PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Hangi meslek? : ..

CyberBOY
19/07/2003, 19:13
Endustri Muhendisligi mi Bilgisayar muhendisligi mi? Oss sonucuna gore 2 secenek sececegim. Odtu Endustri muh veya Itu bilgisayar muh.

Ben kendimi yazilimda gelistirdim. Acaba bana en uygunu hangisi? 2 universitenin avantaj/dezavantaj larini yazarsaniz sevinirim.

Adrenalin
19/07/2003, 19:16
Bilgisayar derim. Geleceğin işi. İTÜ de harika bir üniversite.

CyberBOY
19/07/2003, 19:20
nedenlerini yazabilir misin? ne yonden harika? Itu bilgisayardan mezun olunca is bulma durumu nasil?

Itude bilgisayar daha dogrusu internet baglantilari nasil? notebooklar icin hotspot var midir? vs...

Algorismus
19/07/2003, 21:52
itü ile odtü yü karsilastiramam cunku itüyü bilmiyorum ama odtü nün gerçekten imkanları felan çok iyidir.hacettepe bilg mezunları iş buluyor da itü neden bulamasin. bilg müh lerin iş imkani daha çok bence. hem kendini bu yönde yetiştirmissin üniversite de rahat edersin bilgisayarda. ben senin yerinde olsam itü bilgisayari yazarim.

Mingitau
19/07/2003, 23:41
CyberBoy eğer hamallık yapmak sana ilginç geliyorsa aylık $1M kazansan ve Bilgisayar Mühendisliği yapsan yine de tatmin olmassın içinde bir ukte kalır. Önemli olan sen nereye gitmek istiyorsun bu.Klasik ama kısaca Yüreğinin götürdüğü yere git.

Bazen yaptığın işten bişi kazanamazsın ama huzurlusundur bu önemli olan, hangisinde o huzuru duyabileceksin.

Başarından dolayı tebrik ederim ;)

MUBNET
20/07/2003, 00:22
Ben de tebrik ederim CyberBoy.

Burada önemli bir noktaya değinmek isterim,
eğer sen kendini iyi ve düzgün yetiştirir, (tabir yerindeyse) kendini pazarlamasını bilirsen alıcın çok olur ;)

Yoksa gerisi hikaye :)

ASA
20/07/2003, 04:28
//Neyse onemli bi mevzu, dagitmayayim, mesajimi sildim.

:cool:

Zerzevat Adam
20/07/2003, 05:35
Birde şöyle birşey var...

Geçen gün TV'de bir çocuk ODTÜ Endüstri Tasarım'a gitmek istiyormuş ve puanı tutuyor ve itu'de başka bir bölüm daha söyledi...

Çocuğun pc ile arası iyiymiş ama çizim kabiliyeti yokmuş...

Mesela o bölümde öyle resim çizdirmiyorlar tasarımın temelleri ve bazı çizikler 3D nesneler var...
Çizimde var ama orda zaten öğretiyorlar asıl iş 3D pc programlarında orada...

Neyse diyeceğim şu;

Gönlünde ne varsa o'nu takip et ama orda nasıl okuyacağından çok ordan çıkınca iş bulabilecekmisin? O'nu da düşün....

Eğer duygu ve mantık doğru orantılıysa mükemmeldir...
Hem sevdiğin iş olacak hem para getirecek hem de yeteneklisin diyelim ohhhhhh sen sadece kağıda BİLMEM BİŞİ BÖLÜMÜ diye yaz gerisi kolay...

Ayrıca sevdiğin bölüm hemde para getiriyor ama orda öretileceklere göre ingilizcem çok iyi değil ya da yeteneğim vs yok diyorsan bu insan oğluna herşey doğuştan gelmiyor....

Ama doğuştan bazı şeyler gelince üstüne ekleyince güzel şeyler oluyor....

Ayrıca doğuşta sahip olduğun Allah vergileri doğuştan sonra kaybedilse dahi azim ve istikrar ile herşeyin üstesinden gelmekte kolay...

Kaç tane özürlü vatandaşımız din kardeşimiz, ve insanlar var...

Hatırladıklarım bir adamın kolları yoktu dirsekten itibaren ama adam bateri çalıyordu...
Ve daha nicesi...

Duygu, Mantık, Azim, Karar, İstek hepsini bir araya getirmek önemli olan....

# Son cümle: Ne istediğine karar ver, mantıklı düşün, istikrarlı hareket et, azimli ol bir bakmışsın torunların olmuş ;)

Ayrıca: ITÜ = IT Üniversitesi :D zuzuzu zu

Ansugo
20/07/2003, 19:07
Orjinal mesajı gönderen CyberBOY
Itu bilgisayardan mezun olunca is bulma durumu nasil?

Genel bir durum olarak iş bulma durumları şöyledir :
a) İlk 10'da bitirilenlerin havada kapılma oranları yüksek olur.
b) Geri kalanın kendisini ne kadar yetiştirdiğine göre durum farklılık gösterir.

Bir de C durumu vardır. Bu da ismi duyulmuş üniversite mezunlarına duyulan saygıdan ibarettir. Ödtü, Bilkent, İtü, Boğaziçi gibi...

Gerçi şu sıralar üniverisite sayıları gitgide artıyor. Bazı üniversitelerin bazı bölümleri bu tekeli yıkıyor. Ancak bazı üniversitelerde sırf para kazanmak için lise tarzında kuruluyor : Örnek Çankaya Üniversitesi...

Mingitau
20/07/2003, 20:16
Örneklere ek : Başkent Üni Hukuk Bölümü :p Balıkesir :p

yemre
20/07/2003, 21:42
itü olsunda bilgisayar endüstri farketmez

şu an şirketimizde 3 tane endstri mühendisi yazılımcı var ve biri çok iyi

ve şu an bizim şirkette 2 tane bilgisayar mühendisi var biri masaüstü arkaplanını değiştirmeyi bilmiyor...

herşey sende bitiyor

Mingitau
20/07/2003, 22:13
O zaman itü endüstri olsun baksana bilgisayarcılar bişi bilmiyo :p

HunTER
21/07/2003, 11:31
Aglamak ıstıyorum....

xXx
22/07/2003, 02:26
İTÜ

İ_stikbalinin T_ükenmeyeceği Ü_niversite :super:

MEHMET
22/07/2003, 09:07
Elektronik mühendisliği niçin düşünülmüyor. Hele bilgisayar konusunda kendini yetirmişsen elektronik mühendisi çok ideal olur. Unutmayalım ki elektronik mühendisi bilgisayarı bilgisayar mühendisleri kadar tekrar öğrenebilir. Fakat bilgisayar mühendislerinin Elektroniği öğrenmesi okadar kolay değil.
kısaca elektronikçi bilgisayarı halleder ama bilgisayarcı elektroniği halledemez.

Üniversiteye gelince bence ODTU en ideali. Tabi iş bulma üniversiteden çok kişinin kendi beceri, bilgi ve KİŞİLİĞİNE bağlı.

MEHMET
22/07/2003, 09:12
O_rtadoğunun Doruktaki T_ek Ü_niversitesi

HunTER
22/07/2003, 10:13
Kucukken tanıdıgım bırı vardı.. Daha dogrusu babamın bı ahbabı.. Yıldırım abı.. Adam elektrık muhendısıydı.. Ama kart okuyuculu bı NC frezeyı bılgısayarla surulen bır CNC ye cevırecek elektronık bılgısıne sahıptı.. Yanı adam bı surucu devresı tasarlamıs ve yapmıstı..

Ardından bu surucu devresı ve bılgısayar arasında ıletısımı saglıyan programıda kendısı yazmıstı.. Bu sayade SurfCAM den gelen cıktı CNC Frezeye aktarılıyordu.. Yanı bılgısayarlı makına kontrolu.. Suan amerıkada kendısı ama benım hala hayattakı en buyuk ıdolum..

Demek ıstedıgım bencede elektronık/elektrık muhendıslıgı ılk tercıhlerınden bırı olmalı..

Libertador
23/07/2003, 19:51
Odtu Endustri muh veya Itu bilgisayar muh.
Dedigine gore burnuma puan siralamasi yapacagina dair kokular geldi. Kesinlikle bunu yapma. Oncelikle imkanin varsa iki universiteyi de gez dolas. Ogrencilerini, ogretim uyelerini yakala aklina gelenleri sor. ITU 'de ay sonunda tanitim gunleri var bence kacirma git. Laboratuvarlari falan da dolastiriyorlar.
ITU'ye gelince bilgisayar laboratuvarlari bu sene basinda yenilendiler p4 ve baglanti hizlari da gayet iyi. Ayrica bazi bazi bilgisayar laboratuvarlarinda da cd-yazici scanner bilimum gerekli aletler de var bu konuda suphen olmasin. Yurtlarda internet baglantisi var fakat henuz sabanci gibi cimenlerde falan uzanirken internet baglantisini saglayacak bir sistem yok. :) Bunun icin bir GPRS hatti tavsiye ederim.
Bir de elektronik muhendisligi hakkindaki yorumlara katiliyorum. Ben de bir elektronik muhendisliginde okuyan biri olarak bu disiplinin ne kadar genis bir ufku oldugunun sahidiyim. Fakat elektronik muh., bilgisayar muh. 'nin yaptigi herseyi yapar tarzindaki bir goruse katilmiyorum. Elbetteki ilgisi varsa yapar ama bir lisans disiplini ile bir bt uzmanligini ya da sistem uzmanligini karistirmamak lazim. Bilgisayar muhendisligine biraz haksizlik yapiyormusuz gibi geliyor bana. :super:

Mingitau
23/07/2003, 20:00
En iyisi gel sen Gebze' ye yeşillikler içinde bir okula bol ot da var çevrede :p
İllaki olacaksan Endüstri Müh iyi bir bölüm. Zira disiplinler arası çalışmak hem daha kolay hem daha geniş iş alanı var hemde öğrendiğin şeyler tek yönlü değil genişliğinden dolayı daha zevkli...

sımone
23/07/2003, 21:07
valla mevzuda benimde bi tuzum olsun şimdi bence iş sevdiğin mesleği yapmakta tabi eğer puanın çok yüksekse tabi iyi bir UNV de okumak elbette en iyisi benim öyle değildi daha doğrusu bitakım şanssızlıklar yüzünden (biyoloji 9 yanlış 3 doğru) :) bu yüzden kocaeli bilgisayar mühendisliğinde okuyorum şuanda şimdi bakıyorumda mesela yıldızda okuyan yada başka UNV lerde okuyan arkadaşlarım var ama benim bilgisayar bilgim ve ona karşı alakam hepsinden daha fazla belki çok iyi bir UNV değil ama benim hayalim olan mesleği okumaktan çok memnunum ve ne olursa olsun kendimi geliştirmeye devam edicem zaten parası için de değil bana yetecek kadar orta seviye bi yaşantı sağlayacak kadar gelirim olsun yeter mesleğimi seviyorum UNV yi sevmesemde :)) bu yüzden bence önce mesleğe karar ver sonra UNV ye sana bol şans ve iyi bir öğrenim hayatı diliyorum

MUBNET
23/07/2003, 21:31
@HunTER
Evet doğru söylüyorsun, sana katılıyorum.Yalnız burada ufak birşeyin altını çizeyim; elektrik ile elektronik mühendislikleri temelde aynı gibi gözükse de, aslında konular derinleştikçe birbirleriyle ilişkili fakat birbirlerinden oldukça farklı branşlardır.Ben de bir elektronikçi olarak dediğine tam destek veriyorum.Yine de bu ufak ayrıntıyı netleştirmeyi faydalı gördüm.