PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Netscape tarihe mi karışıyor

Sahin
19/07/2003, 02:17
http://www.ceviz.net/index.php?case=article&id=189 linkindeki haber çok ilginç bir haber bir o kadar da üzücü.

Belki webmasterler sevinecektir cross browser olayından kurtulduk diye ama Anti trust filmini izlemenizi tavsiye edeceğim Bil gates'in hayatı üzerine kurulu ama bir yerden sonra senaryo gereği başka bir kişi imiş gibi anlatılan open source taraftarı bir film.

acemi
19/07/2003, 11:11
Mozilla varken Netsacape'e kim bakar. Zaten artik Netscape kullanicisi kalmamisti. Netscape'cilerin hepsi, Mozilla'ya coktan gecmisti.

Netscape'in tarih olmasi, su anki dengeleri fazla bozmaz sanirim. Hatta Mozilla acisindan olumlu gelisme bile sayilir.

redial
19/07/2003, 11:23
Mozilla varken sorun yok ;)

Predator
19/07/2003, 12:08
Evet Mozilla harika gerçekten linux ortamında kullanmadım farkı varmı yokmu biliyorum ancak en çok kullandığım ve ie ye çıkması halinde mozillayi bırakacağım özelliği ctrl ile yeni linkleri açmak.

Masterphp
19/07/2003, 13:52
Arkadaşlar biz yani Bütün Ceviz.Net ;
İnternet Explorer
Mozilla
Konqueror
Kullanıyoruz. Bende Konqueror kullanıyorum...
Mozilla ve Konqueror varken Netscape ve İnternet Explorer'e kim Bakar :)

fatihhayri
19/07/2003, 14:38
bu netcape in yatacak yeri yok.
bana neler çektirmişti.
ah ah.
tekelleşmeye üzülüyorum. ama
biyandan da seviniyorum.:D

Ansugo
19/07/2003, 18:07
Ne mozillasından bahsediyorsak ?

%5'i ne kadar da önemsiyoruz.

İstatistikler gösteriyor ki internet kullanıcılarının %95 ( ve biraz fazlası ) internet explorer kullanırken, geri kalanı %5 (aslında daha azı) netscape, mozilla, opera ve linuxta kullanılan diğer dandik browserları kullanıyor.

Yani azınlık. Ve bu seviyenin çok zaman değişeceğini sanmıyorum. Bunun birinci sebebi MS'in OS'le birlikte IE'yi de vermesi olarak düşünülse de, ben IE'nin standartları bozarakta olsa standartlardan biraz daha hızlı ilerlemesin de bir diğer önemli sebep olarak görüyorum.

Ve sonuç olarak da diyebilirim ki Open Source olmasa da Opera şu ana kadar gördüğüm en iyi browser. Reklamlı sürüm haline gelip Linux portu çıktıktan sonra da kullanımı son derece yaygınlaştı, özellikle Linux camiasında. Gelişme hızına yetişmek mümkün değil. Bir mozilla ile kıyas edildiğinde gerçek bir browser gibi duruyor. Ben bir sayfa IE'ye özel olmadığı sürece Opera kullanıyorum. IE'ye en yakın görüntüyü de gene Opera verebiliyor.

Ve son olarak şunu da söylemek isterim ki, herhangi bir browser ile gelen Chat, Email, News eklentilerinin halen çok mantıksız ve yersiz olduğunu düşünüyorum....

Çaylak
19/07/2003, 23:45
Ansugo abiye tamamen katılıyorum şu anda opera kullanıyorum şunu söyliyeyim bişr hayli eski bilgisayarım var IE de 10-15 pencere açtığımda bilgisayar bir hayli yavaşlıyor işte hata veriyor donuyor Operada ise hiç böyle sorunlar olmuyor.

Ben bir de IEnin çok kullanılmasını bir çaylak olarak herzaman elaltında bulunan bir program olmasına bağlıyorum öyle mozillayı filan aradığımda ancak örütbağdan(netten) :) çekmem gerekiyor IE öyle değil neredeyse her Bilgisayardergisini CD'sinde var (Gerçi Nestcapede vardı ama bilmiyorum bana IE galiba görünüş bakımından daha çekici gelmişti:) )

Ama artık OPERA var ...

fatihhayri
20/07/2003, 12:37
istatisklere bakarsak

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

herşey ortada.

Ansugo
20/07/2003, 18:54
Opera'nın %1'i işgal etmesi çok hoş bir gelişme olmuş.

redial
21/07/2003, 09:39
konqueror ve mozilla disinda tarayici kullanmiyorum, linuxta calisan bu iki dandik tarayici ile bir sekilde yolumu buluyorum...

HunTER
21/07/2003, 10:46
Dandık bencede bıraz agır olmus.. Standartları farklı hepsı bu.. Yınede hıc bı web sayfasına Netscape ıle bakmamıs bı webmaster olarak IE kullanmak konusunda ısrarlıyım..

Bıde merak ettıgım bısey, dunya uzerındekı her 100 kullanıcıdan 95'ı IE kullanıyorsa artık Netscape (yada turevlerının) onun standartlarına uyum saglaması gerekmıyormu?

Yanı yenılgıyı kabul ederse belkı yenı bı zafer kazanabılır...

acemi
21/07/2003, 11:52
Bıde merak ettıgım bısey, dunya uzerındekı her 100 kullanıcıdan 95'ı IE kullanıyorsa artık Netscape (yada turevlerının) onun standartlarına uyum saglaması gerekmıyormu?

Yanı yenılgıyı kabul ederse belkı yenı bı zafer kazanabılır...

Su an masaustu bilgisayarlarin buyuk cogunlugunda Windows calisiyor. Linux'un masaustune daha yeni gelmeye basladigi dusunulurse, henuz isin basinda olundumuz soylenebilir.

Ansugo
21/07/2003, 12:05
s/dandik/beğenmediğim/;

xXx
22/07/2003, 02:49
Masterphp ben eski ceviz net ci olarak OPERA kullanıyorum:)

Kim nederse desin 7.0 sürümünden sonra opera zamanla kabuk kırar gibime geliyor.
-
Daha hızlı sayfa yükleme
Daha az kaynak kullanma
Tek pencerede çok sayfa
Seksi kabuk desteği
Popup Katili olması
Hotlist bölümü
Sık Kullanılanlar üzerinde tam hakimiyet
Az boyutla Outlookdan çok üstün posta yönetimi
..gerisini siz keşfedin:)