Tam Sürümünü Görmek İçin : şu form işini bir çözebilsem :garip: (form geçişleri)
herkese iyi akşamlar diliyorum,
içinden çıkamadığım konuya gelince,
Form1'imin içinde bir comboBox var ve içinde bir kaç bilgi var ben onları Form3'ün içindeki listBox'uma atmak istiyorum ama birtürlü beceremedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler,kolay gelsin...
acehreli
25/05/2007, 20:16
Buna benzer cok konu acildi. Baskalari yanitlayana kadar sen de belki forumda aratarak cozum bulabilirsin.
Ali
Buna benzer cok konu acildi. Baskalari yanitlayana kadar sen de belki forumda aratarak cozum bulabilirsin.
Ali
saol ali ama dediğin gibi arama yaptım uygulamaya geçemedi =/
anladıım kadarıyla
Form3 F3 = new Form3();
F3.Show();
F3.F1 = this;
F3.F1listbox = this.listBox1;
ama çalıştıramadım malesef :garip: :aglama:
csharpcı
27/05/2007, 12:51
combobox ın selectedıtem eventene listbox1.ıtem.add(combobox.selecteditem); yazabilirsin bir dene bakalım....
http://forum.ceviz.net/iki-form-arasi-veri-aktarimi-ve-interrupt-t33734.html
burada aradığına çözüm bulundu formlar arası veri aktarımının nasıl yapıldığı anlatılıyor bir bak olmazsa sorunu tekrardan yazarsın.kolay gele...
verilen ornekte ve linkte, basit yontem zaten anlatılmış. ama bu şekilde basit çözümler yerine oo tabanlı sağlam çözümler istiyorsan yapman gereken c# delegateleri öğrenmek ve delegateler vasıtasıyla callback functionlar yazmak.
ornegin form2nin form1e veri göndermesini ve üzerinde değişiklik yapmasını istiyorsan tanımlaycagın bir callback delegate ile form2'den form1'daki bu callback fonksiyonu cagırabilirsin. bunun benzerleri sadece sıkca kullanılmakta ve hatta multithreaded uygulamalarda .net 2.0 le gelen thread context kısıtlamaları bu sekilde asılabilmekte.
eger ornek bulamassan basit bir delegate yazar gonderırım ama arasıtırsan emınımkı cok fazla kaynaga ulasabilirsin
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.