Tam Sürümünü Görmek İçin : Ceviz.Net arama motoru başarısını neye borçlu?
john doe
21/05/2007, 13:14
Merhaba.
vbulletin, seo, optimizasyon vs dahilinde ya da haricinde öğrenmek istediğim bir şey var.
Acaba ceviz forumları bu başarıyı neye borçlu? Yani mükemmel bir indexletme olayı var. Hangi başlık açılsa ertesi gün google da çıkıyor. 330 bin sonucu var google da.
Acaba nedir bunun sırrı? yani pr den bahsetmiyorum. pr si geçen aylara göre düşmüş bile. Ama yine de googlebot çıkmıyor hiç içinden. Meta taglere yazılan 1 day ile alakası oldugunu da düşünmüyorum.
acaba sitemap sistemi mi bunu böyle yapan? Yorumlarınız nedir?
Virtuozzo
21/05/2007, 13:34
Kopya içerik olmaması en büyük etkendir.
biz neden seo uygulamaları yaptık sence?
google bu siteyi indexlemeye mecbur, kalitesini düşürmemesi için. Çünkü bu sitenin zati kendine ait bir gücü var. Bi yığın veritabanı vardır. Güncelliği yeterince. Şartlar bunu mecbur kılıyor.
google indexlemezse kendi kaybeder?
neden?
öünkü arayıcı kaliteli sayfa ister
kaliteli sayfa kimde?
ceviz'de.
ceviz nerde?
google un arama listelerinin üst sıralarında.
google mühendisleri de diyor.
insanlığa faydalı her site google'da yeri en yukardadır.
ZAFEROZTURK1977
03/06/2007, 14:53
Site kullanıcıların kullandığı browserlarda google toolbar yüklü ve bu toolbar
sizler bizler yeni konuları açtıkça gezdikçe google örümceklerini siteye yönlendiriyor ,
sitenin içeriği türkçe olduğu için kalitelimi değil mi anladığını sanmıyorum ama
çok insan geliyorsa kalitelidir yorumu yapıyor ve indekslemeyi hızlı yapıyor.
Millet saçma sapan siteler yapıp sağdan soldan herşeyi kopyalayıp linkleri düzenledikten ve 100 tane prli siteyi sitelerine eklediklerinde seo yaptıklarını sanıyor. Seo'nun en önemli kriteri kalitedir.
Site kullanıcıların kullandığı browserlarda google toolbar yüklü ve bu toolbar
sizler bizler yeni konuları açtıkça gezdikçe google örümceklerini siteye yönlendiriyor ,
sitenin içeriği türkçe olduğu için kalitelimi değil mi anladığını sanmıyorum ama
çok insan geliyorsa kalitelidir yorumu yapıyor ve indekslemeyi hızlı yapıyor.
Buna katılıyorum, eğer Firefox kullanıyorsanız bir ayar yapmanız gerekiyor, bu ayarı yapmassanız Firefox girdiğiniz her sayfayı ve bu sayfaların başlıklarını Google'ın sunucularına bildiriyor diye birşey duymuştum çünkü, hatta internette bununla ilgili Firefox'ta mutlaka yapılması gereken bir ayar olduğunu görmüştüm.
Meteryus
03/06/2007, 16:02
Seo'nun en önemli kriteri kalitedir.
güzel bir tespit, ayrıca seo çalışması yapamadan önce de google ceviz ile fazlaca ilgileniyordu zaten.
O zaman şöyle diyebilir miyiz:
SEO : İçerik, Kalite, Ziyaretçi Sayısı, Ziyaretçi, Kullanıcı dostu URL'ler.
Ben SEO'dan başarı elde edilmesini url rewrite ve kaliteli içerik olarak görüyorum, tabi ayrıca sayfaların bol bol ziyareti.
Bir cok sebebi var.. Forum linklerinin html ile oluşturulmasI, vbSEO, elit üyelerin bulunmasI(yazarlar,egitmenler,uzman programcI ve grafikerler etc..), ordan burdan alIntI kodlardan ziyade cözüme herkezin bir katkIda bulunma çabasI, cok fazla konu ve post un forum tabaninda bulunmasi yani Türkçe'de ve ingilizcede kullanmadik kelime yok sanirim forumda ;)
önemli unsur içerik snra optimasyon..
optimasyonun en önemli unsuru içerik değildir eğer sirf google için site yapmiyorsanız.. İçeriğin/sitenin üstüne SEO yapapilir. seo için içerik yapilmaz.
Panteray
03/06/2007, 19:15
Valla ceviz.net e bazen reklam amaçlı link yazıyorlar, insan oldukları için anlayış gösteriyorum çünkü ceviz öyle acaip bi site ki buraya bir link yazılmaya görsün hemen site google da indexleniyor.
Bence google zamana bakıyor. Millet sitesini açalı 1 hafta olmuş bağırıyor google beni niye indexlemedi diye bence google da sağlam bir yer edinmek yıllar alabilecek birşey.
Benim inancıma göre ben bir site açsam ve o sitenin içeriğini belli bir şekilde oturtsam. Bu içerik ve veritabanını 5-6 yıl kadar güncelleyip geliştirsem mutlaka üst sıralarda yer alacaktır. Güncel site uzun vadede çok fazla ziyaretçi(tabi içeriğin konusuyla orantılı) ve çok fazla indexlenecek sayfa demektir.
Unutmadan Seo konusuna gelince bana göre yukardaki anlatıklarıma tuz biber olabilir. :)
Poseidon
03/06/2007, 22:11
Amaç, eninde sonunda kullanıcı ve ziyaretçi çekmek değil mi, arkadaşlar...Yani; google, yahoo, altavista vb. arama motorlarında sitenin çıkmasını istemenin sebebi siteni yaymak ve ziyaretçi toplamak ise kesinlikle sık güncellenir ve özgün bir içerik.Size çok şey getirecektir.Ve bir bakmışsınız ki google da artık köklü sitelerden olmuşsunuz veya en azından bir çok kaliteli kullanıcınız var.
Amaç, eninde sonunda kullanıcı ve ziyaretçi çekmek değil mi
Degil tabii ki. "Ziyaretciyi cekmek" gibi saçma bir hedefimiz neden olsun. Madalya mi verecekler?
ne kadar çok benzersiz, kaliteli ve geniş içeriğiniz olursa o kadar değerlisiniz. mesela wikipedia pek çok anahtar kelimede ilk sıralarda yer alır, sıralamada ondan daha sonra gelen siteler daha çok hit almasına rağmen.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.