PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows xp yi web sunucusu haline çevirmek

forumgil
25/05/2007, 12:39
Merhaba arkadaşlar,

Ben Windows XP işletim sistemim üzerinden web yayını yapmak istiyorum, yani apache kurdum ve oradaki dosyaları ip adresimi bir domaine yönlendirerek herkesin görmesini istiyorum.

Örneğin : 85.254.84.87 benim ip diyelim, ve bunu yazan herkes apache deki index.php ye bağlansın.

Tam olarak demek istediğim paralı host almadan bilgisayarımı hosting yapıp kendim kullanmak istiyorum ama windows xp de.

Gerekli dökümanı olan varmı acaba?
Saygılar.

CeaSeR
25/05/2007, 12:56
http://www.ceviz.net/evinizde-adsl-uzerinden-web-hosting-hizmeti-nasil-verilir_a935.html

forumgil
25/05/2007, 14:34
Teşekkür ederim bilgileri okudum ve uyguladım, çok karışık ve zor bir iş ayrıca bazı yerlerdede hata veriyor belirtilen uygulamalar.
Acaba daha farklı bir yöntem yokmu ?

dkoksal
25/05/2007, 14:35
Apache web server kurman yeterli olacaktır, domain adı kullanmayacaksan..

Sam Orpheus
25/05/2007, 21:34
Merhaba arkadaşlar,

Ben Windows XP işletim sistemim üzerinden web yayını yapmak istiyorum, yani apache kurdum ve oradaki dosyaları ip adresimi bir domaine yönlendirerek herkesin görmesini istiyorum.

Örneğin : 85.254.84.87 benim ip diyelim, ve bunu yazan herkes apache deki index.php ye bağlansın.

Tam olarak demek istediğim paralı host almadan bilgisayarımı hosting yapıp kendim kullanmak istiyorum ama windows xp de.

Gerekli dökümanı olan varmı acaba?
Saygılar.

Merhaba öncelikle apache mi iis mi demeden önce ?

öncelikli çalıştırmak istediğin programlama dili hangisidir ?

asp mi php mi ?

önce isteklerini belirle daha sonra o konu hakkında sana yardımcı olmaya çalışalım.

bir sürü web server yazılımı var sen hangisini tercih edeceksin,ve hangisinin üzerinde sana yardımcı olalım ?

Revlis
25/05/2007, 22:43
hazır apache/php/mysql/phpmyadmin içeren paketler var ayarsız gediksiz . senin işini görür. eğer yoğun bir kullanım olacaksa sistem gücünü programlardan , hizmetlere kayırman gerekir (tabi apache nin bir hizmet olarak başlaması gerekli -ki varsayılan-)

dkoksal
25/05/2007, 23:11
İhtiyaçlar önemli hakikaten, sitenin içeriği ne olacak, ne tür işler yapacaksın site içerisinde???

CeaSeR
26/05/2007, 15:36
domain adı kullanmayacaksan
sadece apache veya iis ardından adsl modemden nat yapman yeterli olacaktır.
dahada basite indirgeceksen sabit (statik) ip'ye bile lüzum yok
amaç yapılır mı yapılır.

forumgil
26/05/2007, 18:27
Merhaba arkadaşlar,

Sitemimde Apachede kurulu iis te kurulu ve php çalıştırmak istiyorum.
Sistemi forum sitesi veya resim upload sitesi olarak kullanmak istiyorum, yani eğer bunları yapamazsam normal bir portal kurmak istiyorum.

Sizlerden ricam şu;
Herşeyi yaptım hazırladım ve sistemimde şuanda apache çalışıyor phpleri görüntüleyebiliyorum tek yapmak istediğim ip adresimi yazan apachedeki index.php ye ulaşsın bu kadar arkadaşlar.

Şimdiden teşekkürler

Saygılar.

CeaSeR
27/05/2007, 12:53
modeminin nat kısmından
modemine gelen 80. port isteklerini senin bilgisayarının ipsine gönlendir
windows güvenlik duvarından da 80. portuna izin ver

forumgil
27/05/2007, 13:57
Yönlendirdim ancak internet explorer penceresine ip adresimi yazığım zaman bu seferde modem giriş ekranı geliyor :(

Predator
28/05/2007, 08:53
Yönlendirmeyi düzgün yapamamışsınız yada iç ipsi yerine dış ipsine yönlendirmişsiniz.

Sam Orpheus
28/05/2007, 09:06
modemin web access özelliği oluyor bunu kapatabilirsin,

kimi zaman modemler default olarak kendi web access penceresine yönlendiriyor

yapman gereken modemin markası ile türkiye disb. aramak modemin web access portunu başka bir porta çektirmek.

zyxel modemde öyle yapıyordum,zyxel i 8084 e çektim,
80 portunada iç ip verdim çok daha başarılı oldu.

aanniill
30/05/2007, 14:52
portforward.com dan da yardim alabilirsin orada butun modemler icin ayarlar var. kolay gelsin.

dkoksal
30/05/2007, 15:04
Pek başarılı bir site değil bence.
portforward.com dan da yardim alabilirsin orada butun modemler icin ayarlar var. kolay gelsin.

aanniill
30/05/2007, 15:34
Pek başarılı bir site değil bence.

keske o iyi degil ama bu iyi diye bir oneri yapsaydin daha guzel olurdu.

SGurel
02/06/2007, 00:00
Sitene aynı anda 10 kişiden az ziyaretçi geleceğinden emin isen XP yi web server olarak kullanmak sana yetecektir. Ancak ben daha fazla ziyaretçi istiyorum dersen (ki öyledir) Server 2003 veya başka bir işletim sistemi kullanmalısın. XP de klasör erişim 10 bağlantı ile sınırlandırılmıştır. Ve bildiğim kadarı ile bu sorunu aşmanın bir yolu yok.
Kolay gelsin

forumgil
23/10/2007, 08:59
Yardımlarınız için teşekkürler, SGursel in dediği gibi daha fazla ziyaretçiye ihtiyacım var, bu sebepten vazgeçtim ama ileride karşıma çıkarsa nasıl yapabileceğimi öğrenmiş oldum.

renegade1905
23/10/2007, 13:55
hazır apache/php/mysql/phpmyadmin içeren paketler var ayarsız gediksiz . senin işini görür. eğer yoğun bir kullanım olacaksa sistem gücünü programlardan , hizmetlere kayırman gerekir (tabi apache nin bir hizmet olarak başlaması gerekli -ki varsayılan-)

aynen katılıyorum örnek program "wamp server" olabilir

modeminin nat kısmından
modemine gelen 80. port isteklerini senin bilgisayarının ipsine gönlendir
windows güvenlik duvarından da 80. portuna izin ver

gerek yok eger 80 numaralı port kapalıysa o pc zaten internette hiçbir web sayfasına ulaşamaz default olarak açık gelir sen istersen kapatırsın