Tam Sürümünü Görmek İçin : c den borland ve microsoft c++ sa geçiş
ben düz c biliyorum acaba düz c den borland c++ veya microsot c++ geçersem bana ne gibi faydaları olabilir bunların dil yapısı c dan çokmu farklı ayrıca windows.h ile mfc gibi win api kütüphanesi arasında çok fark varmı
birde düz c++ dili borland c++ ve microsoft c++ bir birinden farklı şeylermi
yani ben ben borland builder ve visual 6.0 kullanarak düz c ve düz c++ ile program derleye bilirmiyim
golgepapaz
20/05/2007, 20:10
yukarda bahsettigin IDE ve derleyiciler ile standard c++ yazabilirsin...aslinda borland c++ veya microsoft c++ diye bir ayrim yok(bazi eklentileri(extension) var ama cok onemli degil), ikiside c++ derleyicileri, aralarindaki fark sagladiklari runtime kutuphanelerin farkli olmasindan kaynaklaniyor...ama visual 6.0 ve borlandin standard uyumluluklarinin cok iyi olmadiginida ayrica belirteyim.(ozellikle template programalama acisindan). Daha yeni surumlerini denemelisin.(sanirim visul studio express diye beles bir microsoft urunu var).
Akın Öcal
20/05/2007, 21:22
Öncelikle tüm isletim sistemleri bir native OS API si sunmak zorundadir ve Windows larin resmi APIsı de Win32API dir , isletim sistemi tamamen C ile yapisal olarak yazildigi icin windows api de tamamen yapisaldir ve soyutlamalar cok azdir. MFC ise WindowsAPI nin C++ a gecirilerek nesneye yoneliklestirilmis ve cogu soyutlama ile kolaylastirilmis hali denebilir. Genelde Windows C/C++ programciliginda cok büyük cogunlukla MFC siniflari kullanilmaktadir ve VC++ adi ile anilmaktadir. Fakat genelde trend arayüz kisimlarini MFC ile yapip gene WindowsAPI fonksiyonlari cagirma yonundedir. Windows.h ise WindowsAPI deki 10 larce header file dan sadece birisidir.
Borland tarafinda ise MFC benzeri VCL kütüphanesi mevcuttur. 2 si de icten WindowsAPI cagrilari yapmaktadir.
Bunlarin yapilari ANSI C/C++ dan farkli degildir , sadece 10 larca typedef,macro vs.. inin oldugu cok büyük kütüphanelerdir ve ogrenme egrileri diktir. Ve de Windows üstünde C/C++ ile uygulama yapacaksaniz zaten kullanmak zorundasiniz. Ornegin MFC deki message_map leri cogu ilk baslayan C/C++ syntaxina aykiri zanneder fakat incelenirse cok güzel bir sekilde yazilmis macrolar olduklari gorulecektir.
Düz C ye gelince , benim anladigim ANSI-C den bahsediyor oldugunuz, %100 ANSI olmasa da hem Borland ürünleri ile hem MS ürünleri ile ANSI C/C++ yazabilirsiniz. %100 ansi olmamaktan kastim su , ornegin asm cagrisi yapmak icin MS Visual Studio icinde asm {..} yerine __asm{...} yapilir gibi.
acehreli
21/05/2007, 02:37
Ufak bir ek: ANSI aslinda Amerikan standartlarini belirler. ISO ise uluslararasi standartlari... Her iki kurum da C++'i ayni sekilde tanimlar. Yanilmiyorsam zaten ortak bir calismaydi. Ya da birisi tanimladi da oteki de aynen kabul etti. Oyle bir sey...
Ben ANSI yerine ISO'yu seviyorum. ;)
Ali
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.