Tam Sürümünü Görmek İçin : indesign bilen biri yardım edebilir mi???
vmeihcmm
25/05/2007, 17:45
Beyler dergi çıkartacaz ama ben indesign programını kullanıyorum ve sorum şu_
Şimdi bu programda ben sayfaları yaptım ilk olarak kapak sonra sayfa 1 sonra diğerleri
Kafama takılan ise kapak sayfasından sonraki sayfa kapak sayfasının arka yüzüne mi yazılacak ...
Ya da diğer saylar tek tek çıkmaz demi yani biri kendinden öncekinin arka yüzüne yazılır..
ama bakın şekil şöyle
kapak sayfası
sonraki1---sonraki2
sonraki3---sonraki4
sonraki5---sonraki6
. .
. .
İşte bu şekilde sıralanıyorlar benim aklıma şu gelio
Kapak sayfasının arka yüzü boş kalıyor. ve SONRAKİ2 SONRAKİ1 in arka yüzü oluyor...
YARDIM edin beyler bu böyle mi?
Böyleyse eğer ozaman ben kapağın arka yüzüne nasıl yazılar yazcammmmmm
hayır yanlış indesign da iç sayfa tasarımları ayrı kapak ayrı yapılır sadece indesign da değil her ne program kullanırsan kullan şimdi al eline bir dergi yada kitap kapağı aç orada bir tane sayfa göreceksin tek işte o indesignda en üstte duran tek sayfa ondan sonra diğerleri
kapak tasarımını yaparken iç sayfaların oluşturacağı kalınlıktan dolayı araya sırt payı dediğimiz bi pay eklenir 1cm 2cm 5cm artık derginin içindeki sayfalarına göre değişir buna göre iç ve dış tasarım ayrı yapılır şimdi sen iç sayfalarla kapak tasarımları ayrı ayrı yap dediğim gibi bi dergi al ve kapaktan sonraki sayfaya bak o indesigndaki 1. sayfa ona göre devam et tasarımına master olayı da var nekadar bilgin var bilmiyorum ama sanırım yolun başındasın...
hayır yanlış indesign da iç sayfa tasarımları ayrı kapak ayrı yapılır sadece indesign da değil her ne program kullanırsan kullan şimdi al eline bir dergi yada kitap kapağı aç orada bir tane sayfa göreceksin tek işte o indesignda en üstte duran tek sayfa ondan sonra diğerleri
kapak tasarımını yaparken iç sayfaların oluşturacağı kalınlıktan dolayı araya sırt payı dediğimiz bi pay eklenir 1cm 2cm 5cm artık derginin içindeki sayfalarına göre değişir buna göre iç ve dış tasarım ayrı yapılır şimdi sen iç sayfalarla kapak tasarımları ayrı ayrı yap dediğim gibi bi dergi al ve kapaktan sonraki sayfaya bak o indesigndaki 1. sayfa ona göre devam et tasarımına master olayı da var nekadar bilgin var bilmiyorum ama sanırım yolun başındasın...
Kafa karıstırmazsak daha iyi olur bence. Unuttugumuz olay bir de derginin sirt dedigin bölümünün yapistirma mi yoksa telle baglanmasi olayi mi?
Kapak mutlaka ayri olacak diye bir sey de yok. Ayni gramajdan da yapabilirsin. 135 gr/m parlak kuse kagit olabilir örnegin. Bütün sayfalari bu gramajda yapabilirsin. Kapagin ayri olmasinin sebebi sudur: Kapak biraz daha saglam olsun diye daha kalin kagida basilir.
1-2-(5!) cm diye sirt payi dedigin umarim dergi icin gecerli degildir. Daha cok katalogu hatirlatti bana. Dergi aslinda 16"nin katlari seklinde tasarlanir. Yani 32,64 gibi.
ben hep tahminler üzerine konuşuyorum bi kere bırak kaç sayfa olduğunu hangi tür cilt yapılacaığını da bilmiyoruz yani ben aslında burada daha çok kitabı göz önünde bulundurarak söyledim dediğin gibi dergi iç sayfadaki gramja sahip olabilir
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.