PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Konsol üzerinden dosya sıkıştırma

sekizbit
25/05/2007, 02:38
Merhabalar, bi arşivdeki dosyaları okuyup belirli işlemlere tabi tutan bir program yazmaya çalışıyorum. Programımın bir bölümünde dosyaları ziplemem gerekebiliyor. C++ ile zip yapmayı biraz araştırdım ama programdaki esas amacım sıkıştırma olmadığı için kendim zip algoritması yazmak istemedim.

Konsol üzerinden çalışan bir program ( PKZIP) bulup system() fonksiyonu ile gerekli parametrelerle bu programi çağirip zipleme işini hallediyordum. ama bir sorunum var, PKZIP isimli program 12 karakterden uzun dosya isimleri ile çalışamıyor. mesela arşivde
12karakterdenuzun.txt isimli bi dosya varsa 12KARAKT.ZIP isimli bi arşiv oluşturuyor ancak içine txt dosyasını atmıyor. parametrelerine baktım ama ben göremedim, sanırım yok. Bu konuda bana önerebileceğiniz bir program varmı ? Diğer taraftan illada program olması şart değil, eğer fazla uğraşmadan kendim zip algoritması yazabiliyorsam bu konuda bilgi verirseniz de sevinirim.

Dosyaların sıkışması önemli değil, sadece formatlarının .zip e dönmesi gerekiyor.

bluekid
25/05/2007, 08:32
http://forum.ceviz.net/c-dosya-sikistirma-t42169.html?t=42169

sekizbit
26/05/2007, 04:01
o başlığı, burayı açmadan önce okudum ancak sorunumu çözmeye yetmedi.

sekizbit
26/05/2007, 17:29
ben boşuna kastırmışım, winrar da konsol üzerinden kullanılabiliyormuş. hemde çok kullanışlı.