PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : UYARI: Bu mesaj kendisini 48 saat icinde yok edecektir!

ASA
19/07/2003, 02:57
"This message will self destruct in five seconds"...

Tanidik geldi mi? Hani Mission Impossible (Gorevimiz Tehlike) dizisinde, her bolumun ba$inda icinden dumanlar cikan bir laptop dev$irmesi vardi...

I$te bu olayi yakinda gunluk hayatta kullanacakmi$iz gibi gorunuyor cunku yeni bir DVD ce$idinin onumuzdeki ay piyasaya surulmesi bekleniyor.

EZ-D adi verilen bu DVD, hava gecirmez paketlerde satilacak, paket acildiktan sonra diskin yuzeyi havayla reaksiyona girecek ve rengi kirmizidan siyaha donu$erek diskin okunmasini engelleyecek.

EZ-D'yi cikartacak firma ilk hedef olarak DVD'de izlenen filmleri secmi$. Sagda solda bulunan icecek makinalari gibi makinalarda satilacak olan EZ-D, DVD kiralama olayini tarihe kari$tirabilecek gibi gorunuyor. Cunku hem fiyati uygun, hem DVD'yi ilk izleyen siz olacaksiniz (cizikler vs olmayacak), hem de DVD'yi gec geri goturdugunuz icin ek para odemek zorunda kalmayacaksiniz.

Daha sonra EZ-D'nin muzik piyasasi ve yazilim alanlarinda da kullanilabilecegi planlaniyor.

Tabii bu arada ufak bir sorun var... Hackerlar EZ-D'nin hava ile reaksiyona girmesini yava$latacak ya da engelleyecek cozumler bulabilirler.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/magazine/3064327.stm

:cool:

HunTER
19/07/2003, 09:41
Anlamadıgım bu bı kullanımlık CD oldugu anlamınamı gelıyor? Yada paket acıldıgında reaksıyona gırıp okunması engellenıyosa ben nasıl okuycam bunu : ) Paketı acmadanmı : )

Bıde bu bı kullanımlık bıseyse nasıl bu ortamda windows dagıtılırkı? Malum kendısını heray yenıden kurmak gerek : )

DesigneR
19/07/2003, 10:23
Hackerlar daima bir adım öndedir bunu unutmayın... ayrıca o ez-d denilen olayda hiç tutmaz ben söyliim :) anca dediğin gibi çok ucuz olması lazım falan filan...

hmustak
19/07/2003, 11:08
Orjinal mesajı gönderen DesigneR
Hackerlar daima bir adım öndedir bunu unutmayın... ayrıca o ez-d denilen olayda hiç tutmaz ben söyliim :) anca dediğin gibi çok ucuz olması lazım falan filan...

:)

redial
19/07/2003, 11:17
Sonuc olarak kopyalamak icin yerli sure mevcut, eh, dvd writer diye de bisiy var...
Sanirsam hacker olmaya gerek yok :D :D

Ozellikle yazilim endustrisi, sifrelemeye, saklamaya, engellemeye yonelik harcadigi zamana bir gun cok pisman olacak, Anlayacaklar nasil bosa vakit harcadiklarini...

Mingitau
19/07/2003, 11:44
Sanırsam bu olay bir çok kişinin film izleme zevkinin içine edecek. Zira bahsedilen olayda medya kalitesi filmin başından sonuna kadar kötü yönde değişecek.
Tabii birde homedrom benzeri yerler yeni garip ürünler çıkaracaklar.efendim dvdlerininzi bu özel kaba koyup buradan bir elektrik süpürgesi yardımıyla içerdeki havayı boşaltıyorsunuz, dvdleriniz ile plastik tam olarak yapıştığındayani hava kalmadığında dvdnizi bir ay daha uzun süre kullanabiliyorsunuz.
Birde aklıma Türk usulü hava ile irtibast kesme metodları geldi.:kihkih:

ASA
19/07/2003, 15:21
@HunTER;
Evet bir kullanimlik CD, paketi izleyecegin zaman acip izleyeceksin.
Windows konusunda ise kesinlikle haklisin hehe :)

@DesigneR;
Bizi aydinlattigin icin te$ekkurler. Sunucularin firewall, ids bilimum korumalarini kapatip, tatile cikiyorum.

@hmustak;
Ne guluyon :p

@redial;
Amac kopyalamayi onlemek degil. DVD kiralayan yerlerin Copyright kurallarini hice saymasini engellemek, zaten onlarin kiraladigi DVD'ler de kopyalanabiliyor. Kaliteli, cizgisiz, surprizsiz olarak izleyecek insanlar filmi.

Yazilim endustrisinde kopya koruma metodlari $imdilik, kopyalanmanin geciktirilmesine yonelik cozumler gibi duruyor. Ama gunun birinde istediklerini gercekten ba$arabilirler, eh bunu da yeni teknikler geli$tirmeye cali$madan, oturduklari yerden yapamazlar degil mi?

@Axion;
Film izlenirken bir sorun ya$anacagini sanmiyorum, yoksa proje ba$tan batardi.

EZ-D'nin uretiminden sorumlu genel mudur oldugum tamamen yalandir, hurafedir :D

RaiST
19/07/2003, 16:33
Orjinal mesajı gönderen DesigneR

sen CSS'yi yazan kişisin galiba

Ansugo
19/07/2003, 17:25
Orjinal mesajı gönderen Axion
Tabii birde homedrom benzeri yerler yeni garip ürünler çıkaracaklar.efendim dvdlerininzi bu özel kaba koyup buradan bir elektrik süpürgesi yardımıyla içerdeki havayı boşaltıyorsunuz, dvdleriniz ile plastik tam olarak yapıştığındayani hava kalmadığında dvdnizi bir ay daha uzun süre kullanabiliyorsunuz.

Bu benzersiz ürüne 29.900 X 4 taksitle ya da 89.900'e peşin olarak ulaşabilirsiniz. Hadi hemen arayın. Ücretsiz destek hattımız 0 212 212 20 20. Ayrıca bu ürünü alanlar benzersiz kulak karıştırma çubuklarına da ücretsiz sahip olacaklar...

:p

Adrenalin
19/07/2003, 17:29
Bende birkez izlememde birkere kopyalarım :) Sonrada kopyadan 100 tane hehehe :p

ASA
20/07/2003, 04:26
Kopyalaya kopyalaya amip gibi uremeye ba$layacaksiniz, ondan korkuyorum :p

Mingitau
20/07/2003, 12:08
Amipler bu üreme hızına hayran kalıyorlar :D Birde Çindeki çoğalma sayısına :p