikle bir yerlerde rastlamıştım bir insan ömrü boyunca tam sayıyı hatırlamıyorum ama sanırım 1000 civarı idi böcek vs yiyor imiş uyku esnasında bunun yaklaşık 75 adedi örümcek imiş.

Bende küçükken bir tırtılın yarısını yemiştim, biber yiyordum yarısını ısırdım tat biraz garip geldi yumuşak birşeyler vardı tükürdüm yeşil ve sarımsı bir şeyler çıktı tuh dedim biberin içine tırtıl nasıl girmiş, sonra baktım içinde değil diğer tarafında imiş ama yarısı yoktu :)

Birde mantı yapmak için kıyma almıştık istanbul'da mahalledeki kasaptan oldukçada temiz bir yer aslında ama kıymanın içinden kıyılmış vaziyette hamamböceği çıkmıştı, kiloya saydıkları için çok kızmıştım :)

Ha ekmegin içinden iğneden ipliğe, körüden uçağa yok pardon bu kalkınma ile ilgili idi eee iğneden ipliğe sabundan çöplüğe her şey çıktı gördüm şahidim, çıkmasa bir garibime gidiyor bugüne kadar bir altın çıkmadı şu ekmekten ona yanarım :)

JARGON
22/07/2003, 01:09
Orjinal mesajı gönderen Reti
Geç saatlerde işyerinden eve dönerken. Genellikle aynı işkembecide fırında kuzu kelle söğüş (temizlenmiş) yerdim. Bir arkadaşım bunun asıl lezzeti kelleyi bütün olarak söyleyip elle yiyeceksin dedi. Ben de bu kez siparişi bütün kelle olarak verdim. Kelle geldi. elimle parçalamaya başladım. Fakat tam içinde beyin bölgesine yakın. Kurşun kalem kalınlığında 3 er santim uzunluğunda 4-5 adet koyu kahveye çalan grimsi renkte kurtlar olduğunu gördüm. Çok sinirlenerek bunu yan masalarda oturanlarada gösterdim ve bağırarak iş yeri sahibini çağırıdım. Adam gayet normal bir şekilde eliyle kelelnin içinden kurtları topladı. Ve bana "abi bu normal her kellede olur bu. Aslında hayvanlar bunu otlarken aksırarak burnundan çıkarır atar. Hç görmedinmi abi " dedi.
Hesabı ödemeden işkembeciyi terk ettim ertesi sabah ilk işim belediyeye gidip şikayet etmek oldu. Oradaki zabıtalarda aynı şeyi söyledi. "Gidip bakarız ama kelleden kurt çıkması normaldir" dediler.
O son kelle yiyişim oldu artık adı duyulmamış işkembecilere falan kesinlikle gitmem. Demek söğüş kelle yerken çok kurt yemişim :)

Hahah, bu mesajı yazıcıdan çıkarıp, yarın birkaç arkadaşa okuturken kusmalarını izlemek çok keyifli olacak ...