PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : listbox dan text bilgisi almak

özge
29/05/2007, 12:53
Herkese selamlar,
özge ben, foruma yeni üye oldum,
Küçük bir problemim var, bir form üzerine editbox yerleştirdim ve bu editbox a aşagıdaki sorgu yardımıyla bilgileri çekmek istiyorum, sorgum şu şekilde:

string sorgu="SELECT * FROM tablename WHERE (IL='ILADI')";

problem şu, kosul kısmındaki ILADI nı baska bir form üzerindeki listbox dan almak istiyorum, bunun için listbox olan formdan nesnee türettim ve bununla listbox dan seçilen texti almaya çalıştım fakat bu boş dönüyor, kodum aşağıdaki gibi:

top_oy yeni_top_oy = new top_oy();// listbox içeren formum
string listbox_kosul;
listbox_kosul=yeni_top_oy.listBox1.Text;
string sorgu="SELECT * FROM tablename WHERE (IL='listbox_kosul')";

yardımcı olabilirseniz cok sevineceğim...
şimdiden teşekkürler. Herkese kolay gelsin...

HaokaH
29/05/2007, 14:26
~Hosgeldiniz~

Anladigim kadariyla yardimci olmaya calisiyim..

Kullandiginiz değişkenleri global olarak tanimlarsaniz ve Formlarin kullandigi Unit'leri birbirleri ile ilişkilendirirseniz yani implementation'da (Ornegin: {Unit1 içinde,} uses unit2;) şeklinde alabilmeniz lazim.

Örnegin Ilk FormdayIz yani Form1'de ve Form2'deki bir bileşenden veri alicagiz.. Değişken alicaksak global tanimlariz iki formdada, sorun cözülür, cagirmalarda direk gelir.

Baştaki Edit1 bileşeni, Form1'in bileşeni..
Edit1.Text:=Form2.Edit1.text;
Form1.Caption:=Form2.Listbox1.Items.Strings[0];
gibi gibi..
UmarIm dogru anlamIşImdIr..

Ayrica, yanlis yere konu acmissiniz..

özge
29/05/2007, 14:41
evet, acemilikten olsa gerek, ilk mesajımdı bu cok tesekkür ediyorum, kodu c# da yazmaya calısıyorum da, formların bulunduğu cs dosyalarnı birbiri ile nasıl ilişkilendirebilirim acaba?

HaokaH
29/05/2007, 14:53
;) Ben Delphi'den nameler döktürdüm, Visual C#'a yeni basladim hatta öyle askIda kaldI sInavlar nedeniyle, üstüne makinaya image attim, Visual Studio 2005 kurulu bile degil yani benden bu kadar, ama mantIk olarak cözümyolu bulduk sanIrIm.. En azIndan denedik..
Kolay gelsin..

Revlis
29/05/2007, 18:04
listbox un içeriğin ya da seçili olan değerin içeriğin global bir değişkende , ya da farklı bir class a aktarır , sorgu sırasında kullanırsan çok az kodla halledersin gibi geliyor bana

zahir
29/05/2007, 21:04
Herkese selamlar,
özge ben, foruma yeni üye oldum,
Küçük bir problemim var, bir form üzerine editbox yerleştirdim ve bu editbox a aşagıdaki sorgu yardımıyla bilgileri çekmek istiyorum, sorgum şu şekilde:

string sorgu="SELECT * FROM tablename WHERE (IL='ILADI')";

problem şu, kosul kısmındaki ILADI nı baska bir form üzerindeki listbox dan almak istiyorum, bunun için listbox olan formdan nesnee türettim ve bununla listbox dan seçilen texti almaya çalıştım fakat bu boş dönüyor, kodum aşağıdaki gibi:

top_oy yeni_top_oy = new top_oy();// listbox içeren formum
string listbox_kosul;
listbox_kosul=yeni_top_oy.listBox1.Text;
string sorgu="SELECT * FROM tablename WHERE (IL='listbox_kosul')";

yardımcı olabilirseniz cok sevineceğim...
şimdiden teşekkürler. Herkese kolay gelsin...

Daha önce basit bir örnekle formlar arası veri transferini açıklamıştım. İncelemek istersen...
http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=305970&postcount=6