PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : cportlibcb5.bpi

scoutozge
20/05/2007, 00:32
yazilimim [Linker Fatal Error] Fatal: Unable to open file 'CPORTLIBCB5.BPI'
hatasini verdi nasil cozebilirim?elinde cportlibcb5.bpi dosyasi olan varsa yollayabilirmi?
simdiden cok tesekkurler

scoutozge
20/05/2007, 12:05
cok acil elinde cportlibcb5 dosyasi olan varsa yollayabilirmi?

acehreli
21/05/2007, 02:02
Aklima gelen iyimser bir senaryo: bu dosya aslinda senin klasorlerinde var ama baglayici o klasore bakmiyor. Eger oyleyse, gelistirme ortamindaki baglayici (linker) ayarlarini degistirmek isine yarayabilir.

Ali

scoutozge
21/05/2007, 13:06
baglayici linkler ayarimi o da ne?nasil yapabilirim?bilgisayara arattirdim cportlibcb6 dosyasini buldu ama cportlibcb5 yok :((
ben ilk 5. versiyonda yazmistim sonra 6 da calistirdim.bu hata ondan kaynaklaniyor olabilirmi?
tesekkurler

scoutozge
21/05/2007, 17:09
tamam hatayi cozumledim
exe dosyasi olustu ama simdide baska bir hata veriyor :(
programim calistiktan sonra search butonuna basinca
Access violation at address 00407ED6 in module `Project1.exe`.Read of address 00038400. hatasi devamli olarak ekrana geliyor ve anca ctrl+alt+delete yapinca hata gidiyor.
sanirim adresi tanimadi,peki bunun icin ne yapmam lazim?

acehreli
21/05/2007, 17:11
1) Eger bastan gosterdigin hata programi olustururken oluyorsa:

Programlarimizda kendi yazmadigimiz bir suru islev cagiririz; printf, Sleep, vs. (Kendi yazmadigimiz nesneler de kullaniriz; ornegin stdin, cout, vs.)

Programin olusturulmasinin son asamalarinda o islevlerin ve nesnelerin neler olduklarinin bilinmeleri gerekir; yani baglayicinin (linker'in) o tanimlari gormesi gerekir.

O tanimlar normalde kutuphane dosyalarinda bulunurlar.

Senin programin icin hangi kutuphanelerin gerektigi, o programi olusturan gelistirme ortaminda bir yerde bildirilir. Bu, genellikle "Project Settings" gibi bir menunun altinda bir yerde "Linker" ayarlarinda yapilir.

Senin baglayici ayarlarinda (linker settings) bir yerde cportlibcb5.bpi gibisinden bir ifade geciyor. Onu, cportlibcb6.bpi olarak degistirmek ise yarayacaktir.

2) Eger bastan gosterdigin hata programi calistirma zamaninda oluyorsa,

Ya programini 6 ile tekrar olustur; ya da cportlibcb6.bpi'yi cportlibcb5.bpi olarak kopyala ve calismasini um... :) Bir ihtimal calisabilir...

Ali

scoutozge
21/05/2007, 22:12
bir ekran cikti buradan ne yapmam gerekiyor?linking,warnings,map file bolumleri var bunlardan hangisinden degistirmeyi yapmam gerekiyor?

mr_c
21/05/2007, 22:38
Çok saçma gelebilir ama kodun dışında kalan dosyaların hepsini .obj olanları silsen sonra rebuild all desen belki çözülür başıma gelmedi değil yani.

scoutozge
21/05/2007, 23:26
yoo hayir olmadi yine ayni hatayi veriyor

mr_c
21/05/2007, 23:48
http://www.delphifans.com/SoftView/SoftView_2119.html burda var galiba kurduğun paket BCB5 için belki 6 için uyumlu değildir.

scoutozge
22/05/2007, 00:34
tamam ben hallettim cok tesekkur ederim ilgilendiginiz icin,su anda motor elimle nesneyi nereye goturursem gidiyo :)

mr_c
22/05/2007, 00:35
bir de biryerlerinde okudum paketi borland klasörüne kurmayın diyor, belki bu uyarının bir anlamı vardır.

scoutozge
22/05/2007, 00:41
tamam cok tesekkurler :)