Tam Sürümünü Görmek İçin : Aktivasyon Süresi Hakkında Yanıt Arayan Sorularım
Arkadaşlar öncelikle warez , crack gibi konuların yasak olduğunu bilerek bu konuyu açtığımı bilmenizi isterim ancak bu soru uzun süredir aklımdaydı ve bir yanıt arıyorum...
Şimdi bir XP makina kurduk ancak lisansımız olmadığı için makina 30 gün sonra kullanılmaz hale gelecek hatası veriyor;
1- Bu makinaya deep freeze kurarak bunun önüne geçilebilir mi?
2- Eğer geçilebilirse bu çok büyük bir açık değil mi?
Sonrasında şunu sormak istiyorum ;
Eğer deep freeze bunu engellemiyorsa ve her seferinde bu hatayı başa almıyorsa;
1- Makinaya ghost ya da benzeri birşey yapılıp yedek alınsa ( D sürücüsüne ya da DVD ye) makina 30 gün sonra çöktükten sonra ya da kullanılmaz hale geldikten sonra bu alınan yedek(ghost ya da başka program yedeği) ile kurulum yapılıp windows u tekrar 30 günlük kullanımdan başlatabilir miyiz??
Eğer bu da yapılamıyorsa ;
PCI Güvenlik Kartı alıp makinayı yedekledikten sonra çökmesine 1 gün kala yeniden kurmak ile bu olayın önüne geçilebilir mi?
Yukarıdaki konuların tümü aklıma takılan ancak denemeye fırsat bulamadığım şeylerdir.
Aranızda deneyen ya da bilgi sahibi olanlar mutlaka vardır bu konu hakkında bilgi verirlerse çok iyi olur
Yani bu konuda verdiğim XP örneği Vista da olabilir , Server 2003 de olabilir fark etmez sonuçta Windows u ya da bu tarz süre kısıtlamalı programları sınırsız kullanabilmek için bu yollardan hangisi izlenirse başarılı olunur???
Şimdiden teşekkürler.
http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=135623&postcount=1
bu kısımda yazılan konu daki örnekte geçerlidir.
Windows u ya da bu tarz süre kısıtlamalı programları sınırsız kullanabilmek için bu yollardan hangisi izlenirse başarılı olunur???
3. numaralı listede unutmuş olduğunuz yol izlenirse başarılı olunur. Kısıtlama olmadan kullanılacak program/işletim sistemi satın alınır.
3. numaralı listede unutmuş olduğunuz yol izlenirse başarılı olunur. Kısıtlama olmadan kullanılacak program/işletim sistemi satın alınır.
Lütfen provokasyon yapmayınız ;
Elbetteki bu yolun izlenmesi bizlerinde önerdiği istediği ve stabil çalışma sağlayacak bir çözüm oluşturur ancak amaç burada bu soruların yanıtlarına sahip kişilerin bilgi paylaşımı için bunları açıklaması yoksa bende sizler gibi EMEK verilmiş tüm yazılımların ÜCRET karşılığında satın alınması taraftarıyım.
Yanlış anlaşılmak istemiyorum bu konuda.
Meteryus
23/05/2007, 00:43
1- Bu makinaya deep freeze kurarak bunun önüne geçilebilir mi?
2- Eğer geçilebilirse bu çok büyük bir açık değil mi?
deepfreeze vb. programlar disk üzerinde veri saklamanızı imkansız hale getirdiği için bu durum büyük bir açık sayılmaz sonuçta bir bilgisayarı sürekli deepfreez ile kullanacaksanız kullanmayın daha iyi.
deepfreeze vb. programlar disk üzerinde veri saklamanızı imkansız hale getirdiği için bu durum büyük bir açık sayılmaz sonuçta bir bilgisayarı sürekli deepfreez ile kullanacaksanız kullanmayın daha iyi.
Yanibu DEEP FREEZE ile bu iş olur anlamına mı geliyor?
Ayrıca biliyorsunuz ki DEEP FREEZE de sadece sizin belirttiğiniz sürücüyü dondurması durumu var yanı eğer makineyi DEEP FREEZE ile kullanacaksanız hiç kullanmayın demek biraz acımasızca olur gibi geldi bana
Yani yükleme yapılır tüm ayarlar yapılır C: dizini dondurulur (Windows orada olduğu için) diğer sürücülerle çalışmaya devam edilir
Meteryus
23/05/2007, 01:05
Yanibu DEEP FREEZE ile bu iş olur anlamına mı geliyor?
hiç denemedim, ama muhtemelen windows kurulumunda kurulum tarihi kaydedildiği ve sistem saati çalışmaya devam edeceği için olmaması muhtemel.
ayrıca bilgisayarınızı sadece msn ve surf için kullanmıyorsanız işletim sistemini kullandığınız diskte veri saklayamamanız da size pek çok sorun çıkarabilir.
hiç denemedim, ama muhtemelen windows kurulumunda kurulum tarihi kaydedildiği ve sistem saati çalışmaya devam edeceği için olmaması muhtemel.
ayrıca bilgisayarınızı sadece msn ve surf için kullanmıyorsanız işletim sistemini kullandığınız diskte veri saklayamamanız da size pek çok sorun çıkarabilir.
Zaten okuduğum dökümanlara göre Windows Aktivasyonu BIOS u göz önünde bulundurarak çalıştığı için DEEP FREEZE bu konuda etkili kalmıyor.
Bu arada bilgisayarı sadece internette gezmek ve msn için kullanılmadığını düşünseniz bile eğer DEEP FREEZE olayı işe yararsa tüm programları c yerine d ye kurarsınız sorunda ortadan kalkar.Yani aslında pek çok sorun çıkarmaz
Yani bu konuda verdiğim XP örneği Vista da olabilir , Server 2003 de olabilir fark etmez sonuçta Windows u ya da bu tarz süre kısıtlamalı programları sınırsız kullanabilmek için bu yollardan hangisi izlenirse başarılı olunur???
...ancak amaç burada bu soruların yanıtlarına sahip kişilerin bilgi paylaşımı için bunları açıklaması yoksa bende sizler gibi EMEK verilmiş tüm yazılımların ÜCRET karşılığında satın alınması taraftarıyım.
Yanlış anlaşılmak istemiyorum bu konuda.
Problemlere bakarmısın, önce warezci, sonra lisanscı veya bir olumsuz yanıtta hani bilgi paylaşma alanıydı ya burası noldu şimdi :garip:
Şahsen şuanki pc'nin lisansız olduğuna ve buradan gelecek 100% olur sonucuna göre hareket edeceğini sezdim. Yani biri kalkıp deseki evet DeepFreeze olumlu sonuç veriyor, denedim ve oldu dese anında hemen elinin altındaki programı kuracaksın. Gerçi bunun için hazırlanmış crack'lerde var ama :p
Aslında aradığın sorunun cevabını kendin vermişsin bak, Emek = Ücret. Yok ben ücret veremem diyorsan, @mrcplus'a katılmamak elde değil.
kelalaka
24/05/2007, 00:58
Ayrıca biliyorsunuz ki DEEP FREEZE de sadece sizin belirttiğiniz sürücüyü dondurması durumu var yanı eğer makineyi DEEP FREEZE ile kullanacaksanız hiç kullanmayın demek biraz acımasızca olur gibi geldi bana
internet cafeler hariç evinde deep freeze kullanan birini görmedim deep freeze kullanılarak 30 gün deneme sürümü dolmadan sonsuza dek windows'u kullanabilirsin ama bu kadar uğraşmana gerek yok illa satın almayacağım diyorsan crackle gitsin.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.